☘مهدی شناسی قسمت ۳۲☘
◀️شناخت امام زمان با اسامی و القاب ایشان
🌹فَجر🌹
🌻آيهای که به لطف حضرت حق به نقل از حضرات معصومين در شناخت حضرت ولی عصر(عج) مطرح میشود آيه ۱و۲ سوره مبارکه فجر میباشد.
🌻« وَ الْفَجْرِ وَ لَيَالٍ عَشْر »،سوگند به سپيده دم و شبهاى دهگانه...
🌻 امام صادق(ع) ميفرمايند: فجر، وجود مقدس آن امامي است كه زمين را پر از عدل و داد ميكند.
🌻شيخ علی اکبر نهاوندي اين كلمه را چنين بررسي كردهاند و فرموده است:
⬅️۱- امام باقر(ع) میفرمايد: «فجر از ساعات بهشت است و خداوند سبحان اين ساعت را در عالم دنيا به وديعه گذاشته تا افراد از كيفيت بهشت باخبر شوند». آقاي مرحوم نهاوندی در اين رابطه ميگويد: قسمتي از لذات بهشتي در همين دنيا براي كساني كه وجود حضرت را درك كنند، ميسر خواهد شد.
⬅️۲- « فجر» زمان مرتفع شدن ظلمات است، حضور حضرت چون فجر در زندگي هر سالكي تجلي کند، زندگيش را از انواع ظلمات اعم از ظلمت شرك، جهل، معصيت و ... مرتفع ميكند.
⬅️۳- « فجر» زماني است كه تنها افراد خاص ارزش آن را درک میکنند و بقيه مردم از آن بیخبرند. عموماً افراد از زمانهای خاص غافلند مثلاً از زمان بابرکتی چون بين الطلوعين بیخبرند. درحاليکه در بين الطلوعين نعمات تقسيم میشود تواناييها، سلامتيها و رحمتهای الهي همه قسمت بندی میشود، اما اکثريت در خواب هستند. ولی هر خواهان و طالبی میتواند با لطف حضرت حجت از اين غفلتها رها شود و زمان فجر را دريابد تا از تقسيم روزيهای مادی و معنوی بينصيب نماند.
⬅️۴- در جايي ديگر فجر را برزخ ميان شب و روز معني كردهاند، با توجه به اين معني زمان ظهور را فجر گفتهاند. زيرا در زمان ظهور نه فساد و كدورت دنيا حاكم است و نه وضوح قيامت نمايش داده ميشود، زمان حكومت حضرت چون برزخي است كه افراد نه گرفتار غصهها و ناراحتيها و نگرانيهای دنيا هستند و نه چون بهشت از نعمات كامل برخوردارند.
⬅️۵- گروهی از خواص افراد از عظمت و شرافت طلوع فجر آگاهند از همين رو نسبت به آن مراقبه و مواظبت خاص دارند. اهل دل اين گروه را صائم، متهجد و مستغفر در اسحار ناميدهاند.همچنين افرادی که انتظار فرج را میکشند مراقب فجر حقيقیاند تا به محضر دوست راه يابند و از سبقت گيرندگان بيعت با او باشند.
⬅️۶- در فاصله زمانی ميان طلوع فجر و طلوع خورشيد تنها گروهی از افراد در حال مناجات و کسب معارف حقه هستند، اثر کسب معارف آنها در فعاليتهای روزانه شان محسوس است. اين معنا را با زمان ظهور مقايسه کردهاند،زيرا تنها گروهی که در ابتدای ظهور شايستگی درک محضر حضرت حجت را داشته باشند، برکت درک معارف حاصله از اين حضور تا زمان جهانی شدن حکومت حضرت برای آنان جاری و ساری خواهد بود...
#مهدی_شناسی
#قسمت_32
#اسامی_امام
#فجر
@emamzamaniyamm
📌 نقش ایرانیان در ظهور قسمت 25
🟢 یارانِ امامِ عصر در پشت خاکریزها
🇮🇷 «دفاع مقدس» از مهمترین اتفاقات تاریخ معاصر ایران است. در بین «دفاع مقدس» و «فرهنگ مهدويت»، رابطهای تنگاتنگ وجود دارد؛ از این جهت که آشنایی مردم با فرهنگ انتظار به ایشان آموخت که فردِ منتظرِ برپاییِ حکومتِ عدل و قسط، هرگز در مقابل ظلم و ستم ساکت نمیماند. رزمندگان نیز با تمام وجود در راه دفاع از اسلام و ایران قدم برداشتند.
🔅 دفاع مقدس بهخوبی توانست فرهنگ مهدویت و انتظار منجی را به همگان معرفی کند و جهانیان متوجه شدند که از مهمترین عوامل پیروزی ملت ایران علیه زورگويانِ عالم، همین روحیهٔ انتظار منجی است؛ همچنین در این سالها، ایرانیان به نوعی آمادگی خود را برای همراهی امامشان اثبات کردند.
🌷 شهدای گرانقدر دفاع مقدس نیز الگوی خوبی برای منتظران هستند زیرا توانستند ویژگیهای یاران امام زمان را در خود ایجاد کنند. با نگاهی به وصیتنامهٔ شهدا میتوانیم تأثیرات فرهنگ مهدوی را بر وجود این عزیزان مشاهده کنیم.
#نقش_ایرانیان_در_ظهور ۲۵
@emamzamaniyamm
📌از تولد تا امروز قسمت 26
💢 تفاوت در مسئولیت
👤 بهرام گفت: «فرق بین سفیر و وکیل چیه؟» پاسخ دادم: «ببینید! امام مهدی علاوه بر چهار سفیر یا نایب خاص خودشون، وکلایی هم داشتند که در کشورها و شهرهای اسلامی مشغول انجام وظیفه بودند. سفیران به طور مستقیم با امام ارتباط داشتند و ایشون رو به طور شخصی میشناختند، ولی وکلا ارتباطشون با حضرت از طریق سفیران بود.» احمد گفت: «یعنی وکلا زیرمجموعه و تحت امر سفیران بودند؟» گفتم: «میشه اینطوری هم گفت. مسئولیت سفیر و وکیل هم متفاوت بود. مسئولیت سفیر، عمومی و شامل تمام شیعیان میشد، ولی مسئولیت وکیل در محدودهٔ منطقهٔ خودش بود.
🔸 در واقع کار وکیل، سهیم شدن در تسهیل کارهای گستردهای بود که بر عهدهٔ سفیر قرار داشته؛ از اونجایی که سِرّی بودن و کتمان کردن امور شیعیان در ارتباط با حضرت، اصل مهمی در سازمان وکالت بود، عملکرد وکلا در مخفی و کتمان کردن اسم و شخص سفیر تأثیر بسزایی در روند کار سفرا داشته. مواردی مثل دریافت، تحویل و توزیع وجوه شرعی، رسیدگی به اوقاف، راهنمایی و ارشاد شیعیان و مناظره با مخالفان، ایفای نقش سیاسی سازمان وکالت، ایفای نقش ارتباطی سازمان وکالت، کمک به نیازمندان و حل مشکلات شیعیان هم از جمله وظایف سازمان وکالت بود.»
ادامه دارد...
#از_تولد_تا_امروز ۲۶
@emamzamaniyamm
💢زیارت امام موسی کاظم،امام رضا، امام جواد و امام هادی علیهم السلام در روز چهارشنبه.
💠عرض ارادت به ساحت مقدس چهار امام معصوم علیهم السلام در روز زیارتی شان.
@emamzamaniyamm
☘مهدی شناسی قسمت٣٣☘
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه
🌹یَعسوبُ الدّین🌹
🌼يکی ديگر از القاب حضرت مهدی علیه السلام «يَعْسُوبِ الدِّين» است که با همين نام به حضرت امام علی(علیه السلام) نيز سلام میدهيم.
🌼«يَعْسُوبِ» به معنای ملکه زنبور عسل است. اين زنبور در عالم وظايف متعددی را به عهده دارد که تعدادی از آنها عبارتند از :
⬅️۱-ساختن کندوها و نظم موجود در آنها همگی به دستور ملکه است. يعنی خانه سازی زنبورها زير نظر ملکه صورت میگيرد.
✅ اگر ما حضرت را با نام «يَعْسُوبِ الدِّين » مورد خطاب قرار میدهيم بايد که همه امورات زندگيمان منظم باشد و هر يک در جای خويش قرار گرفته باشد. پس به ميزانی که ما از نظم فاصله بگيريم از ولايت « يَعْسُوبِ الدِّين » خارج شدهايم.
⬅️۲- ملکه زنبورها کنار هر کندو نگهبانی قرار میدهد تا مانع از ورود زنبورهای آلوده شود؛تا آن عسلی که «فيهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ» است تهيه شود.
✅وظيفه ما برای استقرار و ماندگاری در حريم ولايت دوری از آلودگی و رذايل اخلاقی است.
⬅️۳- ملکه زنبورها سايرين را به حرکت و فعاليت دعوت میکند و آنها را به سوی گلها راهنمايی میکند، اين حرکت با پرواز زنبورها به سوی گلستان ميسر میشود
✅« يَعْسُوبِ الدِّين » برای هر خواهانی آيين نامه صادر میکند و او را به صعود عالم اعلی فرا میخواند و از او میخواهد تا در اين پرواز و رهايی از عالم ماده تنها به سراغ زيبائیهای عالم برود تا فرد به برکت وجود مقدس بقية الله زيبا نگر شود و از آلودگیها پرهيز نمايد.
⬅️۴-زنبور عسل برای تهيه مقدار کمی عسل بايد حدوداً شَهد هزار گل را بمکد.
✅حضرت با جلوه ی نام «يَعْسُوبِ الدِّين» به ما مأموريت میدهد تا نعمات زندگيمان را بررسی کنيم و متذکر میشوند که توجه کردن به سوی يک نعمت خاص کافی نيست. بلکه بايد چشم دل به روی همه الطاف الهی باز کرد.
#مهدی_شناسی
#اسامی_امام
#قسمت_33
#یعسوب_الدین
@emamzamaniyamm
📌 نقش ایرانیان در ظهور قسمت 26
💢 زیر بار منت خدا
▪️ «و مىخواهيم بر كسانى كه در زمين مستضعف شده بودند، منّت نهيم و آنان را پيشوايان (زمين) گردانيم و آنان را وارثان (آن) قرار دهيم»*۱
🇮🇷 مهمترین ویژگی انقلابِ ایران، اسلامی بودن و مردمی بودن آن است که بیشتر اقشار مستضعف را در بر میگرفت.
ایران مبدأ و الگوی همهٔ ملتهای مستضعف جهان است و این نهضت باید در همهٔ عالم گسترده شود تا آنها ببینند که این ملت با دستِ خالی و با قدرتِ ایمان و وحدت کلمه و با تمسک به اسلام در مقابل قدرتهای بزرگ ایستاد و آنها را شکست داد.
🇵🇸 ایران اکنون نیز از هیچ تلاشی برای یاری مستضعفان- فارغ از مرزبندیهای جغرافیایی و سیاسی- دریغ نمیکند. چنانکه شاهد هستیم، ایران در دفاع از مظلومان فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس فریاد سر میدهد و برای یاری مردم مظلوم سوریه و عراق در برابر حملات داعش داوطلبانه از جان و مال مایه میگذارد.
☀️ تمام اقشار عالم، به ویژه مسلمین و مستضعفین باید به این رمز اسلامی و ایمانی اقتدا کنند. چنانچه این اتفاق رخ دهد، جهان برای طلوع آفتاب مهیا میشود. و به لطف خداوند، پرچمِ اسلامِ نابِ محمدی بر بام همهٔ عالم برافراشته میشود و مستضعفان و صالحان، وارثان زمین میگردند.
📚 ۱- سوره قصص، آیه ۵
#نقش_ایرانیان_در_ظهور ۲۶
@emamzamaniyamm
🌺 #28_رجب؛ سالروز حرکت #امام_حسین(ع) از مدینه به مکه...
امام حسین(ع) با توجه به نامناسب بودن شرایط مدینه برای اظهار مخالفت علنی و قیام و نیز در خطر بودن جان خود در این شهر بدون امکان حرکتی مؤثر، تصمیم به ترک آن گرفت.
امام حسین(ع) با توجه به نامناسب بودن شرایط مدینه برای اظهار مخالفت علنی و قیام و نیز در خطر بودن جان خود در این شهر بدون امکان حرکتی مؤثر، تصمیم به ترک آن گرفت.
از آیهای که امام در هنگام خروج از مدینه قرائت کردند، این نکته - که ترک این شهر به علّت عدم احساس امنیت بوده است - آشکار میشود.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فلسفه قیام ابا عبدالله الحسین (ع) را در سخنان آن حضرت در آغاز حرکت از مدینه و موضع گیریهای ایشان در برابر حوادثی که در منزلگاههای میان راه روی داده است، میتوان یافت.
خروج از مدینه
امام(ع) عزم خروج از مدینه را کرد ایشان شب هنگام نزد قبر مادر و برادر رفت و نماز خوانده و وداع کرد و صبح به خانه برگشت. در برخی دیگر از منابع آمده است حضرت(ع) دو شب متوالی را در کنار قبر رسول خدا(ص) بیتوته کردند.
حرکت به سمت مکه
امام(ع) شبانگاه بیست و هشتم رجب و به نقلی دیگر سوم شعبان سال 60 هجری به همراه 82 نفر از اهل بیت و یارانش از مدینه خارج شد. در این سفر به جز محمد بن حنفیه بیشتر خویشاوندان امام حسین(ع) از جمله فرزندان، برادران، خواهران و برادرزادههای آن حضرت(ع)، ایشان را در این سفر همراهی میکردند...
ادامه دارد....
#ماه_رجب
@emamzamaniyamm
📌 از تولد تا امروز قسمت 27
🟢ملاقاتکنندگان امام در غیبت صغری (۱)
🔹 گفتم: خب بچهها از اونجایی که چیزی تا پایان کلاس نمونده بهتره آشنایی با سفرا و وکلا رو همین جا تموم کنیم و بریم سراغ مبحث بعدی. بعضی افراد این شبهه رو مطرح میکنن که اصلاً چه کسانی در زمان غیبت صغری، امام زمان رو دیدند؟
🔸 جواب این سوال ساده است. اسم این افراد در تاریخ ثبت شده. اگر ابتدای غیبت صغری را از زمان ولادت امام مهدی در نظر بگیریم، میتونیم کسانی که به دیدار حضرت نائل شدند رو به دو گروه تقسیم کنیم:
گروه اول کسانی که در زمان حیات امام حسن عسکری، امام مهدی رو دیدند:
1⃣ اولین فرد «حکیمه خاتون»، عمه امام حسن عسکریه که در لحظه ولادت امام مهدی حضور داشته و چندین مرتبه دیگه هم ایشون رو دیده.
2⃣ «نسیم»، کنیز امام حسن عسکری هم شب بعد ولادت امام مهدی ایشون رو دیده.
3⃣ «ابی غانم»، خادم امام حسن عسکری هم امام رو دیده و این روایت رو ذکر کرده که: فرزندی برای امام متولد شد که نامش را محمد نهاد و بعد از سه روز، او را به اصحاب خود نشان داد و فرمود: این صاحب شما بعد از من و جانشین من بر شماست و او قائمی است که گردنها به انتظار او کشیده میشود و پس از اینکه زمین پر از ظلم و جور شد ظهور میکند و زمین را پر از عدل و داد میکند.
4⃣ تقریباً چهل نفر از شیعیان، زمانی که خدمت امام حسن عسکری رفتند، امام مهدی رو دیدند. امام فرزندشون رو به آنها نشان دادند و فرمودند: این امام شما بعد از من و جانشین من در میان شماست.
ادامه دارد...
#از_تولد_تا_امروز ۲۷
@emamzamaniyamm
دعای فرج 🌷
مهدیا! هرطرفی در طلبت رو کردم
هرچه گل بود به عشق رخ تو بو کردم
آفتابا! به سر شیعه دلخسته بتاب
تا نگویند که بیهوده هیاهو کردم.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
أَللِّهُمَّ عَجِّل لِوَلِیِّکَ الفَرَجَ یَاأَللَّهُ
🌹@emamzamaniyamm🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀