eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
856 عکس
306 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌸 برای استعدادهای فرزندان‌مان، فرصت جوانه زدن فراهم کنیم. رزیدنتم پرسید: آیا پدر و مادرهایی که برای یافتن استعداد فرزندان‌شان آنها را کلاس‌های مختلف ثبت نام می‌کنند، کار درستی می‌کنند؟ گفتم قطعا کار غلطیست.. . مثل این می‌ماند که در خاک مستعد، بجای تماشای جوانه‌ها، دائم شخمش بزنیم و گلهای مختلف بکاریم. این کاریست که قسمت فضای سبز شهرداری انجام می‌دهد و هر فصل خاک حاصل خیز پارکها را شخم می‌زند و گلهای مختلف می‌کارد. تا حالا دیده‌اید در خاک پارک‌ها، استعدادی شکوفا شود؟ استعدادیابی تماشا و مراقبت از خاک‌های مستعد و انتظار برای جوانه زدن (عطایا) و بعد سپردن هر گیفت(عطیه)، به فردیست که باغبان اختصاصی آن استعداد ویژه است. «دکتر روح الله صدیق»/ روانپزشک @ertebatmoaserdini .
السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَرَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ @ertebatmoaserdini
🔹گوهر کمیاب محبت پیری در کوهستان سفر میکرد. سنگ گران قیمتی را در جوى آبى یافت. روز بعد به گرسنه‌ای رسید. کیسه‌اش را باز کرد تا در غذایش با او شریک شود. مرد گرسنه، سنگ قیمتی را دید. از آن خوشش آمد و خواست که آن سنگ را بگیرد. مسافر پیر، بی‌درنگ، سنگ را به او داد. مرد بسیار خوشحال شد و از این که شانس به او رو کرده بود، سر از پا نمى‌شناخت. او فهمیده بود که جواهر، به قدرى قیمتی است که تا آخر عمر مى‌تواند راحت زندگى کند، ولى چند روز بعد، به دنبال آن پیر دوید و پیدایش کرد. هنگامى که او را دید سنگ را پس داد و گفت: این چند روز خیلی فکر کردم. من مى‌دانم این سنگ چقدر گرانبهاست، اما آن را به تو پس مى‌دهم، با این امید که چیزى ارزشمندتر از آن به من بدهى. اگر مى‌توانى، آن محبتی را به من بده، که به تو این قدرت را داد تا این سنگ را به چون منی ببخشی. آن را می‌خواهم. _____________________ در زندگی، قدر آدم‌هایی را که بدون چشم‌داشت ، هدایای مادی و معنوی به ما می‌دهند بدانیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مطالب مهم را بنویسیم یا تایپ کنیم؟ 📜 اگر می‌خواهید مطالب از خاطرتان نرود؛ آن‌ها را «روی کاغذ» یادداشت کنید. 🧠 جمعی از متخصصین اعصاب از گروهی از داوطلبان خواستند مطالبی را یادداشت کنند. پس از یک ساعت از آنها خواستند که مطالب را به یاد آورند. 📌 آن‌ها که روی کاغذ نوشته بودند؛ مطالب بیشتری در خاطرشان مانده بود. نوشتن روی کاغذ حس لامسه را بیشتر سهیم و شریک می کند و لذا دیرتر فراموش خواهید کرد. حرکات قلم بر بافت کاغذ، منحصر و محصور به کاغذ باقی نمی ماند. روی ذهن شما هم ماندگارتر می شود. @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐رابطه با پدرها... چقدر می توانید با پدرتان صحبت کنید؟ والدین محترم! چقدر برای‌تان مهم است حرف مشترک با فرزندان تان داشته باشید؟ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی «نمونه ای از فضائل حضرت امیر المؤمنین سلام الله علیه» درس اخلاق ٩٧/٩/٢٢ 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از ارتباط موثر
📄 یک داستان کوتاه مرد ثروتمندی که زن و فرزند نداشت، به پایان زندگی اش رسیده بود. کاغذ و قلمی برداشت تا وصیت نامه ی خود را بنویسد. او نوشت: « تمام اموالم را برای خواهر می گذارم نه برای برادر زاده ام هرگز به خیاط هیچ برای فقیران.» اما اجل به او فرصت نداد تا نوشته اش را کامل و ان را نقطه گذاری کند. پس تکلیف آن همه ثروت چه می شد؟ برادرزاده ی او تصمیم گرفت وصیت نامه را این گونه تغییر دهد: « تمام اموالم را برای خواهرم می گذارم؟ نه! برای برادرزاده ام. هرگز به خیاط. هیچ برای فقیران.» خواهر او که موافق نبود، آن را این گونه نقطه گذاری کرد: « تمام اموالم را برای خواهرم می گذارم. نه برای برادرزاده ام. هرگز به خیاط. هیچ برای فقیران.» خیاط مخصوصش هم یک کپی از وصیت نامه را پیدا کرد و ان را روش خودش نقطه گذاری کرد:« تمام اموالم را برای خواهرم می گذارم؟ نه! برای برادرزاده ام؟ هرگز! به خیاط. هیچ برای فقیران.» پس از شنیدن این ماجرا، فقیران شهر همگی جمع شدن تا آنها هم نظر خود را اعلام کنند: «تمام اموالم را برای خواهرم می گذارم؟ نه! برای برادرزاده ام؟ هرگز! به خیاط؟ هیچ! برای فقیران.» ادامه داستان با شما است... ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ در بسیاری از ارتباط ها ممکن است از پیام‌های ما برداشت‌های متنوعی صورت پذیرد. هر قدر در شفافیت، وضوح و عینی بودن پیام های خود اهتمام داشته باشیم، مخاطب بهتر منظور ما را خواهد فهمید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
خودبرتربینی، نشانه کمبود عزت نفس یک گروه از مبتلایان به عزت‌نفس پایین، افرادی هستند که خود را در موضع برتر می‌بینند، آنها فقط خود را با افرادی در موضع پایین‌تر مقایسه می‌کنند، کسانی که عملکرد خاصی ندارند یا مهارت‌های کمتری دارند. به این ترتیب به وسیله تصور تحریف‌شدۀ خود، احساس برتر بودن از دیگران را حفظ می‌کنند. این افراد به ندرت خود را با همتایانشان مقایسه می‌کنند. یعنی کسانی که پیشینه‌ای مشابه و فرصت‌های یکسانی برای رشد داشته‌اند. علاوه‌ براین، مقایسه نیز همچون رقابت، به صورت غیرمستقیم براین‌مبناست که یکی می‌برد و دیگری می‌بازد. استفاده از مقایسه در افرادی که خود را بی‌کفایت می‌دانند، به معنای باخت است و برای کسانی که خود را برتر می‌بینند، به معنای برد است. و کسانی که از کمبود عزت نفس رنج می‌برند، حتی در برنده شدن هم زمینه برای رنجش درونی می‌یابند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌸 به فرزندِتان براي تلاش هايش پاداش دهيد.. و نه برای نتيجه تلاش هايش(نمره و ...) اينگونه، شما از كودكی او را "تلاش گرا" تربيت می كنيد و نه "نتيجه گرا" ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 📌به مناسبت ارائه مطالبی در مدرسه زمستانه تربیت و خانواده، با عنوان تقویت عزت نفس در فرزندان. @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
💐 همنفس فرشتگان وقتی فضای معنوی مسجد و اعتکاف به حضور دختران نونهال، زیباتر می‌شود. @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
همان وقتی که خنجر از تن خورشید سر می‌خواست امامت از دل آتش چنان ققنوس بر می‌خاست علی باشی و در میدان نجنگی، داغ از این بدتر؟ خدا او را به بزم عشق‌بازی شعله‌ور می‌خواست علی در خونِ خود پرپر علی با تیرِ در حنجر علی از شعله سوزان‌تر علی‌بودن هنر می‌خواست نباید شعله‌ی این ماجرا یک لحظه بنشیند عبایش سوخت در آتش که آتش بال‌وپر می‌خواست به پای این کبوتر نامه‌ای از جنس زنجیر است که فریاد بلند تشنگان پیغامبر می‌خواست مصیبت تازه بعد از کربلا آغاز شد یعنی به غیر از خونِ تن، دشمن از او خون جگر می‌خواست خرابه خیزران خنیاگری ها خارجی خواندن نمک از زخم‌هایش زخم‌های تازه‌تر می‌خواست امامت را زنی با خود به هر جان‌کندنی می‌برد که زینب بود، اگر او زیر دست و پا سپر می‌خواست شعر: استاد سید حمید برقعی @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📄 مراقب «کوفتگی ذهنی» در جوانان و نوجوانان باشیم ✍️ امید به زندگی به معنای گستره حیات بشر، افزایش یافته است. این افزایش گستره حیات به استاندارد های زندگی، سبک درست زندگی، نشاط، بهداشت مردم و امید مردم به زندگی باز می گردد، کما اینکه هر فردی اگر امید خود را در زندگی از دست دهد زودتر فوت می‌کند. 🔻هر فردی که معنای زندگی خود را از دست دهد دچار نا امیدی شده و افراد نا امید نیز افسرده می شوند، ادامه داد: افراد افسرده دچار آسیب های زیستی و روانی مهمی می شوند. کودکان و نوجوانان نباید احساس نا امنی کنند. برنامه های کشوری باید به گونه‌ای باشد که امید کودکان و نوجوانان حفظ شود. از این رو تمام برنامه های کشوری باید خانواده محور باشند تا کودکان و نوجوانان امید پیدا کنند چراکه اگر خانواده محور نباشند ماندگار و پایدار نخواهند بود و کودکان و نوجوانان دچار بی اشتهایی روانی می شوند. 🔻لازم است آرامش جامعه را با مثبت اندیشی، امیدآفرینی، خیر خواهی و خیر آفرینی، گذشت و بخشایش گری و تلاش مداری گسترش داد. 🔻کلافگی‌های روانی و تعارضات فکری، کوفتگی ذهنی و احساس ناامنی روانی از جمله مشکلات جوانان و نوجوانان است که می تواند به از دست دادن امید و امیدواری به فردا بیانجامد. بخوانید و همرسانی بفرماييد.... 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⛔️ یک اعتیاد استرس‌زای روزانه... ❓اعلان‌های مداوم اپلیکیشن‌ها به مغز شما استرس وارد می‌کنند، چگونه می‌توانیم تمرکز خود را بازگردانیم؟ هربار صدای پینگ تلفن شما شنیده می شود... با وجود این همه نوتیفیکیشن یا اعلان‌های تلفن هوشمند، جای تعجب نیست که تمرکز خود را روی کاری که می‌خواهید انجام دهید از دست بدهید. گوشی شما حتی نیازی به پینگ ندارد تا حواس شما را پرت کند. شواهد معتبری وجود دارد که صرف وجود گوشی، چه بی صدا یا بی صدا، برای منحرف کردن توجه شما کافی است. چگونه می‌توانیم تمرکز خود را بازیابی کنیم، بدون اینکه چیزهای مهم را از دست بدهید؟ اگرچه برآوردها متفاوت است، اما افراد به طور متوسط روزانه ۸۵ بار ، تقریباً هر ۱۵ دقیقه یک بار، تلفن خود را چک می‌کنند. به عبارت دیگر، هر ۱۵ دقیقه یا بیشتر، احتمالاً توجه شما از کاری که انجام می‌دهید منحرف می‌شود. مشکل اینجاست که چند دقیقه طول می‌کشد تا پس از حواس‌پرتی، تمرکز خود را به طور کامل به دست آورید. اگر فقط در حال تماشای تلویزیون هستید، این حواس پرتی (و تمرکز مجدد) چیز مهمی نیست. اما اگر رانندگی می‌کنید، اگر سعی می‌کنید درس بخوانید، اگر در حال تفکر یا مطالعه هستید، در محل کار هستید، یا با عزیزانتان وقت می‌گذرانید، می‌تواند منجر به مشکلات نسبتاً اساسی شود. پینگ‌های تلفن شما «وقفه‌های برون‌زا» هستند. به عبارت دیگر، چیزی بیرونی در اطراف شما باعث وقفه شده است. وقتی صدای پینگ تلفن خود را می شنویم، می توانیم هیجان‌زده شویم . اگر تلفن شما در حالت بی‌صدا باشد چه؟ مشکل حل نمیشه؟ خب نه. این نوع دیگری از وقفه است، یک وقفه داخلی (یا درون زا). به زمان‌هایی فکر کنید که روی یک کار متمرکز بوده‌اید، اما توجه‌تان به تلفن‌تان معطوف شد. ممکن است با اشتیاق برای برداشتن آن و دیدن اتفاقات آنلاین مبارزه کرده باشید، اما با این هوس کلنجار رفته‌اید. در این شرایط، می‌توانیم آنقدر شرطی شویم که هر بار که به گوشی خود نگاه می‌کنیم، انتظار پاداش داشته باشیم. ♦️این تکانه‌ها قدرتمند هستند. شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که اعلان‌های اجباری با کاهش بهره‌وری، تمرکزِ ضعیف‌تر و افزایش حواس‌پرتی در محل کار و مدرسه مرتبط هستند. اما آیا شواهدی وجود دارد که مغز ما برای مدیریت سوئیچ‌های مکررِ میزان تمرکز خود را افزایش می‌دهد؟ یک مطالعه روی امواج مغزی افراد نشان داده کسانی که خود را به عنوان کاربران مشتاق گوشی هوشمند توصیف می کنند نسبت به کسانی که می گویند کاربری اندکی دارند، نسبت به اعلان‌ها حساس‌تر هستند. پس از شنیدن یک اعلان، کاربران با مصرف بالا، به طور قابل توجهی در بازیابی تمرکز خود روی یک کار بدتر از کاربران سبک‌تر هستند. اگرچه اعلان‌ها تمرکز را برای هر دو گروه قطع می‌کرد، اما کاربران سنگین، مدت زمان بیشتری طول می‌کشید تا دوباره تمرکز کنند. وقفه‌های مکرر تلفن شما همچنین می‌تواند باعث ایجاد استرس در شما از نیاز به پاسخ‌گویی شود. قطع مکرر تلفن هوشمند نیز با افزایش FOMO (ترس از دست دادن) همراه است. پاسخ دادن به یک اعلان، حواس‌تان پرت می‌شود، اما تعلل بعدی در بازگشت به یک کار نیز می‌تواند احساس گناه یا ناامیدی در شما ایجاد کند. شواهدی مطمئن وجود دارد که هر چه مدت زمان بیشتری از تلفن خود به روش‌های غیرمولد استفاده کنید، اهمیت کمتری به میزان رفاه خود می‌دهید. چگونه می‌توانم این شرایظ را بهبود ببخشیم؟ ✅ آنچه مورد نیاز است تغییر رفتار است و این سخت است. برای ایجاد تغییرات پایدار ممکن است چندین تلاش لازم باشد. اگر تا به حال سعی کرده‌اید یک عادت بد را ترک کنید، وزن کم کنید یا یک برنامه ورزشی را شروع کنید، متوجه منظور من خواهید شد. با خاموش کردن همه اعلان‌های غیر ضروری شروع کنید. اگر می‌خواهید تعداد دفعات چک کردن تلفن خود را کاهش دهید، اینها موارد پیشنهاد هستند: گوشی خود را در یک شب در اتاقی متفاوت شارژ کنید. اعلان‌ها می‌توانند از به خواب رفتن شما جلوگیری کنند وبارها و بارها شما را از خواب ضروری در طول شب بیدار کنند. میل به بررسی گوشی خود را کاهش دهید و فعالانه تصمیم بگیرید که آیا در آن لحظه برداشتن گوشی به نفع شماست یا خیر؟ روش پومودورو را امتحان کنید تا روی یک کار متمرکز بمانید: زمان تمرکز خود را به تکه‌های (مثلاً ۲۵ دقیقه‌ای) و سپس یک استراحت کوتاه (مثلاً برای بررسی تلفن بین قسمت ها به خود پاداش دهید.) و به تدریج فاصله زمانی بین پاداش‌ها را افزایش دهید. منبع: The Conversation @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷 طردشدن فقط به سلامت ما آسیب نمی‌رساند بلکه می‌تواند کشنده باشد. مقاله: استخوان شکسته و قلب شکسته برای مغز فرقی نمی‌کند. ♦️فرقی نمی‌کند بی‌محلی و طردشدن از طرف دوست و آشنا باشد یا یک غریبه‌. حتی خیلی فرقی نمی‌کند این رفتار دلیل جدی و مهمی دارد یا به‌خاطر اتفاقی پیش‌پاافتاده باشد. تنها چیزی که واقعاً اهمیت دارد این است که وقتی کسی را نادیده می‌گیرند، حسابی «دردش» می‌گیرد. ❓اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که این درد دقیقاً چطور دردی است؟ تحقیقات علمی سرنخ‌هایی برای ما دارند: مغز انسان میان استخوان شکسته و قلب شکسته تفاوتی قائل نیست. 🔸درد جسمانی بخش‌های گوناگونی از مغز را درگیر می‌سازد. برخی از این بخش‌ها مسئول تعیین محل درد هستند، درحالی‌که بخش‌هایی دیگر، مانند اینسولای قدامی و کورتکسِ سینگولیت خلفی قدامی، تجربۀ ذهنی درد (یعنی ناخوشایندی‌ آن) را پردازش می‌کنند. 🔸چنین چیزی به معنای خداحافظی با درد عاطفی نیست، و مطمئناً وقتی دنیا به شما پشت می‌کند، کارهای بهتری از بالاانداختن یک قرص هم می‌شود انجام داد. بااین‌حال، مطالعۀ تایلینول نکته‌ای مهم را دربارۀ طردشدن آشکار می‌سازد: اینکه می‌تواند از حیات عاطفی شما به درون خودِ جسمانی‌تان سرریز کند. درواقع، در سال‌های اخیر مفهوم طردشدن اجتماعی جایگاهی کلیدی در تعدادی از یافته‌های رشته‌های مختلف علمی، ازجمله روان‌شناسی، علوم اعصاب، اقتصاد، زیست‌شناسی تکاملی، همه‌گیرشناسی و ژنتیک، داشته و دانشمندان را مجبور کرده است دوباره به این فکر کنند که: « چه چیزی ما را بیمار یا سلامت می‌کند، چرا برخی افراد بیشتر عمر می‌کنند اما برخی دیگر زود از دنیا می‌روند، و چگونه نابرابری‌های اجتماعی بر مغز و جسم ما اثر می‌گذارند؟» متن کامل مقاله @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا