☑️ محمد (ص) یا کوروش؟ کدام یک مظهر رحمت بودند؟
❌ شبهه:
پیامبر اسلام، اهل ریختن خون بود؛
اما کوروش، خیلی مهربان و رمانتیک بود، پس کوروش، نماد رحمت بر همه جهانیان (رَحْمَةً لِلْعالَمِينَ) بود، نه محمد.
✅ پاسخ:
نَفس این قیاس، باطل است، همانگونه که نمیتوان گوهر را در یک کفۀ ترازو و خاک را در کفهی دیگر قرار داد. لیکن ناچاریم، هر یک از این دو کفه را وصف کنیم تا روشن شود که چرا قابل قیاس نیستند.
🔶 محمد (صلی الله علیه و آله)
او سالیانی دراز، رنج و سختی کشید تا مردم را از مرداب شِرک، جهل، خرافات و نابخردی نجات دهد. در حالیکه در همان ابتدای رسالت، بزرگان مکه نزد ابوطالب (ع) رفتند و به او گفتند: به محمد بگو که هر چه بخواهد به او میدهیم. از مال و ثروت و مقام و عزت گرفته تا زنان و دختران زیبا و خلاصه هر چه بخواهد...! اما محمد (ص) پاسخ داد: والله اگر خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپ من بگذارند و هر آن چه در زمین و آسمان است را به من بدهند، دست از رسالتم برنمیدارم. این چنین شخصی که به آن همه نعمت پشت پا میزند و رنج محرومیت را به جان میخرد، تا مردم را از جهل و تاریکی نجات دهد، بیتردید دلسوز و خیرخواه مردم است. حتی خشونتهای پیامبر از جنس محبت بوده است. به این مثال توجه بفرمایید: برخی از شاخ و برگهای درختان، دچار آفت شده اند (و قابل اصلاح نیستند)، لذا باغبان این شاخهها و برگها را هَرَس میکند. مسلماً این رفتار وی به معنی خشونت نیست. بلکه عین رحمت و محبت او نسبت به درختان را میرساند که با هرس آن شاخهها و برگها، بقیه را نجات داده است. یا طبیبی را در نظر بگیرید که به خاطر درمان بیمار، شکم او را پاره میکند و خون میریزد، جراحی میکند و در نهایت، این رفتار، هرچند ظاهراً خشونتبار است، لیکن مقدمهای برای بهبود حال بیمار است. با این سخن، چگونه میتوان به رسول خدا و کتاب خدا تهمت خونریزی زد؟
قرآنی كه ميگويد حتی به كافرانی كه شما را آزار نمیدهند محبت كنيد، قرآنی كه حتی از حق حياتِ دخترانِ مشركزاده هم دفاع كرده است.
🔷 کوروش هخامنشی
کسی که خون بسیار ریخت. قتل عام مردم اوپیس، اعدام ناجوانمردانه پسر پادشاه سارد، دو مشت از این خروار هستند. همچنین ارتش کوروش در تازش به آناتولی، شهر گزانتوس را ویران کردند. کوروش نه تنها مایه رحمت نبود، بلکه عیلامیان از او نفرت داشتند و او را مایه "زحمت" میدانستند. چنان که در الواح عیلامی، هخامنشیان مزاحم و ویرانگر نامیده شدند.
در تورات هم میخوانیم که کوروش سرزمینها را لگدکوب میکرد. نشریه اشپیگل (spiegel) چاپ آلمان، نوشته ای با عنوان فرمانروای دروغین صلح (Der falsche Friedensfürst) به قلم ماتیاس شولتس (Matthias Schulz) منتشر کرد و در آن کوروش را جنایتکار باستانی، دروغگو و دیکتاتور معرفی کرد. از همه اینها که بگذریم، از یک قضیه مهمتر نمیتوانیم بگذریم و آن هم اینکه کوروش، سالیانی دراز، مروج شرک و خرافات بود، یعنی مردم را در جهل و نادانی نگه داشت تا بتواند بر آنان حکومت کند؛
توضیح: اهالی بابِل، یک گوساله (مردوک) را به عنوان خدای خود میپرستیدند، پس از اینکه کوروش، شهر بابل را فتح کرد، در قالب یک استوانه، منشوری صادر کرد (همان که به اشتباه، منشور حقوق بشر خوانده میشود)،کوروش در این منشور، چند بار از مردوک (گوساله) به عنوان خدای خود یاد کرده و حتی خود را فرستاده و پیام آوری از سوی آن گوساله میداند. ما در این جا دو گزینه پیش رو داریم یا اینکه کوروش واقعاً گوساله پرست بود، یا اینکه گوساله پرست نبود، بلکه تلاش میکرد مردم را در جهل و خرافات گوساله پرستی نگه دارد تا بتواند بر آنها حکومت کند.
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
#واقعیت_منشور_کوروش
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
gozinesh_osoul02.pdf
1.96M
فایل کتاب
۵۰ درس اصول عقاید برای جوانان
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
⁉️⁉️
📌«انتظار فرج» در آیین یهود از چه جایگاهی برخوردار است و آیا در کتب مقدس آنها مطلبی در این خصوص وجود دارد؟
👇👇👇
◀️شور و التهاب انتظار موعود آخرالزمان در تاریخ پرفراز و نشیب یهودیت موج مى زند. در عهد قدیم از کتاب مقدس، سفر مزامیر داوود، مزمور ۳۷ مى خوانیم: «به جهت وجود اشرار و ظالمین مأیوس مشو؛ زیرا نسل ظالمین از روى زمین برچیده خواهد شد و منتظرین عدل الهى وارثان زمین خواهند شد و کسانى که مورد لعن الهى واقع گردند بینشان تفرقه خواهد افتاد و انسان هاى صالح کسانى هستند که وارثان زمین شده و تا پایان تاریخ در روى زمین زندگى خواهند کرد».(۱)
🌷🌷🌷
◀️تب و تاب انتظار دخالت اعجاز آمیز خداوند، در دوران سیطره والیان رومى بر فلسطین به اوج خود رسید و به همین علت هنگامى که یحیاى تعمید دهنده ندا داد: «توبه کنید؛ زیرا ملکوت آسمان نزدیک است»(۲)
🌷🌷🌷
◀️ توده هاى مردم پیام او را با جان و دل شنیدند. کلمات هیجان آور او دل هاى شنوندگان را تکان داد و الهام بخش گروه هاى ستمدیده و بینوایى بود که همواره آتش شوق انتظار براى قیام «مسح شده خدا» در قلوبشان زبانه مى کشید.
یهودیان در سراسر تاریخ محنت بار خود هر گونه خوارى و شکنجه را به این امید بر خود هموار کرده اند که روزى «مسیحا» بیاید و آنان را از گرداب ذلت و درد و رنج رهانده فرمانرواى جهان گرداند. هم اکنون صهیونیست هاى اشغالگر فلسطین، علاوه بر دعاهاى مسیحایى مرسوم در پایان مراسم سالگرد بنیان گذارى رژیم غاصب اسرائیل که در پنجم ماه ایّار عبرى برگزار می گردد، پس از دمیدن در شیپور عبادت، این گونه دعا مى کنند: «اراده خداوند، خداى ما چنین باد که به لطف او شاهد سپیده دم آزادى باشیم و نفخ صور مسیحا گوش ما را نوازش دهد».(۳)
🌷🌷🌷
◀️بسیار طبیعى است که قوم بنى اسرائیل با گذشته تیره و تار خود در انتظار آینده بهترى باشد. به همین علت است که وقتی حضرت موسى(علیه السلام) به عنوان یک منجى میان ایشان برخاست آنان در پذیرفتن او درنگ نکردند. این آرمان در دوران ابتلا پا گرفت و هرگز از ایشان جدا نشد و تنها با انتخاب داوود به پادشاهى بود که آرزوى این قوم براى قیام یک منجى کاملاً برآورده شد. داوود نمونه یک پادشاه یهودى و الگوى جاودانى شخص مسیحا گردید و در واقع برخى از انبیا و حکیمان هم او را مسیحا مى دانستند.(۴)
🌷🌷🌷
◀️عصر داوود و سلیمان را مى توان دوران شکوفا شدن آرمان مسیحایى در اذهان قوم یهود دانست. امید مسیحایى با دو نیم شدن حکومت بنى اسرائیل پس از حضرت سلیمان(علیه السلام) جدى تر شد. انبیا نه تنها آتش شوق را در دل ها روشن نگه مى داشتند؛ بلکه به توسعه دادن مفهوم مسیحا و دوران مسیحایى مى پرداختند. آنان معتقد بودند که شخص مسیحا که خدا به وسیله او جهان را مبارک خواهد ساخت، در اذهان بیشتر انبیا حاضر بود.
اندیشه مسیحایى در پیشگویى هاى «اشعیا» به طور وضوح آمده است. مسیحاى آرامش آفرین و تسلى بخش قوم یهود در یکى از پیشگویى هاى او چنین تصویر شده است؛ «او حکومت آرمانى عادلانه اى را پى مى افکند که در آن زمان، جهان از معرفت خداوند پر خواهد شد مثل آب هایى که دریا را مى پوشاند و آن، پس از گسترش دین بنى اسرائیل در سراسر گیتى است که همچون پرچم قوم ها برپا خواهد شد و امت ها آن را خواهند طلبید».(۵)
🌷🌷🌷
◀️و نیز مى خوانیم: «و در ایام آخر واقع خواهد شد که کوه خانه خداوند بر قله کوه ها ثابت خواهد شد و فوق تلّ ها برافراشته خواهد گردید و جمیع امت ها به سوى آن روان خواهند شد».(۶)
🌷🌷🌷
◀️برخى از پیشگویى هاى «صفنیا» حتى از پیشگویى هاى اشعیا جهان شمول ترند. از دید او عصر مسیحایى، زمان اصلاح کلى جهان است؛ زیرا که در آن زمان، زبان پاک به امت ها خواهد داد تا جمیع ایشان اسم یَهوَه را بخوانند و به یک دل، او را عبادت کنند. تصور تَلمود پیرامون شخص مسیحا به قرار زیر است: «یک انسان که نهالى از خاندان سلطنتى داوود است و قداست او تنها به سبب موهبت هاى طبیعى وى خواهد بود. امت هاى مشرک به دست او نابود خواهند گشت و بنى اسرائیل قوت خواهند گرفت».(۷)
(۱). کتاب مقدس (ترجمه قدیم)، انتشارات ایلام، انگلستان، ۲۰۰۲ میلادی، چاپ سوم، مزامیر داوود، سفر ۳۷، ص ۶۶۳.
(۲). همان، کتاب متّى، باب ۳، قسمت ۲، ص ۱۰۸۷.
(۳). آشنایی با ادیان بزرگ، توفیقی، حسین، انتشارات سمت، ۱۳۷۹ شمسی، چاپ: پنجم، ص ۱۰۲.
(۴). کتاب مقدس (ترجمه قدیم)، همان، کتاب هوشع، باب ۳، قسمت ۵، ص ۱۰۲۲؛ کتاب ارمیا، باب ۳۰، قسمت ۹، ص ۸۸۹؛ کتاب حزقیال، باب ۳۷، قسمت ۲۴ و ۲۵، ص ۹۸
(۵). همان، کتاب اشعیا، باب ۱۰، قسمت ۳۳، ص ۷۹۲؛ کتاب صفنیا، باب ۳، قسمت ۹، ص ۱۰۶۱.
(۶). همان، کتاب صفنیا، باب ۲، قسمت ۲-۴، ص ۱۰۶۰.
(۷). انتظار مسیحا در آیین یهود، گرینستون، جولیوس، ترجمه: توفیقی، حسین، مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب، قم، ۱۳۷۷ شمسی، ص ۶۵.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
جهت ثبتنام دوره معرفتی "محفل اندیشه"
نام و نام خانوادگی و شماره تماس خود را به شماره 09366060219 ارسال فرمایید. (مهلت ثبتنام از ۴ تا ۱۴ تیرماه)
#تابستان_1400
#برادران_و_خواهران
#موسسه_کلامی_احیاء_همدان
هدایت شده از @moshaverehtolue
*🌹نماز یکشنبه های ماه ذی قعده🌹*
🌷برای خواندن این نماز لازم است در یکی از یکشنبههای ماه ذیالقعده *غسل کرده* و برای نماز *وضو بگیرد* و سپس *دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز یکشنبه ماه ذیالقعده بهجا آورد* که در هر رکعت ، *یکبار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یکبار سوره ناس و یکبار سوره فلق* خوانده میشود و پس از پایان چهار رکعت ، *هفتاد بار استغفار* کرده (گفتن ذکری مانند *اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه*) و آنگاه یکبار ذکر *لا حول و لا قوة الا بالله* بگوید و در پایان این دعا را بخواند:
*«یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»[۱]*
🌱برای نماز یکشنبه ماه ذیالقعده ثواب زیادی ذکر شده ، از جمله از رسول اکرم(ص) نقل شده هر کس این نماز را به جا آورد ، *توبهاش مقبول و گناهانش آمرزیده میشود ،* *دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند* ، *با ایمان میمیرد،* *دین و ایمانش از وی گرفته نمیشود* ؛ *قبرش گشاده و نورانی شده و والدینش از او راضی گردند ؛* *مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد*؛ *توسعه رزق* پیدا کند ؛ *ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند ؛ به آسانی جان دهد و...[۲]*
🌷برخی از عالمان اخلاق از جمله *میرزا جواد ملکی تبریزی* به خواندن این نماز توصیه کردهاند.[۳]
🌻زمان اصلی خواندن این نماز *یکشنبه ماه ذیالقعده* است و *در هر ساعتی از روز* میتوان آن را خواند . و مطابق فراز انتهایی روایت ،[۴]
🌱 *اگر در یکشنبه سایر ماهها نیز بهجای آورده شود ، همین پاداش را خواهد داشت.[۵]*
📚منبع :
1- قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
2_ قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
3 _ملکی تبریزی، المراقبات، ۱۴۲۲ق، ص۲۳۶.
4_ابن طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص۳۰۸.
5_قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذیقعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
6_ ابن طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص ۳۰۸.
#نماز_یکشنبه_ماه_ذی_القعده
#مذهبی
@moshaverehtolue
❤️❤️❤️
هدایت شده از بنیاد غدیر استان همدان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کلیپ کوتاه
#یکشنبه_های_علوی
#بنیادغدیرهمدان
#امام_علی_علیه_السلام
#امامت_و_ولایت
#استادگرانقدردکترسلیمانیان
📍آیا کسی که خودش هدایت به حق میکند شایستگی هدایت کردن را دارد
یا کسی که نیاز به هدایت دارد؟؟؟!!!
https://eitaa.com/joinchat/476774485Cbca8965924
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌آیا غیر مسلمانان هم پاداش کارهای خیرشون رو میبینن؟
◀️حجت الاسلام والمسلمین ملکی
پاسخ میدهند....
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
💠 غرفه پاسخ به سوالات و شبهات اعتقادی در محل برگزاری نماز جمعه با حضور کارشناسان #موسسه_کلامی_احیاء_همدان.
۱۴۰۰/۴/۴
🔘چرا نسبت به دین، اینقدر تمسخر و استهزاء انجام میگیرد؟
🔘دین یک امر عمیق است؛ عقلهای اندک، آنرا نمیفهمند لذا مسخره میکنند
🔸«دین یک امر عمیق است» چون دستورات دین برای انسان است و انسان یک موجود عمیق با نیازهای پیچیده و پنهان است که بسیاری از این نیازهای خودش را نمیبیند. لذا وقتی دین میخواهد به نیازهای پنهان انسان پاسخ دهد، بهسادگی درک نمیشود و نیاز به تبیین و تبلیغ دارد.
🔸دستورات دینی بسیار ژرف و پیچیده هستند لذا افراد سطحینگر و عقلهای اندک و کوچک، دستورات دین را نمیفهمند و ممکن است آنها را غیرعاقلانه تلقی کرده و حتی آنها را مضر به حال بشریت تشخیص بدهند!
🔸دین مقولۀ بسیار هوشمندانهای است لذا آدمهای باهوش دینداری میکنند. یکروزی خواهد رسید که در جامعۀ بشری هرکسی دینداری کند میگویند «عجب آدم باهوشی است!» و هر کسی بیدین باشد میگویند «عجب آدم نادانی است!» این کلام قرآن است: چه کسی از دین دور میشود، جز آدم نادان! (...إِلاَّ مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ؛ بقره/130)
🔸دین چون حرفهای عمیق میزند، گاهی تنها میماند، مثل آدم عاقل که وقتی در میان سُفَها قرار می گیرد، معمولاً تنها می ماند و حرفش را نمی فهمند و حتی او را مسخره می کنند.
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
♻️ ده خصلت عقلاء
امام رضا (علیه السلام): عقل شخص مسلمان تمام نيست، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد:
۱. مردم از او اميد خير داشته باشند.
۲. از بدى او در امان باشند.
۳. خير اندك ديگرى را بسيار شمارد.
۴. خير بسيار خود را اندك شمارد.
۵. هر چه از او حاجت خواهند، دلتنگ نشود.
۶. در عمر خود از دانشطلبى خسته نشود.
۷. فقر در راه خدايش، از توانگرى محبوبتر باشد.
۸. خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد.
۹. گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد.
سپس فرمود: دهمین و چيست دهمین؟
پرسیدند: و چيست دهمی؟
فرمود:
۱۰. احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است.
تحف العقول: صفحه ۴۴۳
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
🔘چرا نسبت به دین، اینقدر تمسخر و استهزاء انجام میگیرد؟
🔘دین یک امر عمیق است؛ عقلهای اندک، آنرا نمیفهمند لذا مسخره میکنند
🔸«دین یک امر عمیق است» چون دستورات دین برای انسان است و انسان یک موجود عمیق با نیازهای پیچیده و پنهان است که بسیاری از این نیازهای خودش را نمیبیند. لذا وقتی دین میخواهد به نیازهای پنهان انسان پاسخ دهد، بهسادگی درک نمیشود و نیاز به تبیین و تبلیغ دارد.
🔸دستورات دینی بسیار ژرف و پیچیده هستند لذا افراد سطحینگر و عقلهای اندک و کوچک، دستورات دین را نمیفهمند و ممکن است آنها را غیرعاقلانه تلقی کرده و حتی آنها را مضر به حال بشریت تشخیص بدهند!
🔸دین مقولۀ بسیار هوشمندانهای است لذا آدمهای باهوش دینداری میکنند. یکروزی خواهد رسید که در جامعۀ بشری هرکسی دینداری کند میگویند «عجب آدم باهوشی است!» و هر کسی بیدین باشد میگویند «عجب آدم نادانی است!» این کلام قرآن است: چه کسی از دین دور میشود، جز آدم نادان! (...إِلاَّ مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ؛ بقره/130)
🔸دین چون حرفهای عمیق میزند، گاهی تنها میماند، مثل آدم عاقل که وقتی در میان جمعی از سفهاء قرار بگیرد، معمولاً تنها میماند و حرفش را نمیفهمند و حتی او را مسخره میکنند!
👤 علیرضا پناهیان 98.2.20
❓❓❓
❓اگر امام زمان(عج)ناظراعمال ماست واعمال به ايشان عرضه میشود«ستار العیوب»بودن خداچه ميشود؟
◀️مشهور، عقیده شان اين است كه پيامبر و امامان ،علیهم السلام، از اعمال همه امت آگاه مي شوند، يعني، خداوند، از طرق خاصّي اعمال امت را بر آنان عرضه مي دارد. روايات، در اين زمينه، بسيار است. قبل از آوردن حديث، براي تاييد موضوع، آياتي را كه به موضوع عرض اعمال بر پيامبر و امام دلالت دارد، مي آوريم. خداي سبحان در قرآن مجيد مي فرمايد: «و قل اعملوا فسيري الله عملكم و رسوله و المؤمنون ؛ بگو عمل كنيد، خداوند و فرستاده او و مؤمنان، اعمال شما را مي بينند … » از طرفي، نبي مكرّم اسلام ،صلی الله علیه و آله و سلم، شاهد و گواه امت است: «يا أيها النبي إنا ارسلناك شاهداً»«فكيف إذا جئنا من كل أمۀ بشهيد و جئنا بك علي هؤلاء شهيداً»؛ حال آنان چه گونه است آن روز كه براي هر امتي، گواهي بر اعمالشان مي طلبيم و تو را گواه بر اعمال آنان قرار خواهيم داد.
👌مرحوم علامه طباطبايي در تفسير الميزان مي گويد: «هر عملي كه انسان انجام مي دهد، از خير يا شر، خدا و رسولش و مؤمنان، حقيقت عمل خير يا عمل شر را مشاهده مي كند»
📌منظور از «مؤمنون» در آيه ی 105 از سوره ی توبه ائمه ،علیهم السلام، هستند. يعقوب بن شعيب گويد: از امام صادق ،عليه السلام، درباره آيه «قل اعملوا فسيري الله عملكم و رسوله و المؤمنون» پرسيدم. فرمود: «مؤمنان ، ائمه هستند.».پس اعمال انساني، از خير و شر، به رسول خدا و ائمه ،علیهم السلام، عرضه مي شود. ابوبصير از امام صادق ،علیه السلام، نقل مي كند: در هر بامداد، كردار بندگان نيكوكار و فاسق بر رسول خدا ،صلی الله علیه و آله و سلم، عرضه مي شود. پس برحذر باشيدازكردارناشايست. همين است معناي قول خداي تعالي «قل اعملوا فسيري الله عليكم ورسوله …» بنابراين، پيامبر و امامان علیهم السلام، از حقيقت اعمال بندگان، با خبر هستند و اعمال آنان را مشاهده مي كنند.
📌معناي ستار بودن خدا، آن است كه اعمال انسان ها را از ديگر انسان ها مي پوشاند تا آبروي آنان حفظ گردد. پيامبر و ائمه ،علیهم السلام، مظهر اسماء و صفات الهي هستند و همانگونه كه خداوند، ناظر بر اعمال مردم است، پيامبر و ائمه نيز چشم خدا در ميان خلق هستند و اعمال آنان را مي بينند. آن روايتي نیز كه فرموده است، خدا، اعمال را حتي از چشم پيامبر مخفي مي كند، به مواردي خاص اشاره دارد تا رحمت بيكران الهي را به تصوير كشد.
👌ضمن آن كه نظارت پيامبر و امام بر اعمال مردم، همانند نظارت خداوند، آثار سازنده فراواني دارد؛ يعني، همانگونه كه ستّاريت پروردگار، برای تربيت و رشد مردم است، عرضه اعمال مردم بر پيامبر و ائمه نيز در همين جهت است؛ زیرا، آنان، هادیان امت از طرف خدایند و فیض الهی از طریق آن بزرگواران بر بندگان نازل می شود. بنابراين، هيچ تنافي و تناقضي مشاهده نمي شود.
📌آیت الله جوادی آملی می فرماید:
خداوند متعال ستار العیوب است،میداند کجا ستاری کند و کجا ستاری نکند.اگر کسی ستار عیوب دیگران باشد و در عین حال مخفیانه مرتکب گناهی شود ،ذات اقدس اله اجازه نمیدهد اسرارش نزد دیگران افشا شود.حتی در قیامت خداوند کسانی که در گنار یکدیگر هستند از اعمال هم با خبر شوند،بنابر این عملکرد خود شخص بسیار مهم است. اگر کسی پرده ی دیگران را ندرد و آشکارا به گناهی دست نزند ،خداوند پرداش را کنار نمیزند.بر این اساس کسی که با قلم و بیان و اندیشه های نا صواب خود،آبروی دین خدا و مردم را میبرد،به جایی میرسد که شایسته نیست خدای متعال آبروی او را حفظ کند. در این موقیت خدای سبحان اجازه میدهد صاحبدلان ببینند او چه کرده است و حتی احتمالی وجود دارد که در قیامت هم رسوا شود.
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam
هدایت شده از بنیادفرهنگی حضرت مهدی نمایندگی استان همدان
16.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سه_شنبه_های_مهدوی
سلسله مباحث مهدویت :
⬅️
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی
ویژگی های یاران امام زمان عج در قرآن
(((((بنیادفرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان همدان ))))
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 چند مطلب بسیار داغ در مورد #حجاب_اجباری
#بد_حجابی در ایران از کجا شروع شد!؟
قبل از انقلاب حجاب #اختیاری بود؟
قانون حجاب بعد از انقلاب از چه سالی اجرا شد؟
برخورد عجیب امام با مخالفان بی حجابی!؟؟
📌📌📌📌📌
#کمی_تأمل
◀️در دین مبین اسلام همان طور که به رسیدگی به فقرا و کمک به نیازمندان توصیه و سفارش شده است، زیارت اولیای الهی، نذر، اقامة عزای اهل بیت - علیهم السلام-، ولیمة حج و عروسی و... نیز از جمله سفارشها و توصیههای دین اسلام است. اگرچه کمک به فقرا ضروریتر و مهم تر از بقیة مستحبات است، چرا خدای متعال آن را جایگزین عمره، زیارت ائمة اطهار- علیهم السلام-، نذر، ولیمه حج و عروسی قرار نداده است؟ واگر رسیدگی به نیازمندان، جایگزین مناسبی برای برخی اعمال مستحبی است، چه لزومی داشت که خدای متعال ما را به انجام اموری مانند نذرکردن، اقامة عزا، زیارت و مانند آن توصیه کند؟
◀️آیا میتوان به کسی سفارش کرد که در تمام عمر به جای لبنیات و غلات از سبزیجات استفاده کند؟ مسلماً خیر. همان طورکه هر ماده غذایی، اثر و خاصیت خاص خودش را دارد، در امور معنوی هم هرعملی جایگاه و اثر ویژهای دارد. کمک به مستمندان دارای یک نوع از آثار و پیامدها، اقامه عزا، دارای نوع دیگری از آثار و پیامدها است؛ و این نکته در مورد تمام اعمال عبادی صادق است.
👌بنابراین، بندگان خاص و مخلص خداوند متعال، از همه دستورات دینی اطاعت نموده و بدون دلیل و مجوز شرعی یکی را بر دیگری ترجیح نمیدهند؛ چرا که در دین اسلام هرعملی دارای جایگاه خاص و اثر ویژهای خود را دارد. ازآن جایی که، ما به مصالح دستورات الاهی به طور کامل آگاهی نداریم، نمیتوانیم آنها را با هم مقایسه کرده، و بدون دلیل یکی را بر دیگری ترجیح دهیم.
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
اینستاگرام
👇🌷
https://instagram.com/eehyakalam