✅نتيجهى اطاعت و تقوا، اين است كه تو بنبستى نخواهى داشت
🔶استاد علی صفایی حائری:
«مَنْ يَتَّقِ اللّهَ يَجْعَلْ لَهُ مُخْرَجاً وَيَرزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لايَحْتَسِبُ. وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلىَ اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ انَّ اللّهَ بالِغُ امْرِهِ قَدْ جَعَلَاللّهُ لِكُلِّ شَىءٍ قَدْراً». (۲،۳طلاق)
نتيجهى اطاعت و تقوا، اين است كه تو بنبستى نخواهى داشت و مرزوق خواهى بود. آنهم رزقى كه ذلّت و وابستگى در آن نباشد و حساب شده نباشد؛ چون كسانى كه بر خدا تكيه دارند، نه بر فكر و عقل و نه بر عشق و ايمان و نه بر عمل و اطاعت خويش، اينها را خدا كفايت مىكند و او در راه نمىماند و به مقاصد خويش مىرسد.
📚 نامه های بلوغ، صفحه 64
🌿 @einsad
🔶استاد علی صفایی حائری:
نكتهى اوّل در سلوك، همين است كه بفهمى تو شروع نكردهاى؛ او تو را صدا زده و تو را مىخواهد. تو هنگامى كه در ميان تمام دعوتها و دعوتكنندهها قرار گرفتى و با گوش دلت شنيدى، كه نَفس تو را مىخواند، شهوت، غضب و اوهام تو را مىخوانند، دنيا تو را مىخواند، ماشينها و موتورها تو را مىخوانند، استخرها و توپها تو را مىخوانند، غذاها و رنگارنگها تو را مىخوانند، هنگامى كه تو دعوت شيطان و نَفس و دنيا را شنيدى و دعوت حق را هم در كنار اينها شنيدى كه: «اَللّهُ يَدعُوكُمْ الى مَغفِرَةٍ مِنْهُ وَالشَّيْطانُ يَدْعُوكُمْ...»، ١ در اين هنگام كه ازدحام دعوتها را ديدى و اقتدار دعوت حق را، در ميان تمامى دعوتها يافتى، كه او بىنياز، تو را مىخواند تا به تو ببخشد و ديگران مىخوانند تا از تو بگيرند، چگونه مىتوانى لبّيك نگويى و به سوى او نيايى؟
📚 نامه های بلوغ، صفحه 59
🌿 @einsad
استاد علی صفایی حائری
🌿 اصول حاکم بر حرکت اباعبدالله الحسین علیهالسلام0⃣3⃣ استاد علی صفایی حائری #محرم 🌿 @einsad
👆 قسمت پایانی مجموعه اصول حاکم بر حرکت اباعبدالله الحسین علیهالسلام
✅ تنهایی
🔶استاد علی صفایی حائری
تنهایى براى آنهایى وحشت زاست که در راه نیستند.
آنها که بر روى مرز راه رفته اند و با قانون هاى حاکم بر هستى هماهنگ اند از تنهایى نمى ترسند.
آنها که در راهند و در مسیر اطاعت هستند، با اللَّه همراهند(1) و از حمایت او برخوردار. و کسى که با او شد و او را یافت، چیزى از دست نداده و کم ندارد.(2)
—----------------
(1)- انَّ اللَّه مَعَ الَّذینَ اتَقَوا.( نحل، 128) مَنْ کانَ للَّه کانَ اللَّهُ لَه ...(بحار، ج 82، ص 319)
(2)- ماذا فَقَدَ مَنْ وَجَدَک وَ ماذا وَجَد مَنْ فَقَدَک...(مفاتیح الجنان، دعاى #عرفه)
📚 مسئولیت و سازندگى، ص 323
🌿 @einsad
✅ غیبت ولیّ
استاد علی صفایی حائری
پس از مشخص شدن مکتب و به دست دادن اصول و روایات و مشخص کردن معیارهای استنباط از منابع، دیگر به حضور ولیّ نیازی نبود، که زمینه ی تحملش را نداشتند و او وارث حرکت اولیایی بود که تمامی دین را و معیارهای استنباط را به دست داده بودند و دیگر عذری باقی نگذاشته بودند و این بود که به طور طبیعی ″غیبت″ شکل گرفت. بدون آنکه وقتی داشته باشد و به هنگامی محدود شده باشد، که وقت آن ظهور، تحمل در توده ی مردم است؛ حال یا با روشنگری و دگرگون شدن تلقی مردم از خودشان و بالا رفتن توقعشان از سطح هدف های رفاه و عدالت و تکامل... و یا با ظهور ظلم مملوّ، که زمینه ساز قسط کامل است.
📚 درس هایی از انقلاب(انتظار)/ص ۱۵۰
🌿 @einsad
4_6024054261023769088.mp3
872.2K
✅ حقیر بودن کارهایمان
استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅با عبادت،با عمل،با حرف، آدمها مشخص نمىشوند...
🔶استاد علی صفایی حائری:
با عبادت،با عمل،با حرف، آدمها مشخص نمىشوند و اندازههاشان نمودار نمىگردد، آنچه نهفتهها را مشخص مىكند و حالتها و آدمها را از يكديگر جدا مىسازد، بلاء است و اين بلاء، صنعت خدا و كار اوست.كه مىفرمايد:
«وَ اصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي» ؛ ١تو را براى خودم ساختم.
كسانى كه غرور علم و عشق و عمل گرفتارشان مىكند، غربال بلاء و گرفتارىها نجاتشان مىبخشد و ضعفها و كفرهاشان را و نهفتهها و نفوذىها را مشخص مىسازد. كه حسين عليه السلام فرمود:
«الناس عبيد الدنيا والدين لعق على السنتهم يديرونه ما درّت معائشهم فاذا محصوا بالبلاء قل الديانون». ٢ آدمها آنجا كه با بلاء تمحيص مىشوند دينداريشان مشخص مىگردد.
📚 وارثان عاشورا، صفحه 67
🌿 @einsad