eitaa logo
حوزه علمیه امام رضا علیه السلام شهرستان شازند
122 دنبال‌کننده
4.1هزار عکس
1.2هزار ویدیو
1.7هزار فایل
کانال رسمی مدرسه علمیۀ امام رضا علیه السلام شهرستان شازند @emamreza_Shazand eitaa.com/joinchat/4015456276C9a9ff210b9
مشاهده در ایتا
دانلود
4_6030752305471554827.pdf
582.8K
🔵راهنمای کامل طرز جمع آوری و استفاده و خواص آب نیسان 7 صفحه به صورت کاملا گرافیکی و جذاب 🆔 @tebotaghzea لطفا فوروارد کنید🙏
✅ چگونه هنگام مطالعه دچارخواب آلودگی نشویم؟ 🔸 درمکان خیلی گرم درس نخوانید، دمای اتاق حداکثر ۲۴ یا ۲۵درجه سانتیگراد باشد. 🔸 صاف و درست بنشینید، در هنگام مطالعه دراز نکشید و در یک وضعیت ثابت نمانید، بهترین روش نشستن روی صندلی پشت میز است. 🔸 از پراکنده خوانی اجتناب کنید، برای مطالعه خود برنامه داشته باشید. 🔸 آب بنوشید، هنگامی که بلند میشوید و برای آب خوردن حرکت میکنید باعث از بین رفتن خواب آلودگی میشود، دربین ساعت مطالعه مفید هر یک ساعت و نیم یا دو ساعت یکبار استراحتی پانزده دقیقه ای تا بیست دقیقه ای داشته باشید. 🔸 درشب خواب کافی داشته باشیم، حداقل ۶ تا ۸ ساعت 🔸 گاهی اوقات باصدای بلند درس بخوانید. 🔸 در خوردن زیاده روی نکنید، مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید، بلافاصله بعد از غذا خوردن درس نخوانید. 🔸 بلافاصله بعد از بیداری مطالعه نکنید. 🔸 در نور کافی درس بخوانید. 🔸 قبل از خواب به هیچ عنوان تلویزیون مشاهده نفرمایید. 👈 موفق و پیروز باشید🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
شرایط پذیرش مقالات 2.pdf
215.2K
شرایط پذیرش مقالات در ماهنامه مبلغان به همراه شیوه نامه
درس شانزدهم.pdf
614.1K
درس شانزدهم کتاب شیوه شیوایی پایه دوم
درس هفدهم تا بیستم.pdf
851.8K
درس هفدهم تا بیستم کتاب شیوه شیوایی پایه دوم
✅محتوای درس آیین نگارش: درست نویسی واژگانی1 و 2 زیبا نویسی، روانی، زلالی، پرهیز از تکلف صنایع لفظی صنایع معنوی(وصف، تشبیه- استعاره) صنایع معنوی(کنایه - ایهام و..) تنوع و رنگارنگی تزگی و طراوت، هدفمندی و شورآفرینی شیوه خط 1 و2 نشانه گذاری 1 و 2 نامه نگاری (جزوه استاد) ✅طلاب کلاس آیین نگارش: مهدی ملکی نیا علی معصومی حسن خانی کرکر عارف قائد رحمتی ابوالفضل عرب سید هادی محسنی داوود مشایخی علی اسدی رضا عباسی .✍طلاب محترم کلاس آیین نگارش موظف هستند دروس را مطالعه کنند و درس را بصورت دستنویس نوشته و واضح و آن را را به پی وی استاد ارسال کنند و اگر سوالی هم بود با ایشان مطرح نمایند. اعلام مطالعه و ارسال تصویر خلاصه درسها به منزله اعلام حضور در کلاس می باشد. 👆👆👆 توجه توجه 👆👆👆
✅سر فصل و محدوده درس "مشاوره از دیدگاه اسلام و روانشناسی"(سوالات امتحان طبق شماره صفحه های ذیل تدوین می شود)👇 ✅محدوده مشخص شده برای هر طلبه که قرار بود در کلاس به صورت حضوری ارائه شود👇 ✅دوستانی که در کلاس ارائه درس ننموده اند طبق سرفصل تعیین شده مطالب را به صورت یک تحقیق مختصر تدوین نموده و تصویر صفحات آن را به صورت واضح و خوشخط همراه با مشخصات کامل به پی وی استاد ارسال کنند. 1⃣مفاهیم و تعاریف اهداف مشاوره، انواع مشاوره، اصول مشاوره: ص27-39و 59-65 و 74 تا97 2⃣روشهای مشاوره با توجه به زیربنای معرفتی: ص127تا 148 3⃣فرآیند مشاوره از دیدگاه اسلام: ص151 تا 174——-ذوالفقاری 4⃣روشهای مشاوره از نظر اجرا: 175-185——-فیروزآبادی 5⃣فنون مشاوره 1(فنون تشخیص آسیبها- فنون آغاز مشاوره(بابک هاشمی)- برخی از فنون تداوم مشاوره): ص191-212 6⃣فنون مشاوره2: (برخی از فنون تداوم مشاوره- فنون پایان دادن به جلسه مشاوره) ص 215تا244 (احمد رضا آقا بیگی) 7⃣نقد و بررسی فنون مشاوره: رضا عباسی 8⃣فنون مشاوره از دیدگاه اسلام1: ص251 تا 265— (صفات و ویژگیهای مشاور )—- بهزاد آقایی 9⃣فنون مشاوره از دیدگاه اسلام2: ص269 تا -287—- 0⃣1⃣وظایف مشاور و مُراجع— سید احمد سجادی ✅اسامی طلاب کلاس: ابوالفضل ذوالفقاری رمضان فیروزآبادی بابک هاشمی احمد رضا آقا بیگی بهزاد آقایی سید احمد سجادی رضا امانی
✅طلاب محترم در صورت سوال یا ابهام پیرامون متون بارگذاری شده و یا روش آن می توانند از طریق پی وی استاد در ایتا و یا تلفنی اقدام نمایند... ✅صوت درسها نیز به زودی ارسال می گردد با تشکر
اسامی طلاب درس تحقیق پایانی: رمضان فیروزآبادی سعید مختاری ابوالفضل ذوالفقاری رضا امانی سید احمد سجادی محمد یعقوبی ✅طلاب محترم موظف هستند در اسرع وقت چند موضوع تحقیق مناسب بر اساس اصول آموزش داده شده در ترم قبل جهت تحقیق پایانی انتخاب کنند و به پی وی استاد ارسال نمایند. ✅در انتخاب موضوع می توانید از اساتید حوزه که شرایط راهنمایی تحقیق پایانی دارند مشورت بگیرید.
محضر طلاب محترم سلام علیکم ⚡️روشهای تقریر نویسی و خلاصه برداری⚡️ ✅با توجه به اینکه مدیریت محترم مدرسه، تقریرات درس اساتید و خلاصه مباحث را از دوستان طلبه می‌خواهد لازم دیدم به صورت مختصر و کاربردی مطالب آموزشی در این خصوص ارائه نمایم. ✅امیدوارم برای دوستان کاربردی باشد. ✅مطالعه این متن برای دوستان طلبه می باشد.
✅تعریف نویسی تقریر نویسی یعنی پیاده کردن درس استاد که یکی از بهترین روش های فهم صحیح و کامل درس است و یکی از راه های تقویت بنیه ی علمی و توانمند سازی طلاب محترم است.
✅اهداف نویسی: کسب بعضی از مهارتهای مورد نیاز طلبه متوقف است بر تقریر نویسی از جمله: 1⃣ تمرین نگارش و دست به قلم شدن که ضعف در آن یکی از معضلات عالم طلبگی است. 2⃣ توانایی تبدیل افکار به نوشتار و آشنایی با زوایای عبارت پردازی در متون و منابع. 3⃣ تثبیت مطلب در ذهن. 4⃣استفاده از مطلب برای تدریس در آینده و نوشتن مقاله. 5⃣نگاشتن با پشتوانه مطالعه و تحقیق. 6⃣تمرین دسته بندی مطلب و نگاه جامع به سیر یک مطلب از آغاز تا پایان. 7⃣کسب مهارت جهت ورود در موضوعات دیگر با همین سیر منطقی و علمی.
علمای بزرگی چون‌ محمد جواد عاملی صاحب مفتاح الکرامة، میرزا حسن شیرازی، محمدحسین نائینی، آیت اللّه بروجردی و دیگر علما بر تقریر نویسی دروس توسط طلاب تاکید بسیاری داشته اند. شاید فرمایش رسول اکرم صلی الله علیه وآله را که می فرمایند: «قیدوا العلم بالکتابة» بتوان برای اثبات روش تقریر نویسی استفاده نمود.
های تقریر نویسی در تقریر نویسی درس خارج روش های متفاوت و زیادی وجود دارد که ما در اینجا به برخی از آن ها اشاره می کنیم؛ و به اختصار مزایا و معایب هر یک را بیان نموده و بهترین روش را معرفی می نماییم
✅روش اول نوشتن کامل درس و اصطلاحا واو به واو در همان جلسه درس اکنون این روش معمول ترین و شایع ترین روش تقریر نویسی است، به این صورت که طلبه هر آنچه استاد در درس می گوید را به طور کامل و به همان صورت گفتاری و عینا با کلمات استاد می نویسد. البته گاهی بعدها پاکنویس شده و حتی حاشیه ها و نکاتی نیز توسط طلبه به آن اضافه می گردد.   ✳️مزایا: 1- این روش سبب می شود چیزی از قلم نیفتاده و همه فرمایشان استاد تقریر شود. 2- اگر در مطالعه مطلب به مشکلی برخورد شد می توان با استفاده از توضیحات استاد که در این گونه تقریرات به طور کامل وجود دارد مراجعه نمود و رفع مشکل کرد. 3-این روش کمک می کند تا دقت به درس بیشتر شود زیرا برای اینکه در تقریر کامل شما باید کامل گوش دهید و دقت کنید تا بتوانید همه آنچه استاد می گوید را بنویسید. 4- به علت اینکه این روش معمولا به پاکنویس و دوباره نویسی نیاز دارد، خود می تواند یک مطالعه اجباری را در خود جای دهد. 🔻معایب روش اول تقریر نویسی 1- برای اینکه طلبه، کلمات استاد را از دست ندهد و بتواند کامل بنویسید بیشتر به نگارش دقت می کند تا فهم درس. 2- این تقریرات معمولا ساختار گفتاری دارد و تا ویرایش نشود ارزش علمی قابل ارائه ای ندارد. 3- اگر بلافاصله بعد از درس رونویسی و مطالعه نشود ممکن است قابل مراجعه نباشد.
✅روش دوم: پیاده کردن مشروح درس بعد از کلاس در این روش، درس استاد را و بعد از درس شروع به نوشتن آنچه فهمیدیم می کنیم. این روش یکی از بهترین و علمی ترین روش های تقریر نویسی است. ✅مزایا: 1- توجه کامل به درس می شود تا اینکه وقت و توجه و انرژی صرف نگارش شود. 2- می توان بعد از درس، هنگام نوشتن به منابع دیگر مربوطه که استاد معرفی کره مراجعه شود و درسی کامل با شروحی از منابع دیگر تقریر شود. 3- می توان بعد از تقریر درس، نظریه مختار را نیزآورد که این کار بسیار مفید بوده و طلبه را به سمت اجتهاد سوق می دهد.   🔻معایب: 1- ممکن است این روش در اویل کار وقت گیر و اندکی خسته کننده باشد. (قطعا بعد چند جلسه کار کشیدن مغز برای بازاوری مطالب و اطلاعات درسی،مغز به صورت خودکار به حرکت درآمده و در موارد دیگر نیز همینگونه عمل خواهد نمود به شکلی که کاملا جذاب و خوشایند می باشد ) 2- ممکن است اندکی از بحث استاد فراموش شده و از قلم بیفتد. 3- این روش باید حتما همان روز انجام شود چراکه با اندکی تأخیر ممکن است مطالب در ذهن نمانده باشد.
✅روش سوم: نوشتن سرفصل مطالب در جلسه درس برخی فقط رئوس و سرفصل های مطالب را می نویسند. حال عده ای بعد از کلاس این سرفصل ها را شرح داده و بسط می دهند و برخی نیز به همان مطالب مهم و کلیدی اکتفا می کنند. ✅مزایا: 1- فراموش نشدن رشته بحث و مطالب مهم. 2- به علت اینکه در این روش بعد از درس باید متن را کامل کرد، می توان با مراجعه به شروح ومنابع کمکی این تقریر را کامل کرد که این روش نیز بسیار مجتهدپرور است. 3- این گونه تقریر، به فهم درس لطمه ای نمی زند چراکه وقت زیادی را برای نوشتن به خود اختصاص نمی دهد. 4- تمرکز طلبه بر روی فهم درس است تا نگارش. 5- موجب می شود طلبه بتواند مطالب کلیدی را از کلام استاد استخراج کند و در نتیجه به نکته سنج بودن فرد کمک می نماید.  🔻معایب: 1- باز هم ممکن است شرح مطالب فراموش شود و نتوان بعد از درس آن ها را تکمیل کرد. 2- در این روش احتمال دارد طلبه، استدلال های استاد را فراموش کند.
✅روش چهارم: نوشتن خلاصه درس بعد از کلاس   می توان پس از گوش کردن و استماع کامل فرمایشات استاد در جلسه درس، خلاصه ای از درس را پیاده کرده و با کمک دیگر منابع مرتبط و حاشیه نویسی بر این خلاصه، تقریری کامل از درس ارائه دهیم. ✅مزایا: 1- تقویت خلاصه نویسی. 2- می توان در آینده با صرف کمترین وقت به این خلاصه مراجعه نمود و درس کامل را با خاطر آورد. 3- موجب رشد قدرت استباط و تجزیه و تحلیل مطالب می شود. 4-  خسته کننده نیست، چراکه به سرعن و درزمان کوتاهی انجام می شود. 🔻معایب: 1- ممکن است بعضی مطالب درس که استاد در جلسه درس بیان نموده است، فراموش شود. 2- اگر رجوع به منابع و حاشیه نویسی در این روش وجود نداشته باشد، روشی ناقص است. 3- بدون پیش مطالعه و یا پیش مباحثه نیز روشی نامطمئن است. البته ممکن است طلبه ای با روش های مذکور، روشی جدید را برای خود ابداع کرده و از آن استفاده نماید. اما آنچه مهم است اینست که نباید این سنت حسنه که از قدما به ما رسیده فراموش شود.
✅شیوه تنظیم محتوای تقریر: شاکله ی اصلی تقریر،اعم از دسته بندی مطلب،تقدیم و تأخیر در طرح استدلالها و نوع بیان مطلب،همان مباحث مطرح شده توسط استاد است،که کار را برای مقرر راحت می کند، ✅اما چگونگی عبارت پردازی در اختیار نویسنده است،لذا کلیات مطالب استاد به عنوان استخوان بندی تقریر باید دردرس نکته برداری شود. ✅عبارت پردازی در تقریر به گونه ای باشد که برای فهم مطلب به فرد غائب در کلاس کافی باشد. ✅دسته بندی مشخصی از آغاز تا پایان مطالب حاکم باشد. ✅ازعناوینی همچون فصل، مرحله، مطلب، نکته و مقدمه استفاده گردد. ✅آدرس ها و ارجاعات در پاورقی به طور دقیق ذکر شوند. ✅حتی الامکان در تمامی ارجاعات،به متن کتاب اصلی مراجعه شود و عبارت مورد استشهاد با آدرس دقیق آورده شود. ✅عناوین با رنگی متفاوت ازمتن نوشته شوند. ✅اشاره به سوالات مفیدی که در کلاس پرسیده شده یا در مباحثه مطرح شده یا به ذهن مقرر رسیده بهمراه جواب آنها. تقریر هر درس بطور میانگین در قالب 10 خط نوشته شود.
✅پیشنهاد مهم: پیشنهاد می شود در حاشیه یا قسمتی از پایین صفحات تقریر نویسی کافی قرار داده شود و با خط کشی از فضای متن تقریرات جدا شود تا در صورتی که مقرِّر به نکته ای جدید یا منبع جدید و.. در هنگام بازنویسی یا مطالعه مجدد و یا حتی در هنگام تدریس در سالهای بعد برخورد نمود در آن فضای تهیه شده نوشته شود و لذا نیازی به چسباندن برگ جدید نبوده و از به هم ریختگی مطالب تقریر شده جلوگیری می گردد.
✅ملاکهای چهارگانه تقریرات عبارتند از: 1.توضیح دقیق مطلب 2.ترتیب منطقی مطالب 3.جمع بندی مطلوب 4.شیوایی و رسایی. ✅ طلاب محترم سعی کنند تقریرات را با خط خوش و پس از گوش دادن مطالب استاد با بیان خودشان به نگارش درآورده و همچنانکه گذشت دسته بندی و فصل بندی و عنوان بندی تقریر را با دقت انجام دهند. ✅ طلاب عزیز تقریرات هر درس را به ایتای مدیر حوزه و معاون آموزش ارسال نمایند.