🔴آذربایجان حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی روسیه بست.هواپیماهای نظامی که به ارمنستان و سوریه رفت و آمد داشتند، امکان استفاده از حریم هوایی آذربایجان را نخواهند داشت.*
https://eitaa.com/samenbr
🔰طرح شفافیت تصویب شد
📌 طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه که علاوه بر شفاف کردن فرآیندهای قانونگذاری در مجلس، فرآیندهای تصمیمسازی و اجرایی در بسیاری از نهادها و دستگاههای ذیل سایر قوا را نیز شفاف میکند، با ۱۸۳ رأی موافق نمایندگان تصویب شد. بر اساس این طرح، آرای همۀ نمایندگان برای اولین بار در تاریخ تشکیل مجلس، شفاف شده و مشروح مذاکرات کمیسیونهای مختلف در دسترس همۀ مردم قرار میگیرد.
🔰سخنگوی دولت: از خواستههایمان عقب نمینشینیم!
✍️ «بهادری» سخنگو و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت نوشت: «جمهوری اسلامی ایران تا صیانت کامل و جامع از حقوق ملت یعنی حفظ حقوق اقتصادی و هستهای خود در مذاکرات عقبنشینی نمیکند». وی اضافه کرده است: «فعلاً خبر تازهای در خصوص مذاکرات وین نداریم».
📌چرایی تداوم مشکلات اقتصادی
حل مشکلات اقتصادی- معیشتی مهمترین مسئله امروز کشور است. اکنون که حدود نُه ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم میگذرد، با توجه به وعدهها و امیدهایی که این دولت در دل مردم ایجاد کرده، سؤال این است که چرا مشکلات اقتصادی هنوز پابرجاست و روند افزایش قیمتها همچنان ادامه دارد؟
💠نکاتتحلیلی:
1️⃣- هرچند نقش متغیر روابط خارجی و به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام در اقتصاد ایران، نقش تعیینکنندهای نیست، اما از حدود یک دهه گذشته، به دلایل روانی و نه واقعی، تأثیر متغیرهای روانی و خارجی بر اقتصاد ایران تقویت شد. بر این اساس، درحالیکه سرنوشت احیای برجام هنوز روشن نیست، طبیعی است که این متغیرها همچنان بر اقتصاد ایران اثر سوء میگذارد.
2️⃣- عامل دیگری که در گرانیهای هفتههای اخیر تأثیر بیشتری دارد، بحث حذف ارز 4200 است که از این ناحیه نیز هم شوک روانی و هم شوک واقعی بر وضعیت اقتصادی وارد شد. برخی ضعفها در کنترل، نظارت و مدیریت بر نظام توزیع هم بر گسترش دامنه این شوک مؤثر بود؛ بااینحال، دولت با راهاندازی سامانههایی مانند بازرگام یا الزام به فروش قطعات خودرو با کد رهگیری و مواردی از این قبیل، نشان داده است که روند تحول در نظام نظارت به شیوههای نوین را آغاز کرده است.
3️⃣- افزایش قیمت برخی اقلام در تراز جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین؛ بنابراین، اگرچه در اثر جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت بالا رفته، اما در نقطه مقابل، قیمت برخی کالاهای وارداتی هم افزایش یافته است.
4️⃣- بخشی از افزایش قیمتها به دلیل تورم انتظاری است؛ یعنی برخی صنفها و حوزهها انتظار دارند که با افزایش قیمت برخی کالاها، آنها نیز نرخ کالاهای خود را افزایش دهند.
5️⃣- اساساً دولت در شرایطی اداره اقتصاد را به دست گرفت که وضعیت متغیرهای کلان اقتصاد کشور، نامطلوب بود؛ تورم بالای 40 درصد، میزان نقدینگی بالای 4000 هزار میلیارد تومان، کسری بودجه حدود 500 هزار میلیارد تومانی، فروش نفت زیر یکمیلیون بشکه در روز؛ و علاوه بر این دولت گذشته بدهیهای کلان بانکی و فروش اوراق قرضه نیز برای دولت کنونی به ارث گذاشته است. بااینحال، در حدود نه ماه گذشته، از میزان سرعت رشد نقدینگی کاسته شده (اکنون رقم آن حدود 5000 هزار میلیارد تومان است)، تورم تا حدودی کنترل شده (اکنون زیر 40 درصد است)، کسری بودجه تا حدودی نسبت به قبل کمتر شده، فروش نفت افزایش یافته و...؛ بنابراین، دولت در تلاش است تا متغیرهای کلان تأثیرگذار بر اقتصاد کشور را کنترل کند. در این زمینه باید گفت که آهنگ حرکت دولت در این رابطه تا حدودی مناسب است؛ اما کنترل کامل این متغیرها و نمایان شدن اثرات آن نیاز به زمان بیشتری دارد.
✍️ #مصطفی_قربانی
🔰گزارش روز
🟠بایدن و طاقچه بالای بن سلمان!
تحولات بینالملل نشان میدهد همانگونه که پیرمرد 79 ساله آمریکایی دیگر از اداره کشور ناتوان است، آمریکا هم در حوزه جهانی در حال از دست دادن هژمونی و برتری خود است و دیگر قدرت حکمرانی بر دنیای پیرامون را ندارد. یکی از مؤلفههایی که میتوان افول آمریکا را بهصورت عینی فهمید، کممحلیهای نیروهای تحت امر دیروز، یعنی بن سلمان و بن زاید است.
💠گزارههایخبری:
1️⃣- در اواخر 1400 و همزمان با آغاز بحران اوکراین، والاستریت ژورنال مدعی شد که «شاهزاده بن سلمان و شیخ محمد بن زائد برای درخواستهای آمریکا بهمنظور گفتوگو در دسترس نبودهاند و تلاش برای هماهنگ کردن تماس تلفنی بین بایدن و مقامات ارشد عربستان سعودی و امارات موفق نبوده است. یک مقام آمریکایی در این زمینه گفت: «انتظار یک تماس تلفنی بود، اما انجام نشد».
2️⃣- این خبر آنقدر برای آمریکاییها گران بود که موجب واکنش بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شد. او در یک کنفرانس مطبوعاتی، با تأیید این موضوع که بن سلمان و بن زاید تماسهای رئیسجمهوری آمریکا را رد کردهاند، برای فرار از فشار افکار عمومی، اعلام کرد: «همین دیروز، من زمان زیادی را برای گفتوگوی تلفنی با همتای اماراتی خود صرف کردم و ما بهطور مرتب با هم صحبت میکنیم».
3️⃣- این طاقچه بالا گذاشتن سعودیها و التماس کاخ سفید برای تقویت ارتباط در بحران اوکراین در حالی است که «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در یک اجلاس خبری در بهمن 1399 و در اوایل به قدرت رسیدن بایدن اعلام کرد که «واشنگتن برنامهای برای گفتگوی تلفنی با عربستان و ولیعهد سعودی ندارد. دولت جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی خود با عربستان سعودی تجدیدنظر کرده است».
💠گزارههای تحلیلی:
1️⃣- امتناع بایدن در اوایل دوره ریاست جمهوری خود از صحبت با بن سلمان، به دلیل نفرت جامعه آمریکا از اقدامات ضد حقوق بشری بن سلمان در موضوعاتی مانند کشتار در یمن، قتل جمال خاشقچی و ... بود و امروز به خاطر بحران انرژی، مجبور به همگرایی و نزدیکی به سعودیها شده است.
2️⃣- اینگونه برخورد بن سلمان و بن زاید که همیشه حیاطخلوت ایالاتمتحده بودهاند، نشان از افول هژمونی آمریکا دارد. در این افول سعودیها ترجیح میدهند نگاهی به شرق داشته باشند و بن سلمان اعلام کرد که چین حدود 100 میلیارد دلار در عربستان سرمایهگذاری کرده و بزرگترین شریک تجاری آل سعود است. برخی رسانهها، خبر قیمتگذاری و خرید نفت خام از طریق یوآن بهجای دلار آمریکا، بین چین و عربستان را کودتای ریاض و پکن علیه سلطه پترودلار نام نهادند.
3️⃣- علاوه بر ناراحتی آل سعود از نحوه مواجهه بایدن با آنها، جنگ اوکراین به متحدین آمریکا آموخت که آنها تکیهگاه محکمی برای روزهای سخت نیستند.
4️⃣- بن سلمان در حال اجرای طرحی با عنوان چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است و افزایش قیمت نفت و افزایش درآمد سعودی میتواند به این بلندپروازی بن سلمان کمک کند.
5️⃣- سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری سعودی در شرکت افینیتی پارتنرز (Affinity Partners) به مالکیت جرد کوشنر، داماد ترامپ نشان از ناامیدی به بایدن و امید به بازگشت ترامپ دارد؛ امری که گاردین از آن بهعنوان قمار بن سلمان بر روی ترامپ یاد کرد.
🔸نکته پایانی اینکه، آنچه امروز در عرصه بینالمللی از آمریکا شاهدیم، فروپاشی هژمونی ایالاتمتحده و افول آن است و آنگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد».
✍️ #یعقوب_ربیعی
📈افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران قطعی است
📢 باوجود شایعات مطرحشده در خصوص احتمال کاهش ضریب افزایش حقوق کارگران، شورای اطلاعرسانی دولت اعلام کرد: «تصمیم شورای عالی کار برای افزایش ۵۷ درصدی کف دستمزد کارگران قطعی است. گمانهزنیها درباره احتمال تعدیل افزایش حداقل حقوق کارگران نادرست است. دولت قاطعانه از سربازان خط مقدم تولید ملی، هم کارگران و هم کارفرمایان حمایت میکند و معیشت کارگران را خط قرمز خود میداند».
📝🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
💠 #یادداشت | #یک_خبر_یک_تحلیل
🖌| #حمید_خوشآیند
🔥 موضوع:
فروپاشی از درون
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🌐خبر: با گذشت ۷۴ سال از زمان تأسیس رژیم
صهیونیستی، این رژیم نهتنها نتوانسته خود را در
ابعاد سیاسی، حقوقی، امنیتی، نظامی و... در
سرزمینهای اشغالی تثبیت کند، بلکه امروز بیش
از هر زمان دیگری دچار فروپاشی از درون شده و
مسیر نابودی آن تسهیل و تسریع شده است.
🔰گزارههای خبری:
۱- بر اساس یک نظرسنجی که بهتازگی توسط
جنبش «پنیما» انجامگرفته و در وبگاه خبری
«اسرائیل الیوم» منتشر شده است، ۴۷ درصد
صهیونیستهای ساکن اراضی اشغالی، با توجه به
خطراتی که بقای آنها را تهدید میکند، از اینکه
فاجعهای رخ دهد و موجودیت آنها را در منطقه
تهدید کند، نگران هستند.
۲- شاخصهای جمعیتی در اراضی اشغالی نشان
میدهد که درصد رشد جمعیت صهیونیستها
نسبت به اعراب در فلسطین اشغالی کمتر است.
با توجه به درگیریهای مستمر میان فلسطینیان و
صهیونیستها و خطرات امنیتی که از جبهههای
مختلف خارجی، رژیم صهیونیستی را تهدید
میکنند، اغلب یهودیان ساکن در اراضی اشغالی
گزینه «مهاجرت معکوس» یا «مهاجرت
بیبازگشت» را ترجیح میدهند که همین مسئله
تأثیر منفی بر رشد جمعیت اسرائیلیها دارد.
🌀گزارههای تحلیلی: متغیرهای متعددی از دو
ناحیه «درونی» و «بیرونی» وجود دارد که نشان
میدهد، رژیم نژادپرست صهیونیستی با
چالشهای موجودیتی متعددی مواجه شده است:
۱- کاهش انسجام داخلی، بیثباتی و آشفتگی
نظام سیاسی، بحرانهای اقتصادی، هرجومرج،
گسست و شکافهایی که رژیم اشغالگر قدس با
آن مواجه است.
۲- گسترش عملیاتهای راهبردی مقاومت
اسلامی در سرزمینهای اشغالی که عملاً این رژیم
را با یک تهدید موجودیتی واقعی مواجه کرده
است.
۳- عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی
کشورهای عربی که اگرچه در کوتاهمدت یک
امتیاز تلقی میشود، اما با توجه به مخالفت افکار
عمومی جهان اسلام، قطعاً در میان مدت و
بلندمدت، پیامدهای بزرگی برای رژیم
صهیونیستی خواهد داشت.
✅نکته پایانی: حیات و بقای رژیم صهیونیستی
به چیزی جز «نژادپرستی» که دربرگیرنده
مجموعهای از رفتارهای تروریستی، خشن،
نسلکشی، سلطهجویانه، بحرانآفرین، جنایات
سازمانیافته علیه بشریت و اشغالگری بنا نشده
است. با توجه به اینکه رژیمهای آپارتاید به
سرنوشت مشترکی مبتلا شده و از صحنه روزگار
محو میشوند؛ همچنان که درباره رژیم آپارتاید
آفریقای جنوبی دیدیم، رژیم آپارتاید صهیونیستی
نیز قطعاً به همان «سرنوشت محتوم» آفریقای
جنوبی دچار شده و موجودیت آن در تمام ابعاد
وجودی از بین خواهد رفت.
🖇 #ماه_رمضان #جهاد_تبیین
🖇 #قدس #روز_قدس
👥 #نشست_بصیرتی #ثامن
◀️ نشر حداکثری #ڪانالهای_ثامن
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | خطی که می تواند انقلاب اسلامی را از نظر فکری حفظ کند
🍃🌹🍃
🔻 دوازدهم اردیبهشت هر سال یادآور شهادت مردی است که توانست سعادت دماءالشهداء و فضیلت مداد العلماء را از آن خویش سازد.
🔹 شهید مرتضی مطهری (ره) بی شک از نوادر روزگار ما بود که اندیشه و قلمش، گفتار و نجوایش همه برای اسلام و انقلاب بود.
🔸 برای آشنایی بیشتر با این شخصیت بزرگ و نقش سازنده او به بیانات ارزشمند خورشید فروزان انقلاب اسلامی مدظلهالعالی گوش جان می سپاریم " استاد #شهیدمطهری تعلیم و تربیت را مهمترین رسالت خود می دانست. او فقط در کلاس درس #معلم نبود بلکه در خانه، در میان دوستان و در اجتماع نیز معلمی توانا به حساب می آمد.
🔹 مطهری یکی از معماران نظام جمهوری اسلامی بود که طرح اصلی نظام اسلامی با مغز قوی، دل آگاه و هوشمندی علمی او شکل گرفت.
🔸 فهم و شناخت اسلام ناب و مستند، هوشمندی و بصیرت وافر در شناسایی جریانهای منحرف و آلوده، شجاعت و بی پروایی در برخورد با این جریانها خصوصیاتی بودند که به شخصیت چند بعدی و کم نظیر استاد فرزانه شهید ما جنبه استثنایی می بخشیدند. خطی که می تواند انقلاب را از نظر فکری حفظ کند همان خط مطهری است".
🌺 ۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد.
✍️ امراله عباسی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🇮🇷
🖼#صرفا_جهت_اطلاع | ائتلاف اره و تابوت؛ بده بکُشیم‼️
🍃🌹🍃
🔻 بحران لیر در اواخر سال ۲۰۲۱ بهدلیل سیاست پولی غیرمتعارف تحتحمایت اردوغان، تورم را به بالای ۶۰ درصد رساند. در این سال ارزش لیر دربرابر دلار ۴۴ درصد کاهش یافت.
🔹 تداوم این وضعیت و همگرایی مخالفان اردوغان میتواند انتخابات سال آینده را به خاطرهای تلخ برای اردوغان تبدیل کند اما او برای نجات از وضع موجود دست در کیسه سیاست خارجیاش کرد و حاضر شد در ازای چشمپوشی از جنایت محمد بنسلمان و قطعه قطعه کردن خاشقچی در خاک ترکیه سروسامانی به اقتصاد ترکیه بدهد.
🔺روزنامه فرهیختگان از این دیدار به ائتلاف اره و تابوت یاد کرده است.
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 eitaa.com/samenbr
🔰 پرویز پرستویی و مزدورانِ بی وطن
⛔️ کسی که در آمریکا به پرستویی توهین می کند (سام رجبی) از جمله کسانی بود که به ایرانیهای مقیم امریکا که میخواستند در انتخابات شرکت کنند، حمله کرد. شاید اگر آن روز، پلیس امنیت امریکا با این تهاجم در خاک خودش برخورد میکرد، امروز باز هم هنرمندان ایرانی مورد مزاحمت او قرار نمیگرفتند. آنها از ایران رفتهاند، نام ایران را از پاسپورتهایشان خط زدهاند، حامی تحریم و جنگ علیه ایراناند، سربازان میهن را تروریست میخوانند، اما همچنان هم میخواهند مدعی وطن پرستی باشند. شاید بهترین عبارت برای آنها مزدوران بی وطن است.
✅ در سیاست داخلی معلوم نیست من و خیلیهای دیگر و پرویز پرستویی چقدر تفاهم نظر داریم و کجای یک تقابل میایستیم؛ گرچه میتوان حدس زد اختلافات کم نیست،اما این قضیه نشان داد که وقتی پای «ایران» و «مدافعان ایران» وسط باشد، ما با همه اختلافات در کنار هم ایستادهایم.
❤️ زنده باد ایران، پاینده باد ایرانی.
#ثامن