خودسازی(عبادت چشم)
پیامبرصلی الله علیه و آله:
نگاه کردن به سه چیز عبادت است:به صورت پدر و مادر، به قرآن و به دریا. بحار/ج10/ص368
قاعدتا منظور از نگاه کردن، نگاه پر از غفلت و بی خبری و آلوده نیست. مطابق آیات قرآن،دریاها خدا را ستایش و به بزرگی یاد می کنند.تسبیح و تهلیل خداوند را می گویند وعظمتشان انسان را به یاد عظمت خالق می اندازد.
یکی از اصحاب امام صادق علیه السلام میگوید:
ازامام صادق (ع) درباره آیه «وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً»در سورهٔ اسراء سؤال کردم که این احسان چیست؟ امام (ع) نکات مهمی را در اینباره تذکر دادند:
اول: با آنها خوب مصاحبت کن، احترام آنها را نگه دار، گرم باش، انیس و مونس آنها باش، در کنار آنها بنشین و دست آنها را ببوس.
دوم: حاجت آنها را برآورده کن و نکته مهمی که فرمودند آن بود که:
«وَ أَنْ لَا تُكَلِّفَهُمَا أَنْ يَسْأَلَاكَ شَيْئاً مِمَّا يَحْتَاجَانِ إِلَيْهِ»
وقتی میدانی آنها به خدمت تو نیاز دارند، صبر نکن از تو درخواست کنند و تا همین مقدار هم آنها را به خجالت و سختی نینداز.
تأکید امام بر این است که فرزند، قبل از اینکه پدر و مادر از او درخواستی بکنند، او خود حاجت آنها را برآورده کند و کارشان را انجام دهد. گاهی در بعضی فرزندان عکس این را میبینیم. با اینکه قصد آن را دارند که خدمتی به پدر و مادر انجام بدهند، امّا نه تنها قبل از گفتن این کار را انجام نمیدهند، بلکه حتی وقتی که پدر و مادر درخواست میکنند نیز کار را به تأخیر میاندازند. این تأخیر ممکن است کمی موجب کدورت خاطر شود. لذا بهتر است که ما خدمت را سریع انجام دهیم و آن را با گذشت و مهر و عطوفت همراه نماییم.
بعد امام در همین رابطه به آیهای از قرآن اشاره میکنند و میفرمایند مگر سخن خدا را نشنیدهاید که میفرماید: «لَن تَنالُوا البِرَّ حَتّى تُنفِقوا مِمّا تُحِبّونَ؛ شما به مقام برّ و نیکی نمیرسید مگر از آنچه که دوست دارید انفاق کنید».
حضرت این آیه را در رابطه با پدر و مادر به کار میبرند. پس چه خوب است که وقت یا پولی که برایمان عزیز و باارزش است را برای آنها خرج کنیم.
سوم: اُف نگفتن به این است که اگر تو را آزردند حتی اگر شما را کتک زدند، به آنها اف نگویی.
چهارم: «وَ لا تَنْهَرْهُما» پدر و مادر را از محیط زندگی خود دور نکن که این کار بسیار ناروایی است، خصوصاً پدر و مادر سالمند باید در کنار فرزندان باشند. حتّی اگر پدر و مادر به سبب کهولت سن با شما درشتی کنند و یا شما را کتک زدند نه تنها عکس العمل بدی نشان ندهید، بلکه به ایشان بگویید «غَفَرَ اللَّهُ لَكُمَا»؛ خدا شما را بیامرزد، شما در حق من بدی کردید اما خدا گذشت کند.
پنجم: نگاه تند به پدر و مادر نکن. چشم خود را به طور خیره به صورت آنها مدوز، «إِلَّا بِرَحْمَةٍ وَ رِقَّةٍ؛ مگر با لطف و با مهربانی».
ششم: «وَ لَا تَرْفَعْ صَوْتَكَ فَوْقَ أَصْوَاتِهِمَا وَ لَايَدَكَ فَوْقَ أَيْدِيهِمَا وَ لَا تَقَدَّمْ قُدَّامَهُمَا»؛ صدای خود را از صدای آنها بالاتر مَبر، دست خود را بالای دست آنها قرار نده و در جلوی آنها حرکت مکن. منظور این است که خود را بالاتر از آنها نشان نده.
سلام علیکم
به اطلاع میرساند باهمت مجمع راهبردی اندیشه مهدویت و به برکت حضور آیت الله صدیقی « دامت برکاته» در استان دارالعباده و دار العلم یزد دوره «تربیت مربی مهدویت ایران منتظر» در راستای طرح کلان مهدویت در منظومه امامین انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی «ره» و امام خامنه ای «مدظله العالی» با حضور اساتید فرهیخته و توانمند برای اولین بار در کشور، در استان یزد برگزار خواهد شد.نکاتی در مورد دوره حضورتان ارائه می گردد:
1-افتتاحیه دوره با حضور استاد محمد صابر جعفری نویسنده کتاب «درسنامه مهدویت راهبر» روز شنبه 19 اسفند1402 ساعت15:30 در کاظمیه برگزار خواهد شد.
2-این دوره شامل 30 جلسه آموزشی است که بعد از ماه مبارک رمضان و یا تابستان به صورت یک هفته ای با حضور اساتید تراز کشوری در یزد، برگزار خواهد شد.
3-قبل از شروع دوره از ثبت نام کنندگان آزمون (با معرفی منبع) و مصاحبه گرفته خواهد شد و افرادی که امتیاز لازم کسب نمایند می توانند در دوره مذکور شرکت نمایند.
4- حضور سایر مدارس در افتتاحیه و شرکت دوره بلامانع است.
5-طلاب در هر پایه و سطحی می توانند در دوره شرکت نمایند.
6-برای شرکت کنندگان دوره، از طرف مجمع راهبردی اندیشه مهدویت، گواهینامه معتبر صادر و زمینه تبلیغ فراهم خواهد شد.
7- پوستر فراخوان دوره به پیوست موجود است.
❌❌🔴🔴🔴🔴
دوستانی که قرار هست در مراسم افتتاحیه شرکت نمایند به بنده اطلاع بدهند
09138516157رعیت
در پناه حضرت حق سلامت و سعادتمند باشید.