eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
904 عکس
325 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔆 لوح | رهبرانقلاب: درس بزرگ امام جواد(ع) به ما این است که در مقابل قدرت‌های منافق و ریاکار، باید همت کنیم که هوشیاری ‌مردم را برای مقابله‌ی با این قدرت‌ها برانگیزیم. 🌹ولادت امام جواد (علیه‌السلام) 📥 نسخه قابل چاپ👇 https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=22603
⭕️ تواضع شناختی و ذهنی (۵) تواضع ذهنی و شناختی چیست؟ 🔷 تواضع ذهنی نقطه‌ی مقابل خودبزرگ‌بینی فکری است. شاید ساده‌ترین تعریف از «تواضع فکری» این باشد: «بدانیم و آگاه باشیم و اعتراف کنیم (و به این اعتراف پایبند باشیم) که دانستنی‌های زیادی هستند که ما آنها را نمی‌دانیم. 🔷 تواضع ذهنی و شناختی یعنی اینکه از محدودیت‌های دانش و شناخت خودمان آگاه باشیم و از جمله، آگاه باشیم که نوعی خودمحوری به طور طبیعی در ما وجود دارد که تحت شرایطی، ممکن است ما را فریب دهد و زمانی که این «شرایط» پیش می‌آید باید به‌دقت مراقب باشیم. همچنین باید مراقبِ تعصب، پیش‌داوری، و محدودیت‌های نظرگاهی باشیم که از آن به امور می‌نگریم. 🔵 لازمه‌ی اینکه شخص از نظر فکری متواضع باشد درک و فهم این مطلب است که نباید فراتر از آنچه واقعاً می‌داند ادعا کند. 🔷 استاد روانشناسی اجتماعی و شخصیت در دانشگاه دوک می گوید: فروتنی فکری به سادگی "تشخیص این است که باورهای ذهنی شما ممکن است غلط باشد". 🔷 تواضع ذهنی به این معنا نیست که بزدل و ضعیف باشیم یا در برابر هر نظر مخالفی دستانمان را به علامت تسلیم بالا ببریم و عقب بنشینیم، بلکه به این معناست که از گزافه‌گویی، خودنمایی، یا غرور فکری عاری باشیم و، در کنارِ این، به مبانی منطقیِ باورهایمان توجه کنیم و ببینیم مبنای باورهای‌مان چیست و آیا باورهای‌مان اصولاً مبنای منطقی دارند؟ 📋یک مثال شایسته برای این تواضع: روشی است، که در آن یک دانشمند فعالانه فرضیه خود را زیر سوال می برد و تلاش می‌کند قبل از هر گونه نتیجه گیری هر توضیح ممکن دیگری را برای یک پدیده ببیند و بیان کند. تواضع فکری این سوال است: اینجا چه چیزی کم است؟. 🔷 فروتنیِ معرفتی، فضیلتی فکری است. این واقعیتی اساسی است که دانش ما معمولا موقتی، مشروط و ناقص است - و با هر دلیل و مدرک(به شرط درست و قابل قبول بودن) جدیدی باید در آن تجدید نظر کرد. البته، نباید دچار افراط شد: لازم نیست در مورد اعتقادات اساسی و یا مستند خود تردید کرد. مثلا لازم نیست به اینکه زمین گرد است، فروتنی داشت و به دنبال شواهد لغو آن گشت. و یا در مورد اصل وجود خدا و توحید بعد از شناخت و فهم ادله متقن، فروتنی کرد و با تردید احتمال خلاف داد!! 🔷 فروتن بودن به معنی دست کشیدن از آموزه‌هایی نیست که دوست‌شان داریم و به آنها اعتقاد داریم؛ بلکه به این معنی است که در انتخاب عقاید خود متفکر باشیم، آماده بررسی آنها باشیم، عیب هایشان را جستجو کنیم، و کنجکاوانه علت باور به آعتقاداتمان، را مورد تحلیل قرار دهیم.(چنانکه در باورهای اعتقادی شیعه، این یک روش طبیعی و مورد تاکید است.) 🔷 تواضع فکری به ضریب هوشی بالا یا مجموعه مهارت خاصی نیاز ندارد. با این حال، ما باید عادت کنیم که به محدودیت های فهم و دانش و منابع علمی خود بیندیشیم. کاری که می تواند رنج آور باشد. ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
به قصد خلقت عالم قلم گرفت آنگاه گذاشت نقطه باء را و گفت بسم الله به نقطه گفت که ای لیله الرغائب من خوش آمدی به من ای مظهر العجائب من شعر: استاد سید حمید برقعی @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ تواضع شناختی و ذهنی (۶) تواضع فکری چگونه به ما کمک می‌کند؟ برخلاف فروتنی در رفتار - که مشخصه آن صداقت، اخلاص و از خودگذشتگی است - فروتنی شناختی، در مورد کنجکاوی زیاد و وسواس گونه است. شما همه چیز را به چالش می کشید - حتی آنچه را فکر می کنید درست است. این مسئله به دلیل عدم اعتماد به نفس یا تغییر دائمی نظر شما نیست؛ بلکه تصمیم شما برای کشف نقاط کور در گستره دانسته‌های خویشتن است. تنوع اندیشه برای یافتن بهترین راه حل ها ضروری است. در مقابل تکبر شناختی، کوری فکری است. در دنیای امروز تواضع ذهنی یکی از ویژگی های کلیدی است که غول‌های بزرگ تجاری مانند گوگل در استخدام‌های جدید مدنظر قرار می دهند. 🔵 استفاده از سوال، روشی موفق و پیشرفته است، که موجب پرورش تواضع در اندیشه است. رهبران خردمند وانمود نمی کنند که همه پاسخ ها را دارند، آنها به جای راه حل با سوال رهبری می کنند. کار آنها این است که بهترین ایده‌ها را از تیم های خود بگیرند. این مستلزم کنار گذاشتن منیّت و کنار گذاشتن نیاز به همیشه درست بودن است. یافته های یک مطالعه نشان داد که مدیرانِ متواضع، تأثیر مثبتی در اطراف خود ایجاد می کنند: «تیم های آنها از همکاری، شفافیت و اشتیاق بیشتری برای یادگیری برخوردار هستند.» ادگار شاین در کتاب خود "فروتنانه" سه شکل مختلف فروتنی را مشخص می کند: ۱- فروتنی که در رفتار و عملکرد بزرگان احساس می کنیم ، که بخشی اساسی از زندگی اجتماعی بزرگان است. ۲- فروتنی که در حضور کسانی احساس می کنیم که با موفقیت های خود - که بخشی منظم از زندگی حرفه ای آنها است - ما را حیرت زده می کنند. ۳- "فروتنی اینجا و اکنون" بیشتر مربوط به کسانی است که می خواهند به کارهای بزرگ دست بزنند. "اینجا و اکنون" بازی معمولِ قدرت را به چالش می‌کشد. دانش بیش از اختیارات رسمی مهم است. ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ تواضع شناختی و ذهنی (۷) چند راهکار برای شروع تواضع ذهنی: ۱. نقاط کور در آگاهی های خود را بشناسید. همانطور که به درستی می گویند: "اشتباهات بزرگ از خطاهای کوچک ناشی می شوند". بیاموزید که نادانی شما قابل مشاهده نیست. عنوان خود را رها کنید و آنچه را نمی دانید بیاموزید. تصمیمات باید مبتنی بر حقایق باشد. نگذارید خودخواهی شما را کور کند. ۲. فقط در زمینه‌ای که شناخت، دانش و تجربه دارید اظهار نظر کنید. حوزه مطالعات و دانش و تجربه ما محدود است؛ عقل حکم می‌کند فراتر از آن اظهار نظر نکنیم ، و یا اگر نظری بیان می‌کنیم، با احتیاط و بدون اظهار نظر قطعی و احتمال خطا شناخت خود را بگوئیم. به تعبیر نورانی قرآن: وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا از آنچه به آن آگاهی نداری، پیروی مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند. سوره مبارکه اسراء/ آیه ۳۶ ۳. هر جا نمی‌دانید، بپرسید و بی‌پروا وارد عمل نشوید. امروزه ما در اطلاعات متنوعی غرق شده‌ایم. اطلاعاتی که در موراد زیادی نادرست و بلکه دروغ بوده و به سادگی قابل تشخیص نیست. به همین دلیل همه ما نیاز داریم که بتوانیم اطلاعات واقعی را از اطلاعات غلط تشخیص دهیم و بدانیم که چه اطلاعاتی برای ما و زندگی‌مان اهمیت دارد. قرآن کریم در آیه شریفه ۴۳ سوره نحل می فرماید: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لاتَعْلَمُونَ». اگر نمی دانید، از آگاهان بپرسید و جویا شوید. ۴. به اشتباه خود اعتراف کنید. برخلاف تصور عمومی، مردم با کسانی که به اشتباهشان اعتراف می کنند سختگیری نمی کنند. متواضعان فکری در جمع، دوستانه تر دیده می شوند. کارکنان مدیری را که به اشتباه و خطای خود اعتراف می کند به یک مدیر متکبر ترجیح می دهند. از همه مهمتر ، شخصیت‌های متواضع ذهنی مایلند به اشتباه خود اعتراف کنند، آنها اشتباهات خود را می‌پذیرند و از آنها یادمی‌گیرند. ۵. با جرات و بی باکی از منیّت و خودخودپسندی بگذرید. آنگاه انتقادپذیر تر خواهید بود. بعضی از افراد مایلند با تظاهر به این که همیشه کار درست را انجام می‌دهند مشهور شوند، آنها تصور می‌کنند پذیرش اشتباهات‌ به چهره آنها آسیب می رساند و باید به هر قیمتی از شهرت خود دفاع کنند. به جای آن، انرژی خود را برای یافتن حقیقت صرف کنید و فراموش نکنید که تواضع فکری ترس از مجازات را برطرف کرده و مردم را به گفتگو و بیان دیدگاه های جایگزین دعوت می کند. به اطرافیان‌تان اجازه دهید تا اگر نسبت به وضع موجودِ سخنان و یا رفتار شما انتقادی دارند، بیان کنند. به خاطر داشته باشید اطلاع از کاستی‌ها و اشتباهات، فرصت است. بدون ترس و با جرات سعی کنید اشتباهات خود را شناسائی و برطرف کنید. ۶. به اندیشه خود اعتبار و موقعیت برتر بدهید و با مهارت رفتار کنید. آیا آنقدر اعتماد به نفس دارید که بفهمید همه جوابها را ندارید؟ آیا حاضرید از دیگران یاد بگیرید؟ ۷. پیوسته در مسیر آموختن دانش و مهارت باشید. برای رسیدن به مراتب تواضع ذهنی،هم نیاز به بیش دانائی، آموختن و مطالعه داریم و هم توسعه فردی و مهارت آموزی و توانمندی در اندیشه و رفتار از مایحتاج ضروری زندگی ما است. گفتگوهای سازنده به دلسوزی، همدلی و گوش دادن فعال نیاز دارد. شما باید یاد بگیرید که واقعیت را از چشم دیگران ببینید. ✅ تواضع ذهنی و توسعه خودآگاهی یک سفر مادام العمر است. یافتن بهترین راه حل مهم‌تر از پیروزی در یک بحث است. به خاطر بسپارید که همیشه عاقل بودن بهتر از تصور زرنگ بودن است. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا