@eeshg1
🌼🍒: @Teb340_ir
#آموزش استاد تبریزیان
سبزیجات🌿(1)
✅بهترین سبزیجات در روایات و خواص آنها
✍️ مقدمه: معصومین (علیهم السلام) روی مسئلهی سبزی تأکید زیادی داشتند به گونه ای که غذا نمیخوردند تا سبزی سر سفره بیاید.
طب اسلامی سبزی را با سرشت انسان سازگار میداند، بنابراین طبع های سالم، برای کسب طراوت بیشتر به سبزی🌿میل پیدا میکند.
👈امام صادق میفرمایند: سفره های خود را با سبزی ☘️سبز کنید (1)
💤 سبزیجات در روايات در رتبه های مختلف قرار دارند و این نشانگر اهمیت و ارزش غذایی این خوراکی بسیار مفید است.
1️⃣ سبزی اول: تره🌿
⬅️ تره علاوه براینکه گیاه بهشتی محسوب می شود، سبزی رسول خدا (صلی الله علیه وآله) و پیامبران (علیهم السلام) بوده است، و این سبزی مانند نان🥖 نسبت به دیگر غذاها می باشد.
امام رضا (علیه السلام) میفرمایند: هرچیزی سروری دارد و سرور سبزیجات تره است (2)
🔶 فواید تره:
1- درمان کم خونی و انواع بیماری های خونی
2- درمان بیماری طحال
3- درمان زردی چهره
4- درمان بواسیر
5- درمان بوی بد دهان
6- خروج بادهای بدن
7- ایمنی از بیماری خوره
8- رفع روماتیسم
9- درمان رگها و مجاری بسته
10- درمان بیماری های کبدی
11- تقویت معده و کمر
و...
2️⃣ سبزی دوم: کاسنی🌿
⬅️ کاسنی سبزی🍃پیامبر (ص) و درمان هزار بیماری میباشد که یکی از آن نازائی است، روایت شده: (کاسنی درختی است بر دروازه ی بهشت) و همچنین امام صادق (ع) میفرمایند: فضیلت کاسنی بر سبزیجات همانند فضیلت ما بر مردم است (3)
@eeshg1
🔶 فواید کاسنی:
1- درمان نازایی
2- پسر دار شدن
3- زیبا شدن فرزند
4- زیاد شدن ثروت
5- درمان تب
6- ایمنی از قولنج
7- دفع سموم
8- درمان سردرد
9- درد دندان
10- درد چشم
و...
3️⃣ سبزی سوم: ریحان کوهی🌿
⬅️ ریحان کوهی سبزی حضرت امیر (ع) است.
🔶 فواید ریحان کوهی:
1- هضم کننده غذا
2- اشتها آور
3- باز کردن گرفتگی ها
4- رفع بوی بد دهان
5- ایمنی از بیماری خوره
و...
4️⃣ سبزی چهارم: خرفه🌿
⬅️ اسم اصلی این سبزی بقلة الزهراء یعنی سبزی حضرت زهرا (سلام الله علیها) میباشد.
@eeshg1
🔶 فواید خرفه:
1- ریشه کن کننده درد
2- افزايش عقل
3- حرارت را خاموش می کند
4- یک داروی ادرار آور است
5- تب بر
6- تصفیه خون
7- برطرف کننده ی عطش
8- تقویت حافظه
9- دفع سنگ کلیه و مثانه
10- تسکین حرارت کبد، معده و خون
11- درمان دیابت
12- تقویت قوای جنسی
و...
[1] مکارم الاخلاق ص 176.
[2] المحاسن ص 510 ح 675.
[3] کافی ج 6 ص 364
#حدیث💌
🍀آقا رسول الله (ص) فرموده اند:
♥قلب ها سه گونه اند:
❤️قلبى مشغول به دنيا،
🧡قلبى مشغول به عُقبیٰ
💚و قلبى مشغول به #مولا
🔹امّا برای قلب مشغول به #دنيا،
سختى و بلاست،
🔹امّا برای قلب مشغول به #عُقبیٰ درجات والاست،
🔹و امّا برای قلب مشغول به #مولا،
دنيا و عُقبیٰ و مولاست.💚
📙المواعظ العدديّة: ۱۴۶
🌤الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـــ الْفَـــرَج🌤
@eeshg1
به مختارالسلطنه گفتند که ماست در تهران خیلی گران شده است.
@eeshg1
فرمان داد تا ارزان کنند. پس از چندی ناشناس به یکی از دکانهای شهر سر زد و ماست خواست.
ماست فروش که او را نشناخته بود پرسید : چه جور ماستی میخواهی ؟ ماست خوب یا ماست مختارالسلطنه !
وی شگفتزده از این دو گونه ماست پرسید.
ماست فروش گفت: ماست خوب همان است که از شیر میگیرند و بدون آب است و با بهای دلخواه میفروشیم. ماست مختارالسلطنه همین تغار دوغ است که در جلوی دکان میبینی که یک سوم آن ماست و دو سوم دیگر آن آب است و به بهایی که مختارالسلطنه گفته میفروشیم. تو از کدام میخواهی؟!
مختارالسلطنه دستور داد ماست فروش را جلوی دکانش وارونه از درختی آویزان کرده و بند تنبانش را دور کمر سفت ببندند. سپس تغار دوغ را از بالا در لنگههای تنبانش بریزند و آنقدر آویزان نگهش دارند تا همه آبهایی که به ماست افزوده از تنبان بیرون بچکد!
چون دیگر فروشندهها از این داستان آگاه شدند، همگی ماستها را کیسه کردند!
وقتى ميگن فلانى ماستشو كيسه كرده يعنى اين.
@eeshg1
•❥✵•••
در امــتداد دل
تا چشــــم کار میکند !!!
میخواهمت... @eeshg1
♡•❥•♡
#سیدالشهداجانمـ ♥️
#براق_شدن_ژله
ژله را باید با دو لیوان آب جوش درست کنید تا ژله تان براق شود. ژله با اضافه کردن یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد کدر و بد رنگ خواهد شد .
@eeshg1
علامت احمق سه چیز است:
از هدر رفتن عمر باکی ندارد
از حرف های بیهوده سیر نمی شود
تاب همنشینی کسی که عیبش را ببیند ندارد
#شیخ_بهایی
@eeshg1
#نكاتي_راجع_به_پخت_ماهي
۱- هرگز ماهی را با روغن زیتون به مدت طولانی سرخ نکنید زیرا حرارت دیدن طولانی مدت این روغن باعث تولید ترکیب های سرطان زا خواهد شد.
۲- ماهی های تازه ۳ ویژگی اصلی دارند؛ چشم های شفاف و سالم، گوشت ارتجاعی و باله های سالم و نشکسته. اگر باله های ماهی خردشده باشند، یعنی بارها و بارها یخ زده و یخش آب شده است.
۳- وقتی ماهی را سرخ کردید، حتما روی دستمال حوله ای یکبارمصرف قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
۴- از سرخ کردن بیش از حد ماهی خودداری کنید زیرا در این صورت اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن از بین خواهد رفت.
۵- به ماهی زیاد نمک نزنید. در ضمن، هر ادویه ای را به هر ماهی نباید زد زیرا هر ماهی طعم مخصوص به خود را دارد و با ادویه ای خاص مزه بهتری می گیرد. دریا مانند باغی است که صدها درخت دارد و هر درخت میوه ای منحصر به فرد، پس نمی توان گفت این ماهی بوی زیادی دارد یا آن ماهی بدطعم است بلکه هر یک مزه خاص خود را دارد و به روشی ویژه می توان آن را برای خوردن آماده کرد.
۶- هرگز ماهی های ریز را (در صورتی که طبیعت ماهی درشت است) انتخاب نکنید زیرا در این صورت، مواد مغذی بسیار کمی دارد و برای خوردن مناسب نيست
#ماهی_شوریده
ماهی شوریده گوشتی لطیف دارد و بهتر است به صورت شکم پر (البته باید فقط تا کمر این ماهی باز شود) یا سرخ شده طبخ و مصرف شود.
#ماهی_شیر
این ماهی تیغ ندارد بنابراین برای کسانی که سختشان است ماهی تیغ دار بخورند، مناسب است. کباب و سوخاری، بهترین روش های پخت این ماهی محسوب می شوند.
#ماهی_حلوا_سفید
این ماهی به دلیل طعم عالی ای که دارد، بهتر است تقریبا بدون هیچ ادویه ای تهیه شود. فقط کافی است به آن نمک و زردچوبه بزنید. این ماهی را باید همراه سرش نصف و فقط سرخ کنید. ماهی حلوای سفید بهترین گزینه برای خوردن با سبزی پلو است.
#ماهی_کفال
هنگام خرید ماهی کفال انواع درشت آن را انتخاب کنید زیرا کفال های کوچک طعم مناسبی ندارند. بهترین روش پخت کفال، کباب کردن است آن هم به این روش که آب نارنج، آب گوجه فرنگی و نمک را با هم مخلوط و ماهی را با آن آغشته کنید و در میان توری بگذارید و کباب کنید. هنگام کباب کردن نیز باید افزودن سس تکرار شود تا زمانی که ماهی کاملا بپزد.
#اردک_ماهی
این ماهی پوست کلفتی دارد، بنابراین باید پوستش کاملا گرفته و بعد پخته شود. کباب کردن و سوخاری کردن بهترین روش های پخت این ماهی هستند اما بهتر است گوشت اردک ماهی به قطعه های بسیار نازکی برش داده و با مخلوط آب نارنج، سیر و زعفران مزه دار شود تا هنگام خوردن گوشت آن احساس نکنید سفت است.
#ماهی_سنگسر
سنگسر به دلیل بافت گوشتی ویژه ای که دارد، برای تهیه خورش و قلیه ماهی بهترین گزینه است و پس از پختن در غذا خرد نمی شود.
#ماهی_سفید
این ماهی را فقط باید نمک زد و بدون هیچ ادویه ای سرخ کرد.
#ماهی_سرخو
سرخ کردن و تهیه خوراک های چینی، به این طریق که سبزی های تفت داده و گوشت ماهی تکه شده نیز به آن افزوده و تفت داده می شود، بهترین روش های پخت ماهی سرخو است.
#ماهی_سالمون
سالمون را می توان به صورت دودی، نیمه پخته در فر یا تفت داده شده در روغن زیتون آماده کرد.
#ماهی_آزاد
ماهی آزاد به روش شکم پر یا سرخ شده برای خوردن آماده می شود.
#ماهی_قزل_آلا
این ماهی را می توان سرخ کرد، در فر گذاشت یا در مایکروفر (با قدرت ۸۰۰ و به مدت ۵ دقیقه) و حتی به روش گریل کردن برای خوردن آماده کرد.
#ماهی_هوکی
این ماهی تیغ ندارد و می توان آن را به صورت فیله شده برای تهیه غذای فیش اند چیپس (غذای معروف انگلیسی) استفاده کرد. البته قبل از اینکه آن را با خمیر مخصوص سوخاری کنید، باید آن را در آرد برنج بغلتانید.
#ماهی تیلاپیا
این ماهی وارداتی است و دو نوع با خط صورتی و خط سیاه دارد و با هر روش پختی می توان آن را آماده خوردن کرد. البته بهتر است انتخاب شما تیلاپیا با خطوط صورتی باشد زیرا از نظر طعم و مزه به نوع با خطوط سیاه ارجحیت دارد
@eeshg1
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@eeshg1
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅جعفری
✍جعفری سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد.
برابر اسفناج آهن دارد به همین دلیل مانع ریزش مو میشود.
جعفری آهن بدن را تامین میکند وبرای زنان خیلی مفید است.
@eeshg1
✅اهمیت روغن زرد از دیدگاه طب اسلامی
امام علی (ع):
✍روغن زرد دارو است و (مصرف آن) در تابستان بهتر از زمستان است وچیزی همانند روغن زرد وارد بدن نشده است (خواص مخصوص خود را دارد).
#جایگزین_مناسب_روغن_های_صنعتی
@eeshg1