گذشت امیرالمومنین علی (ع)
در بردباری و گذشت، علی از همه مردمان گوی سبقت را ربوده بود.برای اثبات این گفته، کافی است بالاترین مراتب حلم او را به طور اعم در رفتار با اهل جمل و به طور اخص با مروان بن حکم و عبد الله بن زبیر ملاحظه کنیم. او در جنگ جمل بر مروان دست پیدا کرد.با آنکه این شخص از دشمنترین مخالفان علی (ع) بود، اما حضرت علی(ع) از وی درگذشت.همچنین آن حضرت بر عبید الله بن زبیر که یکی از سرسختترین دشمنانش بود و به علی آشکارا ناسزا میگفت، دست یافت و او را اسیر کرد ولی وی را مورد عفو قرار داد و به او گفت: «برو!نمی خواهم تو را ببینم.»و سخنی بیشتر از این بر زبانش نراند. سعید بن عاص نیز پس از واقعه جمل در مکه به دست علی (ع) گرفتار آمد ولی آن حضرت به او سخنی نگفت و از او کناره گرفت و هیچ کس از شرکت کنندگان در جنگ جمل و مردم بصره را مورد مجازات و قهر خود قرار نداد و منادی آن حضرت در شهر ندا میداد: «هر کس که از میدان گریخته، تعقیب نمیشود.با مجروحان کاری نیست و هیچ اسیری کشته نخواهد شد و آن کس که سلاح خود را بر زمین گذارد امان خواهد یافت.»و دقیقا شیوه پیامبر (ص) را در فتح مکه در پیش گرفت.
در جنگ صفین ابتدا مردم شام، راه آب را بر او و یارانش بستند و ایشان را از دسترسی به آب بازداشتند.اما زمانی که زمام جنگ به دست حضرت علی (ع) و یارانش افتاد، به وی گفتند: آیا آب را بر روی سپاه شام ببندیم، همان طور که خود آنها چنین کردند؟آن حضرت پاسخ داد: خیر سوگند به خداوند«هرگز کردار آنها را در پیش نخواهم گرفت »و پیوسته به سپاهیانش سفارش میکرد کسانی را که از میدان کارزار میگریزند، تعقیب نکنند و مجروحی را به قتل نرسانند.
امام علی(ع) و پرداخت کیسه اشرفی به مرد تاجر
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرّحیم
صاحب کتاب «شرایع» که از فقها و دانشمندان بزرگ شیعه است در کتاب «فضائل علی بن ابی طالب(علیه السلام)» می نویسد که: «ابراهیم بن مهران گفت: در شهر کوفه تاجری بود به نام ابو جعفر و در کسب [و کارش]، روش بسیار پسندیده ای داشت؛ تجارت او آمیخته به اغراض مادّی و ازدیاد ثروت نبود؛ بلکه بیشتر توجّه به خشنودی و رضایت خدا داشت. هر گاه یکی از سادات، چیزی از او به قرض می خواست، هیچ گونه عذر و بهانه ای نمی آورد و به او می داد و به غلامش می گفت: بنویس علی بن ابی طالب(علیه السلام) فلان مبلغ قرض کرده و آن نوشته را به همان حال می گذاشت. مدّت زیادی بر این روش گذرانید تا ورشکسته شد و سرمایه خود را از دست داد.
روزی غلام خود را گفت: دفتر حساب را بیاور و هر یک از مدیونین که فوت شده اند، نام آنها را از دفتر محو کن!؛ ولی از کسانی که زنده بودند، دستور داد مطالبه نماید. این کار هم جبران ورشکستگی او را نکرد. یک روز بر در منزل نشسته بود، مردی رد شد و از روی تمسخر گفت: چه کردی با کسی که همیشه به نام او قرض می دادی و دل خوش کرده بودی که نامش را در دفتر می نویسی [منظورش امیرمؤمنان، علی بن ابی طالب(علیه السلام) بود]؟ تاجر از این سرزنش، اندوهگین شد و با همان اندوه، روز را شب کرد؛ شب در خواب حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) را دید؛ حضرت رسول(صلی الله علیه و آله و سلم) به امام حسن(علیه السلام) فرمود: پدرت کجاست؟ [حضرت] علی(علیه السلام) عرض کرد: من در خدمت شمایم! فرمود: چرا طلب این مرد را ادا نمی کنی؟ حضرت عرض کرد: اکنون آمده ام در خدمت شما بپردازم و کیسه سفیدی محتوی هزار اشرفی به او داد و فرمود: بگیر این حقّ تو است و از گرفتن خودداری مکن! بعد از این هر یک از فرزندان من قرض خواست به او بده، دیگر مستمند و فقیر نخواهی شد! ابو جعفر از خواب بیدار شد؛ دید کیسه ای که در دست دارد؛ آن را برداشت و به زوجه خود نشان داد؛ زنش ابتدا باور نکرد، گفت: اگر حیله ای به کار برده ای و با این وسیله می خواهی در حقوق مردم مسامحه کنی از خدا بترس و نیرنگ و تزویر را ترک کن! تاجر جریان خواب خود را شرح داد. زن گفت: اگر به راستی خواب دیده ای و حقیقت دارد، آن دفتر را نشان بده؛ چون دفتر را بررسی کردند، معلوم گردید هر جا قرض به نام علی بن ابی طالب(علیه السلام) بوده، مبلغ آن محو و ناپدید شده است!
علی علیه السلام و ابن ملجم
بسم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
نزد امیرالمؤمنین (علیه السلام) آمد و از ایشان، اسبِ قرمزِ خوش رنگی خواست.
حضرت هم به او هدیه داد، بی چشم داشت و کریمانه.
وقتی سوار بر آن اسب شد و رفت، امیرمؤمنان این شعر را خواند:
«أُریدُ حیاتَهُ و یُریدُ قَتلی، عذیرَکَ مِن خلیلِکَ مِن مُرادِ» یعنی «من برای او حیات و سلامتی را آرزومندم، اما او قصد کشتن مرا دارد».
کسی را از قبیله مراد بیاورید که عذر مرا (در اینکه به بدخواه خود محبت می کنم) بپذیرد.
سپس رو به دوستان خود فرمود به خدا قسم که این مرد قاتل من است!
مردم بارها دیده بودند درستی پیش بینی هایش را، با تعجب پرسیدند پس چرا او را نمی کشی؟
پاسخ داد پس چه کسی مرا بکشد؟
او که دست رد به سینه قاتلش نزد، چگونه ممکن است محبان امیدوارش را ناامید کند؟
📚 منبع: بحارالانوار، جلد ۴۲، صفحه ۱۸۶
اللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ و عجل فرجهم
8.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🪐دستورالعمل مهم برای حاجات بزرگ از امیرالمومنین علی علیه السلام...
#حجتالاسلاممهدویارفع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچکس شوخی نامناسبی نکرد مگر اینکه مقداری از عقل خود را فرو ریخت!
.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام 🤍🌱
نهجالبلاغه حکمت ۴۵۰
السّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ
💚 اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲
🔹🔹﴿وَ اللَّهُ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحْيا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنَّ فِي ذلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَسْمَعُونَ﴾ [ سورهٔ نحل آیهٔ «۶۵» ]
↩️ و خداوند از آسمان آبى فرستاد ، پس بواسطهٔ آن ، زمين را پس از آنكه مرده بود زنده كرد ، البتّه در اين (باريدن و روئيدن)، براى گروهى كه (سخن حقّ را با جان و دل) مىشنوند ، نشانهاى روشن است .
✅ با تفکر در آیهٔ فوق ، آیا هدف خداوند متعال ، فقط زنده شدن طبیعت است و انسان که اشرف مخلوقات است ، نیاز به زنده شدن ندارد⁉️
👈 خداوند بسیار زیبا به سؤال ما پاسخ دادند :
﴿يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جآءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ﴾ [ سورهٔ یونس آیهٔ ۵۷ ]
اى مردم! همانا از سوى پروردگارتان پند و اندرزى براى شما آمد ، كه مايهٔ شفا براى آنچه در سينههاى شماست و هدايت و رحمتى براى مؤمنان است .
👈 زنده شدن انسان در گروی زنده شدن قلبش است.
🍀 امام علی علیه السلام در نامه به امام حسن علیه السلام فرمودند :
«أَحْیِ قَلْبَكَ بِالْمَوْعِظَةِ»
قلب خود را با موعظه زنده کن!
❇️ با توجه به کلام گهربار امام علی علیه السلام؛ انسانی که از موعظه دور باشد ، قلبش میمیرد ، مثل گیاهی که به آن آب نرسد .
🔰و بالاترین موعظه قرآن است و قلب آن سوره یاسین میباشد و بالاترین حقیقت در سوره یاسین ، معرفی پیامبر ﷺ [ ولیّ هر زمانی ] به عنوان #صراط #مستقیم است .
💠 و اکنون صراط مستقیم ، امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است و
برای زندهٔ شدن ، باید در صراط مستقیم قرار بگیریم .
♻️ هدف و دستور معصوم ، باید هدف اصلی ما و رأس امور زندگی ما باشد ، و
اکنون مهمترین دستور امام زمان عجل الله ، زمینه سازی ظهور است .
⬅️ و این زمینه سازی با #بندگی_خداوند متعال صورت میگیرد ، یعنی اسماء الله را در درونمان زنده کنیم و تقوا و ورع را اساس زندگی خود قرار دهیم، تا قلبی زنده و آماده ظهور داشته باشیم .
🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨
👈 چگونه در دستگاه امام زمان عجل الله، به مقام نیکوکاران و خاصّان برسیم .
💥﴿لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ ۚ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ﴾
«شما هرگز به مقام نیکوکاران و خاصّان خدا نخواهید رسید ، مگر از آنچه دوست میدارید و محبوب شماست در راه خدا انفاق کنید ، و آنچه انفاق کنید خدا بر آن آگاه است.» 👇👇👇
↩️ متأسفانه ، ما #انفاق_کردن را فقط در بخش مادّی زندگی خود میدانیم ، اما از #انفاق_معنوی غافلیم .
🌼 امام حسن عليه السلام، در خصوص انفاق علم و دانش میفرمایند :«دانش خود را به ديگران بياموزان و دانش ديگران را بياموز ، زيرا با اين كار، هم دانش خودت را محكم و استوار كردهاى و هم آنچه را نمیدانستی آموختهای»
⬅️ و یا در حدیثی دیگر امام علی علیه السلام میفرمایند :«دارایی و ثروت را هر چقدر انفاق کنند، از آن کم میشود ، اما علم و دانش با انفاق و انتقال به دیگران، رشد مییابد.»
💠 در حال حاضر چه چیزی واجب تر از #زنده_کردن_قلوب مردم است؟
⚡️انسانها زمانی به حقیقت وجودی خود دست پیدا میکنند، که در مقام یاری امام زمان عجل الله وارد شوند ، اگر ما به این باور رسیده باشیم، که امام زمان عجل الله #غریب_هست_و_یارمیخواهد ، آیا نباید این حقیقت را، با نشر آن و آگاه ساختن مردم جامعه انفاق کنیم؟
✨ما زمانی به مقام نیکوکار واقعی میرسیم، که مردم را در مسیر یاری امام زمان عجل الله قرار دهیم و آنها را به گونهای تربیت کنیم، که دغدغهٔ امام زمان عجل الله، دغدغهٔ اصلیِ زندگی آنها باشد .
🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨
هدایت شده از بیداری ملت
13.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مبهوت شدن داوران برنامه محفل از کودک کمتوان ذهنی که حافظ کل قرآن شد
با وجود معلولیت ذهنی قرآن رو کامل حفظ کرده.
هیچکس نمیدونه چطوری قرآن رو حفظ کرده! اصلا کسی بهش قرآن یاد نداده
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat