خدا كسانى را كه به عدالت رفتار مىكنند دوست دارد.
إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ
ممتحنه | ۸🌸
#آیه_گرافی
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✍️صدقه مرگ را به تاخير مى اندازد
از آقاى سيد محمد رضوى شنيدم كه فرمودند زمانى كه مرض سختى عارض دائى بزرگوارشان مرحوم آقاى ميرزا ابراهيم محلاتى شد، به طورى كه اطبا از معالجه ايشان اظهار ياءس كردند، امر فرمودند كه مرضشان را به عالم ربانى مرحوم حاج شيخ محمد جواد بيدآبادى كه مورد علاقه و ارادت جناب ميرزا بودند، خبر دهيم ، ما هم به اصفهان تلگراف كرديم و مرحوم بيدآبادى را از مرض سخت ميرزا با خبركرديم ، فورا جواب دادند مبلغ دويست تومان صدقه دهيد تا خداوند شفا عنايت فرمايد.
هرچند آن مبلغ در آن زمان زياد بود، لكن هرطور بود فراهم آورده بين فقرا تقسيم كرديم و بلافاصله ميرزا شفا يافت .
مرتبه ديگر ميرزاى محلاتى به سختى مريض شدند و اطبا اظهار ياءس كردند، من ابتدا مرحوم بيدآبادى را تلگرافا با خبر كردم و با اينكه جواب تلگراف را قبول و درخواست كرده بودم ، از ايشان جوابى نرسيد تا بالاخره در همان مرض ، ميرزا مرحوم شدند آنگاه دانستم كه سبب جواب ندادن اجل حتمى علاج ندارد مرحوم بيدآبادى اين بود كه اجل حتمى ميرزا رسيده و به صدقه جلوگيرى نمى شود.
نتیجه1: به واسطه صدقه ممكن است در شفاى مريض تعجيل شود بلكه مرگ را به تاخير اندازد و در باره تاثير صدقه در شفاى مريض وتاخير مرگ و طول عمر و دفع هفتاد قسم بلا، رواياتى از اهل بيت رسيده است.
نتیجه 2: هرگاه اجل حتمى باشد و بقاى شخص مخالف حكمت ، حتمى خدا باشد دعا و صدقه از اين جهت بى اثر مى شود هرچند از ساير آثار خيريه دنيوى و اخروى آن بهره مند خواهد بود.
📚 داستان های شگفت، شهید آیت الله دستغیب
https://eitaa.com/eslam20
جهاد در راه خدا دری از
درهای بهشت است
که خدا آن را به روی
دوستان مخصوص خود گشوده است..
• مولا علی(؏) •
نهج البلاغه ، خطبه ۲۷
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
🔴 آیا در اسلام میتوان پیش کسی اعتراف به گناه کرد؟
✍️از نظر اسلام انسان اجازه ندارد گناهان چه کوچک باشد و چه بزرگ را در مقابل دیگران بازگو کند و اسرار خود را فاش نماید. از نظر اسلام آبروی انسانها آنقدر با ارزش است که اعتراف به گناه تنها باید در پیش گاه پروردگار متعال آن هم به جهت توبه و درخواست بخشش باشد. زیرا خداوند عالم غیب است و از همه رفتار های ما خبر دارد و از طرفی انسان با اعتراف به گناه نزد خداوند نه تنها آبرو و ارزش خود را از دست نمیدهد بلکه کسب ارزش و آبرو میکند.
این ویژگی مخصوص خداوند است اما غیر خداوند هر چند رازدار باشند و نزد دیگران گناهان اشخاص را افشا نکنند، توانایی برگشت دادن ارزش و آبروی از دست رفته (که در اثر اعتراف نزد آنان بوجود آمده بود) را ندارند تا چه رسد به زیاد نمودن آن.
از طرفی اعتراف به گناه و بازگو کردن اعمال خلاف، میتواند از قبح و زشتی آن کاسته و در مواردی باعث شایع و عادی شدن گناهان شود.
در مقام مشورت برای نجات از گناه و استفتاء هم حتی الامکان باید سعی کنیم نزد مشاور اعتراف به گناه نکنیم، مثلاً بگوییم یک بنده خدایی چنین مشکلی برایش پیش آمده است.
https://eitaa.com/eslam20
.
🔺گفته میشود آیتالله اراکی (ره) از خوابی تعریف میکند که در آن امیرکبیر را در مقامی متفاوت و رفیع در جهان باقی دیده و علت را جویا شده است.
.......
آیتالله اراکی چنین تعریف میکند:
از ایشان پرسیدم، آیا مقامی که تو به آن رسیدهای محصول شهادت و کشته شدن مظلومانهات بوده است؟
با لبخند گفت: خیر
سؤال کردم چون چندین فرقه ضاله را نابود کردی؟
گفت:نه
با تعجب پرسیدم: پس راز این مقام چیست؟
جواب داد:هدیه مولایم حسین است!
گفتم چطور؟
با اشک گفت: آنگاه که رگ دو دستم را در حمام فین کاشان زدند؛ چون خون از بدنم میرفت تشنگی بر من غلبه کرد سر چرخاندم تا بگویم قدری آبم دهید؛ ناگهان به خود گفتم میرزا تقی خان! ۲ تا رگ بریدند این همه تشنگی! پس چه کشید پسر فاطمه؟ او که از سر تا به پایش زخم شمشیر و نیزه و تیر بود!
از عطش حسین حیا کردم ، لب به آب خواستن باز نکردم و اشک در دیدگانم جمع شد.
آن لحظه که صورتم بر خاک گذاشتند امام حسین (سلاماللهعلیه) آمد و گفت: به یاد تشنگی ما ادب کردی و اشک ریختی؛ آب ننوشیدی این هدیه ما در برزخ، باشد تا در قیامت جبران کنیم.
📚منبع: کتاب آخرین گفتارها
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✅همسرداری در سیره حضرت زهرا(س)
اظهار محبت و احترام به همسر
💖 زهرا به گونههای مختلف به بیان محبت و احترام نسبت به همسرش میپرداخت. از جمله در محضر پدرش، حضرت علی(ع) را بهترین یاور و همسر میخواند.
📚بحارالانوار،ج43،ص117
آراستگی برای همسر
💖زهرا برای همسرش، از نوع خاصی عطر و مشک استفاده میکردند.
📚امالی طوسی، ص41
پرهیز از ناراحت کردن همسر
💖 مولا علی میفرماید:«فاطمه هیچگاه مرا ناراحت نکرده و از درخواستم سرپیچی ننمود» و «من هم هیچگاه او را خشمگین نکرده و به کاری وادارش نکردم.»
📚مناقب خوارزمی، ص353
تحمل مشکلات اقتصادی
💖مشکل اقتصادی از ویژگیهای صدر اسلام و به ویژه خانواده فاطمه بود.(طبقات ابن سعد،ج8،ص25)حتی برخی زنان قریش به خاطر ازدواج با مردی فقیر، به ایشان طعنه میزدند.(ارشاد مفید،ج1،ص36) اما هیچگاه گلایهای نداشتند و با نخریسی برای دیگران به اقتصاد خانواده کمک هم میکردند.
📚امالی صدوق،ص329
https://eitaa.com/eslam20
💠 حضرت فاطمه عليهاالسلام
✍️حبِّبَ اِلَیَّ مِن دُنیاکم ثَلاثُ: تِلاوَةُ کِتابِ اللهِ، وَ النَّظَرُ فی وَجهِ رَسُولِ اللهِ، وَالإنفاقُ فی سَبیلِ الله
از دنیای شما سه چیز در نظر من دوست داشتنی است: خواندن کتاب خدا، قرآن، نگاه به سیمای رسول خدا صلّی الله علیه و آله ، انفاق در راه خدا.
📗نهج الحياة، حدیث 164
🔻شرح حدیث
از نگاه عارفان بصیر دنیا گذرگاهی به سوی آخرت جاوید است. پس نباید دل به آن بست و دنیا را دوست داشت. ولی همین دنیای نکوهیده و فریب دهنده و بی وفا می تواند وسیله ی آباد ساختن آخرت و تأمین سعادت گردد، به شرط آن که انسان فریفته ی آن نشود و دل به آن نبندد و آن را وسیله و پلی برای رسیدن به بهشت قرار دهد.
🔸این سه چیز که در نظر دختر پیامبر محبوب و دوست داشتنی است، جلوه هایی است که انسان را آخرتی و بهشتی می کند.
▫️تلاوت کتاب خدا روشنگر دل و دیده است.
▫️قرآن حیات روشن دلهاست
▫️قرآن فروغ و شمع محفلهاست
▫️عطر دل انگیزش صفا دارد
▫️درسی ز اخلاص و وفا دارد
▫️انس با این کتاب مقدس و خواندن آیات وحی رشته های وابستگی به دنیا را قطع می کند و مسلمانان را آخرتی می سازد.
نگاه به چهره ی نورانی و الهی حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم نیز، وابستگیهای مادی را می کاهد و عشق به آخرت را در دل پدید می آورد. انفاق در راه خدا نیز نشان وارستگی انسان از وابستگی به مادیات است و با انفاق خالصانه و بی ریا می توان بهشت را خرید و به رضای خدا رسید.
اگر این سه چیز از این دنیای دون در نظر حضرت فاطمه (علیها السّلام) دوست داشتنی است، برای پیروان او نیز می تواند سرمشق و الگو باشد.
خوشا آنان که «دنیا» را وسیله ی سعادت «آخرت» می سازند.
📗منبع: #حکمت_های_فاطمی ، جواد محدثی
https://eitaa.com/eslam20
✍️پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
من نام دخترم را فاطمه (س) گذاشتم زیرا خدای عزوجل فاطمه (س) و هر کس او را دوست دارد از آتش دوزخ دور نگه داشته است.
📚 امالی ج۱ ص۲۹۴
پرچم زهرا به هر كشور شود در اهتزاز
بی گمان آن خطّه را الله عزت می دهد
https://eitaa.com/eslam20
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
يا فَاطِمَةُ! أَبْشِرِي فَلَكِ عِنْدَ اَللَّهِ مَقَامٌ مَحْمُودٌ تَشْفَعِينَ فِيهِ لِمُحِبِّيكِ وَ شِيعَتِكِ فَتُشَفَّعِينَ
ای فاطمه! بشارت باد که در پیشگاه خداوند جایگاه شایسته ای داری(که در آن جایگاه) برای دوستدارانت و شیعیانت شفاعت می کنی و شفاعتت پذیرفته می شود
📗بحار الأنوار ج29 ص346
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
#داستان_های_اخلاقی
✍️زنى به حضور حضرت داوود (ع) آمد و گفت: اى پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟
💠داوود (ع) فرمود: خداوند عادلى است که هرگز ظلم نمى کند.
سپس فرمود: مگر چه حادثه اى براى تو رخ داده است که این سؤال را مى کنى؟
زن گفت: من بیوه زن هستم و سه دختر دارم، با دستم ریسندگى مى کنم، دیروز شال بافته خود را در میان پارچه اى گذاشته بودم و به طرف بازار مى بردم تا بفروشم و با پول آن غذاى کودکانم را تهیه سازم ، ناگهان پرنده اى آمد و آن پارچه را از دستم ربود و برد و تهیدست و محزون ماندم و چیزى ندارم که معاش کودکانم را تأمین نمایم .
هنوز سخن زن تمام نشده بود که ...
در خانه داوود (ع) را زدند ، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد ، ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود (ع) آمدند و هر کدام صد دینار (جمعاً هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید. حضرت داوود (ع) از آن ها پرسید : علت این که شما دسته جمعى این مبلغ را به اینجا آورده اید چیست ؟ عرض کردند: ما سوار کشتى بودیم ، طوفانى برخاست ، کشتى آسیب دید و نزدیک بود غرق گردد و همه ما به هلاکت برسیم ، ناگهان پرنده اى دیدیم ، پارچه سرخ بسته اى به سوى ما انداخت ، آن را گشودیم ، در آن شال بافته دیدیم ، به وسیله آن مورد آسیب دیده کشتى را محکم بستیم و کشتى بى خطر گردید و سپس طوفان آرام شد و به ساحل رسیدیم و ما هنگام خطر نذر کردیم که اگر نجات یابیم هر کدام صد دینار، بپردازیم و اکنون این مبلغ را که هزار دینار از ده نفر ماست به حضورت آورده ایم تا هر که را بخواهى ، به او صدقه بدهى.
حضرت داوود (ع) به زن متوجه شد و به او فرمود : پروردگار تو در دریا براى تو هدیه مى فرستد، ولى تو او را ظالم مى خوانى ؟ سپس هزار دینار را به آن زن داد و فرمود : این پول را در تأمین معاش کودکانت مصرف کن ، خداوند به حال و روزگار تو ، آگاهتر از دیگران است.
https://eitaa.com/eslam20
🔴رضایت به گناه
🔺 رضایت به گناهِ گنهکار و خاموشی در برابر گناه از عوامل زمینهساز اجتماعی گناه است و نقش به سزایی در پیدایش و استمرار گناه دارد.
🔅 خداوند در آیه 183 سوره آل عمران به یهودیان زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله که به پیامبرکُشی اجدادشان راضی بودند میفرماید: "شما قاتل هستید!"
🔅 امام صادق علیه السلام کسانی را که در عصر ایشان به قتل امام حسین علیه السلام در کربلا خشنود بودند قاتل معرفی کرد و با استناد به آیه مذکور فرمود: رضایت به قتل، انسان را در صف قاتلین قرار میدهد.
📚 وسائل الشیعه، ج 11، ص 412 و 509
💢 در بعضی از زیارتنامهها از جمله در زیارت اربعین میخوانیم:
"خدا لعنت کند امتی را که جریان قتل تو را شنید و به آن راضی شد."
https://eitaa.com/eslam20
✍️ آیتالله بهجت:
آقایی میگفت: «جماعتی بودیم، آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف، تشریف آوردند و امامت کردند، ولی حمد و سوره را حسابی ساده قرائت فرمودند.»
خدا میداند همین عبادتهای ساده و مختصر اگر از اهلش صادر شود چه اثرها دارد، ولی مفصّل آن از غیر اهلش بیاثر است.
📚 کتاب حضرت حجت(عج)، ص٣۴٩ مجموعه بیانات آیتالله بهجت(ق) پیرامون حضرت ولی عصر(عج)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20