فصل 4 كتاب نور مهتاب
از "كُتب اَربعه" سخن گفتم، چهار كتابى كه از همه كتاب هاى شيعه، اعتبار بيشترى دارد: "كتاب كافى، كتاب فقيه، كتاب تهذيب، كتاب استبصار".
اكنون مى خواهم (در جواب سيّدفضل الله) حديث ديگرى را از كتاب "تهذيب" بنويسم. شيخ طوسى يكى از بزرگ ترين دانشمندان شيعه است. تاريخ تشيّع، كمتر دانشمندى به عظمت و بزرگى او ديده است. او اين كتاب را تأليف كرده است.
من كتاب "تهذيب" جلد 6 را باز مى كنم و در صفحه 10 زيارت نامه اى را مى بينم كه از امام جواد (ع) نقل شده است. اين زيارت مخصوص فاطمه (س)است.
امام جواد (ع) به يكى از سادات (كه از نسل حضرت فاطمه (س) بود)، گفت: وقتى به مدينه رفتى و خواستى مادر خود (حضرت فاطمه (س)) را زيارت كنى، اين چنين بگو: "يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً...".
ترجمه اين متن چنين مى شود: "اى آزموده شده! خدايى كه تو را آفريد پيش از آنكه تو را بيافريند از تو امتحان گرفت و تو را در آن امتحان، سربلند و شكيبا يافت...".
آرى، اين جملات دريايى از معرفت است، هر كس در آن ها انديشه نمايد، پله هاى معرفت را طى مى كند، آن وقت است كه او ديگر فاطمه را هم پايه زنان ديگر نمى داند!
* * *
فاطمه (س) در امتحانى كه خدا از او گرفت، سربلند بيرون آمد، او بر همه سختى ها صبر كرد. خدا قبل از اين كه او را در اين دنيا خلق كند، امتحان نمود.
به راستى اين امتحان در كجا بود؟ اين جملات (كه از امام جواد (ع)است) چه رازى را آشكار مى كند؟
خدا نورِ فاطمه (س) را قبل از خلقت آسمان ها و زمين خلق كرد، او قبل از آفرينش آدم (ع) خلق شد و در عرش خدا جاى داشت، خدا او را در آنجا امتحان نمود و او از آن امتحان سربلند بيرون آمد.
هيچ كس نمى داند آن امتحان چگونه بود، اين رازى است كه كسى از آن، خبر ندارد.
فاطمه (س) در عرش خدا جاى داشت و در آنجا خدا را حمد و ستايش مى كرد و از او به يگانگى ياد مى نمود. او شكيبايى ورزيد و در راه خدا از خود استقامت نشان داد و به اوجِ مقام بندگى رسيد.
اين همان، مقام نورانيّتِ فاطمه (س) است كه سيّدفضل الله آن را انكار كرد و چنين گفت: "مقام نورانيّت فاطمه (س)هيج دليل قطعى ندارد!".4
اين زيارت نامه را شيخ طوسى ذكر كرده است، كتاب او يكى از كتب چهارگانه شيعه است، علامه مجلسى اين زيارت نامه را "حديث قوى" ناميده است.5
روى سخن من با سيّدفضل الله است: آيا مى توان با وجود اين حديث (و احاديث ديگر) مقام نورانيّت فاطمه (س) را انكار كرد؟
به راستى چگونه مى توان اين احاديث را مطالعه كرد و بعد از آن ادّعا كرد: "مقام نورانيّت فاطمه (س) دليل قطعى ندارد".
به راستى سيّدفضل الله چگونه قضاوت كرده است؟ او چه راهى را در پيش گرفته است؟
چرا عدّه اى راه او را ادامه مى دهند؟ اين راه به كجا مى رسد؟!
ـــــــــــــــــــــــــ
شما فصل 4 كتاب نور مهتاب، نوشته دكتر مهدى خداميان را مطالعه كرديد.
مطالعه كتب نويسنده در سايت www.nabnak.ir
ارسال شده ازبرنامه کتب خدامیان
https://play.google.com/store/apps/details?id=ir.aminb.drmkhodamian
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
خلاقیت در ساخت کارت پستال😍👌
#فروارد کن به دوستات 😊
@bebinobebaf
ـــــــــــــــــــ🍃🌺🍃ــــــــــــــــــــــــ
کانال دوم ما #بافتنی_ماندالا_فرشینه 🏃🏃
آموزش انواع #بافتهای شیک وخاص
#دومیل و #قلاب 👏👏👏👏
❥♥ @mandala ❥♥
❥♥ @mandala ❥♥
6.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سبد های پلاستیکی رو با بافت تریکو خوشگل کنید😍
#فروارد کن به دوستات 😊
@bebinobebaf
ـــــــــــــــــــ🍃🌺🍃ــــــــــــــــــــــــ
کانال دوم ما #بافتنی_ماندالا_فرشینه 🏃🏃
آموزش انواع #بافتهای شیک وخاص
#دومیل و #قلاب 👏👏👏👏
❥♥ @mandala ❥♥
❥♥ @mandala ❥♥
#سایه_روشن
⁉️ آیا ما در همهٔ میدانها #وظیفه داریم؟ یعنی هر اتفاقی در خانواده یا جامعه افتاد، حتماً باید #واکنش نشان دهیم؟
🔑 پاسخ این سؤال را به خوبی درمییابیم، اگر بدانیم حقیقت وظیفه چیست. برای کسی که خود را بندهٔ خدا میبیند، وظیفه چیزی نیست جز آنچه خدا میخواهد و #خواست_خدا چیزی نیست مگر ظهور اسمائش.
پس اولین و مهمترین کار ما این است که جای خود را پیدا کنیم؛ که همین بندگی است. بعد در هر میدان ببینیم خدا با کدام اسم و جلوهاش پیداست و میخواهد چه گُلی به سرمان بزنیم.
اگر این را فهمیدیم، وظیفهمان را تشخیص دادهایم و به آن عمل میکنیم. اما اگر وظیفهمان را نسبت به خدا تشخیص ندادیم، چرا نخود هر آش شویم؟! #احتیاط کنیم و صبور باشیم تا حقیقت امر برایمان روشن شود.
گمان هم نکنیم که این، بیتفاوتی نسبت به مسائل است. بدانیم تمام اجزاء و مراتب هستی در هم پیچیده و به هم آمیختهاند. همین که ما با شناخت خدا سر جای خود باشیم و از حق تجاوز نکنیم، خیر عظیمی است که در پیرامون ما نیز تأثیر میگذارد؛ و صد البته بهتر است از کاری که بدون شناخت انجام دهیم و چهبسا خلاف خواست خدا باشد!
حال بگویید آیا نسبت به هر مسئلهای باید واکنش نشان دهیم؟
برگرفته از #بیانات_استاد_لطفی_آذر
@Lotfiiazar
🕌 از اينكه خواهران را در اين مسجد نمىبينم متأسفم
📆 حضرت آیت الله خامنهای در دوران ریاست جمهوری و در دی و بهمن ۱۳۶۴، سفری منطقهای به پنج کشور آسیایی و آفریقایی داشتند. ایشان در بیست و هفتم دیماه در جمع شیعیان تانزانیا و در زینبیهی شهر دارالسلام نیز به سخنرانی پرداختند. ایشان در بخشی از صحبتهایشان اشارهای هم به عدم حضور خواهران مسلمان در این اجتماعات داشتند:
🌷 «من فقط از اينكه خواهران خودمان را در اين مسجد نمىبينم متأسفم؛ ما در كشور انقلابى اسلام - كه بزرگترين معجزهى مبارزاتى و انقلابى را در قرن معاصر بوجود آورده، و دنيا را متوجه خودش كرده - مىتوانيم بگوئيم نيمى از كار بوسيلهى خواهران انجام گرفت. حضور خواهران در نماز، در اجتماعات مذهبى و در همهى مجامع مهم يك چيز لازم و ضرورى است.» ۶۴/۱۰/۲۷
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#اعتراف_صادقانه_مرجع_تقلید❗️
🍃آیت الله وحید خراسانی : ما هیچکدام وجود مقدس حضرت زهرا (س) را نشناختیم و این نشناختن ، مقتضای قاعده است ؛ نه خلاف قاعده ، یعنی ممکن نیست شناخت او ...
#کانال_عارفین
@Arefin
#دروغ_در_محضر_ولی_خدا
🍃 شخصى منزل آیت الله کشمیری آمد و دائم چرت مى زد ، خودش میگفت ديشب كم خوابيدم!! اما آقای کشمیری فرمود: ديشب در حياط خوابيدى و نماز صبحت هم قضا شده بود!
#کانال_عارفین
🆔 @Arefin