✍ عنِ النَّبِىِّ صلي الله عليه و آله:
احَبُّ الاَْعْمالِ اِلَى اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سُرُورٌ يُدْخِلُهُ مُؤْمِنٌ عَلى مُؤْمِنٍ، يَطْرُدُ عَنْهُ جُوعَهُ اَوْ يَكْشِفُ عَنْهُ كَرْبَهُ.
بهترين اعمال در پيشگاه الهى سه چيز است:
ايجاد خوشحالى در دل مؤمن،
رفع گرسنگى،
و زدودن غم و اندوه از چهره او.
📚بحارالأنوار، ج 74، ص 312 .
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✍ امام على (علیه السلام)
استغفار گناهان را پاك مى ڪند.
📚 غررالحڪم حدیث ۳۴۲
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✳️ بینیازی گذرا، بینیازی پایدار
✍ #امام_هادی علیه السلام میفرماید: «استغنائک عن الشئ خیر من استغنائک به» یعنی از چیزی #بینیاز باشی، بهتر است از اینکه بهوسیلهی آن چیز بینیاز شوی؛ زیرا وقتی روح از چیزی مستغنی شد (استغناء عن الشئ) بهتر است از این که روح بهوسیلهی آن چیز مستغنی گردد. پولدار شدن، استغناء بالشئ است ولی نیاز به پول نداشتن و مستغنی از پول شدن، این استغناء عن الشئ است.
#مؤمن شدن، ملتفت الی الله شدن و متوکل علی الله بودن، و به خدا وابسته بودن و... غنای روحی و روانی به انسان میدهد، و همین است معنای #استغناء، یعنی استغنای از پول و ثروت. آن استغنایی که خدای تعالی استغنای طیّب میداند، این است که انسان از نظر روحی غنی شود.
برخی از صفات با نفس انسان #اتحاد_وجودی پیدا میکنند؛ مانند همین غنا و وقتی اتحاد وجودی پیداکرد، این غنا، غنای ذات و روح انسان میشود. ولی وقتی بهوسیلهی پول غنا حاصل شد، این غنا ذاتی او نیست. غنائی است گذرا که گاهی هست و گاهی نیست.
شما باید بیابید که غنی هستید و بینیازید، البته نه با پول بلکه بدون آن. به فرمایش امام هادی (علیه السلام)، چون از پول بینیازید، بینیاز هستید، و این نعمتی است، و این شأن شماست.
👤 #آیت_الله_حائری_شیرازی
📚 از کتاب #تحجرگرایی
📖 صص ۷۱ تا ۷۳
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
#پندانه
🔴چهار "نون" راهگشا
✍ گاهی آدم هنگام گرسنگی با یه "نون" مشکل رو حل میکنه؛ حالا با چهار تا "نون" میشه جلوی خیلی از مشکلات را گرفت و به آرامش رسید.
🔰 این هم "چهار نون" راهگشا:
نبین
نگو
نشنو
نپرس
1⃣ نَبین
1- عیب مردم را نَبین.
2- مسائل جزئی در زندگیِ خانوادگی را نَبین.
3- کارهای خوب خودت را که برای دیگران انجام دادی، نَبین.
4- گاهی باید وانمود کنی که ندیدی (اصل تغافل).
2⃣ نگو
1- هر چه شنیدی، نگو.
2- به کسی که حرفت در او تأثیر ندارد، چیزی نگو.
3- سخنی که دلی را بیازارد، نگو.
4- هر سخن راست را هر جا، نگو.
5- هر خیری که در حق دیگران کردی، نَگو.
6- راز را حتی به نزدیکترین افراد نگو.
3⃣ نَشنو
1- هر سخنی ارزش شنیدن ندارد، نَشنو.
2- وقتی دو نفر آهسته سخن میگویند، سعی کن نَشنوی.
3- غیبت را نَشنو.
4- گاهی وانمود کن که نشنیدی (اصل تغافل).
(خود را به نشنیدن بزن)
4⃣ نَپرس
1- آنچه را که به تو مربوط نیست، نپرس.
2- آنچه که شخص از گفتنش شرم دارد، نپرس.
3- آنچه باعث آزار شخص میشود، نپرس.
4- آن پرسشی که در آن فایدهای نیست، نپرس.
5- آنچه که موجب اختلاف و نزاع میشود، نپرس.
https://eitaa.com/eslam20
✍امام هادی(ع)می فرمایند:
نارضایتی پدر و مادر، کم توانی را به دنبال دارد و آدمی را به ذلت می کشاند ...
📚مسند الامام الهادی، ص۳۰۳
https://eitaa.com/eslam20
✍امام هادی علیه السلام:
جایگـاه مـردم در دنیا به «اموال» است و در آخرت به «اعمال»
📚بحارالأنوار ج 75 ص 368
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍امام صادق علیهالسلام:
نیکی و خوشاخلاقی شهرها را آباد وعمرها را زیاد میکند.
📚التوحید،ص۶۳
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🔴آیا گناه بو دارد؟
✍آری! همه چیز میتواند بو داشته باشد چنانکه حضرت یعقوبعلیه السلام گفت: «انی لاجد ریح یوسف»؛(سوره یوسف، آیه 94) من بوی یوسف را (از راه دور) احساس میکنم.
و چنین است که علیعلیه السلام میفرماید: تعطّروا بالاستغفار لا یفضحنّکم روائح الذنوب؛(بحارالانوار، ج 6، ص 22.)
با استغفار خودتان را معطر کنید تا بوی گناه شما را رسوا نکند.
پس گناه خیلی بدبوست امّا گویی مشام ما آن را درک نمیکند. باید مشامّ انسان تیز بشود. این بدبویی او آبرو را میبرد.
آنچه مطلب را روشنتر میکند، حدیثی است که شخصی از امام سجادعلیه السلام پرسید. فرشتهها اعمال انسان را میبینند و مینویسند ولی چگونه از نیتها خبردار میشوند تا آنها را ثبت کنند؟
امامعلیه السلام با طرح پرسشی چنین پاسخ داد: آیا بوی باغ و لجنزار یکسان است؟(ارشاد القلوب، باب 5) یعنی نیت خیر بوی عطر دارد و نیت بد بوی تعفّن. پس فرشتگان با نیت خوب بوی عطر را میشنوند و با نیت زشت بوی گند را. بوی باغ و چاه معلوم است.( استاد جوادی آملی)
📚سلسه مباحث راهکارهای دوری از گناه -مولف عزیزالله حیدری
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✅لیلة الرغائب و ثواب اعمال آن
✍️اولین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرّغائب گویند. حضرت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در روایتی که فضیلت ماه رجب را بیان میکرد فرمود: از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را لیلة الرّغائب نامیدند. آنگاه حضرت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله اعمالی را برای آن شب به این کیفیت بیان فرمود: روز پنج شنبه اوّل ماه را روزه میگیری، چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز میگذاری (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنّا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو الله احد» را میخوانی. پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه میگویی: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَعَلی آلِهِ»؛ آنگاه به سجده میروی و هفتاد بار میگویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»؛
سپس سر از سجده برمیداری و هفتاد بار میگویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ»؛ بار دیگر نیز به سجده می روی و هفتاد مرتبه می گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»؛ آنگاه حاجت خود را میطلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد. حضرت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در فضیلت این اعمال فرمود: «کسی که چنین نمازی را بخواند، خداوند همه گناهانش را بیامرزد و در قیامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت میکند، و چون شب اول قبر فرا رسد، خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره، با رویی گشاده و درخشان و زبانی فصیح و گویا، به سوی قبر او میفرستد.
آن چهره نیکو به وی گوید: «ای حبیب من! بر تو بشارت باد! که از هر شدت و سختی نجات یافتی» از آن چهره نورانی میپرسد: «تو کیستی؟ من تاکنون چهرهای از تو زیباتر ندیدهام و بویی از بویت خوشتر به مشامم نرسیده؟!» آن چهره نیکو پاسخ دهد: «ای حبیب من! من پاداش آن نمازی هستم که تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آوردهای؛ من امشب به نزد تو آمدم، تا حقت را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم تا زمانی که همگی در روز رستاخیز برخیزند و در عرصه قیامت بر سرت سایه بیفکنم»
https://eitaa.com/eslam20
📷سه شب مهم سال که زندگی ما را میسازد
✍بین مناسبتهای مختلف در تقویم دینی ما سه شب هست که جایگاه ویژهای داره و میتونه بیشتر از قبل بندهها رو به خدا نزدیک کنه.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
در زمان #امام_هادی(ع) شخصی به نام عبدالرحمن که از اهل سنت بود میگه رفتم کنار کاخ متوکل عباسی، شنیدم متوکل مردی را احضار کرده و قصد جانشو داره!
تصميم گرفتم اونجا بمونم تا ببينم كار به كجا ميکشه؟ پرسیدم این مرد کیه؟ گفتن این امام رافضیهاست! همین که چشمم به امام هادی افتاد محبتش تو دلم جای گرفت! دعا كردم خداوند وجود نازنينشو از شر متوكل حفظ كنه..
همچنان نگران امام بودم که حضرت در ميان جمعيت به من رسيد و فرمود: خداوند دعاتو مستجاب کنه، مال و فرزند و عمرت هم زیاد کنه!
میگه من از اينكه امام چنين از نهان خبر داد متحير شدم بطوري كه رنگم تغيیر كرد! حاضران گفتند چه شده؟ چرا چنين حيرت زده اي؟! گفتم خير است، ولي اصل ماجرا را به كسي نگفتم، بعدا كه به اصفهان برگشتم كمكم بر مال و فرزندم افزوده شد و ثروتمند شدم و اكنون بيش از هفتاد سال دارم! اين بود علت تشيع من كه اينگونه به حقيقت رسيدم.
📚 المحجة البيضاء، ج4، ص314 .
https://eitaa.com/eslam20
✍امام علی علیه السلام:
💠 لا خَيرَ في عَزمٍ بلا حَزمٍ
در تصميمى كه با دور انديشى همراه نباشد خيرى نيست.
📚 غرر الحكم، ح ۱۰۶۸۲
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20