برای حاشیهنشینان کار میکرد، اما خدا او را به متن جامعه آورد.
این سنت خداست. راه در رو ندارد.
کجا فرار میکنی ای شیخ؟!
بایست! خدا را با تو کاریست که خلق باید بدانند.
چیزی بین تو و اوست که بین تو و او نمیماند. اخلاص، شاید قایمباشکبازی نیتها با مردم باشد؛ اما کار خدای مردم افشاگری مخلصان است.
اگر خدا برای عاصیان ستارالعیوب است، برای خالصان رازدار نیست. و برای انتخاب شهید، خدا گل یا پوچ بازی نمیکند.
مرگ تصادفی در کار و بار او نیست و شهادت، پادشاه مرگهاست که از سلسلهی اولیای الهی به عزیز دردانههای خدا به ارث میرسد.
و ماه صیام، اتوبان چهارباندهی بندگان زرنگ خداست که در آن میتازند و از روزه به روزی میرسند.
و حرم امام معصوم، نسخهی اورجینالیست که بهشت را از روی آن کپی کردهاند.
و زیارت، فرصت سر از آب برآوردن و نفسچاقکردن شناگریست که باید عرض دنیا را شنا کند و دامن به آب نیالاید.
بایست ای شیخ مخلصِ روزهدارِ زائرِ شهید!
خدا را با تو کاری هست...
@ertebatmoaserdini
#معنویت
#شهداء
#عزت
.
⭕️ بین مردم آتن و یونان قدیم، ایزدان پرستی (اعتقاد به خدایان متعدد) بوده است. شهری در یونان قدیم به نام شهر «دلفی» بود که مهمترین معبد یونانیان نیز در این شهر بوده است.
در این معبد به طور متناوب کاهنههایی بودند که زندگیشان صرف امور عبادی بوده و در حالات خاصی اخباری از غیب دریافت می کردند.گویا آنها رابط بین مردم و عالم ملکوت بودهاند.
یکبار در زمان سقراط، مردم آتن از کاهنهی معبد دلفی میخواهند:
از خدایان بپرس که :
داناترین مردم یونان کیست؟
بعد از این سؤال، وقتی آن کاهنه به جذبه فرو میرود و از آن حالت، ادعا میکند که خدایان گفتهاند: داناترین مردم یونان«سقراط» است.
این خبر به گوش خود سقراط میرسد، او خود میگوید: وقتی این خبر را شنیدم که خدایان گفتهاند داناترین مردم یونان سقراط است، پیش خودم گفتم من چه دانائیای دارم که داناترین مردم یونانم؟
وی میگوید من هر چه در خودم تفحص کردم راهی پیدا نکردم، مگر این نکته که دیدم من و همهی مردم یونان جاهلیم؛ ولی فرق من با همه یونانیان در این است که من به جهلم علم دارم و بقیه به این جهل هم جاهلند.
این علم به جهل سبب شد که دو ویژگی در من پدید آید:
🔶 یک ویژگی این که حال که میدانم که نمیدانم، باید مثل کسانی نباشم که نمیدانند که نمیدانند. آنهایی که نمیدانند هیچ وقت به دنبال دانستن نمیروند چون نمیدانند که نمیدانند، پس من که اینطور نیستم، باید دنبال دانستن بروم.
🔶 دوم این که باید به هر سخن معقولی گوش کرد؛ سخنی نیست که ما از شنیدنش بینیاز باشیم، چون وقتی میتوان گفت من از سخن شما بینیازم که از شما عالمتر باشم، ولی وقتی همه جاهل باشیم، پس سخن هر کسی از ما برای دیگری شنیدنی است.
باید سینهای گشاده و شرح صدری فراوان داشت برای اینکه هر سخنی را از هرکسی شنید، شاید در آن سخن حقیقتی نهفته باشد که من بدان عالم نباشم.
وی میگوید من این دو ویژگی را تا آخر عمر حفظ میکنم؛ یکی اینکه در باب واقعیتها و حقیقتها بیتفاوت نباشم بلکه به دنبال کشف واقع بروم، و دیگر اینکه هر کس دهانش را برای سخن گفتن باز کرد احتمال بدهم که شاید در سخن او چیزی برای من فهم بتوان یافت.
@ertebatmoaserdini
#یادگیری
#تغییر
#انتخاب
#مهارت_تفکر
.
🔵 نعمتِ پنهان
هر انسانی در زندگی نعمت های متنوعی را تجربه می کند.
مثلا دوستانی دارد که بعضی از آنها ممکن است در مراحل مختلف زندگی عوض شوند و بعضی دیگر مدتها همانطور دوست بمانند.
آیا شما دوست یا دوستان صمیمی دارید؟ میتوانید چند ویژگی بارزشان را بگویید؟ شاید به ویژگیهایی مانند در دسترس بودن، دلسوزی، پاسخگویی به نیازها، مهربانی و ... اشاره کنید.
آیا میدانید فارغ از جنسیت، سن، فرهنگ، نژاد و مذهب، همه یک دوست مشترک داریم؟ دوستی که همۀ ویژگیهای یک دوست خوب را دارد؟
دوست مشترک ما تنفس است؛ دوستی که از نخستین لحظۀ تولد همراه ماست و اگر کنار ما نباشد، نمیتوانیم ادامۀ حیات بدهیم.
متاسفانه همراهی همیشگی این دوست پنهان و صمیمی، سبب شده است کمتر قدرش را بدانیم و به درستی از او کمک نگیریم.
بیماری کرونا به ما نشان داد همین دوست همیشگی، اگر دچار مشکل شود چه انسانهایی را به کام مرگ میبرد و ...
بعضی داشتهها از جمله والدین، خانواده، دوستان و برخی اطرافیان، همانند تنفس، حیاتیاند و قدر دانستنی، که بودنشان در شمار نعمتهای الهی است.
@ertebatmoaserdini
#توجه_به_داشته_ها
#شکر_نعمت
.
«اَللّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ»
چهقدر این دوست داشتنهای بی دلیل
خوب است.
مثل همین بارانِ بی سوال
که هی میبارد...
شعر: سید علی صالحی
@ertebatmoaserdini
#معنویت
#دعا
.
🔵 خاك بر سرت! اگه اون آدمه، تو چي هستي؟
سايت خاطره نگاري به مناسبت روز قلم خاطره اي از شهيد آوينی را از قول محمدعلی فارسی از همکاران شهید براي اولين بار منتشر كرده است:
www.khaterenegari.com
من در روایت فتح رفیقی داشتم که از دوران بعد از انقلاب که در سمعی بصری ورامین بودم، میشناختمش. در ورامین فیلم نمایش می دادم. ایشان دبیر عربی بود ولی به این کارها هم خیلی علاقه داشت. از آنجا باهم رفیق شده بودیم. بعدها که من به تهران آمدم و در روایت فتح رفتم شنیدم که این هم آمده تهران ولی معتاد شده. از آن معتادهای تیر. این بنده خدا جای من را پیدا کرده بود هر چند وقت یکبار به روایت می آمد. با چنان قیافه زاری می آمد که معلوم بود چه می خواهد. یک روز که آمد اساسی بهش توپیدم. بهش گفتم «فلانی من نشستم مونتاژ می زنم وقتی تو میای من دیگه حال کار کردن ندارم جون اون کسی که دوست داری دیگه نیا … محض رضای خدا نیا … این کارو نکن. دیگه هم بهت پول نمیدم». تا توانستم طرف را با تهدید و التماس طرد کردم. دیگر هم نیامد.
بعد از شهادت آوینی دورادور شنیده بودم که دیگر ترک کرده و خوب شده است. افتاده تو فاز فیلمنامه نویسی و اصلا زندگی اش عوض شده است. یک روز دیدمش و بهش گفتم: «چی شد که تو دیگه ترک کردی؟ سر اون حرفایی که من بهت زدم بود؟»
گفت: «نه بابا من اینقد شبیه تو باهام برخورد کرده بودن. تو بودی، زنم بود، مادرم بود، برادرم بود همه همینجور باهام برخورد کردن»
آدم معتاد اصلا هیچ چیز برایش مهم نیست فقط میخواهد مواد بهش برسد.
می گفت فهمیدم که تو رفیق آوینی هستی و این آوینی هم رئیس سوره است یک روز دیدم که از ساختمان سوره رفت بالا من هم پشت سرش رفتم. بهش گفتم «آقای فارسی سلام رسوند گفتن اگه دارید یه کمکی به من بکنید!»
آوینی هم گفته بود «اصا نیاز نداره که آشنایی بدی من خودم باهات رفیقم». پولی بهش داده و گفته بود «هروقت نیاز داشتی بیا بگیر».
هرچند وقت یکبار میرفت پیش آوینی. یکبار خیلی طولانی مدت پشت در اتاق جلسات نشسته بوده که آوینی از اتاق بیرون می آید تا به اتاق بغلی برود میبیند این بنده خدا هم نشسته منتظر. کلی ازش عذرخواهی میکند و میگوید «ببین دفعه بعد اومدی دیدی من تو جلسم یه یادداشت بده با (فلان) کد رمزی که من بفهمم شمایی و سریع بیام کارت رو راه بندازم … من عذر میخوام که معطل شدی».
طرف می گفت همینطور میرفتم پیش آوینی بدون اینکه ازم بخواهد که تو کی هستی و یا حتی ذره ای نصیحتم بکند، از این حرفها اصلا نبود.
حتی در این مدت اصلا و ابدا یک بار هم با من چک نکرد که «فارسی این بنده خدا کیه میاد از من پول میگیره؟». وظیفه خودش می دانست انگار طلبکاری آمده پیشش و طلبش را می خواهد.
رفیق ما می گفت آوینی با کلی عذرخواهی طلبم را یواشکی می داد و من هم می رفتم. یکبار که رفتم پولی در جیب نداشت و کلی عذرخواهی کرد. در خیابان سمیه (خیابانی که دفتر حوزه هنری، محل کار آوینی در آن واقع بود) بانکی قرار داشت. از در سوره پایین آمدیم و رفتیم بانک. آوینی دفترچه بانکی اش را گذاشت روی پیشخوان بانک. من هم داشتم نگاه می کردم. باجه دار نگاهی کرد و به آوینی گفت «میخوای دفترچه رو ببندی؟»
آوینی گفت چطور؟
– چون ۲هزار تومن بیشتر توش نیست.
– آره آره میخوام ببندم
حساب را بست و به من گفت «خداروشکر روزی امروزمون هم رسید. هزارش برای من و هزارش هم برای تو».
از در بانک که بیرون آمدم تا در خانه گریه کردم که «خاک بر سرت اگر اون آدمه پس تو چی هستی؟»
خودم خودم را سرزنش می کردم. آمدم خانه و افتادم به دست و پای مادرم. همان زمان ۳ تا بچه هم داشتم. به مادرم گفتم «دست و پای من رو با چادرت ببند به تخت».
و برای همیشه ترک کرد. هرگز هم سراغ آوینی نرفت تا وقتی فهمید آوینی شهید شده است.
@ertebatmoaserdini
#ارتباط_موثر
#اخلاق_معاشرت
#تربیت
#مواسات
#مهربانی
#شهداء
.
هدایت شده از ارتباط موثر
🔹🔹یک نکته 🔹🔹
بحران اقتصادی ، کی پایان می یابد و چه می شود؟
کرونا دقیقا تا کی ادامه خواهد داشت؟
زندگی خانواده فلانی، با این همه مشکل به کجا می انجامد؟
آینده این شغل چیست؟
و ده ها سوال پر ابهام دیگر برای آینده امور...
«اگر پایان و نتیجه هر داستان را از قبل بدانی، به یک ماشین تبدیل می شوی.
آنچه باعث می شود انسانها انسان باشند دقیقا همین است که از آینده خبر قطعی ندارند...» ✍️لوری مور
🔅به جای آرزوی دانستن نتیجه اتفاقات،
با تقویت: تعقل، تفکر، توانمندیها، تداوم تلاش و توکل
عملکرد بهتر داشته باشیم تا در مقابل هر نتیجهای، بتوانیم همچنان پایدار و استوار بمانیم.
این مفهوم درست آینده نگری است.
مراقب شناخت ها و انتخاب های خود باشیم که گام به گام آینده ما را می سازد.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#موفقیت
#انتخاب
#تصمیم_گیری
#آینده_نگری
سلام بر مادر خوبیها
حضرت ام المؤمنین، خدیجه کبری سلام الله علیها
@ertebatmoaserdini
☑️يادگيري فراموش كردن!
❓آیا می توانیم یاد بگیریم که چگونه فراموش کنیم؟
🔰محققین علوم اعصاب به تازگی متوجه شدند که مغز چگونه مرکز حافظهی خود را کنترل می کند.
✔️وقتی قابلمهی داغ از روی اجاق برمیگردد، و در واکنش، ناخوداگاه دست خود را خیلی سریع میکشیم.
فرایند این اتفاق به دلیل کنترل اختصاصی مغز بر روی شکستن زنجیرهی دستورهای اتوماتیک است.
شواهد نشان دادند این فرایند میتواند در بازیابی خاطرات هم رخ دهد بدین شکل که ذهن با اختیار خود از به یاد آوردن خاطراتی که بالقوه دردناک هستند، جلوگیری میکند.
✔️درون مغز، خاطرات به شکل شبکهای قرار میگیرند، به همین دلیل است که به یاد آوردن یک خاطره به طور ناخودآگاه و بدون تلاش فرد باعث بازیابی خاطرات دیگر هم میشود.
✔️به گفته محققین وقتی ما سعی میکنیم خاطرهای را به یاد آوریم، مغز خاطرات دیگری که مدنظر ما نیست را هم به یاد ما میآورد.
🌀 وقتی آن خاطره، خاطرهای دردناک باشه چطور میشود؟
انسان در برابر این فرایند بیکمک نیست. منطقهای در ناحیه پیشانی میتواند فعالیتهای هایپوکمپ( ناحیه ی مهم در حافظه) و بازیابی خاطرات را مهار کند.
🔘 برای بررسی اثر مهار کردن هیپوکمپ آزمایشی طراحی کردند؛ از ۳۸۱ دانشآموز درخواست شد تعدادی کلمه که ارتباطی بینشان نبود را حفظ کنند. سپس از آنها خواسته شد کلمات را به یاد آورند. در مرحلهی بعدی، بعد چند کلمه تصاویر نامربوط به آنها نشان دادند و بعد از آنها خواستند کلمات را به یاد آورند.
🔻 طبق نتایج در مرحلهی اول کلمات را ۴۰ درصد بهتر از مرحلهی دوم به یاد آوردند.
✔️در واقع نشان دادن تصاویر نامربوط قبل و بعد بعضی کلمات باعث مهار شدن هایپوکمپ میشود؛ زیرا در این حالت مغز نمیخواهد تصاویر را حفظ کند و در جهت فراموش کردن آن تلاش میکند و این فراموشی، به خاطر همان شبکهای که ذکر شد، باعث فراموشی گستردهتر و فراموشی کلمات هم میشود.
*⃣ از این پدیده تحت عنوان «سایهی فراموشی» یاد میشود.
متخصصین میگویند به همین دلیل است که وقتی ضربهای روحی و یا جسمیِ آزار دهنده(تروما) به فرد وارد میشود و فرد تلاش میکند آن را فراموش کند، در به یاد آوردن سایر اتفاقات اطراف همان ضربه دچار مشکل میشود.
✔️علی رغم وجود پدیدهی سایه فراموشی، سعی در فراموش کردن میتواند بسیار مفید باشد و بسیار کمک کننده خواهد بود اگر هنر فراموش کردن را بیاموزیم.
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#مثبت_نگری
#مدیریت_استرس
#خود_کنترلی
#کنترل_هیجان
.
آدمی نیست که عاشق نشود وقت بهار
هر گیاهی که به نوروز نجنبد حطب است
شعر: سعدی
______
این شبها بهار بندگی، و غرق شدن در رحمت خدا است...
خواندن دعای مجیر هم در خاطرتان باشد.
( روزهای سیزدهم ، چهاردهم و پانزدهم ماه مبارک)
@ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
عطرهای خوب به قدری خوبند،
که حتی شیشههای خالیشان هم بوی خوب میدهد.
آدمهای خوب مثل عطرهای خوبند،
به قدری خوب که همیشه یادشان به ما حس خوبی میدهد، حتی اگر از این آدمها دور باشیم،
باز هم خوبیشان نصیبمان میشود …
@ertebatmoaserdini
#ارتباط_موثر
#اخلاق_معاشرت
#عزت_نفس
#مثبت_نگری
#مهربانی
.
بهار تنها یک فصل نیست.
بهار در واقع در دل آدم است.
بهار دقیقا از وقتی شروع میشود که تصمیم میگیرید هر گلی را زیباتر، هر مشکلی را آسانتر، و هر هوایی را تازهتر ببینید …
خود را از حال هوای بهار محروم نکنیم.
@ertebatmoaserdini
#مثبت_نگری
#انتخاب
.
بخشی از برنامههای رادیویی سحرگاهی ماه مبارک سال گذشته
با عنوان:
تصمیم برای خودسازی
@ertebatmoaserdini
#موفقیت
#معنویت
#مثبت_نگری
#خودسازی
#تصمیم_گیری
#برنامه_ریزی
#مسئولیت_پذیری
.
هدایت شده از ارتباط موثر
4.mp3
1.64M
تصمیم برای خودسازی۱
@ertebatmoaserdini
#موفقیت
#معنویت
#مثبت_نگری
#خودسازی
#تصمیم_گیری
#برنامه_ریزی
#مسئولیت_پذیری
.
هدایت شده از ارتباط موثر
5.mp3
1.87M
تصمیم برای خودسازی۲
@ertebatmoaserdini
#موفقیت
#معنویت
#مثبت_نگری
#خودسازی
#تصمیم_گیری
#برنامه_ریزی
#مسئولیت_پذیری
.
هدایت شده از ارتباط موثر
6.mp3
1.88M
تصمیم برای خودسازی۳
@ertebatmoaserdini
#موفقیت
#معنویت
#مثبت_نگری
#خودسازی
#تصمیم_گیری
#برنامه_ریزی
#مسئولیت_پذیری
.
✅مرحوم آیت الله امینی دربیان فضیلت شب قدر: توبه با صدا و فریاد و اشک ریختن حاصل نمی شود
🔹مرحوم آیت الله ابراهیم امینی توبه و بازگشت به خدا را بهترین اعمال در شب قدر عنوان کرده و می گوید: احیای شب قدر تنها بیداری صرف نیست گرچه بیداری و دعاخواندن و قرآن خواندن و نمازخواندن خوب است اما آن وقت شب قدرارزش دارد که از این شبها استفاده کنیم و آن استفاده این است که تصمیم بگیریم در خود تحولی ایجاد کنیم.
🔹 آیت الله امینی درباره شبهای قدر می گوید: شب قدر از قرآن استفاده می شود که فضیلت آن از هزار ماه بیشتر است یعنی اگر انسان شب قدر را قدر بداند و از آن استفاده کند بهتر از آن است که هزار شب دیگر عبادت کند. عمل در این شب هزار برابر ثواب ماههای دیگر را دارد
https://fa.shafaqna.com/?p=1356083
@ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
یک جرعه از یک کتاب
علی(علیه السلام) میدانست حتی با دشمنانش چگونه برخورد نماید؛ ولی ما نمیدانیم که با اختلاف دوستانمان چه کنیم.
به خاطر همین است که حتی یک دوست هم نداریم و دلهامان سرشار از کینه است؛
از همدیگر خستهایم و نمیتوانیم با هم کار کنیم. هر کس دیگری را مقصر میداند.
کتاب حرکت/مرحوم استاد علی صفایی حائری/صفحه ۲۸۶.
@ertebatmoaserdini
#ارتباط_موثر
#عزت_نفس
#اخلاق_معاشرت
#توانمند_باشیم
.