▪️مظلومیت امیرالمؤمنین علیه السلام از زبان حضرت...
عَنْ مُسَيَّبِ بْنِ نَجَبَةَ قَالَ: بَيْنَمَا عَلِيٌّ ع يَخْطُبُ وَ أَعْرَابِيٌّ يَقُولُ وَا مَظْلِمَتَاهْ فَقَالَ عَلِيٌّ ع ادْنُ فَدَنَا فَقَالَ لَقَدْ ظُلِمْتُ عَدَدَ الْمَدَرِ وَ الْوَبَرِ.
روزی مردی اعرابی در بین سخنرانی امیرالمؤمنین علیه السّلام فریاد زد: «وَا مَظْلِمَتَاهْ ؛ ای مردم به ظلم شده است» حضرت علی علیه السّلام او را به حضور طلبیدو به او فرمود: به تو یک بار ستم شده است اما به من به اندازه ریگ های بیابان و موهای حیوانات ظلم شده است.
📚مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج ٢ ص ١١٥
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
https://eitaa.com/eslam20
▪️ شدیدترین مجازات نادان!
سیره امیرالمؤمنین علیه السلام در برخورد با دشمن نادان
عن امیرالمؤمنین علیه السلام: لِقَنْبرٍ و قد رامَ أن يَشتِمَ شاتِمَهُ : مَهْلاً يا قَنبرُ ! دَعْ شاتِمَكَ مُهانا تُرْضِ الرَّحمنَ و تُسخِطِ الشَّيطانَ و تُعاقِبْ عَدُوَّكَ ، فَوَالذي فَلَقَ الحَبَّةَ و بَرَأ النَّسَمَةَ ما أرضَى المؤمنُ رَبَّهُ بِمِثلِ الحِلْمِ ، و لا أسخَطَ الشَّيطانَ بِمِثلِ الصَّمتِ ، و لا عُوقِبَ الأحمَقُ بمِثلِ السُّكوتِ عَنهُ.
امیرالمؤمنین علیه السلام خطاب به قنبر كه مى خواست به كسى كه بد و ناسزا گفته بود ، ناسزا گويد فرمود : آرام باش قنبر ! دشنامگوى خود را خوار و سرشكسته بگذار تا خداى رحمان را خشنود سازی و شيطان را به خشم آوری و دشمنت را كيفر داده باشى.
قسم به خدايى كه دانه را شكافت و خلايق را بيافريد، مؤمن پروردگار خود را با چيزى همانند بردبارى و گذشت خشنود نكرد و شيطان را با حربه اى چون خاموشى به خشم نياورد و احمق را چيزى مانند سكوت در مقابل او كيفر نداد.
📚أمالي المفيد ، ص ۱۱۸
https://eitaa.com/eslam20
▪️اینگونه نباش...!
قَالَ علی عليه السلام لِرَجُلٍ سَأَلَهُ أَنْ يَعِظَهُ:لَا تَكُنْ مِمَّنْ يَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَيْرِ عَمَلٍ وَ يُرَجِّي التَّوْبَةَ بِطُولِ الْأَمَلِ...
مردى از امام علی علیه السلام درخواست نصیحت کرد، حضرت فرمود: از كسانى مباش كه بدون عمل به آخرت اميد دارند، و با آرزوهاى دور و دراز توبه را به تأخير مى اندازند...
📚نهج البلاغه حکمت ۴۲
https://eitaa.com/eslam20
امیرالمؤمنین(ع) را با چهار چیز یاری کنیم
▪️عنه عليه السلام : ألا و إنَّ لِكُلِّ مَأمومٍ إماما يَقتَدي بِهِ و يَستَضيءُ بِنورِ عِلمِهِ ، ألا و إنَّ إمامَكُم قَدِ اكتَفى مِن دُنياهُ بِطِمرَيهِ ، و مِن طُعمِهِ بِقُرصَيهِ ، ألا و إنَّكُم لا تَقدِرونَ عَلى ذلكَ ، و لكِنْ أعِينوني بِوَرَعٍ و اجتِهادٍ ، و عِفَّةٍ و سَدادٍ
امام على عليه السلام در نامه اش به عثمان بن حنیف والی بصره چنین فرمودند :
هان! هر مأمومی امامی دارد كه به او اقتدا مى كند و از نور دانشش پرتو مى گيرد. بدانيد كه امام شما از دنياى خود به دو جامه كهنه و فرسوده و از خوراكش به دو قرص نان بسنده كرده است. البته شما از عهده چنين كارى بر نمى آييد، اما با پارسايى و سخت كوشى و عفّت و درستكارى مرا يارى رسانيد.
📚نهج البلاغه نامه ٤٥
https://eitaa.com/eslam20
🔘 جایگاه هر کدام از شبهای قدر...
امام صادق عليه السلام: التَّقديرُ في لَيلَةِ تِسعَ عَشرَةَ، والإبرامُ في لَيلَةِ إحدى وعِشرينَ، وَالإِمضاءُ في لَيلَةِ ثَلاثٍ وعِشرينَ
◾️سرنوشت (مُقَدَّر شدن)، در شب نوزدهم است و محكم ساختن، در شب بيست و يكم و امضا (حتمى سازى)، در شب بيست و سوم
📚الكافی جلد ٤ صفحه ١٥٩
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 24 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 22 رمضان 1444 قمری
❄️ 13 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز دومین دوره مشروطه یا تجدید حیات مشروطیت (1288 ش)
➕ درگذشت آیت اللَّه "شیخ مجتبی حاتمی لنکرانی" (1365 ش)
➕ رحلت محقق و پژوهشگر اسلامی آیت اللَّه مجتبی محمدی عراقی (1380 ش)
➕ تأسیس مدرسه عالی تلویزیون و سینما در ایران (1349 ش)
🌙 #قمری
➕ سومين شب قدر
➕ درگذشت "ابن ماجه" محدث بزرگ اهل سنت(273 ق)
➕ تصرف مجدد شهر آمل از سوي علويان طبرستان به فرماندهي "داعي كبير"(255ق)
❄️ #میلادی
➕ کشتار وحشیانه مردم هند توسط استعمارگران انگلیسی (1919م)
➕ آغاز جنگ داخلی لبنان توسط فالانژها (1975م)
➕ برپایی نخستین تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگران پس از سه دهه اختناق (2003م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت محقق و پژوهشگر اسلامی آیتاللَّه مجتبی محمدی عراقی (1380 ش)
✍ آیتاللَّه شیخ مجتبی محمدی عراقی در سال 1294 ش (1333 ق) در یکی از روستاهای اطراف اراک متولد شد و پس از تحصیلات ابتدایی به فراگیری علوم دینی روی آورد. وی پس از گذراندن دروس سطح به محفل درس خارج آیات عظام: شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید محمد تقی خوانساری و سیدمحمد حجت کوه کمرهای حاضر شد و مبانی علمیاش را استوار ساخت و علاوه بر شرکت در درسهای فقه و اصول آیتاللَّه بروجردی و جلسات استفتای ایشان، به تولیت مدرسه خان و مدیریت کتابخانه مدرسه فیضیه منصوب شد و خدمات فراوانی را به حوزه علمیه قم ارائه کرد.
🔸 او پس از ارتحال آیتاللَّه بروجردی، به تألیف و تحقیق روی آورد و آثار بسیاری به سامان رسانید که: علمای گمنام، فهرست کتب کتابخانه مدرسه فیضیه در 2 جلد، و تصحیح مجمع الفائدة و البرهانِ محقق اردبیلی در 14 جلد و غوالی اللَّئالی ابن ابی جمهور در 4 جلد از آن جمله است. وی از بیشتر اساتیدش و مراجع نجف و قم، اجازه روایت، اجتهاد و امور حسبیه داشت و در جریان جنگ تحمیلی، فرزندش را به کاروان شهیدان تقدیم نمود.
🔹سرانجام این عالم بزرگوار و محقق خدمتگزار در 24 فروردین 1380 ش برابر با 18 محرم 1422 ق در 86 سالگی بدرود حیات گفت و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20