eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
856 عکس
306 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
چند سطر از یک کتاب: سرآغاز آغازهایی که در بیرون داریم، آغازی از درون ما و در خود ماست، در ما ظرفیت آغاز بیش از هر موجود دیگری، هست. انسان توانایی آغاز دارد چون سرشتِ آدمی سیال، پویا و تجدید شونده است. ذهن موجودی روان است و می تواند پی در پی با هر تفهم و تفاهم و توجه جدید و با هر التفات نوپدید، دوباره شروع شود و خود را تازه کند. در ذهن انرژی متراکمی از آغازگری هست که اگر آن را آزاد کنیم جسم و روح و احساس و محیط زندگی ما جریان می یابد و به ما قدرت و خلاقیت می دهد. در اندیشیدن خصیصه ای از جنس شروع است هر اکتشافی به معنای تا آغاز است هر عزیمتی واقعی تازه و شروعی نو روی می دهد. انسان می‌تواند قصد کند و این یک آغاز است؛ انسان می تواند نیت کند و نیت آغاز است انسان گنجینه‌ای از اندیشه است و اندیشه مخزن اسرار آغازها. ــــــــــــــــــ اما همین مخزن اسرار و سرچشمه جوشش اگر به درستی تربیت نشود و به محل رفت و برگشت و تکرار افکار آزار دهنده و ناشایست تبدیل شود؛ آغازگر ناکامی و ناتوانی و آسیب‌های متنوعی در جسم و روح و احساس و ادراک ادمی است. 💐 به مناسبت آغاز دوره مدیریت ذهن در دوره تکمیلی مهارت‌های پاسخگوئی @ertebatmoaserdini .
هر حيوان که از دور ديدی و ندانستی سگ و گرگ است يا آهو، ببين رو به سمت مرغزار و سبزينه است يا لاشه و استخوان؛ آدمی را نيز چون نشناسی، ببين به كدام سوی می رود... کتاب مجالس سبعه ــــــــــــــــــــــــــــ افکار و احساسات و رفتار هر کسی معرفی کننده او هستند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
چند سطر از یک کتاب: سرآغاز آغازهایی که در بیرون داریم، آغازی از درون ما و در خود ماست، در ما ظرفیت
⛔️ یکی از مشکلات ما فرسودگی ذهن است. آنچه مانع بیدار شدن ظرفیت آغاز در ما می‌شود حالتی از اینرسی و لَختی است که می‌توانیم از آن به فرسودگی وجودی و یا فرسایش ذهنی تعبیر کنیم. این امر به تنیدگی و خستگی عاطفی و فروبستگی روحی و گرفتگی ضمیر درونی می انجامد و می تواند از ما شخصیت زدایی کند. بر اثر همین لختی و کم تحرکی است که عزت نفس ما کاهش می یابد و توان عمل موثرِ شناختی و انرژی اقدام (حتی در امور ضروری) را از دست می‌دهیم تمایلی ناخودآگاه در ما به وجود می‌آید که خود را علت امور نمی‌شماریم. وقتی شخص دچار فرسایش ذهنی می‌شود به خود تلقین می‌کند که علت موفق نشدن‌ها و خطاهایش در موقعیت‌های زندگی خود او نیست؛ پی‌درپی به خود می‌گوید که: علت‌ها چیزهای دیگری هستند و در بیرون من است و من فقط یک قربانی‌ام. در چنین حالتی انسان، سهم خود را به عنوان علت از دایره محاسبات حذف می‌کند یا در حد قابل توجه کاهش می‌دهد و بدین ترتیب انتظار هیچ شروعی از درون او نمی‌رود و فرد در نهایت وابستگی به شرایط و نظام ها و اتفاقات بیرونی است. 💐 به مناسبت آغاز دوره مدیریت ذهن در دوره تکمیلی مهارت‌های پاسخگوئی @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
⛔️ یکی از مشکلات ما فرسودگی ذهن است. آنچه مانع بیدار شدن ظرفیت آغاز در ما می‌شود حالتی از اینرسی و
در این وضعیت انسان بیشترین وابستگی را به مسیر گذشته پیدا می‌کند ، به خصوص گذشته‌ای که از دسترس اختیار و انتخاب و تصمیم او خارج باشد... خود را مستاصل و ناکارآمد و مجبور می بیند. و تابعی از متغیرهای محیطی و انواع جبرهای تاریخی و اجتماعی و زیستی می‌شود تابعی از بخت و شانس و اتفاق می شود به مانند پر کاهی که با باد این سو و آن سو رانده می‌شود. کسی که ظرفیت آغاز را در خود از دست می‌دهد اسیر عوامل بیرونی و موکول به اتفاقات بیرونی(روزمره یا خارق العاده) است و به طور معمول حتی نمی تواند از بهترین فرصت های خود و گرانبهاترین اقبال‌های بیرونی به درستی و به طور پایدار بهره‌مند شود. اگر به همین روال ادامه دهد، به مرور فرسوده و ناامید عمر خود را سپری می‌کند. مگر اینکه خود را بیابد و مسیر خود را برای بازگشت به خویشتن از نو بازسازی کند، آنگاه شرایط تغییر خواهد کرد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌺 به مناسبت فصل شکوفایی دانستن صبح یک روز سرد پاییزی روزی از روزهای اول سال بچه‌ها در کلاس جنگل سبز جمع بودند دور هم خوشحال بچه‌ها غرق گفتگو بودند بازهم در کلاس غوغا بود هریکی برگ کوچکی در دست! باز انگار زنگ انشا بود تا معلم ز گرد راه رسید گفت با چهره‌ای پر از خنده باز موضوع تازه‌ای داریم آرزوی شما در آینده شبنم از روی برگ گل برخاست گفت می خواهم آفتاب شوم ذره ذره به آسمان بروم ابر باشم دوباره آب شوم دانه آرام بر زمین غلتید رفت و انشای کوچکش را خواند گفت باغی بزرگ خواهم شد تا ابد سبزِ سبز خواهم ماند غنچه هم گفت گرچه دل تنگم مثل لبخند باز خواهم شد با نسیم بهار و بلبل باغ گرم راز و نیاز خواهم شد جوجه گنجشک گفت می‌خواهم فارغ از سنگ بچه‌ها باشم روی هر شاخه جیک‌جیک کنم در دل آسمان رها باشم جوجه کوچک پرستو گفت: کاش با باد رهسپار شوم تا افق‌های دور کوچ کنم باز پیغمبر بهار شوم زنگ تفریح را که زنجره زد باز هم در کلاس غوغا شد هر یک از بچه‌ها به‌سویی رفت و معلم دوباره تنها شد با خودش زیرلب چنین می‌گفت: آرزوهایتان چه رنگین است کاش روزی به کام خود برسید! بچه ها آرزوی من این ست شعر: مرحوم استاد قیصر امین پور @ertebatmoaserdini .
🔳فکر کردن کار مشکلی است، برای همین بیشتر مردم قضاوت می کنند. @ertebatmoaserdini .
قضاوت ⛔️ قضاوت اشتیاق فراوان ذهن به نتیجه‌گیری سریع و دسته‌بندی تجربه‌ها در دو گروه سیاه و سفید است. ذهن با قضاوت کردن ارزیابی‌اش را از یک مسئلۀ خوشایند یا دردناک، بیان می‌کند. گاهی این قضاوت‌ها به سوی دیگران و رفتارهای درست و غلط‌شان نشانه می‌رود. ذهن به دنبال این قضاوت است که دیگری را خوب یا بد بنامد. وقتی ذهن قضاوت می‌کند، دیگر صحبت از تجربۀ احساس درونی لذت و خوشی در مقابل درد و رنج نیست، بلکه صحبت از ارتباط با نظام ارزش اخلاقی‌تان نسبت به دیگران است. شما آن‌ها را با استانداردهای مورد نظرتان مقایسه می‌کنید و اگر هم‌خوانی نداشته باشند، ممکن است خشمگین شوید و یا برچسب‌هایی را به دیگران نسبت دهید. حال تصور کنید که گاهی در شناخت و یا تطبیق ارزش‌های اخلاقی اشتباهاتی داریم و در نتیجه کاری که شاید چندان ناپسند نباشد، به سبب یک خطای ذهنی، با اطمینان محکوم می‌کنیم. مانند کسی که با خطای دید خطوط موازی را کج ببیند و آنها را محکوم به ناراستی کند. مراقب قضاوت‌های خود باشیم. گاهی ممکن است دلی را آزرده و یا حقی را ضایع کنیم و در عین حال از اعتبار خود بکاهیم. إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علی (ع)، حریص ترین فرد امت به وحدت 💠 چند بیان نورانی در نهج البلاغه است که وجود مبارک حضرت امیر در یکی از نامه ها نوشت؛ فرمود: در بین تمام امت اسلامی، هیچ کس مثل منِ علی به وحدت مسلمانها نمی اندیشد و حریص تر نیست. لیس رجل فاعلم احرص علی جماعه امّه محمّد (ص) و الفتها منّی از من حریص تر که جامعه را یکسان نگه بدارد، نمی یابید! این در بیان نورانی حضرت در نهج البلاغه است. فرمود: بیش از همه و پیش از همه، من داعیه وحدت دارم؛ این را نسبت به دیگران که او را قبول نداشتند، مرقوم فرمود. نهج البلاغه / نامه ۸۷ _ (... الی ابی موسی الاشعری جواباً فی امر الحکمین ...) @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⛔️در اطراف ما کسانی هستند که به آرامی به ما هشدار می دهند و در کنارمان هستند. ممکن است با برخی سوء تفاهم ها آنان را از خود برنجانیم. آنها مثل ساعت هایی می‌مانند که در کنار ما بیدار مانده‌اند و صبح دلسوزانه زنگ می‌زنند تا بیدار شویم. ولی در میان خواب و بیداری بر سرشان می‌کوبیم... و شاید گاهی این کوبیدن، محکم‌تر و آسیب زننده تر از دفعات دیگر باشد؛ اما بعدها می‌فهمیم که خیلی دیر شده است... @ertebatmoaserdini .
➕ شاگردی نزد استادش رفته و می گوید که ذهنش دائما نشخوار فکری دارد و از دست این افکار خلاصی ندارد. استاد می‌گوید از امشب سعی کن اصلا به میمون های جنگل فکر نکنی. شاگرد : من اصلا مشکل ندارم و به این موضوع فکر نکرده ام. استاد: خوب حالا تلاش کن که فکر نکنی. به هنگام شب شاگرد مشاهده کرد هر چه بیشتر تلاش می کند که به میمون فکر نکند، بیشتر به ذهنش می آید. فردا صبح نزد استاد رفته و واقعه را برایش شرح می دهد. 🔷 استاد گفت: وقتی تلاش می کنی به چیزی فکر نکنی، آن موضوع به صورت متوالی و با شدت بیشتری به سراغت می آید. بنابراین به جای اجتناب از چیزهای ناخواسته سعی کن به چیزهای خواسته و آن چه دوست داری متمرکز شوی. آن گاه افکار ناخواسته فرصتی برای ظهور پیدا نمی کنند. کتاب تمثیل درمانگری @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔶یکی از مهم‌ترین عوامل دروغ گفتن افراد، ترس از آشکار شدن خود واقعی آنها است. اگر ما، دیدگاه و اعمال خود را قبول داشته باشیم و برای نظر یا رفتارمان توانائی قانع کردن خود را داشته باشیم، معمولا نیازی به توسل به دروغ برای نشان دادن خود به گونه‌ای دیگر نیست. از طرف دیگر در صورتی که دیگری را نیز با همه کم و کاستی‌ها و تفاوت هایش با ما، بتوانیم بپذیریم و او را تحقیر یا تهدید نکنیم، انتظارات ما و نگرانی‌ و ترس او از طرد شدن، منجر به دروغ‌گویی او نخواهد شد. پذیرش به معنای تایید نیست... مهارت پذیرش خود ودیگران آموختنی است... @ertebatmoaserdini .
⭕️ هنگامی که به زخم های کهنه می‌چسبید... هنگامی که خاطرات تلخ و ناراحتی‌هایی را که خود یا دیگران عامل آن بوده‌اید به خاطر می‌آورید، ناگزیر مسیر زندگی را با کوله‌باری سنگین از خاطرات آزار دهنده، طی می‌کنید. تقریبا همه چیزِ زندگی سخت و طاقت‌فرسا می‌شود. یک اتفاق تلخ، بارها و بارها در ذهن‌تان تکرار می‌شود و به همان میزان درد و رنج را حس می‌کنید. خیال‌تان راحت باشد چسبیدن به خاطرات دردناک گذشته و یادآوری مکرر آن برای خود یا دیگری، هیچ مشکلی را در آینده حل نمی‌کند، مانع هیچ پیش‌آمد بدی نمی‌شود، و هیچ موفقیتی را فراهم نمی‌کند... تنها تاثیر آن خراب کردن امروز شماست. و احتمالا از میزان رضایت و موفقیت شما در آینده می‌کاهد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✳️ وقتی از دیگران خطای مشاهده کردید، سعی کنید به آنها در مسیر جبران آن کمک کنید. به رخ کشیدن خطا و یا هر نوع سرزنش، بی ثمر و گاهی انحرافی است. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 والا محمد به هر چه که در عالم است جهان به نگاه اوست ما قطره ای به دریا دریا محمد است... میلاد پر برکت فخر عالم امکان، مهربان ترین خورشید هدایت، حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم؛ و اما جعفر صادق علیه آلاف التحیة و الثناء؛ را تبریک و تهنیت می‌گوئیم. @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا