#محرم_و_صفر
💠 *«بازاندیشی»۱۰*
🔷 گاهی اوقات بعضی از امور زندگی ما خلاف نیست؛ اما بهروز نیستیم. چنانچه در کربلا گروهی دیر آمدند و عاقبت بخیر نشدند!
🔷 ما وظیفه داریم کتاب اعمال خود را بررسی و بازنگری کنیم. میزان را رعایت کنیم و از حد نصاب صحیح عقب نمانیم.
🍃 قرآن میفرماید:
🔆 *«وَ إِذْ أَخَذْنا ميثاقَكُمْ وَ رَفَعْنا فَوْقَكُمُ الطُّورَ خُذُوا ما آتَيْناكُمْ بِقُوَّةٍ وَ اسْمَعُوا قالُوا سَمِعْنا وَ عَصَيْنا وَ أُشْرِبُوا في قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِكُفْرِهِمْ قُلْ بِئْسَما يَأْمُرُكُمْ بِهِ إيمانُكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ»*
🔆 *«و (به يادآوريد) زمانى را كه از شما پيمان گرفتيم؛ و كوه طور را بر فرازتان برافراشتيم؛ (و گفتيم:) «آنچه را به شما دادهايم با قدرت بگيريد، و بشنويد». آنها گفتند: «شنيديم؛ ولى مخالفت كرديم» و دلهاى آنها، بر اثر كفرشان، با محبّت گوساله آميختهشد. بگو: «ايمان شما، چه فرمان بدى به شما مىدهد، اگر ايمان داريد!»*
📗 سوره بقره، آیه ۹۳
❇️ خداوند میفرماید ما از شما تعهد گرفتیم به کتاب آسمانی عمل کنید. تعهد محکمی هم گرفتیم. حتی شما را در یک فضای رعب قرار دادیم. کوه طور را بالای سرتان قرار دادیم؛ اما شما چه کردید؟
💢 گروهی ظاهراً میشنوند؛ اما بنا بر اطاعت ندارند. گفتار و رفتارشان هماهنگ نیست. گفتار، حکایت از سرسپردگی و رفتار، حکایت از خودسری و ایستادگی بر باورهای نادرست است!
⁉️ در بازنگری به وضعیت خود توجه کنیم ما در زندگی چقدر «سمعنا» میگوییم و چقدر مبتلا به معصیت هستیم؟
⁉️ چقدر از مسائل دینی را قبول داریم؛ اما اجرا نمیکنیم؟ به جای اطاعت و قبول، مخالفت میکنیم!
✅ *یکی از آثار گریه بر اباعبدالله این است که غرور انسان از بین میرود.* هیچکدام نمیتوانیم خود را مبرّای از غرور بدانیم. در اجرای بعضی از امور مشکل داریم!
📚 «گزیدهای از بیانات استاد زهره بروجردی، محرم ۱۴۰۳»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#کلام_رهبری
✅ حماسهای که زینب سلاماللهعلیها بهوجود آورد، احیاکننده و نگهدارندهۀ عاشورا شد.
◻️ عظمت کار زینب سلاماللهعلیها را نمیشود در مقایسه با بقیّهۀ حوادث بزرگ تاریخ سنجید؛ باید آن را با عاشورا سنجید؛ و انصافاً این دو عِدل یکدیگرند.
🍃 زینب کبریٰ سلاماللهعلیها، نشان داد که زن میتواند قلّۀ بلندی باشد از خردمندی و تدبیر. این رفتاری که در دوران اسارت کرد، حقیقتاً شگفتآور است!
◻️ عقیدۀ من این است که روی جزءجزء این رفتار بایستی ما مطالعه کنیم، تأمّل کنیم، بنویسیم، بگوییم، اثر هنری تولید کنیم. همچنین در برابر حکّام مغرور و متکبّر، مظهر ایستادگی و اقتدار روحی است.
⬅️ امّا در مقابل مردم وقتی قرار میگیرد، آنجا جای اظهار اقتدار نیست، جای تنبیه است، جای تبیین است، جای سرزنش مردمی است که نمیدانند چه کار کردهاند و چه کار باید میکردند!
⬅️ *نکته مهمّ دیگر در زندگی این بزرگوار که آن هم باز نشانۀ تدبیر است،* این است که این بزرگوار جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت؛ نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند؛ کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند.
🍃 حالا تا امروز روایت زینب کبریٰ از حادثه عاشورا در تاریخ مانده است. در همان زمان هم تأثیر گذاشت در شام، در کوفه، در مجموعه سالهای حکومت اموی و منتهی شد به ساقط شدن حکومت اموی. ببینید! این درس است.
📚 «بیانات ۱۴۰۰/۹/۲۱»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#در_محضر_حضرت_زهرا ۱۸
💠 *معانی"«اُمّ»۳*
🟩 *شادابی و نشاط زندگی*
❇️ شادکامی پیامبر اکرم، خرمی و نشاط ذوات مقدس معصومین با فاطمه سلامالله علیهاست، زیرا حضرت، «اُمّ الائمه» است. شادابی و خرّمی و نشاط امّت پیامبر نیز با فاطمه سلاماللهعلیهاست.
🍃 زندگی فاطمی انسان را از هرگونه کسالت و سستی و تنبلی دور میسازد و شادابی و نشاط را بهارمغان میآورد.
❇️ همۀ افسردگیها، ضعفها، سستیها، ناکامیها به دلیل آن است که فاطمه سلاماللهعلیها در زندگیها کنار گذاشته شده است.
🍃 مادر در خانه، شادابی میآورد. امت، با فاطمه سلاماللهعلیها، حرکت صحیح دارد.
❇️ اگر فردی از توانش خوب استفاده نمیکند و روحیۀ مناسبی ندارد از آن روست که با حضرت ارتباط ندارد.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#شرح_دعای_یستشیر ۱۸
🔆 *«وَأَنْتَ اللّٰهُ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، كُنْتَ إِذْ لَمْ تَكُنْ سَماءٌ مَبْنِيَّةٌ، وَلَا أَرْضٌ مَدْحِيَّةٌ، وَلَا شَمْسٌ مُضِيئَةٌ، وَلَا لَيْلٌ مُظْلِمٌ، وَلَا نَهارٌ مُضِىءٌ، وَلَا بَحْرٌ لُجِّيٌّ، وَلَا جَبَلٌ رَاسٍ ، وَلَا نَجْمٌ سارٍ، وَلَا قَمَرٌ مُنِيرٌ، وَلَا رِيحٌ تَهُبُّ، وَلَا سَحَابٌ يَسْكُبُ، وَلَا بَرْقٌ يَلْمَعُ، وَلَا رَعْدٌ يُسَبِّحُ، وَلَا رُوحٌ تَنَفَّسُ، وَلَا طَائِرٌ يَطِيرُ، وَلَا نَارٌ تَتَوَقَّدُ، وَلَا ماءٌ يَطَّرِدُ»*
🔆 *«و تویی خدا، معبودی جز تو نیست، تو بودی آنگاه که نه آسمانی بنا شده بود و نه زمینی گسترانیده و نه خورشیدی تابان و نه شبی تاریک و نه روزی فروزان و نه دریایی خروشان و نه کوهی استوار و نه ستارهای روان و نه ماهی تابنده و نه بادی وزان و نه ابری پرباران و نه برقی درخشان و نه صاعقهای تسبیحگویان و نه روحی دمزنان و نه پرندهای پر زنان و نه آتشی فروزان و نه آبی روان بوده باشند.»*
✅ *نه مُلک بخواهیم ونه مِلک؛ بلکه شهود مالک را بخواهیم، شهود مَلک را بخواهیم.*
✍🏼 در «وَاَنْتَ اللَّهُ» خدا را مخاطب قرار میدهیم: تو معبودی هستی که همۀ عالم حیران و سرگردان تو هستند، هیچ وجودی نیست که شایستگی عبودیت را داشته باشد غیر از تو.
⁉️ در «کنْتَ اِذْ لَمْ تَکنْ سَمآءٌ مَبْنِيةٌ» میخواهیم سابقۀ خدا را ذکر کنیم. ممکن است بگویید چه فایدهای دارد بدانیم خدا از چه زمانی بوده!؟
🔷 سابقۀ خدا را که مطرح میکنیم، به سابقۀ خودمان هم اشاره میشود.
🍃 امیرالمومنین میفرماید:
🔷 «وقتی آدمی در بین آب و گل بود و هنوز «آدم» نشده بود، من ولیّ بودم!»
وقتی میفهمیم خدای سبحان از چه زمانی در امیرالمؤمنین جلوه کرده است، مییابیم که ما هم در علم خدا موجود بودهایم! همان روز که خدای سبحان علی علیهالسلام را در علمش قرار داد، همان روز میدانست اصحاب الیمینیها چه کسانی هستند! همان روز میدانست محبین علی چه کسانی هستند؛ پس ما در علم خدا معلوم بودیم!
🔷 درواقع سابقۀ عجیب و غریبی برای ما معلوم میشود و میفهمیم که عمر ما بسیار طولانی است.
🔷 آن زمانی که هنوز آسمانی بنا نشده بود! زمینی نبود که کشیده شده باشد، خورشیدی نبود که در حال نورافشانی باشد، شب تاریکی نبود، روز روشنی نبود، دریای موّاجی نبود، کوه پابرجایی نبود، ستارهای در حرکت نبود، ماه نورافشانی نبود، بادی نبود که بوزد، ابری نبود که در بالای سر افراد قرار بگیرد و ببارد، برقی نبود که لمعهای از نور از آن خارج شود، رعدی نبود که غرشی داشته باشد و تسبیح بگوید، هیچ روحی نبود که نفس بکشد، پرندهای نبود که پرواز کند، آتشی نبود که برافروخته شود، آبی نبود که فراگیر باشد.
🔷 یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچ کس و هیچ چیز نبود. یک زمانی بود که خالق بود؛ اما ظاهراً هیچ خلقی را خلق نکرده بود؛ اما ای انسان! تو بودی!
خالقیت، ربوبیت، رازقیت و... خدای سبحان، اقتضای وجود تو را داشت.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز یکشنبه* را میتوانید در لینک زیر قرائت فرمایید:
🌐 https://emamraoof.com/?p=34991
#حدیث_روز
🟩 *«زینب علیهاالسلام، رهبر کاروان اسیران کربلا»۳*
💠 *«هدایت مُدبّرانه»*
🏴 امام حسین علیهالسلام در هنگام شهادت یا به دلیل اینکه امام سجاد علیهالسلام به بیماری شدیدی مبتلا بود یا به دلایل دیگر، سیاستش بر این شد تا وصیّتهایی به حضرت زینب علیهاالسلام کند و سنگینی بار امانت را مدّتی به او واگذار نماید.
🔷 *عملکرد زینب علیهاالسلام به خاطر امتیازاتی از قبیل: وقتشناسی، عقل و تدبیر، فصاحت و بلاغت، شجاعت و شهامت و... تأثیر بسزایی داشت و تحوّلات عظیمی بهوجود آورد.*
🔷 از جمله کارهای مدبّرانه و توأم با سیاست و کیاست زینب علیهاالسلام این بود که شخصی را فرستاد تا از یزید بخواهد اجازه عزاداری و ماتم به آنها بدهد و این عزاداری اُسرا بود که توانست کاخ سلطنت یزید را متزلزل سازد.
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام