#حدیث_روز
✳️امام رضا علیه السلام می فرمایند :
نیکی کردن به پدر و مادر واجب است ،اگر چه مشرک باشند .
بحارالانوار، ج ۷۴ ،ص ۷۲
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
ما که از خاک کربلا دوریم … خوب شد مشهد الرضا داریم
🔆🔆🔆
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
#همه_خادم_الرضاییم
#گزارش_تصویری
خادمیاران ویاوران کانون تخصصی قرآن و عترت رضوی اصفهان در اجتماع بزرگ چهار هزار نفری خادمیاران از ۲۵ استان کشور به منظور تجدید بیعت با امام عصر(عج) با عنوان « رضای من ، رضای تو » در مسجد جمکران حضور یافتند .
♦️♦️♦️♦️♦️
#کانون_خبر_و_فضای_مجازی
#مدیریت_کانونهای_خدمت_رضوی_استان_اصفهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 خدایا! کارم را چنان که سزاوار آنی، بر عهده گیر ...
#استوری
🔷🔸💠🔸🔷
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
🌸 شرح فراز هفتم از مناجات شعبانیه 🌸
اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى فِى النَّظَر لَها فَلَها الْوَیْلُ اِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَها.الهى لَم یَزَلْ بِرُّكَ علىَّ ایّامَ حَیاتى فلا تَقْطَع برَّكَ عنّى فى مَماتى، الهى كیفَ آیِسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِكَ لى بعدَ مَماتى و اَنْتَ لم تُوَلِّنى الاّ الجمیلَ فى حیاتى.
معبود من بر نفس خویش ستم كردم در اینكه براى تكاملش، امروز و فردا نمودم، پس واى به حالش اگر او را نیامرزى.معبود من، خیر گسترده ات، همواره در ایام حیاتم بر من جریان دارد، این خیر گستردهات را بعد از موتِ من، از من دریغ مدار! معبود من! چگونه از احسانت و پس از مرگم ناامید گردم و حال آنكه در زمانِ حیاتم جز به نیكى رفتار نكردهاى.
نكاتى از این فراز
۱. ارتكاب معاصى، ظلم به خود؛
۲. ـ براى تكامل نفس ـ امروز و فردا نگفتن؛
۳. واى از آمرزیده نشدن ما از جانب خدا؛
۴. تقاضاى استمرار نیكى خداوند، تا بعد از مرگ.
«اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى؛ گناه، ظلم به خویش است»
چنانچه از آیات و اخبار استفاده مىشود، گناه و خطا، قبل از آنكه، آسیبى به دیگران رساند، دامنگیر خود شخص خواهد شد. و در واقع، آدمى با انجام معاصى، به خود ستم كرده است و بنیان سعادت خود را متزلزل ساخته است. دراین رابطه، مناسب است به چند شاهد مثال اشاره شود. قالا رَبَّنا ظَلَمْنا اَنْفُسَنا وِ اِنْ لَمْ تَغْفِرْلَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرینَ.(اعراف: ۲۳)
آن دو گفتند: پروردگارا! «به واسطه ارتكاب گناه، به خویشتن ستم كردیم، واگر ما را نیامرزى و به ما رحم نكنى، البته از زیانكاران خواهیم بود.
وَ عَلَى الَّذینَ هادُوا حَرَّمْنا ما قَصَصْنا عَلَیْكَ مِنْ قَبْلُ وَ ما ظَلَمْناهُمْ وَ لكِنْ كانُواأَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ. (نحل: ۱۱۸)
براى كسانى كه یهودى شدهاند، آنچه را از پیش براى تو نقل كردیم، حرام كردهایم. ما در حق آنها ستم روا نداشتیم، بلكه آنها خود به خویشتن ستم مىكردند.
در فتاد اندر چهى كو كنده بود
زانكه ظلمى بر سرش آینده بود
اینكه تو از ظلم چاهى میكَنى
از براى خویش دامى مىتنى
مولانا
🍃🍃 در اخبار نیز از نافرمانىها، به عنوان
اخبار نیز از نافرمانىها، به عنوان ظلم در حق خویش یاد شده است، همانگونه كه از حضرت على علیهالسلام نقل است كه:
«ظَلَمَ نَفْسَهُ مَنْ عَصَى اللّهَ وَ اَطاعَ الشَّیْطانَ؛ آنكه خدا را نافرمانى نماید و از شیطان اطاعت كند، در حق خویش، ستم نموده است.»(۱)و(۲)
و باز از آن حضرت است كه: «مَنْ اَهْمَلَ الْعَمَلَ بِطاعَةِ اللّهِ ظَلَمَ نَفْسَهُ؛ هركه طاعت خدا را فروگذارد، بهخود ستم كرده است.»(۳)
و در حكایت است كه: «مردى به ابوذر نوشت: اى اباذر مرا بهرهاى از تازههاى دانش بخش، ابوذر به او نوشت: در حق كسى كه دوستش دارى، بدى مكن. مرد به او گفت: مگر كسى به كسى كه دوستش دارد، بدى مىكند؟ ابوذر گفت: آرى. تو خودت را بیش از همه دوست دارى و اگر خدا را نافرمانى كنى، به خودت بدى كردهاى».(۴)
همچنين در حكایتى ديگر آمده است كه:
درویشى در راه مىرفت و مىگفت:
هر چه كنى به خود كنى
گر همه نیك و بد كنى
پیرزنى این گفته را شنید و گفت: من به این درویش ثابت مىكنم كه این حرف، درست نیست. پیرزن، نانى پخت و در آن زهر ریخت. هنگامى كه درویش به خانه آمد، نان را به او داد. درویش نان را گرفت و روانه شد.
نزديك خانه پیرزن، پسرى به درویش رسید و گفت: من از راه دور آمدهام،گرسنهام.
درویش، نان را به پسر داد. پسر تا لقمهاى از نان را خورد، فریاد زد: سوختم.
مردم از خانهها بيرون ريختند و پیرزن هم بر اثر سر و صداى آنها، داخل جماعت شد و دید، كسى كه نان را خورده، پسر اوست كه پس از مدتها از سفر آمده بود. پیرزن با مشاهده اين صحنه، بىاختیار با خویش گفت:
هر چه كنى به خود كنى
گر همه نیك و بد كنى(۵)🍃🍃
۱. غرر الحكم و درر الكلم، ج ۴، ص ۲۷۶
۲. آگوستین نیز در كتاب اعترافات خود، ص ۱۰۷ مىگوید: «اگرچه آدمیان، در انجام گناه، علیه خدامىشورند، ولى در واقع جانهاى خود را مىآزارند و در این بدخواهى علیه خود قیام مىكنند.»
۳. همان، ج ۵، ص ۳۱۶.
۴. میزان الحكمة، ج ۷، ص ۳۳۸۹.
۵. با معارف اسلامى آشنا شویم، ج ۴۱، ص ۱۴۸
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
#حدیث_روز
✳️امام حسن عسگری (علیه السلام)می فرمایند:
تا وقتی که می توانی تحمل کنی، دست نیاز مگشای، چرا که هر روز را روزی و رزق تازه ای است و بدان که اصرار در خواسته ها، شکوه و آبرو را می برد.
[نزهه الناظر فی تنبیه الخواطر، ص 143](شرح حدیث)
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
وَ إِنْ أَدْخَلْتَنِی النَّار
أَعْلَمْتُ أَهْلَهَا أَنِّی أُحِبُّکَ …
⚜و اگر در آتشم اندازی،
به اهالی آنجا خواهم گفت:
دوستت دارم ⚜
«#مناجات_شعبانیه»
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
امام رضا علیه السلام
هرگاه برای شما پیش آمد سختی روی داد بوسیله ما از خداوند یاری بجوئید
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
🌸فراز نهم از مناجات شعبانیه 🌸
🍃🍃اِلهى قَد سَتَرْتَ عَلىَّ ذُنُوبا فِى الدُّنْیا وَ اَنَا اَحْوَجُ اِلى سَتْرِها عَلَىَّ مِنْكَ فِى الْاُخْرى اِذْلَمْ تُظْهِرْها لِاَحَدٍ مِنْ عِبادِكَ الصّالحینَ فَلا تَفْضَحْنى یَوْمَ القِیامَةِ عَلى رُئُوسِ الْاَشهادِ.
معبودِ من! همانا گناهانم را در دنیا پوشانیدى و من به این پرده پوشى، درآخرت محتاجترم. همانا در دنیا، حتى نزد بندگان شایستهات نیز، گناهانم رافاش نكردى، پس در روز قیامت، نزد آنها كه شاهد مىباشند رسوایم مفرما!.
🍃🍃نكاتى از این فراز
1. خداوند، ستّار العیوب؛
2. مهمتر بودن پردهپوشى از گناهان در آخرت.
«اِلهى قَدْ سَتَرْتَ عَلَىَّ ذُنوبا؛ خداوندِ ستّارالعیوب»
یكى از عنایتهاى خداوند مهربان در حق بندگان، موهبت پردهپوشى او از گناهان و زشتىهاى آنان مىباشد. در واقع هر انسانى، آبرو و عزت خویش درمیان جامعه را مدیون پوشانده ماندن لغزشهایش از جانب خداوند كریم مىباشد. مِهرورزى پروردگار در حق آدمیان سبب شده است كه تا آخرین حدممكن، با پردهپوشى از معاصى او، عزت و اعتبار آنها را در برابر دیگران محفوظ بدارد.
از جمله نكاتى كه در دعاهاى اهلبیت علیهمالسلام مورد توجه آنها بوده است، صفت«ستّاریّتِ» خداوند مىباشد كه به طور مكرر و بارها، پروردگار خود را به این صفت حمیده و زیبا ستودهاند. در اینجا به عنوان نمونه، به برخى از این فرازهاى دلنشین اشاره مىنماییم:
اَىْ رَبِّ جَلِّلْنى بِسِتْرِكَ، فَلَوِ اطَّلَعَ الْیَوْمَ عَلى ذَنْبى غَیْرُكَ ما فَعَلْتُهُ وَ لوْ خِفْتُتَعْجیلَ الْعقُوبَةِ لاَجْتَنَبْتُهُ لا لِاَنَّكَ اَهْوَنُ النّاظِرینَ وَ اَخَفُّ الْمُعطَّلِعینَ بَلْ لِاَنَّكَ یارَبِّ خَیْرُ السّاتِرینَ.(۱)
پروردگارا! كردار زشتم را در پرده دار. اگر بر گناهم كسى غیر از تو آگاه مىشد، آنرا مرتكب نمىشدم و نیز اگر از تعجيل عقوبت مىترسيدم باز هم ازخطا اجتناب مىكردم.
و این حیا نمودن از مردم و عدم حیا از تو، نه بدان سبب است كه قدر واهمیت تو از دیگران كمتر است و آگاهى تو از گناهانم نسبت به سایرینپایینتر است، بلكه بدان خاطر است كه تو اى پروردگارم، بهترین پوشاننده گناهانى.
در جاى دیگر از دعاى ابوحمزه ثمالى مىخوانيم:
«اِلهى فَبِحِلْمِكَ اَمْهَلْتنى وَ بِسِتْرِكَ سَتَرْتَنى حَتّى كَاَنَّكَ اَغْفَلْتَنى؛ معبود من! به سببِ حلمى كهورزیدى مُهلتم دادى، و چون، ستّار بودى، پرده بر لغزشهایم كشیدى تا آنجا كه گویا ازكارهایم غافل بودى و نمىدیدى».
همچنین سیّدالسّاجدین علیهالسلام در دعاى شانزدهم صحیفه سجّادیه، این گونه، پروردگارش را به پردهپوشى مىستاید:
یا اِلهى فَلَكَ الْحَمْدُ، فَكَمْ مِنْ عائِبَةٍ سَتَرْتَها عَلَىَّ فَلَمْ تَفْضَحْنى، وَ كَمْ مِنْ ذَنْبٍغَطَّیْتَهُ عَلَىَّ فَلَمْ تَشْهَرْنى وَ كَمْ مِنْ شائِبَةٍ اَلْمَمْتُ بها فَلَمْ تَهْتِكْ عَنّى سِتْرَها، وَ لَمْتُقَلِّدْنى مَكْرُوهَ شَنارِها وَ لَمْ تُبْدِ سَوْءاتِها لِمَنْ یَلْتَمِسُ مَعایبى مِنْ جیرَتى وَ حَسَدَةِنِعْمَتِكَ عِنْدى.
اى معبودِ من! شكر و سپاس تو را كه چه بسیار عیبم را پوشاندى و رسوایم نكردى و چه فراوان گناهم را پنهان كردى و در گناهان، مشهورم نساختى وچه بسیار، زشتىها كه انجام دادم و پرده ـ آبرویم ـ را ندریدى و طوق زشت آن را بر گردنم نیفكندى و بدىهاى آن را بر همسایگان كه در جستجوىِ عیبهایم هستند و بر حسودانى كه تحمل دیدن نعمتهایت را ندارند،آشكار نساختى.
۱. مفاتیح الجنان، دعاى ابوحمزه ثمالى.
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
🍃🍃نكته دیگر اینكه خداوند مهربان، نه تنها خود «ستّار الْعُیُوب» است، بلكه ازبندگانش خواسته كه آنها نیز در این صفت زیبا، آینه پروردگارشان باشند و آنها نیز از لغزشهاى یكدیگر چشمپوشى و پردهپوشى كنند و بدینگونه آبروى یكدیگر را محفوظ بدارند. در روایتى از حضرت نبىاكرم صلىاللهعلیهوآله نقل شدهاست كه:«اِنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ حَیّىٌ سِتّیرٌ یُحِبُّ الْحَیَاءَ وَ السِّتْرَ؛ به درستى كه خداى عزّوجلّ، بسیار باحیا وپردهپوش است و حیا و پردهپوشى را (نیز در دیگران) دوست مىدارد».(۲)
بارى خداوند، نه تنها زشتىها را مىپوشاند بلكه به همان نسبت، زیبایىهاى دیگران را نیز آشكار مىسازد، در دعاى جوشن كبیر مىخوانیم: «یا مَنْ اَظْهَرَ الْجَمیلَوَ سَتَرَ الْقَبیحَ؛ اى آنكه زیبایى را آشكار مىسازى و زشتى را مىپوشانى».
در تفسیر این عبارت از دعا، روایتى دلنشین از امام صادق علیهالسلام نقل شده است كه:
هيچ مؤمنى نیست مگر آنكه در عرش، صورتى دارد شبیه به صورت او در زمین، پس هرگاه كارهاى نیكى چون ركوع و سجود و دیگر افعال نیكو از اوصادر شود، صورت این اعمال نیكویش در عرش ظاهر مىشود، و ملائكه آنرا مىبینند و بر او درود مىفرستند و برایش استغفار مىكنند، ولى اگر معصیتى از او سر زند، خداوند، حجابى بر آن مىنهد تا ملایكه بر آن مطلع نگردند، واین است تأویل: «یا مَنْ اَظْهَرَ الْجَمیلَ وَ سَتَرَ الْقَبیحَ».(۳)
«وَ اَنا اَحْوَجُ اِلى سَتْرِها؛ مهمتر بودن پرده پوشى خداوند در آخرت»
آنگونه كه امام علیهالسلام اشاره كرد: احتياج آدمى به ستاريت حق تعالى در جهان دیگر بيشتر است تا اين جهان مادى.
در اینجا مىتوان در بیان دلیل این امر، گفت: از آنجا كه این دنیا، سراى گذرا وفريب و فراموشى و غفلت و بىتوجهى و نیستى و نابودى است، اگر انسان، دراین دنیا، رسوا شود، گذر زمان و گردش روزگار، فراموشىها، فرصتِ جبران، تغییر آدمیان و مشغول بودن آنها به زر و زیور دنیوى، باعث مىشود كه رسوایى از یاد دیگران برود و یا بسیار كمرنگ گردد.
ولى در قیامت كه همه این امور، منتفى است، مصیبت رسوايى آن روز بسياربزرگتر از مصیبت رسوايى عالَم دنياست، علاوه بر اینكه رسوایى در آن روز، بسیار گستردهتر و در برابر دیدگان همه آفریدگان مىباشد. از اینجاست كه امام علیهالسلام مسئلت مىكند كه: «من به پردهپوشى تو اى خدا، در آخرت، محتاجترم تا عالَم دنیا».🍃🍃
یا رب به لطف خویش گناهان ما بپوش روزى كه رازها فتد از پرده برملا
سعدى
و به قول ابوسعید ابوالخیر:
افعال بدم ز خلق پنهان مىكن
دشوار جهان بر دلم آسان مىكن
امروز خوشم بدار و فردا با من
آنچ از كَرَم تو مىسزد آن مىکن
۲. سُنَن ابو داوود، ج ۴، ص ۴۰.
۳.. حكیم حاج ملا هادى سبزوارى، شرح جوشن كبیر، صص ۲۷۹و ۲۸۰.
منبع: شرح مناجات شعبانیه، سید محمود طاهری
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf
#گزارش_خبری
🔆مراسم صبحگاهی چهارشنبه امام رضایی( علیه السلام ) با همت خادمیاران کانون تخصصی قرآن و عترت خدمت رضوی و آموزش و پرورش ناحیه ۴ اصفهان
( دبستانی دخترانه نور و شهید آیت ا..مدنی ۴ )
🔆در تاریخ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
به گزارش آستان نیوز از اصفهان، شروع مراسم با تلاوت کلام الله مجید ،پخش سرود آمدم ای شاه پناهم بده
هنگام ورود گروه پرچم.صلوات خاصه امام رضا علیه السلام توسط گروه پرچم گردانی،اجرای مولودی به مناسبت اعیاد شعبانیه، با حضور ۱۲۰۰نفر از دانش آموزان این مدرسه برگزار ودر ادمه مراسم ،پرچم گردانی توسط گروه پرچم گردان با پخش صلوات خاصه ،اهداء نبات تبرک هدایایی نیز از طرف آموزش و پرورش این ناحیه به دانش آموزان امام رضایی (علیه السلام) و معلمان آن ها تقدیم شد و در پایان دعا برای امر فرج.
#جهاد_عالمانه
#خدمت_کریمانه
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
💚🍃
@emameraouf