eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
857 عکس
307 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌 زخم‌ها با تکرار خاطره، تازه می‌شوند و یک انسان امن، التیام می‌دهد... انگار هر آدمی نتیجه زخم‌ها، ترس‌ها، نگرانی‌ها و تروماهایی است که تجربه کرده؛ اما سعی می‌کند مدام مخفی‌شان کند... و یا شاید تبدیل‌شان کند به عادت‌ها و ویژگی‌هایی که کمتر آسیب‌پذیرند. مثل برخی انواع انزواطلبی و یا درون‌گرایی، که شاید اولین بار از یک انزوای اجباری شروع شده و بعد آن را پذیرفته‌ای و کم‌کم جا گرفته در وجودت و حالا یک خصلت است... شادی‌ها و خوشی‌ها تو را به جلو می‌برند؛ ولی دردها و زخم‌ها تو را برمی‌‌گردانند به عقب، به مبدأ خودشان به جایی که اتفاقافتادهاند و با همه نگرانیها و ناملایمات حادثهدر ذهن تکرار و تکرار می‌شود. هر بار دیگران زخمت را فشار می‌دهند انگار دوباره آن لحظه قدیمی دردناک تکرار می‌شود، دوباره از اول دلت می‌شکند، دوباره برایش اشک می‌ریزی. آن بیرون همه‌چیز در زمان حال می‌گذرد ولی تو پنج ساله‌ای و بادکنک قرمزت را باد با خودش برده است. در این حالت، لذت‌ها دور و خوشی‌ها غیرممکن می‌شوند و دنیا بیش از حد بزرگ به نظر می‌رسد. هیچکس نمی‌داند زلزله‌ای ‌در مقیاس چند ریشتر همه‌ی آبادی‌هایت را خراب کرده و آرزوها و دست‌آوردهایت را بی تاثیر... چون تو اینجا نیستی، تو به زخمت برگشته‌ای. بعدها، شاید یک‌بار برای همیشه خطر می‌کنی و یک نفر را، آن‌که آدم امن توست، به تماشای زخم‌هایت می‌بری. او می‌نشیند کنارت و می‌بیند که چطور بادکنک قرمز توی هوا می‌رقصید و شناور می‌شد و از دست رفت، و باز همان زخم تکرار شد... وقتی آن آدم امن کنارت می نشیند و درد تو را می‌فهمد، و شاید گاهی با تو و کنارت اشک می‌ریزد و درکت می‌کند. بعد انگار شب‌های روشن آبادی‌ات شروع می‌شود. زخم هم هست؛ اما به اندازه قبل دردناک نیست و نمی‌تواند در انزوا مثل خوره روح‌ات را بتراشد و بخورد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
تصویر سمت چپ: اگه خوب درس نخونی میشی یکی مثل اون! تصویر سمت راست: اگه خوب درس بخونی، اونوقت میتونی دنیای بهتری برای اون بسازی... ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مثبت نگری تاثیر قابل توجهی در تربیت اخلاقی فرزندان دارد. @ertebatmoaserdini .
بعضی آدم ها؛ گذشته را شادتر و موفق‌تر از آنچه بود، حال را بدتر از آنچه هست؛ و آینده را با تاثیر از بدبینی در نظر می گیرند... در نتیجه همیشه با سختی، درد و رنج‌هایی بیش از آنچه واقعا وجود دارد، دست و پنجه نرم می کنند. سعی کنیم واقعیت را آنچنان که هست مشاهده و تفسیر کنیم. وقتی از اتفاقات فاجعه می سازیم، آسیب اتفاق را چند برابر متحمل خواهیم شد. @ertebatmoaserdini .
قال امیرالمؤمنین (علیه السلام): مَنْ عَظَّمَ صِغَارَ الْمَصَائِبِ، ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِكِبَارِهَا. آن كه مصائب كوچك را بزرگ شمارد خداوند او را به مصائب بزرگ مبتلا سازد. @ertebatmoaserdini .
📃 آیا تا کنون احساس کرده اید که: 🔹توانایی یادگیری شما کم شده است؟ 🔸تمرکز شما در مطالعه یا کلاس کاهش یافته است؟ 🔹اعتماد به نفس شما پایین آمده است؟ 🔸در ارتباطات اجتماعی ضعیف برخورد می کنید؟ 🔹نسبت به خود احساس کم بینی دارید؟ 🔸بیشتر اوقات نسبت به خود احساس منفی دارید؟ 🔹ناراحتی ها و نگرانی های مهار ناشدنی دارید؟ 🔸کلید حل و فصل ناراحتی‌های شما فقط در اختیار دیگران است؟ 🔹نمی توانید با دیگران رابطه صمیمانه داشته باشید؟ 🔸در شرایط عادی رفتار نامناسب از خود نشان می دهید؟ 🔹مدتی است احساس دلتنگی و ناراحتی دارید؟ 🔸تمایل به ابراز نشانه های بیمارگونه دارید؟ 🔹معمولا تمایل دارید دیگری به جای شما تصمیم نهایی را بگیرد؟ 🔸بسیاری اوقات از تصمیم های پیشین خود پشیمان و آزرده هستید؟ 🔹افکار و خاطرات تکرار شونده و مزاحم دارید، که حال شما را بد می کند؟ 🔸به جای درک واقعی وضعیت دیگران ، معمولا خودتان می دانید و در ذهن خود داستان آنها را حدس می زنید؟ ✍️ اگر به دو یا سه سوال بالا جواب مثبت می دهید شاید به این دلیل است که از مهارت های زندگی آگاه نیستید. مهارت های زندگی عبارت است از مجموعه ای از توانایی هایی که زمینه سازگاری و رفتار مثبت را فراهم میکند. استفاده از مهارت های زندگی بهداشت روانی را ارتقا میدهد. 🔻این مهارت ها به فرد کمک می کند تا: نقش اجتماعی خود را ارج نهد، مسئولیت های خود را بپذیرد، خواست ها و انتظارات خود را در مقابل مقدورات و امکانات ارزیابی کند، با مشکلات روزمره برخورد سازنده داشته باشد و در روابط بین فردی به شکل مؤثر و مطبوعی ظاهر شود. 💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ انتقاد استاد دانشگاه و کارآفرین از نظام آموزشی: آقای وزیر ولله بالله تالله جواب نمی دهد!/صداوسیما کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💢يادگيری فراموش كردن! ❓آیا می توانیم یاد بگیریم که چگونه فراموش کنیم؟ 🔰محققین علوم اعصاب به تازگی متوجه شدند که مغز چگونه مرکز حافظه‌ی خود را کنترل می کند. ✔️وقتی قابلمه‌ی داغ از روی اجاق برمی‌گردد، با واکنشی سریع و گاهی بی اختیار، دست خود را خیلی سریع می کشیم. این فرایند به دلیل کنترل اختصاصی مغز بر روی شکستن زنجیره‌ی دستورهای اتوماتیک است. شواهد نشان دادند این فرایند می تواند در بازیابی خاطرات هم رخ دهد بدین شکل که مغز از به یاد آوردن خاطراتی که بالقوه دردناک هستند جلوگیری می کند. ✔️درون مغز، خاطرات به شکل شبکه‌‌ای قرار می‌گیرند، به همین دلیل است که به یاد آوردن یک خاطره به طور ناخودآگاه و بدون تلاش فرد باعث بازیابی خاطرات دیگر هم می‌شود. ✔️به گفته محققین وقتی ما سعی میکنیم خاطره‌ای را به یاد آوریم، مغز خاطرات دیگری که مدنظر ما نیست را هم به یاد ما می‌آورد. اما وقتی آن خاطره، خاطره‌ای دردناک باشه چطور می‌شود؟ انسان در برابر این روند بی یاور و کمک نیست. منطقه‌ای در ناحیه پیشانی می‌تواند فعالیت‌های هایپوکمپ( ناحیه ی مهم در حافظه) و بازیابی خاطرات را مهار کند. ▪️ برای بررسی اثر مهار کردن هیپوکمپ آزمایشی طراحی کردند؛ از ۳۸۱ دانش‌آموز درخواست شد تعدادی کلمه که ارتباطی بین‌شان نبود را حفظ کنند. سپس از آن‌ها خواسته شد کلمات را به یاد آورند. در مرحله‌ی بعدی، بعد چند کلمه تصاویر نامربوط به آن‌ها نشان ‌دادند و بعد از آنها خواستند کلمات را به یاد آورند. طبق نتایج در مرحله‌ی اول کلمات را ۴۰ درصد بهتر از مرحله‌ی دوم به یاد آوردند. ✔️ در واقع نشان دادن تصاویر نامربوط قبل و بعد بعضی کلمات باعثِ مهار شدن هایپوکمپ می‌شود؛ زیرا در این حالت مغز نمی‌خواهد تصاویر را حفظ کند و در جهت فراموش کردن آن تلاش می‌کند و این فراموشی، به سبب همان شبکه‌ای که ذکر شد، باعث فراموشی گسترده تر و فراموشی کلمات هم‌ می‌شود. 🔺از این پدیده تحت عنوان « سایه‌ی فراموشی» یاد می‌شود. متخصصین می‌گویند به همین دلیل است که وقتی ترومایی(ضربه و جراحت روانی) به فرد وارد می‌شود و فرد تلاش می‌کند ‌آن‌ را فراموش کند، در به یاد آوردن سایر اتفاقات اطراف همان تروما دچار مشکل می‌شود. ✔️علی رغم وجود پدیده‌ی سایه فراموشی، سعی در فراموش کردن می‌تواند بسیار مفید باشد. و بسیار کمک کننده خواهد بود اگر هنر فراموش کردن را بیاموزیم. و این مستلزم بررسی‌های بیشتر در این زمینه و فهم دقیق‌تر نقش هایپوکمپ در یادسپاری ذهن است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
◼️ یک داستان، یک درس پیری در کوهستان سفر می‌کرد. سنگ گران قیمتی را در جوى آبى یافت. روز بعد به گرسنه‌ای رسید. کیسه‌اش را باز کرد تا در غذای خودش با او شریک شود. مرد گرسنه، سنگ قیمتی را دید. از آن خوشش آمد و خواست که آن سنگ را بگیرد. مسافر پیر، بی‌درنگ، سنگ را به او داد. مرد بسیار خوشحال شد و از این که شانس به او رو کرده بود، سر از پا نمى‌شناخت. او فهمیده بود که جواهر، به قدرى قیمتی است که تا آخر عمر مى‌تواند راحت زندگى کند. پس از چند روز ، چیزی به ذهنش رسید و به دنبال آن پیر دوید و پیدایش کرد. هنگامى که او را دید سنگ را پس داد و گفت: این چند روز خیلی فکر کردم. من مى‌دانم این سنگ چقدر گرانبهاست، اما آن را به تو پس مى‌دهم، با این امید که چیزى ارزشمندتر از آن به من بدهى. اگر مى‌توانى، آن محبتی را به من بده، که به تو این قدرت را داد تا این جواهر را به من ببخشی. آن را می‌خواهم … ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ گاهی به سبب توجه به یک نعمت و یا گوهر با ارزش، از وجود پر نعمت اهدا کننده اش غافل می شویم. قدر گوهر آفرینان زندگی مان را بدانیم... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یادگیری‌های جدید، چگونه باعث رشد ذهن و تاخیر پیری آن می‌شوند؟ به روش‌های تازه، اندیشه های جدید(مطالعه و یادگیری)، و هر نوع تازه شدن، اهمیت دهید. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌برای تامل... نوشته بود: می دونید ‏چرا وسط حرف زدن و برای ابراز احساس، سوئیچ می‌کنم رو انگلیسی ؟ چون ابراز احساسات رو از فیلم‌ها یاد گرفتم نه از خانواده‌ و محیط‌های خودمانی. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ رفتاری که در کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان جامعه ما شیوع دارد! گاهی برای ترویج فرهنگ خودی، لازم است به روابط و تعاملات خود حتی با نزدیکان، توجه بیشتری داشته باشیم. حسن خلق، و آداب معاشرت را پاس بداریم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷 درس اخلاق نکته ای از درس استاد احمد عابدی«دامت برکاته» عیب جویی از رذائل پر آسیب اخلاقی است. حسن خلق، و آداب معاشرت را پاس بداریم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⛔️ ریشه تعصب چند سطر از یک کتاب تعصب هم دلیل دارد و هم علت ، دلیل مهم تعصب ، جهل به اختلافات فکری و تفاوت افراد است. آنکه به گستردگی اختلافات و تفاوت افراد جاهل است، متعصب است و انتظار دارد همه مانند او بیندیشند؛ ولی آنکه اختلاف‌شناس است و با چند فرهنگ آشناست و با اصنافِ مختلف مردم مصاحبت دارد ، بردبار و آسانگیر است. ✳️ هرچه انسان بیشتر بداند، کمتر تعصب می‌ورزد و هر چه کمتر بداند بیشتر . از امام صادق (ع) نقل کردیم که: اگر مردم می‌دانستند که خداوند چگونه آنها را آفریده است، کسی دیگری را ملامت نمی‌کرد. شاهد اینکه مثلا از آنجا که روانشناسان می‌دانند که ذهن و روحیه انسان‌ها متفاوت است، کسی را ملامت نمی‌کنند و حتی در توجیه افعال برخی مجرمان علت می‌آورند و مجرم را بیمار می‌شمارند و بیش از دیگران بُردبار و آسان‌گیرند .(و یا پزشکان که طبایع افراد و علل بیماری ها را می شناسند تفاوت بیماری ها را ملامت نمی کنند.) اما علت تعصب به اخلاق افراد برمی‌گردد . در روانشناسی ثابت شده است که برخی در شمار تیپ‌های هیجانی هستند و سریع‌التأثیر و زود خشم و پرخاشگرند . این افراد با کوچکترین بهانه‌ای برانگیخته و خشمگین می‌شوند و واکنش هیجانی نشان می‌دهند. اشخاص متعصب در شمار این گروهند و هیچ متعصبی را نمی‌توان یافت مگر اینکه در اموری عصبی و هیجانی و پرخاشگر است. تعصب بیش از اینکه دلیل داشته باشد ، علت دارد و علت آن در اخلاق افراد نهفته است. 📚کتاب: همه ما برادریم/ محمد اسفندیاری کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
حجت‌الاسلام علی مخدوم: تاسیس سازمان وکالت و زمینه‌سازی دوران غیبت؛ دو اقدام مهم امام جواد(ع) https://iqna.ir/fa/news/4219933 کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini
معین دهاز(نویسنده و شاعر)نوشته‌است: یکی از جنون‌آمیزترین رفتارهایی که مُد شده، حذف کردن و کنسل کردن آدم‌هاست، آن هم با اولین ناملایمات و ریزترین مسائل. برگزاری دادگاه صحرایی و صدور احکامِ گُنده و فوری علیه کسانی که شاید یک بار بدی کرده‌اند؛ اما منصفانه، خوبی‌هایشان بیشتر بوده. چون در جایی از فلان ورق‌پاره یا استوری خوانده که: "هر کی حالتو بد کرد، آدم سمّیه، پس حذف کن بره. گور پدرش. فقط خودت مهمی و آرامش الانت"‌. ظاهرا مفاهیمی مثل سازش، شفقت، مدارا، پذیرشِ تفاوت‌ها و پذیرفتن این واقعیت که هیچکس کامل نیست، از معنا افتاده‌اند. ‌‌‌‌‌ بیشتر از هر چیز نشان‌دهنده‌ی روحیات استبدادی است، گویا انتظار دارد یک دوست، هرگز اشتباه نکند. هرچند نوشتن درباره‌ی این مسائل، بدون اشاره به مصادیق دشوار است؛ اما گمان می‌کنم منظور را رسانده باشم. حذف‌کردن آدم‌ها و بُریدن یک ارتباط، گاهی ضرورت دارد؛ اما صدور چنین حکم سنگینی و اجرایش، نباید اینقدر هم ساده گرفته شود. مطمئنی که هیچ راهی جز جدایی نمانده؟ سوال مهم‌تر: آیا تناسبی بین خطا و مجازات هست؟ ‌‌‌‌‌‌‌ جالب‌تر اینکه به این روحیه افتخار می‌کنند. در کمال حیرت، نوعی "مراقبت از خود" تلقیَش می‌کنند و نشانه‌ی "قدرت" می‌دانند. از روابطشان یک مِیدانِ مین ساخته‌اند. خدا نکند احدی پا روی فلان مین بگذارد. در فضایی تا این حد "شکننده و ناامن" چطور می‌توان رابطه‌ای را پرورش داد؟ ‌‌‌‌‌ به نظرم، جدایی آخرین راه‌حل است، نه اولین! اگر زیاد سراغ این گزینه برویم، زیست اجتماعی ما مختل می‌شود و به انسانی بی‌طاقت و ترسو که همیشه در حال فرار، دشمن‌سازی و حتی تحریف واقعیات و توجیه است، تبدیل می‌شویم. اگرچه حذف فوری هرکس که ناراحت‌مان کند، ما را به آرامش و پیروزی موقت می‌رساند، اما در بلندمدت آسیب می‌بینیم. ‌به نقل از کانال نباید می ماندیم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .