eitaa logo
دوستان امام زمان(عج)
426 دنبال‌کننده
5.1هزار عکس
3.2هزار ویدیو
41 فایل
اۍڪــاش‌ڪـه‌انتخاب‌مان‌مهدی‌بود هرپرسش و هرجواب‌مان مهدۍ بود شادمانترین مردم ،بهترین چیزها ندارند،بلکه بهترین برداشت از زندگی دارند. هر هفته با موضوعی اخلاقی ارتباط با مدیر @Y_a_r_a_h_m_a_n لینک کانال https://eitaa.com/joinchat/3961127018C539fa8bf02
مشاهده در ایتا
دانلود
آثار تعقل و تفكر: درباره آثار تعقل و تفكر آیات و روایات بسیاری وجود دارد. چنان كه قبلاً اشاره كردیم، تعقل منشأ بهره گیری از آیات الهی است. كسی كه درباره پدیده های پیرامون خود می اندیشد به سرچشمه هستی پی می برد: وَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ جَمِیعاً مِنْهُ إِنَّ فِی ذلِكَ لاَیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ و آنچه در آسمانها و آنچه را در زمین است به سود شما رام كردیم، همه از اوست قطعاً در این (امر) برای مردمی كه می اندیشند نشانه هایی است.
كسی كه تعقل نمی كند، از مبدأ هستی غافل می شود و به عبادت غیر خدا مبتلا می شود: أُفٍّ لَكُمْ وَ لِما تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَفَلا تَعْقِلُونَ؛ اف بر شما و بر آنچه غیر از خدا می پرستید. مگر نمی اندیشید؟ غفلت از آخرت و حیات جاوید و محدود شدن در دنیا و جلوه های آن، از ترك تعقل ناشی می شود.
عقل مایه حیات انسانی است. امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ می فرمایند: «فقد العقل فقد الحیاه و لایقاس الا بالاموات»، و نیز فرموده اند: انسان تركیبی از عقل و صورت است، پس كسی كه عقل از او روی گرداند و صورت با او بماند كامل نیست و همچون جسمی بدون روح است.
از پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ روایت شده است: به یقین انسان به سبب خلق نیكو به درجه صائم قائم می رسد و خلق نیكوی انسان كامل نمی شود تا آنكه عقل او كامل گردد، سپس ایمان او كامل می شود و پروردگارش را پیروی می كند و از دشمنش ابلیس سرپیچی می كند.
آثار علم: از آنجا كه علم ریشه در تعقل و تفكر دارد و علم حقیقی از عقل و اندیشه بر می آید، بسیاری از آثاری كه برای علم در قرآن و روایات بیان شده است، در حقیقت نتایج مشترك عقل و علم است. همین كه علم مقصد و مسیر حركت كمالی انسان را نشان می دهد، كافی است تا تعلم برای انسان فریضه ای قلمداد گردد كه بدون آن نمی توان به قرب الهی دست یافت. در عین حال، آثار علم بسیار متنوع است و استفاده از آیات و روایات در شناخت این آثار سودمند است.
اطاعت و عبادت، وقتی به نیت صادق و به شكل صحیح انجام می گیرد كه دل بنده در برابر خداوند نرم شده باشد و قلب او آماده عمل و عبادت خالصانه باشد: إِنَّما یَخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ ؛ از بندگان خدا تنها دانایان از او می ترسند. علم، دنیا و آخرت انسان را نیكو می كندوجهل دنیا وآخرت را خراب می كند علم دنیا را نیكو می سازد، زیرا نقش دنیا را در حیات حقیقی انسان و زندگی جاوید او معلوم می سازد و قدرت انسان را در عملی ساختن نیات افزایش می دهد.
امام علی ـ علیه السّلام ـ فرمودند: علم آموزید... زیرا علم... توانایی بدن است. علم، آخرت را آباد می كند، زیرا دین را كامل می سازد. امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ می فرمایند: ای مردم بدانید كمال دین آموختن دانش و عمل به آن است. و چون كسی دینش كامل و عملش مطابق دین كامل باشد، آنگاه آخرتی آسان، آسوده از عذاب و همراه با كامیابی در بهشت خواهد داشت: امام علی ـ علیه السّلام ـ می فرمایند: العلم یقوی الرجل علی المرور علی الصراط؛ علم انسان را بر گذر از صراط توانا می سازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آقا یه چیزی بگید دلمون آرام بشه😭😭😭😭 ┄┅┅❅❁❅┅┅┄ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄