#سخنی_از_آیت_الله_مجتهدی_طلبه_واقعی
🍃وقتی شخصی طلبه میشود مانند انگور است كه بر اثر جوشاندن نجس میشود و راه پاك شدن آن، ثٌلثان است، پس باید طلبه استاد اخلاق بگیرد و خود را تزكیه كند زیرا علم و دانش و مدرك آدمی را مغرور و متكبر میسازد و یك طلبه باید آنقدر تلاش كند و بجوشد تا دو سوم او یعنی صفات و اخلاقِ بد او بخار شود و از بین برود تا اینكه بتوان از او استفاده كرد.
#کانال_عارفین
@Arefin
نشست جایگاه علوم عقلی در حوزههای علمیه امروز در قم برگزار شد
➖➖➖
🔻خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه:
▫️ رشد عقلانیت در حوزه لازم است اما آموزش همگانی فلسفه برای تمام طلاب ضرورت ندارد و این یک آسیب است
▫️ آثار فلسفی جدید منتشر شده در تاریخ حوزه بینظیر بوده است
hawzahnews.com/detail/News/470796
🔻رمضانی، عضو هیئت مدیره مجمع حکمت اسلامی:
▫️رسیدن به اهداف در علوم عقلی بدون حمایت بزرگان حوزه و مراجع ممکن نیست
hawzahnews.com/detail/News/470805
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
جناب حجه السلام شاه آبادی از آیه الله العظمی وحید خراسانی و آیه الله سید محمد علی روحانی و آن دو نیز به نقل از مرحوم شیخ العراقین استاد صاحب جواهر رحمه الله نقل فرمود:
مرحوم میر فندرسکی رحمه الله در سفری به هندوستان خبر دار شد که مرتاضی وجود دارد که شش ماه از سال را خواب و شش ماه دیگر را بیدار و بالاخره از رفتارهای خارق العاده ای نیز برخوردار است. از این جهت بر دیدن او حریص شده، به خانه وی می شتابد، ولی به محض ورود، خبردار می شود که این ایام، ایام خواب اوست و نمی توان او را برای چند ماه آینده بیدار کرد.
پیشخدمت زیرک و هوشیار آن مرد شاخص هندی، به فراست دریافت که میرفندرسکی رحمه الله مرد بزرگی است، از این رو بر خلاف دستور استاد او را بیدار نمود.
استاد پس از بیدار شدن و دیدار بار میرفندرسکی سخت عصبانی شده و با تندی رو به او کرده و می گوید:
این کیست که مرا به خاطر او بیدار کردی، من کسی را دیده ام که این فرد در مقابل او هیچ است!؟
میرفندرسکی که از مردان نامدار عصر خویش بود، با تعجب می پرسد شما چه کسی را دیده ای که اینچنین مرا تحقیر می کنی؟
او می گوید: من در دوران مأمون خلیفه عباسی از بزرگان قوم خویش زندگی می کردم، روزی مأمون از من و بسیاری از بزرگان ادیان و فرق دیگر برای مناظر با فرزند آخرین پیامبر، حضرت محمد صلی الله علیه و آله، که در آن دوران حضرت رضا علیه السلام بود، دعوت نمود، پس ما نیز به دیدار مأمون شتافتیم، جمعیتی فراوان از بزرگان اقوام و ادیان مختلف در باغی بزرگ با درختان و پرندگانی انبوه گرد آمده بودند؛ هیچ یک از دعوت شدگان برای علماء اقوام و ملل دیگر اعتباری نبودند، از این جهت هر عالم با یاران خویش گروهی را تشکیل داده و در کنار یکدیگر به صحبت مشغول بودند.
ناگاه اعلام شد که که حضرت رضا علیه السلام وارد می شوند، به محض نزدیک شدن حضرت به باغ، تمامی پرندگان آنچنان ساکت شدند، که گویی پرنده ای در آن باغستان نیست.
آنگاه با ورود حضرت رضا علیه السلام، تمامی درختان چه بزرگ و چه کوچک به علامت تعظیم خم شده و به همان حال باقی ماندند.
آن حضرت نیز با تانی و وقاری توصیف ناشدنی وارد باغ گردید و تمامی جمعیت متوجه به حضرت، در مقابل وی به احترام و تعظیم ایستادند. حضرت نیز به جایگاه مخصوص وارد شده و نشستند، با اذن حضرت و اشاره مأمون، علماء و دانشمندان ادیان و فرق مختلف مشکلترین سوالات خویش را مطرح و در کمال تعجب، پاسخ هایی قاطع و روشن می یافته و در نتیجه چاره ای جز پذیرش حق در خود نمی دیدند.
نوبت به من که رسید، با خود گفتم او بدون تردید مرد بزرگ و برحقی است و سؤال از او بی احترامی به اوست، پس بهتر است سکوت کنم! از این جهت علیرغم زحمات فراوان گذشته در تهیه سؤالات دقیق به احترام چیزی نگفتم. با سکوت من، دانشمند بعد از من، سوال خود را مطرح کرد و پس از شنیدن پاسخ، آن جلسه در حالی پایان یافت که سکوت پرندگان و خم شدن درختان همچنان در تمام مدت مناظره ادامه داشت. آنگاه حضرت به هنگام خروج از باغ، با قصد از کنار من رد شد و با ملاطفت و محبت فراوان به من فرمودند:
به خاطر احترامی که کردی، عمری طولانی خواهی داشت و اکنون از آن زمان تاکنون زنده بوده و مرگ را نیافته ام!
📚مجموعه صالحان
@zardin_shahre_din
💠 حدیث روز 💠
❇️ خداوند این درها را باهم میگشاید
▫️امیرالمؤمنین علیه السلام در روایتی سنت الهی در مورد روزی دادن، اجابت دعا و آمرزش گناهان را بیان کردند.
🔹وَ قَالَ ع: مَا كَانَ اللَّهُ [عَزَّ وَ جَلَ] لِيَفْتَحَ عَلَى عَبْدٍ بَابَ الشُّكْرِ وَ يُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الزِّيَادَةِ وَ لَا لِيَفْتَحَ عَلَى عَبْدٍ بَابَ الدُّعَاءِ وَ يُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الْإِجَابَةِ وَ لَا لِيَفْتَحَ [عَلَيْهِ] لِعَبْدٍ بَابَ التَّوْبَةِ وَ يُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الْمَغْفِرَة.
🔻امام علیهالسلام فرمود:
🔹خداوند عزوجل اینگونه نیست که
▫️درِ شکر را به روی بندهای بگشاید اما درِ فزونی نعمت را ببندد
▫️و در دعا را بگشاید، اما درِ اجابت را ببندد
▫️و درِ توبه را بگشاید اما درِ آمرزش را ببندد.
📚 نهج البلاغه(صبحی صالح)، ص۵۵۳
@HawzahNews
#رنجش_حوريه
علامه طباطبايى (ره) در كتاب (مهرتابان) درباره ى يكى از حالات روحانى اش مى فرمايد:
روزى من در مسجد كوفه نشسته و مشغول ذكر بودم ، در آن بين يك حوريه ى بهشتى از طرف راست من آمد و يك جام شراب بهشتى در دست داشت ؛ و براى من آورده بود، و خود را به من ارائه مى نمود، همين كه خواستم به او توجهى كنم ،
ناگهان ياد حرف استاد مرحوم قاضى افتادم و لذا چشم پوشيده و توجهى نكردم ، آن حوريه برخاست و از طرف چپ من آمد و آن جام را به من تعارف كرد، من نيز توجهى ننمودم و روى خود را برگرداندم ، آن حوريه رنجيده شد و رفت . و من تا به حال هر وقت آن منظره به يادم مى افتد از رنجش آن حوريه متاثر مى شوم .
📚مهرتابان؛یادنامه علامه طباطبایی
@zardin_shahre_din
✳️ پاسخ آیتاللهالعظمی سبحانی به مطلب یکی از روزنامهها
حضرت آیت الله سبحانی صبح امروز در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم:🔻
🔹دو روز قبل یکی از جوانان روزنامهای به بنده داد که در آن نوشته بودند باید تبعیضها بین زن و مرد از بین برود؛ این آقا فرق بین #تبعیض و #تفاوت را متوجه نشده است؛ تبعیض در اسلام محکوم است؛ اما تفاوت محکوم نیست؛ بین 5 انگشت ما تفاوت وجود دارد؛ اما محکوم نیست.
🔹مسئولیت مرد غیر از مسئولیت زن است؛ هر دو رکن و محترم هستند؛ اما مسئولیتها تابع ساختمان #مزاج است؛ بنابراین اگر تفاوتها را از بین ببریم، ساختمان مزاج را توجه نکردهایم.
🔸یکی از آثار ایمان، تسلیم است؛ ما باید در مقابل احکام شرع حالت تسلیمی پیدا کنیم؛ اگر فلسفه آن را فهمیدیم که چه خوب؛ اما اگر فلسفه این حکم را نفهمیدیم، نباید با عقل کوچک خود در آن حکم دستکاری کنیم.
وحی خطاپذیر نیست؛ عقل ما خطاپذیر است.
🔸در برخی نوشته جات حالت غیرتسلیمی مشاهده می شود که خلاف قرآن است؛ میگویند ما فتوای عقلانی داشته باشیم که ما جواب میدهیم مخالف این حرف نیستیم؛ اما فتوای وحیانی چطور؟ آیا فتوای وحیانی مقدم نیست؟ عقل در این فتوای وحیانی هم وجود دارد.
http://hawzahnews.com/detail/News/470868
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
⚠️ اگر مسئولین در میان مردم نباشد آن روز، روز سقوط است
🔻 آیتاللهالعظمی نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه:
🔹حق بزرگی میان مسئولین و مردم وجود دارد و باید ارتباط میان همدیگر وجود داشته باشد؛ بی اعتنایی به مردم بر خلاف معارف اسلامی است.
🔹 نشستن بر پشت میز و فاصله قراردادن میان خود و مردم، درست نیست.
🔹 اداره جات خانه ملت است و باید به مردم وقت داد و مشکل آنان را حل کرد؛ نه اینکه بگویند فلان مسئول در جلسه است و از ورود مردم جلوگیری کنند؛ مسئولان جلسات خود را در خارج از وقت اداری برگزار کنند.
🔹 مسئولان باید در بین مردم باشند و امام راحل فرمودند: اگر مسئولین در میان مردم نباشد آن روز، روز سقوط است.
http://hawzahnews.com/detail/News/470889
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
⭕️ انتقاد صریح آیتاللهالعظمی مکارم از بی توجهی برخی فعالان اقتصادی به وضع معیشتی جامعه
حضرت آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه:🔻
➖ امروز داد مردم از بی انصافی گروهی از تجار و کسبه درآمده است که پشت سر هم اجناس را گران کرده و به فکر مردم نیستند.
اصلا چرا در یک کشور اسلامی باید #تعزیرات وجود داشته باشد؟ یک کاسب و تاجر مسلمان بدون احتیاج به تعزیرات باید به وظیفه خود عمل کند؛ اما مشاهده میکنیم که به مأمور تعزیرات میگویند ما جریمه را میپردازیم؛ اما قیمت خود را پایین نمیآوریم.
➖اگر کار به اینجا برسد، واقعا رسوایی است؛ ما مسلمانیم و دم از پیروی امیرمؤمنان(ع) میزنیم؛ جامعه ای ترقی میکند که همه افراد به فکر یکدیگر باشند؛ اگر هر کسی بخواهد در این وانفسا کیسه خود را پر کند، جامعه پیشرفت نخواهد کرد و عقب میماند.
➖ باید بدانیم که روزی فرا می رسد که باید #جوابگو باشیم؛ خدا را در نظر بگیریم و او را ناظر اعمال خود بدانیم.
http://hawzahnews.com/detail/News/470872
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
دلدادگان حضرت آقا(امام خامنه ای)
💠 توصیه های امام رضا علیه السلام به شیعیان(3) 🌷 به دوستان ما بگو که خدا نیکوکاران آنان را مورد بخشا
✍وقتی عزیز رهبرمون از اتفاقی که در جمعی خصوصی افتاده است در پشت بلندگو عذرخواهی میکند
درسیهایی که آقا جانمان روز گذشته دادند:
یکم. یک طلبه در نهایت محبت و دلسوزی، بر سر امامش فریاد می کشد و اعتراض می کند.
دوم. رهبرانقلاب نسبت به تندی طلبه تذکر پدرانه می دهند و بعد از همین تذکر نیز عذرخواهی می کنند.
سوم. رهبر انقلاب، اعتراض طلبه را پشت بلندگو می آورند تا اگر دیگرانی هم معترض باشند، صدای اعتراض شان شنیده شود و عذرخواهی خودشان را هم نه به گوش طلبه که علنی می کنند تا فرهنگ حکمرانی شود.
چهارم. موضوع را توضیح می دهند تا مَدرَس پاسخگوئی برای مسئولین جمهوری اسلامی باشد. دقت کنیم که طلبه محترم سوال نکردند، اعتراض داشتند. رهبری توضیح دادند تا شبهه برطرف شود و موجب عصبانیت و اعتراض فراهم نشود.
و اما یک جمله که توضیحش بماند برای بعد.
خیلی وقت ها بلند شدن صدای اعتراض و فریاد کشیدن برسر امام و بعد از آن به "پشت بلندگو" کشیدن ماجرا، ناشی از کم کاری من و امثال منست که در نقش رسانه ای مان کوتاهی می کنیم.
🆔👇👇👇
@agha_tanha_nist