✅ حَوِّل حالَنا إِلَی أَحسَنِ الحالِ 1⃣
🔸 استاد علی صفایی حائری
... یَومَ لا یَنفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ(۸۸) إِلّا مَن أَتَی اللهَ بِقَلبٍ سَلِیمٍ(۸۹)*
تنها هنگامی این امکانات و نعمت ها نافع می شود که تو با قلب سالم به سوی خدا بیایی. و قلب سالم قلبی است که رشید است که رشد، علامت سلامت است. و رشد به وسعت و وسعت به احاطه می رسد. و دلی که احاطه داشته باشد صبور است و ثابت است. به ″بهترین احوال″ دست می یابد که در دعا می خواهی «حَوِّل حالَنا إِلَی أَحسَنِ الحالِ».
″بهترین حال″، حال کسی است که می داند در هر حالتی چه بکند و در هر موقعیتی چگونه موضع بگیرد. ″بهترین حال″ حالت کسی است که در گرو حالت ها نیست. و وابسته به شرایط و موقعیت ها نیست. درس خودش را می شناسد و درس خودش را می آورد.
* سوره الشعراء
📚 درس هایی از انقلاب(قیام)، ص ۱۸۸
🌿 @einsad
✅ #حجاب، فقط اين نيست كه زن خود را بپوشاند...
🔶استاد علی صفایی حائری:
در زن، جلوهكردنها و خودنمايىها ريشهدار است. مىخواهد چشمها را به خودش جلب كند و زبانها را به دنبال خود بكشد. مواظب باش اسير چشمها و زبانها نشوى و سعى كن تا به گونهاى حركت كنى كه خلق خدا را گرفتار حالتها و رفتارت نسازى و آنها را اسير ننمايى؛ كه اگر كسى آلوده شد، اين آلودگى دامان تو را مىگيرد و تو را رها نمىسازد.
حجاب؛ يعنى همين دقّت در برخورد، كه آلوده نشوى و آلوده نسازى؛ كه اسير نشوى و اسير ننمايى. حجاب، فقط اين نيست كه زن خود را بپوشاند؛ كه زن و مرد، هر دو بايد در اين دنيايى كه راه است و ميدان حركت است و كلاس و كوره است؛ سنگ راه نباشند و ديگران را در خود اسير نسازند و چشمها و دلها را نگه ندارند و در دنيا نمانند.
📚 #نامه_های_بلوغ ص۱۳۳
🌿 @einsad
✅ بعضى مىگويند: كشورهاى غربى آزادى دارند...
🔶استاد علی صفایی حائری:
بعضى مىگويند: كشورهاى غربى؛ آمريكا و فرانسه و ... آزادى دارند. اينها از شوخىهاى اساسى است كه من بارها در اين جلسهها گفتهام كه آمريكا آن طرف درياهاست اين طرف درياها، در الجزاير يا ايران يك نفر يك وقتى ناله مىكرد آنقدر حساس بودند كه به اينها اجازه نمىدادند نق بزنند.
فريادهايى كه آنها به نام آزادى سر مىدهند اين فريادها به درد كسانى مىخورد كه مقدار حساسيت آنها را نفهمند. آنها حادثه را قبل از وقوعش احساس مىكنند، يعنى حس مىكنند اين حرف اينجا و اين برخورد اينجا براى آنها مزاحم است، اجازه نمىدهند يا نفوذ مىكنند و طرف را مىخرند و يا او را از بين مىبرند.
هراسناك بودن آنها از هر دوى اين مسأله هست، كه اينها مىترسند كه يا از بين بروند يا خريدارى شوند. و سكوتشان به خاطر نبود زمينه است و ممنوعيتشان هم به خاطر حساسيتى است كه در طرف مىبيند. اينها با هزار عنوانى كه براى خود قائلاند؛ طرفدارى حقوق بشر و دمكراسى را يدك مىكشند. با همه اين عنوانها اين حساسيت را دارند، اجازه نمىدهند نه در سرزمين خودشان و آن طرف درياها و نه در اين محيط و اين طرف درياها، كسى با منافع آنها بازى كند.
📚 #روزگارستمگر ص۶۶
🌿 @einsad
✅وارثان حسین (علیه السلام)
🔶استاد علی صفایی حائری:
وارثان حسين در شعور و عاطفه و در تصميم و عمل متحّول شدهاند و به حسين پيوند خوردهاند و از علم و عشق و عبوديت و خلوص ، نشان گرفتهاند.
در واقع، ميراثى جز همين بصيرت و علم و عبوديتِ تقوا و عبوديتِ صلاح نيست.
«العلماء ورثة الانبياء» ؛ عالم ميراثدار انبياء است. در واقع ارث عالم، همان علم و بصيرت و بينش اوست و همين بصيرت و عبوديت، او را بپا مىدارد تا پاسدار حق باشد و جلوگير از باطل و ظلم و فسق و لهو و لعب. اينگونه پايههاى مبارزه و جهاد و شهادت شكل مىگيرد و ميراث عاشورا و كربلا به نزديكان و پيوندخوردهها مىرسد.
وارثان عاشورا اينگونه با تحوّل در شعور به نورى رسيدهاند كه راهها و مقاصد را مشخص نموده و جهت را آشكار ساخته و به شورى رسيدهاند و با عشقى عجين شدهاند كه عشقهاى كوچك را مهار زده و تمامى آنها را به راه محبوب بزرگتر و عشق نيرومندتر كشانده است.
وارثان عاشورا با اين نور و شور،به شجاعت و صراحت برخورد رسيدهاند و در راه از هيچ نمىترسند.
📚 #وارثان_عاشورا ص۲۵۹
🌿 @einsad
✅ یکی از عوامل تزلزل (#تحوّل_شرایط)
🔸 استاد علی صفایی حائری
یکی از عوامل تزلزل که ما در خیلی ها می بینیم این است که مثلا امیرالمؤمنین(علیه السلام) می گویند: زبیر با ما بود تا عبدالله رشد کرد. فلانی با ولیّش هست تا هنگامی که ازدواج نکرده. فلانی هست، تا فقر نیامده. فلانی هست، تا درگیری ها برایش شکل نگرفته. این زندگی شما و فراز و نشیب های گوناگونش، این هم اضطرار به دین... .
📚 روابط متکامل زن و مرد/ ص ۶۹
🌿 @einsad
✅ شکر بر محرومیت ها
🔶استاد علی صفایی حائری:
امام سجاد عليه السلام مىخواهد تا شكرش بر محروميتها بيشتر و وافرتر باشد از شكرش بردارايىها(باشد).
«اللهم اجعل شكرى لك على ما زويت عنى اوفر من شكرى اياك على ما خولتنى». (صحیفه سجادیه)
اگر با اين ديد همراه باشيم تمامى رنجها و گرفتارىهاى زمان انتظار، نعمتها و عنايتهايى مىشوند كه شكر و طلب را سزاوار هستند نه صبر و جزع را.
بلاء عامل تمحيص است. آدمها و حالتها را غربال مىكند و از يكديگر جدا مىسازد.غربال كفر از ايمان، و كافر از مؤمن و غربال حالتها و ذلتها و عزتها و تعلق و فراغت و توجه و غفلت.
📚 #وارثان_عاشورا ص۶۲
🌿 @einsad
هدایت شده از برشی از یک کتاب
✂️ برشی از یک کتاب
#ادعایی_دروغ
ما هنوز نیازمان را به خدا و به امام زمان و به معصومین حتی به اندازه ( یک لیوان آب) در هنگام تشنگی احساس نکرده ایم .
وقتی در تابستانی گرم ، یک ساعت کولر از کار بیفتد یا یخچال کار نکند یا هنگامی که فیلمی ، فوتبالی یا برنامه ی مورد علاقه ی دیگری در تلویزیون نگاه می کنید ، اگر همان موقع برق برود ، چه اضطرار و احساس نیاز و کمبودی احساس می کنید ؟
آیا چنین احساس و کمبودی را نسبت به خدا یا معصوم علیه السلام یا امام زمانتان نیز داشته اید ؟ بنابراین ، مایی که هنوز نیازمان را به خدا و معصوم به اندازه ی ( یک لیوان آب) یا یک ساعت ( روشنایی برق) احساس نکرده ایم ، نمی توانیم ( ادعا) کنیم که سعی و تلاش ما در حیاتِ دنیایی نیست و به خاطر خدا و هدف الهی زندگی می کنیم .
📚 اندیشه های پنهان ، علاء الدین اسکندری ، ص ۱۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✅ کار انسان در جهان چهارفصل و بیقرار...
🔶استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
✅ کثرت گرایی دینی
🔶استاد علی صفایی حائری:
كثرتگرايى براى كسانى كه دين برايشان يك ضرورت نيست طبيعى است. وقتى دين يك امر زائد است، ديگر چه ضرورتى دارد كه دين را داخل در زندگى دنيايى كنيم؟!وقتى كه منافع هست ديگر چه معنا دارد كه دين در اينجا فتنه به پا كند؟ ولى اگر مبانى ديگرى شكل گرفت، داستان اهداف آمد، اقدار آمد، حدود آمد، حقوق آمد و آدمى با اين بصيرت،با اين استمرار،با اين وسعت مطرح شد، طبيعتاً مضامين ديگرى شكل مىگيرد و حرفهاى ديگرى تحقق پيدا مىكند.
📚 #خط_انتقال_معارف ص۷۲
🌿 @einsad