☯ عرفان روانشناختی چیست⁉️
♦️ عرفان روانشناختی ، یکی از عرفانهای نوظهور است که در آن افراد را به شادی، مثبت اندیشی، جادوی فکر و قدرت درون دعوت میکند.
🔷 هدف از این روش ساختن دنیای خود با کمک فکر است. که در واقع با این روش انسان خالق آیندهی خود میباشد به این ترتیب که خدا نقشی در ساختن آیندهی بشر ندارد و تنها انسان است که با قدرت فکر و آرزوی خود زندگی را میسازد.
🔶 عرفانهای روانشناسانه، جریانهای متأثر از روانشناسی جدید هستند که به صورت پررنگی از آموزههای روانشناسی در تعلیمات خویش بهره گرفتهاند.
🔷 این جنبش که هماکنون فراگیرترین و گستردهترین جریان معنویتگرا در ایران است، مفاهیمی همچون شادی، هیجانهای مثبت، آرامش و مثبت اندیشی را با مفاهیمی روحی و معنوی ترکیب کرده است و تلاش دارد تا سبک زندگی، احساسِ موفقیت و بهرهمندی از حس معنوی و درنتیجه، رضایتمندی روحی و باطنی را در افراد به ارمغان بیاورد.
🔶 یکی از علل پیدایش عرفانهای روانشناسانه، شکلگیری شاخههای جدید علمی در روانشناسی است که تلاش دارد علوم روانشناختی را از شکل موجود خارج ساخته و به سمت معنویتخواهی سوق دهد.
🔷 امروزه کتابهای مربوط به این جنبش با طرح شعارهایی همچون جادوی تفکر مثبت، قدرت درون، زندگی موفق، راز تحول، معجزه تفکر، تحول معنوی و مفاهیمی از این دست به صورت چشمگیری در گیشه کتابفروشیها به چشم میخورد.
🔶 اگرچه این کتابها همگی از مفاهیم روانشناسی بهره بردهاند، اما به شکل برجستهای به بینش معنوی، تحولات روحی و راهکارهای باطنی همچون مدیتیشن و مراقبه پرداختهاند و با تکیه بر اصل قانون جذب، به باطنگرایی و معناخواهی روی آوردهاند.
🔷 نکتهی حائز بررسی این است که، در جنبشهای روانشناختی اگرچه مفاهیمی مانند شادی، آرامش و تعادل رفتار کم تکرار نیستند، شاخص اصلی در این جنبشها، دستیابی به حس موفقیت با تأکید بر محورِ ثروت و کامروایی معیشتی است.
🔶 این شاخص که شعار مشترک بسیاری از رهبران معنوی در آمریکاست، با هدف کسب رضایتمندی از زندگی و محیط تعقیب میشود.
🔷 موضوع پول و رفاه، بیش از همه در میان طرفداران کلیسای وحدت و جنبش اندیشه نوین در آمریکا مورد توجه است. به دنبال آن، پارهای از روانشناسان نه چندان مشهور به این حوزه ورود پیدا کرده و از همین زاویه به موفقیت نظر انداختهاند و آموزههای روانشناسی را با همین مفاهیم عجین ساخته و پردازش کردهاند.
🔶 زنان مشهوری مانند باربارا دی انجلیس، کاترین پاندر، اسکاول شین، لورا دی، دبی فورد و شاکتی گواین بیش از دیگران کتاب و سمینارهای خویش را از این مفهوم پر کردهاند.
🔷 این افراد همگی روانشناس نیستند، اما نگاه ایشان به سلامت روان و الگوی موفقیت، منطق بر روانشناسی جدید است؛ با این تفاوت که به نیازهای روحی و باطنی نیز توجه کردهاند و در این زمینه، برنامههای معنوی و روحی پیشنهاد دادهاند.
🔶 کاترین پاندر خود به معرفی میلیونرهای کتاب مقدس پرداخته و کتابهای قانون توانگری و از دولت عشق را نگاشته است. وی حتی قدرت واژگان و استفاده از نامهای خداوند را برای همین منظور (اعجاز زندگی و باریدن نعمتها) توصیه کرده است.
🔷 شاکتی گواین از نقشه گنج سخن رانده است و برای این منظور، فرایند تجسم خلاق را پیشنهاد میکند. وی با دسترسی به خزانهی بیکران، عالمی لبریز از فراوانی و بارش مادی را به مریدان خویش نوید میدهد.
🔶 دیپاک چوپرا، نویسندهی مشهور که تعلیمات باطنیاش باعث شکلگیری جنبشهای معنوی زیادی در آمریکا شده، در کتاب آفرینش فراوانی گفته است:
🔷 «اصول مطرح شده در این کتاب، اختصاصاً به ایجاد ثروت بیانتهای مادی مربوط میشود... تنعم و ثروت یعنی اینکه شخص به آسانی میتواند به آرزوهایش جامه عمل بپوشاند؛ خواه نیازهای مادی، خواه احساسی، روانی و یا معنوی و هرچه در حیطه روابط ما باشد».
♦️ لوئیز هی میگوید: «خزانهی کائنات لبریز و لایتناهی است... آغوش من برای پذیرفتن همه خیر و خوشی و فراوانی کائنات گشوده است... چون بتوانید ثروت بیشتری را احساس کنید، ثروت بیشتری به سراغتان خواهد آمد».
♦️ برخلاف آنچه در این آیینهای روانشناسی ادعا میشود، تنگنای معیشتی و به طور کلی بروز آفت، بلا و مصیبت، نه نشانهی منفی نگری و ناتوانی، بلکه علامت قرب الهی و برتری معنوی و روحی است.
🔷 البته چنین مقامی برای مؤمنین و اهل معنا اینگونه تفسیر شده است. در روایات پرشماری آمده است: بلاها به قدر ولایت و بهره انسان از معنویت رخ مینمایند و هر اندازه بهره روحی انسان از تعالی و تقوا بیشتر باشد، مصیبتها و مشکلات نیز همان قدر در زندگانی بیشتر میشود. در روایات شیعی از بلا به «خوراک مؤمن» و «تغذیه روح» تعبیر شده است.
پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فرمود: خداوند بنده مؤمن خویش را با گرفتاری تغذیه میکند(رشد میدهد)
#معارف_اعتقادی👇🌺
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
12.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️اعترافات سرکرده فرقه TSM در ایران
🔺فرقه TSM توسط فردی به نام جمشیدرضا حاجی اشرفی ایرانیالاصل مقیم آمریکا از حدوداً سال 1370 پایهگذاری و تشکیل شد.
🔺این فرقه با بهرهگیری از روشهای مدیتیشن (مراقبه از خود) و تفکر و تمرین باعث ایجاد تمرکز افراد در افکار خود شده و با بیان اصولی از بودیسم (آئین بودا و برخی مکاتب دیگر مانند هندو و زرتشت) برای خود فلسفههایی از انسان و جهان ساخته است.
🔺تعالیم افراطی و غلط TSM باعث دوری برخی از افراد از نزدیکان و دوستانشان شده است. تعدادی از شاگردان این مکتب ضمن اعلام شکایت در این خصوص بیان داشتهاند، تعالیم TSM بین همسران اختلاف ایجاد کرده و حتی همسرانی که هر دو رهرو TSM بودند، از یکدیگر جدا شده و یا در آستانه طلاق میباشند.
🔺فرقه TSM قبل از هر چیز با کشاندن افراد عضو به درونگرایی و انزوا و خودپردازی افراطی، نوعی انزواگرایی به ویژه در مسایل سیاسی و پیرامونی افراد ایجاد نموده است.
#معارف_اعتقادی👇🌺
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
علم و دین. محدودیتهای علم.باتوجه به رشد علم در رفع مسائل، چه نیازی به دین داریم. حجت الاسلام دکتر شاکرین قسمت4.mp3
8.07M
‼️محدودیتهای علم
🔍باتوجه به رشد علم در رفع مسائل،
چه نیازی به دین داریم؟
#علم_و_دین
🎙حجت الاسلام دکتر شاکرین
#دین_شناسی
#معارف_اعتقادی👇🌸
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
📌مایکل کوک و گلایه از نبود قانون امر به معروف در غرب
📍شامگاه روز پنجشنبه ۲۲سپتامبر۱۹۸۸م در ایستگاه قطار شهری شیکاگو در حضور جمعی از مردم، زنی مورد تجاوز قرار گرفت و مرد...
📍آدمی نمی تواند فقط در کناری بنشیند و ببیند زنی، حتی زنی ناشناس،مورد آزار قرار بگیرد. او باید در این مورد کاری انجام دهد و یا برای انجام ندادن آن دلیل قابل قبولی داشته باشد....
📍 ما احساس می کنیم به نوعی وظیفه داریم علاوه بر اینکه خود به شایستگی رفتار کنیم دیگران را نیز از ارتکاب کارهای ناشایست نسبت به همنوعان خود بازداریم...
📍در زندگی روزمره ما نامی برای این وظیفه نداریم،... فرهنگ ما تعریف خاصی برای این ادراک ندارد..
📌اسلام برعکس، نام و تعالیمی ویژه برای چنین وظیفه اخلاقی گسترده ای دارد. نام آن «امر به معروف و نهی ازمنکر» است.
📚 امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی، مایکل کوک
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
#مبعث
#مایکل_کوک
#معارف_اعتقادی👇🌸
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
📌شبهه :
آیا امکان دارد چند خدا وجود داشته باشد و هر کدام آفرینش مجزا برای خود داشته باشند و هیچ کدام از وجود دیگری خبر نداشته باشند و در حیطهی خلقت دیگری ورود نکنند؟
📌پاسخ: خدا موجودی است که "بینیاز مطلق" و "کامل مطلق" و به اصلاح فلاسفه واجب الوجود باشد.
بنابراین موجودی که ناقص و محدود و نیازمند باشد نمیتواند خدا باشد.
همین که چند خدا وجود داشته باشد و هر کس در محدوده خویش اعمال قدرت و خلق کند همه ناقص و محدود هستند و هیچدام نمیتوانند خدا باشند. همین که از وجود یکدیگر خبر ندارند یعنی عالم مطلق نیستند پس هیچکدام خدا نیستند و همه ناقص هستند.
🔶️ این دو یا چند خدا اگر واقعا دو یا چند موجود باشند به این معناست که هر کدام اوصافی دارند که دیگری ندارد (اگر کاملا مثل هم باشند که در واقع یک موجود هستند). از آنجا که گفتیم خدا واجب الوجودی است که هیچ نقصی ندارد؛ پس هیچکدام از آنها نمیتواند خدا باشد چون نمیتوان خدای واجب الوجودی را تصور کرد که فاقد یک اوصاف کمالیهای باشد. این چند خدا همه اوصاف کمالیهای دارند که دیگری ندارد و هیچکدام نمیتوانند خدا باشند و همه ناقص هستند.
#معارف_اعتقادی👇🌸
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
📚 مجموعه آثار مهدی جمشیدی
در نمایشگاه کتاب
غرفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
راهرو ۲۴، غرفه ۵۸۷
۱۹_ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b