eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
857 عکس
307 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت دوم 🔶 خطای ذهنی پس بینی و هرکول پوآرو سریال خانم مارپل یا هرکول
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت سوم 🔶 دلیل سازی(دلیل تراشی) پس از ماجرا... معما چو حل گشت آسان شود... در واقع ذهن، تمایل دارد که وقتی رویدادی اتفاق افتاد، دلیل های به ظاهر منطقی لازم و کافی برای وقوع آن پیدا کرده و احساس کند به راحتی می توانسته آن را از قبل پیش‌بینی کند! در حالی‌که عملاً قبل از وقوع رویداد، امکان دستیابی به آن دلائل و پیش بینی واقعه به راحتی ممکن نبوده است. موقعی که یک مسابقه فوتبال به پایان می‌رسد و یکی از دو تیم شکست می‌خورد، معمولاً طرفداران تیم‌ها در گروه‌های چند نفری شروع به پیدا کردن دلائل شکست و پیروزی می‌کنند و هر کسی از زاویه دید خودش مواردی از علت را بیان می کند که قبل از بازی ممکن است به آنها فکرهم نکرده باشد. و حتی ممکن است تا قبل از شروع بازی به برد تیم محبوب خود امیدوارهم بوده باشد ! ب حتی مربیان و مسئولان تیم ها هم بعد از بازی گاهی نکاتی بیان می کنند که جا دارد بررسی شود... این گرفتاری ذهنی به نحوی در تار و پود ذهن می پیچد که معمولا فرد احتمال نادرستی و تحریف برای آن نمی دهد و حتی برعکس ممکن است از آن دفاعی جانانه کند. می گویند: شخصی در محفلی، تخم مرغ پخته ای را روی میز گذاشت و به حاضران گفت: آیا در میان شما کسی هست که بتواند این تخم مرغ را از سر تیزش روی میز بنشاند؟ چند نفری پیش آمدند و دقایقی در نشاندن تخم مرغ تلاش کردند و چون هیچ کس موفق نشد، آن شخص تخم مرغ را برداشت و از سر تیزش محکم به میز کوبید آن چنان که نوک تخم مرغ پخته به سطح صافی تبدیل شد و روی میز ایستاد. در این حال حاضران بنای اعتراض گذاشتند که ما هم می توانستیم این کار را انجام دهیم. آن شخص گفت: درست است اما پس از آن که من انجامش دادم. چون گفته اند معما چون حل گشت آسان شود. این مطلب ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت سوم 🔶 دلیل سازی(دلیل تراشی) پس از ماجرا... معما چو حل گشت آسان شو
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت چهارم راهکار مقابله 🔴 چرا ما پس بینی می کنیم؟ به نظر می رسد به دو علت: اول اینکه اتفاقی که افتاده است را عادی جلوه دهیم. (معلوم بود که شکست می خوریم) دوم اینکه ما تمایل داریم ثابت کنیم قدرت پیش بینی امور و رخدادها را داریم! ⭕️ اما این پس بینی چه ایرادی دارد؟ دست کم دو ایراد: ایراد اول: ما پیش بینی های قبلی خود را تحریف و یا فراموش می کنیم! یعنی زمانی که پیش بینی های‌مان درست از آب درنیامد، سعی می کنیم تاریخ را تحریف کنیم و مثلا می گوییم که البته من گفته بوده که اگر فلان و بهمان آنگاه ما پیروز می شویم؟ ایراد دوم: ما چون خودمان را به طرز خیلی حرفه ای گول می‌زنیم بنابراین معمولا به خطای خود، آگاه نمی شویم و و از اتفاقات و ناکامی‌ها درسی، یاد نمی گیریم. 🔵 رهیافت برای مقابله با این خطا چیست؟ 📋 مستندسازی پیش بینی ها: یکی از بهترین راهکارها، مکتوب کردن پیش بینی هاست. دوستی دارم که دکترای اقتصاد و مشاور بلندپایه و مدرس این رشته است. او اول هر سال پیش بینی هایش را در مورد متغیرهای کلان اقتصاد می نویسد و آخر سال واقعیت ها را با پیش بینی‌هایش مقایسه می کند. ما نیز می توانیم فهرستی از پیش بینی های کوچک و بزرگ خود را در هر زمینه‌ای که علاقه و آگاهی و تخصص داریم ثبت کنیم و پس از دوره زمانی لازم آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم. در این صورت به وضوح می توانیم مشاهده کنیم که: اولا تا چه حدی پیش بینی‌های مان دقیق و قابل اعتماد هستند. ثانیا مهم تر از مورد قبل می توانیم اشکالات نگاه راهبردی خود در پیش بینی ها را به مرور بر طرف کنیم. و مهارت و توانمندی آینده نگری و شاید آینده پژوهی در تخصص خود را تقویت کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وقتی حصار غربت من تنگ می‌شود هر لحظه بین عقل و دلم جنگ می‌شود از بس فرار كرده‌ام از خویش‌ِخويشتن گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود شعر: محمد علی بهمنی ـــــــــــــــــــــــــــــــــ خودآگاهی، خودپذیری، خودشناسی گام‌های اساسی در بازسازی عزت نفس به شمار می روند، که نیازمند دانستن،مهارت و تمرین هستند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غسل شهید عشق به آتش سزد نه آب چون شعله را به آب کسی شست و شو کند؟ شعر: عرفی شیرازی كليساى يواكيم وحنة محرده جلوه‌ای از بلندای روح یک شهید... سخنان یک روحانی مسیحی در سوریه در مورد سردار شهید اصغر پاشاپور، از فرماندهان جبهه مقاومت که یک ماه پس از شهادت سردار دل‌ها به فرمانده‌اش پیوست... و همچنان فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها، می درخشند... یادمان هست که ما مدیونیم...؟ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شبیه باد وقتی یاس پرپر را نمی فهمد تبر افتادن سرو و صنوبر را نمی فهمد چه فرقی می کند شمشیر باشد یا غلاف اصلا که ظالم حرمت دخت پیمبر را نمی فهمد مرا مانند آتش نه ، تصور کن مرا چون دود که فرق چوبهای خشک با تر را نمی فهمد مرا مانند تابوتی تصور کن که شب هنگام دلیل شانه ی لرزان حیدر را نمی فهمد کسی که پشت درحتی نفهمیده‌است محسن را یقینا بین صحرا حال اصغر را نمی فهمد شبیه سینه ای زخمی که وقتی میخ می بیند.... سری بر نیزه می بینم که خنجر را نمی فهمد قنوتم گرم آمین است در «الجار ثم الدار» ولی «عجل وفاتی» های مادر را نمی فهمد @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در لغت معنی شبح، یعنی سایه‌ای در خیال می آید یا به تعبیر دیگری، یعنی ابر، روی هلال می‌آید سایه‌ای مانده بود از مادر... @ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
- رفیقتون تو این شهر شلوغ، جا مونده زیر دست‌وپا داره له می‌شه. + چی می‌خوای مسلمم؟ - دلتنگ رفتنم... دلم گرفته مرتضی... دلم گرفته. این همه چراغ توی این شهر، هیچ‌کدوم چشمامو روشن نمی‌کنه... این همه چشم توی این شهر، مرتضی هیچ‌کدوم دلمو گرم نمی‌کنه. مرتضی اینجا همه می‌دَوَن که زنده بمونن، هیچ‌کس نمی‌دَوه که زندگی کنه! این شهر همه‌ش شده زمین... دیگه آسمونی نداره این شهر! من دلم آسمون می‌خواد مرتضی... آسمون... 🎥 برشی از دیالوگ فیلم خداحافظ رفیق (۱۳۸۲) 🌹 یاد شهداء و ایثارگران گرامی باد. 📄 یادمان هست که ما مدیونیم؟ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 لوح | رهبر به تمام معنا ▪️امام بزرگوار فرمودند که اگر فاطمه‌ی زهرا مرد بود، پیغمبر میشد. [فاطمه‌ی زهرا] این است؛ یعنی یک رهبر به تمام معنا، مثل یک پیغمبر، مثل یک هدایتگر عموم بشر. ۹۵/۱۲/۲۹ 💻 @khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📚چند نکته از یک کتاب 🔶 اینکه شما حاضرید برای چه چیزی بجنگید، تعیین می‌کند که شما چه کسی خواهید بود. 🔷 مشکلات ما، شادی‌های ما را می‌آفرینند و در کنارش، مشکلات کمی بهتر و کمی ارتقایافته‌تر نیز ایجاد می‌کنند. 🔶 من در زندگی‌ام به افراد و موضوعات زیادی اهمیت می‌دهم. همچنین افراد و موضوعات زیادی هم هستند که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم. آن چیزهایی که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم به وجود آورنده تفاوت‌های من با دیگران در زندگی‌ام هستند. 🔷 کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت دهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید و تنها چیزهایی را مدنظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند. کتاب: هنر ظریف بی خیالی ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ «بی‌خیالی» هنر ظریفی است که در آن نسبت به اموری که اهمیت زیادی ندارند، حتی اگر به علتی ما را به خود مشغول کرده باشند، بی خیال تر شده و وقت و توان خود را برای امور پر اهمیت‌تر مبذول می کنیم. @ertebatmoaserdini .
📚چند نکته از یک کتاب 🔷 افراد بی‌تفاوت، از دنیا و نتایج تصمیم‌های خود می‌ترسند، برای همین است که هیچ تصمیم معناداری نمی‌گیرند. 🔶 هدف فرار از مشکلات نیست. هدف پیدا کردن مشکلاتی است که از کار کردن روی آن‌ها لذت ببریم. 🔷 چه متوجه باشید چه نباشید، شما همیشه در حال اهمیت دادن به چیزی هستید. پختگی، زمانی رخ می‌دهد که فرد می‌آموزد تنها به چیزهایی اهمیت دهد که ارزشمند هستند. 🔶 خوشبختی یک معادله حل‌شدنی نیست. نارضایتی و ناراحتی، در ذات طبیعت انسان است و لوازم رسیدن به خوشبختی همیشگی است. دردهای روحی، مانند دردهای جسمی نشان می‌دهند که تعادل چیزی به‌هم‌ریخته یا محدودیتی زیر پا گذاشته شده است. 🔷 معیار حقیقی برای ارزش فردی، این نیست که فرد چه احساسی نسبت به تجربه‌های مثبت خود دارد؛ بلکه این است که او در برابر تجربه‌های منفی خود چه حسی دارد. کتاب: هنر ظریف بی خیالی @ertebatmoaserdini .
📚چند نکته از یک کتاب 🔶 به لحاظ آماری، احتمال اینکه کسی در همه عرصه‌های زندگی یا حتی در بسیاری از حوزه‌های آن، استثنایی باشد، وجود ندارد.(همه انسان‌ها فرصت هایی خدادادی برای انتخاب های اختیاری و در نتیجه آن رشد و یا شکست را دارند.) 🔷 کسانی که در کاری به درجات بالا می‌رسند، به این علت رشد می‌کنند که می‌فهمند هم‌اکنون عالی نیستند. آن‌ها متوسط و معمولی هستند و می‌توانند بسیار بهتر از این باشند. 🔶 ارزش‌های ما، معیارهای ما را برای ارزیابی خودمان و دیگران تعیین می‌کنند. 🔷 احساسات منفی، برای سلامت احساسی ما لازم هستند. انکار این منفی بودن، در واقع بازتولید مشکلات بیشتر است، نه حل مشکل. 🔶 ما همیشه مسئول تجربه‌های خود هستیم، غیر از این ممکن نیست. 🔷 تغییر به ‌سادگی انتخاب چیزهای دیگری برای اهمیت دادن است. واقعاً همین‌قدر ساده است. فقط آسان نیست. این کار ساده اما واقعاً دشوار است. کتاب: هنر ظریف بی خیالی @ertebatmoaserdini .
📚چند نکته از یک کتاب 🔴 ذهن انسان توده‌ای از بی‌دقتی‌هاست. بسیاری از ذهنیت‌های ما اشتباه و یا توام با اشتباه هستند. 🔶 زیر سؤال بردن افکار و ذهنیت‌های خودمان، و تردید در مورد صحت و صدق آنها، یکی از سخت‌ترین مهارت‌هاست؛ اما امکان‌پذیر است.(مهارت مدیریت ذهن) 🔷 نشانه یک رابطه ناسالم، این است که دو نفر تلاش می‌کنند مشکلات نفر دیگر را برطرف کنند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند. درحالی‌که یک رابطه سالم، زمانی است که هر یک از آن دو نفر مشکلات خود را حل می‌کنند، تا نسبت به هم احساس بهتری داشته باشند.(مهارت خودسازی) (مهارت عزت نفس) 🔶 شادی تنها از یک چیزی نشات می‌گیرد. اهمیت دادن به چیزی فراتر از خویشتن و باور به اینکه شما جزئی مفید در یک مجموعه بزرگ‌تر هستید . ـــــــــــــــــــــــــــــــ برای مفید‌تر بودن تلاش کنیم... کتاب: هنر ظریف بی خیالی @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | انتقام حتمی است 🔺️ قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند. اگر چه به گفته‌ی یک عزیزی، کفش پای سلیمانی هم بر سرِ قاتل او شرف دارد و سرِ قاتل او هم برود، فدیه‌ی کفش سلیمانی هم نمیشود؛ امّا بالاخره غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند؛ هم آمر، هم قاتل بدانند که در هر زمان ممکن باید انتقامشان را پس بدهند. ۱۳۹۹/۰۹/۲۶ 💻 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📋 چگونه انتقاد كنيم تا نتيجه بگيريم؟(۱) 🔷انتقاد ، نوعی هزینه کردن ازسرمایه عزت نفس خود و مخاطب است؛ مراقب باشید به جا و درست از آن استفاده کنیم تا ضمن آثار مطلوب، موجب افزایش سرمایه عزت نفس گوینده و شنونده، باشد. 🔻انتقاد خود را واضح و مشخص بیان کنید. انتقاد نامشخص و مبهم، جملاتی کلی است که احتمالا برای بسیاری از مخاطبان، موجب آزردگی خاطر می شود. ضمن اینکه فاقد اثر مطلوب است. 🔻رفتار مورد انتقاد را مشخص کنید. مخاطب بداند چه رفتار و یا گفتاری مورد نقد شما است و دقیقا چه چیزی نیاز به اصلاح دارد؟ 🔻از قابل تغییر بودن اعمال و رفتار مورد انتقاد، اطمینان حاصل کنید. انتقاد از ویژگی هایی که تغییر آن برای مخاطب مقدور نیست؛ به صورت نوعی غز زدن و اعتراض نمایان می شود. 🔻انتقاد را قابل فهم و با دلیل مطرح کنید. انتقاد صریح و روشن بهتر است با دلایل کافی و قابل فهم و قبول برای شنونده همراه باشد. 🔻از تحمیل نظریات خود بپرهیزید. در صورتی که دلیل کافی داشته باشیم، نیازی به تحمیل نظر، پیش نمی آید. این مطلب ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .