این دروغ را قبول نکنید:
اگر درجامعه ای کسانی فقرا را به صبر دعوت کردند که میدان را برای یغماگران باز بگذارند و بگویند صبور باش خدا در آخرت به تو عوض میدهد این سخن، سخن اسلام نیست!
🌷شهید بهشتی
.https://eitaa.com/eeshg1
❤ پیامبر اکرم (ص):
🍃 ازدواج کنید، كه ازدواج كردن روزى شما را بيشتر مى كند.
◀ قرب_الاسناد / ص۲۰🍃
.https://eitaa.com/eeshg1
چگونه میتوان شیطان را به اسارت گرفت؟
🔴مسلماً اسیر کردن شیطان برای هیچ کس امکان ندارد؛ چرا که اگر قرار بود کسی او را به اسارت بگیرد، تمام انبیاء و اولیاء این کار را کرده بودند. اما میشود با تدابیری که دین فرموده، راههای نفوذ شیطان را سد کرد و ابزار گمراهی را از دست او گرفت. مهمترین ابزار شیطان، تحریک نفس امّاره ماست، پس اگر ما نفس خود را کنترل کنیم، شیطان، خلع سلاح میشود و دیگر نمیتواند به ما ضربه بزند.
🔴چند راه بستن راه نفوذ شیطان:
1⃣اولین راه بستن نفوذ شیطان، اخلاص است. مخلَص، یعنی کسی که خداوند او را پاک کرده باشد. خداوند در سوره ص از زبان شیطان میفرماید: «به عزّتت سوگند، همه آنان را گمراه خواهم کرد، مگر بندگان خالص تو را!»
2⃣توکل بر خداوند: قرآن میفرماید: (سوره نحل آیه 99)؛ چرا که او، بر کسانی که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکل میکنند، تسلّطی ندارد. اما شیطان نسبت به کسانی از او تبعیت میکنند و گمراه هستند، تسلط دارد قرآن میفرماید: (سوره حجر 42) بر بندگانم تسلّط نخواهی یافت؛ مگر گمراهانی که از تو پیروی میکنند.
3⃣ نگهبانی و مراقبت: شیطان با جان ما سر و کار دارد. از این رو باید از آن حراست کنیم. راه مراقبت عبارتند از: الف) تقوا پیشگی ب) کنترل ورود و خروج: زبان، چشم، گوش، فکر و همه اعضا و جوارح، درهای ورودی به قلباند. پس باید اینها را کنترل کرد. ج) محاسبه: بعد از کنترل نوبت به محاسبه میرسد، یعنی برای جبران ضعفها و برنامه ریزی برای آینده ارزیابی لازم است.
4⃣ واکنش مناسب: در برابر هر وسوسهای باید واکنش مناسب صورت گیرد. برای رهایی از وسوسههای شیطانی باید مواظب دامهای او بود. یکی از دامهای خطرناک شیطانی، محبت به دنیا است.
🔴پیامبر اکرم (ص) میفرماید: "دشمنان تو از جن، ابلیس و سپاهیان او است. پس اگر نزد تو آمد و گفت: فرزند مُرد، به خود بگو: زندگان برای مردن آفریده شدهاند. اگر آمد و گفت: مال تو از دست رفت، بگو: ستایش خدای را که میدهد و میگیرد و زکات را از من برد. اگر آمد و گفت: مردم به تو ستم میکنند، ولی تو ستم نمیکنی بگو: روز قیامت آنان که ستم کردند گرفتارند. اگر آمد و گفت چه قدر نیکی میکنی، بگو: گناهان من بیش از نیکیهای من است. اگر آمد و گفت:
🔴چه قدر نماز میگزاری بگو: غفلت من از نمازهایم بیشتر است. اگر آمد و گفت: چه قدر بخشش میکنی، بگو آن قدر که میگیرم از آن چه میبخشم زیادتر است. اگر گفت: چه قدر به تو ستم میکنند بگو: من بیشتر ستم کردهام. اگر گفت: چه قدر برای خدا کار میکنی، بگو: چه بسیار معصیتها کردهام".
5⃣استعاذه: در برابر هجوم وسوسههای شیطان، لازم است به پناهگاهی مطمئن پناه ببرید و آن توجه به خدا و یاد او است.
6⃣مجهز شدن به تجهیزات: برخی از تجهیزات در حدیث پیامبر اکرم (ص) مطرح شده است. حضرت میفرماید: "آیا شما را آگاه کنم بر کاری که اگر انجام دادید، شیطان از شما فاصله میگیرد، به اندازه فاصله مشرق تا مغرب؟ گفتند: آری. فرمود: روزه صورت شیطان را سیاه میکند و صدقه، کمرش را میشکند. دوستی برای خدا و کمک برای عمل صالح، پشت او را قطع میکند و استغفار، بند دلش را میبرد.".
🔴امام علی (ع) میفرماید: "برای شیطان کمندی بزرگتر از خشم و زنان نیست". منظور از این سخن، زیر سؤال بردن شخصیت زن نیست، بلکه منظور آن است که از طریق اختلاط با زن و ارتباط نامشروع با وی، و جذابیتی که جنس مخالف دارد، شیطان مردم را میفریبد، همان گونه که از طریق مال و زینت دنیا که ذاتاً بد نیستند، وارد میشود.
7⃣ آشنایی با دامهای شیطان: برای رهایی از وسوسههای شیطانی باید مواظب دامهای او بود. یکی از دامهای خطرناک شیطانی، محبت به دنیا است.
.https://eitaa.com/eeshg1
آيافقط شيطان باعث گناه ميشود،ياخود انسان تمايل به گناه دارد؟واگر شيطان اصلا نبود انسان گناه نميکرد؟
🌴شیطان عامل بیرونی دعوت به گناه است و در درون انسان نیز هوای نفس و تمایلات شهوانی قرار دارد.
🌴اگر عامل درونی نباشد، عامل بیرونی هیچ کاری نمی تواند بکند. این گناه خودمان است که راه را برای شیطان باز می کند و شیطان صرفا یک دعوت کننده است که با اصرار در گناه او را بر خود مسلط می کنیم.
🌴و قالَ الشَّيْطانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَ وَعَدْتُكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ وَ ما كانَ لِيَ عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لي فَلا تَلُومُوني وَ لُومُوا أَنْفُسَكُمْ ما أَنَا بِمُصْرِخِكُمْ وَ ما أَنْتُمْ بِمُصْرِخِيَّ إِنِّي كَفَرْتُ بِما أَشْرَكْتُمُونِ مِنْ قَبْلُ إِنَّ الظَّالِمينَ لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ (22 ابراهیم)
🌴 و شيطان، هنگامى كه كار تمام مىشود، مىگويد: «خداوند به شما وعده حق داد و من به شما وعده (باطل) دادم، و تخلّف كردم! من بر شما تسلّطى نداشتم، جز اينكه دعوتتان كردم و شما دعوت مرا پذيرفتيد! بنا بر اين، مرا سرزنش نكنيد خود را سرزنش كنيد!
🌴نه من فريادرس شما هستم، و نه شما فريادرس من! من نسبت به شرك شما درباره خود، كه از قبل داشتيد، (و اطاعت مرا همرديف اطاعت خدا قرار داديد) بيزار و كافرم!» مسلّماً ستمكاران عذاب دردناكى دارند.
❤ پیامبر اکرم (ص):
.https://eitaa.com/eeshg1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام مهدی جان (عج)
مهرتو را خدا
به گل و جانمان سرشت
دنیای درکنارتو
یعنی خود بهشت
باید زبانزد
همه دنیا کنم تو را
باید که مشق
نام تو را تا ابد نوشت
السلام علیک یا صاحب الزمان
.https://eitaa.com/eeshg1
اینگونه نماز خواندند و دفاع کردند تا ما نمازمان قضا نشود
تصویری زیبا از رزمندگان در حال نماز در #برف و سرما
اگه جایمان گرم و نرم است ولی در نمازمان تاخیر میکنیم این عکس کمک حالمان میشود
🕊🌸 .https://eitaa.com/eeshg1
چرا از امام باقر(ع) که کاشف العلوم بوده اند، هیچ کشف یا اختراعی در دسترس نیست؟
🌹در ابتدا باید گفت: این سوال ناشی از این است که جایگاه برخی علوم روشن نشده است، یعنی برخی تصور می کنند اگر کسی ابتکار و اختراعی داشته باشد، او تنها صاحب علم می باشد، و حال اینکه چنین نیست، زیرا برخی از علوم وجود دارند که به مراتب با اهمیت تر از علوم مادی می باشند، از جمله علومی که از اهمیت خاص بر خور دار است، علم خدا و دین شناسی است. َ
🌹 رسُولُ خدا فرمود :" أَفْضَلُ الْعِلْمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ (۱). امام علیهالسلام نیز با اهمیت و مهم ترین علم را معرفت خداوند دانست:" َ أَوَّلُ الدِّینِ مَعْرِفَتُهُ وَ كَمَالُ مَعْرِفَتِهِ التَّصْدِیقُ بِهِ وَ كَمَالُ تَصْدِیقِهِ تَوْحِیدُهُ ... (۲)
🌹امام باقرعلیهالسلام در عرصه علوم خدا و دین شناسی جایگاه بس بلند داشت، به گونه ای که رسول خدا از وی به عنوان" باقرالعلوم" یاد نمود، چنانچه از جابر بن عبد اللّه منقول است که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله به من فرمود: ای جابر! امید است که تو در دنیا بمانی تا ملاقات کنی فرزندی از من که از اولاد حسین خواهد بود که او را محمّد نامند، یَبْقُرُ عِلْمَ الدِّینِ بَقْرا،(۳) یعنی او میشکافد علم دین را شکافتنی، پس هرگاه او را ملاقات کردی سلام مرا به او برسان.
🌹به نظر می رسد کلام رسول خدا درباره امام باقر علیهالسلام ناظر براین است که وی در عرصه نشر معارف دینی وعلم خدا شناسی شکافنده علم می باشد، بر این اساس بود که حضرت طی مدت امامت خود، در همان شرائط نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف الهی پرداخت و مشکلات علمی را تشریح نمود و جنبش علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک «دانشگاه بزرگ اسلامی» را که در دوران امامت فرزند گرامیش امام صادق علیهالسلام به اوج عظمت رسید، پی ریزی کرد.
.https://eitaa.com/eeshg1
🌹روایات و احادیث متعدد در زمینه مسائل و احکام اسلامی، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از آن حضرت به یادگار مانده است ، افزون بر آن، رجال و شخصیت های بزرگ علمی از محضر آن حضرت استفاده میکردند. که هر کدام در گسترش علوم نقش اساسی داشتند، چنانکه «جابر بن یزید جعفی» و «کیسان سجستانی» (از تابعین) و فقهائی مانند: «ابن مبارک»، «زهری»، «اوزاعی»، «ابوحنیفه»، «مالک»، «شافعی»، «زیاد بن منذرنهدی» از آثار علمی او بهرهمند شده سخنان آن حضرت را، بی واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نمودهاند. کتب و مولفات دانشمندان و مورخان اهل تسنن مانند:
🌹طبری، بلاذری، سلامی، خطیب بغدادی، ابونعیم اصفهانی، و کتبی مانند: موطا مالک، سنن ابی داود، مسند ابی حنیفه، مسند مروزی، تفسیر نقاش، تفسیر زمخشری، و دهها نظیر اینها، که از مهمترین کتب جهان تسنن است، پر از سخنان پرمغز پیشوای پنجم است و همه جا جمله: «قال محمد بن علی» و یا «قال محمد الباقر» به چشم میخورد. کتب شیعه نیز در زمینههای مختلف سرشار از سخنان و احادیث حضرت باقر علیهالسلام است.
🌹حضرت باقر علیهالسلام شاگردان برجستهای در زمینههای فقه و حدیث و تفسیر و دیگر علوم اسلامی تربیت کرد که هر کدام وزنه علمی بزرگی به شمار میرفت. شخصیتهای بزرگی همچون: محمد بن مسلم، زراره ابن اعین، ابو بصیر، برید بن معاویه عجلی، جابربن یزید، حمران بن اعین، و هشام بن سالم از تربیت یافتگان مکتب آن حضرت هستند.(۴)
🌹با توجه به مطالب گذشته باید گفت: گرچه ممکن است ما آثار علمی مانند کتاب و اختراعی - از امام باقر علیهالسلام نداشته باشیم، اما امام با بیان روایات بسیار زیاد و تربیت شاگردان متعدد در عرصه های علوم مختلف، فعالیت های بسیار مهمی را انجام داد که این
ادامه دارد
.https://eitaa.com/eeshg1