#امام_زمان
بیا آقای من
چشم چراغ من
تورا به جان عمه زینب(س) بیا
آقا جون قبلا میگفتیم بیا که موی سر پدرومادرم داره سفید میشه
نکنه بگم آقا بیا که موهای سرم داره سفید میشه
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
هدایت شده از زمینه سازان ظهور
4_5778431072844910104.mp3
25.82M
سخنرانی استاد شجاعی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ...
💫 ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
این هفته با یکی دیگر از فضائل اخلاقی همراه شما هستیم.
به نام آبرو داری
حفظ آبرو از اموری است که مورد توجه پیشوایان دینی ما قرار داشته است. در کلمات و سخنان گهربار امام علی (ع) نیز موارد فراوانی را میتوان یافت که ایشان به اصل مهم آبروداری توجه ویژه نشان داده و پیروان خویش را بدان فرمان دادهاند.
آبرو دارای دو جنبه کلی است. اول آنچه به خود انسان باز میشود و مقصود تلاش برای حفظ آبروی خویش است و دوم آن سوی سکه که دیگران را شامل میشود و بدان معناست که در برخورد با دیگران به گونه ای رفتار شود که آبرویشان حفظ شده و کاری که باعث ریخته شدن آبروی دیگری میشود انجام نشود.
برای حفظ آبروی خود چنین کارهایی می توانیم بکنیم.
بخشندگی
نخستین اقدام در جهت حفظ آبرو را میتوان بخشندگی دانست. امام علی (ع) میفرمایند: بخشندگى، نگاه دارنده آبروست. انسان بخشنده جایگاهی ویژه در میان مردمان دارد. بخشش کردنهای مادی و معنوی او را به فردی دوست داشتنی نزد همگان مبدل ساخته است. نتیجه این همه نیز حفظ آبرو خواهد بود.
درخواست نکردن
از دیگر عواملی که سبب میشود آبروی انسان حفظ شود درخواست نکردن است. اگر اندکی به دور و اطراف خویش نگاه کنیم میبینیم برخی از افراد به راحتی و بیهیچ ابایی در هنگام نیاز، دست به سوی دیگران دراز میکنند. بیآنکه خود اندکی تلاش کنند. این افراد کم کم عادت میکنند که برای حل مشکلات دست به دامان دیگران شوند. کم کم خدا را فراموش میکنند و توان فردی خویش را از یاد میبرند. آنها از یاد میبرند که این درخواست کردنهای پی در پی نتیجه ای جز دوری مردمان از آنها نخواهد داشت. اطرافیان چنین افرادی کم کم از گردشان پراکنده میشوند و چه بسا به دلیل سابق بدشان در لحظهای که واقعا نیازمند کمک هستند یاری رسانشان نباشند. از آن روست که امامعلی(ع) میفرمایند: آبروى تو چون یخى جامد است که درخواست آن را قطره قطره آب مىکند، پس بنگر که آن را نزد چه کسى فرو مىریزى؟
یاری خواستن از خدا در مشکلات اقتصادی
از امام علی (ع) نقل شده است: خدایا آبرویم را با بى نیازى نگهدار، و با تنگدستى شخصیت مرا لکهدار مفرما، که از روزى خواران تو روزى خواهم، و از بدکاران عفو و بخشش طلبم. مرا در ستودن آن کس که به من عطایى فرمود موفق فرما و در نکوهش آن کس که از من دریغ داشت آزمایش فرما، در صورتى که در پشت پرده، اختیار هر بخشش و دریغى در دست تو است و تو بر همهچیز توانایى. بی شک انسان در زندگی با مشکلات فراوانی مواجه است و دنیا مکان بلا و مکافات است. بخشی از این سختیها مربوط به مسائل مادی و مشکلات اقتصادی است. در کارزار مشکلات اقتصادی هر کس طریقی در پیش خواهد گرفت. برخی با کوچک ترین مساله، روحی خویش را باخته و دست به دامان خلق میشوند. عده ای به نیرو و توان خویش اتکا میکنند و برخی نیز با بیتوجهی روزگار میگذارند. اما در این میدان کسانی پیروزند که علاوه بر استفاده از توان خویش، به نیروی الهی نیز وصل گردند. این افراد همواره خدا را در نظر داشته و دست نیاز به سوی بینیاز بلند میکنند و در نتیجه با حفظ آبروی خویش در نهایت بر مشکلات پیروز میگردند.