انس با قرآن
اینکه فرمود: اِنَّ هذَا القُرءانَ یَهدى لِلَّتی هِیَ اَقوَم؛ این قرآن «اقوَم» را -«اَقوَم» یعنی استوارتر، بهتر، قویتر، باقوامتر- به شما نشان میدهد، شما را به سمت «اقوَم» راهنمایی [میکند]؛ «اقوَم» در چه چیزی؟ «اقوَم» در زندگی دنیایتان، «اقوَم» در کسب عزّتتان، «اقوَم» در ایجاد حکومتتان و «اقوَم» در زندگی حقیقی و حیات اخرویتان که آن حیات حقیقی است -لَهِیَ الحَیَوان-معارف قرآنی وقتی همهگیر بشود، این جوری میشود. البتّه امروز ما بحمدالله خیلی پیشرفت کردهایم؛ امّا کم است؛ نسبت به آنچه باید باشد کم است، با اینکه نسبت به گذشته بسیار زیاد است؛ لکن بیشتر از این [باید باشد.] باید جوری بشود که جامعهی ما، مرد و زن ما، جوانهای ما با معارف قرآنی اُنس بگیرند؛ اصلاً معارف قرآنی حاکم بر ذهنها باشد. اگر این شد، قدرت استدلال به وجود میآید، قوّت دفاع به وجود میآید، ایمانها کامل میشود، حرکتها [به نتیجه میرسد].
بیانات در محفل انس با قرآن کریم،۱۳۹۸/۰۲/۱۶
#ما_و_قرآن
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
سخنرانی تلویزیونی #رهبر_معظم_انقلاب در سالروز قیام #۱۹_دی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم علیه رژیم ستمشاهی، به صورت تلویزیونی با مردم قم سخن خواهند گفت.
این سخنرانی ساعت ۱۱ روز جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۹ به صورت زنده از سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و همچنین از شبکه یک و خبر تلویزیون و رادیو ایران پخش خواهد شد.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی، هر سال با حضور هزاران نفر از مردم قم در حسینیه امام خمینی برگزار میشد که امسال به علت شیوع ویروس کرونا، بدون حضور جمعیت و به صورت تلویزیونی انجام خواهد شد
@qom_khamenei_ir
زینت حضرت حجت(علیه السلام) باشید
ملائکه اللّه مراقب ما هستند. هر انسانی رقیب دارد و مراقبت میشود. چشم ما، گوش ما، زبان ما و قلب ما رقیب دارد. نکند که خدای نخواسته از من و شما و سایر دوستان امام زمان(علیه السلام) یک وقت چیزی صادر بشود که موجب افسردگی امام زمان(عجل الله فرجه) بشود. مراقبت کنید از خودتان. ۱۲ تیر ۱۳۵۸
الملائکه المراقبین لنا، وکلّ إنسان علیه رقیب، وهو یُراقب فالذرّاتُ التی تمرّ فی قلوبکن علیها رقیب، علی عیننا وعلی سمعنا وعلی لساننا وعلی قلبنا رقیب. فلا تدعوا مراقبی هذه الجوارح یکتبون -لا سمح اللّه- علیّ وعلیکم وعلی سائر محبی إمام الزمان(علیه السلام) ما یُحزنه. راقبوا انفسکم. ۸ شعبان ۱۳۹۹
The angels are observing us; everybody has an observer and is being watched. Our eyes, ears, tongues, and hearts are all being observed. Let no wrong, God forbid, be done by me and you, by all friends of the Imam of the Time(`a) that would make him disappointed. Watch yourselves; guard yourselves. July ۳, ۱۹۷۹
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/index/quote#quote23699
#رایحه_ظهور
هدایت شده از انقلابِ قَلم
کانال مَنار در پیام رسان ایتا راه اندازی شد.
یادداشت های تبیینی و تحلیلی به قلم نویسندگان حوزوی و دانشگاهی را از دست ندهید:
✍ رسانه رهبر باشیم/ سخن سردبیر
✍ ائمه جمعه، دیپلمات های فرهنگی / رضا کفیلی،طلبه حوزه علمیه قم و دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی
✍ ساز نظام با هتاکی کوک نمی شود / محمد هادی سمتی،طلبه حوزه علمیه قم و دانش آموخته کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی در اسلام
✍خداوند بحران کرونا را چگونه تدبیر می کند؟/ علیرضا ملا احمدی،طلبه حوزه علمیه قم و دانشجوی دکتری فلسفه تطبیقی
با مَنار (معارف ناب امام و رهبری) همراه باشید.
https://eitaa.com/joinchat/1687224385C9d8b257e8f
نماز مطلوب،عمود دین است
ماها، عموم مردم، آنچنانکه باید و شاید، همچنان قدر نماز را نمیدانیم. نماز به معنای واقعی کلمه عمود دین است؛ معنای عمود این است که اگر نبود، سقف فرو میریزد؛ بنا شکل بناییِ خود را از دست میدهد؛ نماز این است. بنابراین پیکرهی عظیم دین متوقّف است به نماز. کدام نماز میتواند این پیکره را حفظ کند؟ آن نمازی که دارای خصوصیّات مطلوب خود باشد: قُربانُ کُلِّ تَقیّ، ناهی از فحشا و منکر، نمازی که با ذکر همراه باشد؛ وَ لَذِکرُاللهِ اَکبَر؛این ذکری را که در درون نماز است، هم باید عمل کنیم، هم باید ترویج کنیم.
بیانات در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران،۱۳۹۵/۰۵/۳۱
#ما_و_نماز
نماز جمعه تركیبی از بیان حقایق معنوی و اسلامی، حضور غیر دستوری مردم در این صحنه و مرتبط با حكومت اسلامی است.
دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با رهبر انقلاب،۱۳۹۲/۰۶/۱۸
#قرارگاهِ_تبیین
مَنار(معارف ناب امام و رهبری)
@MANAAR_IR
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13991019_40520_128k.mp3
12.67M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم. ۹۹/۱۰/۱۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 همراهان گرامی سلام
از نقد و نظر شما برای بهبود عملکرد کانال مَنار استقبال می کنیم.
📲 ارتباط با ما : @Manaar_admin
📜 درباره ما: https://eitaa.com/manaar_ir/10
🆔@manaar_ir
🔷 در مَنار می خوانید:
🔶 نقش مردم در حکومت چیست؟
💠 به مناسبت ارتحال فقیه مجاهد مرحوم آیت الله مصباح یزدی رضوان الله علیه و با توجه به اهمیت مسئله نقش مردم در حکومت اسلامی،سلسله یادداشت های تبیینی در این باره منتشر می شود.
❓نظر مرحوم آیتالله مصباح یزدی در باب حکومت و جایگاه مردم چه بود؟
❓پشتوانهی علمی این نظریه چیست؟
❓اشکالات علمی ایشان به دموکراسی روز دنیا چیست؟
📖برگرفته از کتاب "حکیمانه ترین حکومت" اثر مرحوم آیت الله مصباح به همراه پاره ای توضیحات.
#یادداشت_میهمان
#حکومت_اسلامی
#آیت_الله_مصباح
هدایت شده از رویدادهای فرهنگی اجتماعی استان یزد
تمامی برنامه ها و رویداد های فرهنگی، اجتماعی و مردمی استان یزد اینجاست👇
@Farhangyazd
➕اطلاع رسانی مراسمات مردمی، مذهبی و همایش ها نشست ها
➕اخبار مهم فرهنگی و مردمی و تشکیلاتی جبهه انقلاب استان
➕معرفی ظرفیت ها ، الگو ها و....
در کانال " اطلاع رسانی رویداد های فرهنگی، اجتماعی یزد" در پیام رسان ایتا 😊
https://eitaa.com/Farhangyazd
انقلابِ قَلم
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم. ۹۹/۱۰/۱۹ 💻 @Khamenei_
📚 کتابی که آیت الله خامنه ای در سخنرانی ۱۹ دی به آن استناد کردند چه بود؟
🔺 امروز یکی از کارهای مهم دستگاههای جاسوسی این است که میروند حوادث دنیا را رصد میکنند و بعد از زبان و قلم اشخاص معتبر و معروف و با وسایلی که خودشان دارند با پول، با تهدید با تطمیع آنچه را که مورد نظر خودشان هست در تفسیر یک حادثه این را به زبان این گویندگان و تحلیلگران و اینها منعکس میکنند.
اخیرا یک کتابی را مطالعه کردم که یک آمریکایی این کتاب را جمعآوری کرده است. این کتاب درباره تسلط سازمان جاسوسی سیا بر مطبوعات و مجلات عمده دنیاست. اصلا این کتاب درباره این است که سازمان سیا در مقالات در تحلیلها و در نوشته ها و در گفته های نویسندگان معروف و بعضا مجلات معتبر چگونه دخالت کردند و تفسیر خودشان را بجای تفسیر واقعی به افکار عمومی القا کردند و آنها را کنترل کردند.
با این کار در واقع سازمان سیا تحلیل انحرافی و تفسیر غلط خود از مسائل و حوادث را به افکار عمومی منتقل می کند و افکار عمومی را گمراه می کند و این خطری است که همیشه وجود دارد.
🔰 برای دریافت و مطالعه کتاب "خبرچین ها" می توانید به این آدرس مراجعه کنید:
https://taaghche.com/book/71362
#معرفی_کتاب
#دستگاه_های_جاسوسی
#قیام_نوزده_دی
🆔@manaar_ir
1358-10-19_128k_سخنرانى_در_جمع_كاركنان_پالايشگاه_تهران_و_جهادسازندگى_بابل_(تقدير_از_تعاون_ملت).mp3
5.88M
سخنرانی در جمع کارکنان پالایشگاه تهران و جهادسازندگی بابل (تقدیر از تعاون ملت)،۱۹ دی ۱۳۵۸/ ۲۰ صفر ۱۴۰۰،قم
توضیح تاریخی
در اواسط دی ماه 1356، پیک دربار، نامه ممهور به مهر دربار را به داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی داد. او نیز نامه را به روزنامه اطلاعات جهت انتشار سپرد. در این مقاله که با امضای مستعار "احمد رشیدی مطلق" در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید، بطور صریح بی حجابی فضلیت و حجاب، کهنه پرستی و ارتجاع معرفی و به امام اهانت شده بود و قیام 15 خرداد 1342 را توطئه استعمار سرخ و سیاه معرفی کرده بودند. با انتشار این مطالب اهانت آمیز، اولین واکنشها در شهر قم آغاز شد. مدرسین حوزه علمیه قم دروس حوزه را در روز 18 دی تعطیل اعلام کردند و در این روز، طلاب با تشکیل اجتماع بزرگی تظاهرات خود را بهسوی منازل مراجع آغاز کردند و تعدادی از علما و مراجع قم در سخنرانی های خود، به حمایت از امام و محکومیت اهانت به ایشان پرداختند. بازاریان قم با مشاهده حرکت حوزه علمیه، تصمیم به تعطیلی مغازه های خود در 19 دی گرفتند. روز نوزدهم دی ماه، ساواک و شهربانی به کمک نیروهای کمکی از تهران، در حوالی مدارس علمیه متمرکز شدند. اقشار مختلف مردم با راهپیمایی به سوی منازل بزرگان حوزه، رفته رفته خروشان تر میشدند.
متن کامل را از اینجا بخوانید.
📚 جلد ۱۲ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۸۴ تا صفحه ۸۵
#امروز_در_صحیفه
#پیروزی_بر_طاغوت
#بشنوید
تقوا در هدایتپذیری از قرآن نقش دارد
عزیزان من! با قرآن بیشتر اُنس بگیرید. آنچه من تأکید میکنم و توصیه میکنم، این است که با قرآن بیشتر اُنس بگیرید. این ذکر الهی و تقوایی که عرض کردیم، اگر برای ما حاصل بشود، آن وقت هدایت قرآنی هم برای ما آسانتر میشود؛ [چون] «هُدًی لِلمُتَّقین»؛تقوا که بود، هدایتْ حتمی است؛ چون این قرآن، «هادیِ» بعضی و بعضی را «مُضل» [است]؛ یُضِلُّ مَن یَشاءُ وَ یَهدی مَن یَشاء؛ این جوری است که بعضیها را از آن طرف میبرد، بعضیها را هدایت میکند. هدایت مال متّقین است. هر چه تقوا بالاتر باشد، هدایت روشنتر و بالاتر است؛ باید این را دنبال بکنیم.
بیانات در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن،۱۳۹۸/۰۱/۲۶
#ما_و_قرآن
⚠️چهارسال برای کارهای اساسی زمان کمی نیست.
🔶امیرکبیر در سه سال کارهای مهمی کرد.
🔻حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر گذشت سریع زمان و لزوم بهره گیری هرچه بیشتر و صحیح از لحاظ دوران چهارساله مسئولیت، فرمودند:
🔺این مدت برای انجام کارهای اساسی، زمان کمی نیست همچنانکه #امیر_کبیر در دوران سهساله صدارت خود، کارهای مهمی کرد که اکنون کشور به فعالیتهایی از آن جنس نیاز دارد.
بیانات در دیدار با هیئت دولت،۹۶/۶/۴
🔴 تصویر بالا اولین عکس واقعی از مرحوم اتابیک اعظم میرزا تقی خان فراهانی امیر نظام (امیرکبیر) است.
📅 بیستم دی ماه سالروز شهادت میرزا تقی خان امیر کبیر گرامی باد.
#تقویم_تاریخ
1358-10-20_128k_سخنرانى_در_جمع_اقشار_مختلف_مردم_(آثار_سوء_غفلت_از_توطئهها).mp3
7.1M
سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (آثار سوء غفلت از توطئهها)،۲۰ دی ۱۳۵۸/ ۲۱ صفر ۱۴۰۰،قم
بسم الله الرحمن الرحیم
من از شما آقایان که از راه دور و از مرکز ولایت و از محل قدس ملکوتی آمدید تشکر میکنم. چه سعادتی دارید که چشمهای شما به آن بارگاه عظیم ملکوتی باز میشود و در آن حرم شریف؛ مرکز علم و مرکز ملائکه الله میروید و ما حسرت آن را داریم. من حسرت یک همچو توفیقی را دارم که خدای تبارک و تعالی موفق کند ما را که به پایبوس آن بارگاه معظم بیاییم، لکن چه کنم. چه باید کرد که دستهای اجیر و اقدامات ناشایسته اشخاصی که از خارج هدایت میشوند مانع از آن است که کشور ما یک آرامشی داشته باشد و من بتوانم از این محل خارج بشوم و به زیارت آن بارگاه، موفق. دعا کنید در آن مرکز سعادت، در آن مهبط ملائکه الله که خداوند این مملکت را آرام کندو توفیق بدهد که اهالی این مملکت بتوانند به آن تکالیفی که خدای تبارک و تعالی برای آنها معین فرموده است عمل کنند.
متن کامل را از اینجا بخوانید.
📚 جلد ۱۲ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۱۰۶ تا صفحه ۱۰۷
#امروز_در_صحیفه
#توطئه_اجنبی
#بشنوید
شما جوانهای عزیز، اُنس با قرآن را و تدبّر در قرآن را روزبهروز بیشتر کنید؛ تلاوت قرآن را فراموش نکنید، تدبّر در قرآن را فراموش نکنید. در این خطبهای که از امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) در اینجا خوانده شد، فرمود: ما جالَسَ اَحَدٌ هذَا القُرآنَ اِلّا قامَ عَنهُ بِزیادَةٍ اَو نُقصانٍ زیادَةٍ فی هُدًی وَ نُقصانٍ عَن عَمًی؛ وقتی پای قرآن نشستیم و از کنار قرآن بعد از بهرهگیری از آن برخاستیم، باید هدایت ما افزایش پیدا کرده باشد و کوردلی ما کاهش پیدا کرده باشد؛ معرفت ما باید بیشتر بشود، اُنس ما با معارف حقّه بیشتر بشود، قُرب ما به خدای متعال بیشتر بشود، شوق ما به عبادت افزونتر بشود.
بیانات در محفل انس با قرآن کریم،۱۳۹۷/۰۲/۲۷
#ما_و_قرآن
انقلابِ قَلم
🔷 در مَنار می خوانید: 🔶 نقش مردم در حکومت چیست؟ 💠 به مناسبت ارتحال فقیه مجاهد مرحوم آیت الله مصباح
🗒 نقش مردم در حکومت چیست؟
بخش اول: منشأ مشروعیت از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی چیست؟
✍️#یادداشت_میهمان
▪️ساعتی پس از رحلت فقیه و حکیم مجاهد، مرحوم آیتالله مصباح یزدی، قلمبهدستان معاند و در مواردی دوستان نادان کینههای چندین و چندساله خود را دوباره برجسته کردند و ازآنجاییکه توانایی رویارویی علمی با نظریات ایشان نداشتند و ندارند، شروع به تخریب و مهمتر از آن، تحریف شخصیت ایشان نمودند.
▪️نخ تسبیح این نوشتهها این بود که به مخاطب القاء کنند آیتالله مصباح شخصیتی ضد مردم بود و برای مردم هیچ ارزشی قائل نبود.
▪️در این نوشته سعیمان را میکنیم تا خلاصهای از مبنای ایشان و پشتوانهٔ علمیِ اتخاذ این مبنا کمی صحبت کنیم.
▪️آیتالله مصباح تشکیل #حکومت را ضروری میدانستند؛ اما سؤالی که اینجا ایجاد میشود این است که منشأ #مشروعیت حکومت چیست؟
▪️طبیعی و مبرهن است که اگر مردم این حکومت را بخواهند، حکومت #مقبولیت خواهد داشت؛ اما آیا منشأ مشروعیت، مقبولیت است؟
▪️پس در ابتدا باید ببینیم معنای مشروعیت چیست؟
ایشان مشروعیت در حوزه فلسفه سیاسی را اینگونه معنا میکند که بدانیم چه کسی حق دارد بر مسند حکومت بنشیند و ادارهٔ امور جامعه را در دست بگیرد. بهعبارتدیگر ملاک اینکه فرد یا گروهی در امور اجتماعی حق امرونهی کردن داشته باشند و مردم ملزم به اطاعت باشند، چیست؟
▪️درواقع منظور ایشان از مشروعیت، #حقانیت است. به این معنا که آیا حق این مَسند نشینی را دارند؟
▪️حال برگردیم به پرسش اصلی بحث:
منشأ این مشروعیت چیست؟
یکی از نظریات مهم در این باب به این صورت است که رضایت و خواست #مردم را منشأ مشروعیت حکومت میداند.
▪️نقش مردم در حکومت را میتوان به دو صورتِ حکومتِ مستقیم تمام مردم (دموکراسی کهن) و حکومت نمایندگان اکثریت بر مردم (دموکراسی جدید) تصور کرد. به دموکراسی کهن چندان اقبالی نشد و لذا متفکران سیاسی بر آن شدند تا آن را بهگونهای اصلاح و تعدیل کنند.
▪️منشأ مشروعیت حکومت در دموکراسی جدید، همچون دموکراسی قدیم، مردماند؛ اما در اینجا افراد بخشی از حقوق خود را به حکومت واگذار میکنند؛ یعنی انسان که بر سرنوشت خود حاکم است و میتواند برای رفتار خود مقررات و قوانینی جعل کند، این حق را به حکومت واگذار میکند. این واگذاریِ حقِ حکومت و حاکمیت، به دستگاه حکومت را امروزه در دنیا با نام #دموکراسی جدید میشناسند.
▪️بر اساس این دیدگاه، مقبولیت و مشروعیت توأمان هستند؛ یعنی دلیل و معیارِ مشروع و قانونی بودن حکومت و داشتن حق حاکمیت، فقط به این است که اکثریت مردم به آن رأی بدهند؛ بهعبارتدیگر مشروعیت در سایهٔ مقبولیت به دست میآید و وقتی مردم کسی را پذیرفتند، حکومت او مشروع و قانونی خواهد بود.
ادامه دارد...
#یادداشت
#مشروعیت_و_مقبولیت
#آیت_الله_مصباح
هدایت شده از انقلابِ قَلم
رهبر معظّم انقلاب:
«نظریّهی مقاومت در مقابلِ دشمنِ قویپنجه را تبلیغ کنید، ترویج کنید. بعضی تصوّر نکنند که چون دشمن بمب دارد، موشک دارد، دستگاههای تبلیغاتی دارد و از این قبیل، ما عقبنشینی [کنیم]؛ نخیر، نظریّهی مقاومت، یک نظریّهی اصیل و درست است؛ هم در مقام نظر، هم در مقام عمل؛ از لحاظ نظری و از لحاظ عملی -از هر دو جهت- باید [ترویج شود]... هم در بین خودتان و هم محیطی که در آنجا قرار دارید و هم حتّی در ارتباط با کشورهای دیگر و جوانهای دیگر.» (۱۲ آبان ۱۳۹۷)
کانون فرهنگی منار به مناسبت سالروز شهادت سردار شهید #حاج_قاسم_سلیمانی برگزار میکند:
فراخوان یادداشتنویسی با موضوع #اندیشه_مقاومت
📣 از همۀ طلاب و دانشجویان فرهیخته و نویسنده دعوت میشود در موضوع اندیشۀ مقاومت و با محوّریت دیدگاههای رهبر معظّم انقلاب که در کتاب «اندیشهی مقاومت» تشریح شده است، دیدگاههای خود را بنویسند و برای ما ارسال نمایند.
به سه نفر از برترین نویسندگان (با معیارهای کمّی و کیفی) جوایزی به شرح زیر اعطاء میشود:
نفر اول: ۵۰۰ هزار تومان
نفر دوّم: ۴۰۰ هزار تومان
نفر سوم: ۳۰۰ هزار تومان
دیدگاههای خود را در قالب یادداشت و همچنین آفرینشهای هنری (پادکست صوتی، نماهنگ تصویری، پوستر و...) برای ما ارسال کنید.
🔰 جزئیات بیشتر در مطلب بعدی توضیح داده می شود.
#اطلاعیه #مسابقه_یادداشت_نویسی
🆔@manaar_ir
May 11
انقلابِ قَلم
📚 کتابی که آیت الله خامنه ای در سخنرانی ۱۹ دی به آن استناد کردند چه بود؟ 🔺 امروز یکی از کارهای مهم
مسئولان واکسن مطمئن تهیه کنند
حضرت آیتالله خامنهای: «ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است. گاهی اوقات هست که اینها میخواهند واکسن را روی ملّتهای دیگر امتحان کنند، ببینند اثر میکند یا نمیکند. البتّه از جاهای دیگر اگر بخواهند واکسن تهیّه کنند -که جای مطمئنّی باشد- هیچ اشکالی ندارد.» ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
#عکس_نوشته