◼️درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی ، رئیس سابق دیوان عالی کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام (1393ش)
✍️ آیتالله محمد محمدی گیلانی در سال 1307 در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان به دنیا آمد. او در سال 1323 وارد حوزه علمیه رودسر شد و در سال 1325 به حوزه علمیه قم رفت. با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیات عظام: آیتالله بروجردی، علامه سید محمدحسین طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) راه یافت.
✅ کتاب های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر و ترجمه کتاب شفا ابوعلی سینا از آثار این استاد برجسته حوزه علمیه است.
✅ وی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است.
✅ در سال 1388 به پاس سالها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصههای مختلف قضا، نشان درجه یک عدالت از سوی رئیس دولت دهم به وی اهدا شد.
✅ او سرانجام بامداد روز هبجدهم تیرماه 1393، در سن 86 سالگی دار فانی را وداع گفت.
https://eitaa.com/eslam20
◾️درگذشت عالم پارسا آیت الله حاج شیخ علی پناه اشتهاردی (1387ش)
✍️ آیتالله حاج شیخ علی پناه اشتهاردی (۱۲۹۶-۱۳۸۷ش) از فقها و عالمان اخلاق در حوزه علمیه قم، در هفتم محرم سال ۱۳۴۰ قمری در یکی از محلههای اشتهارد در حومه کرج دیده به جهان گشود. وی دروس عالی حوزوی را نزد عالمان طراز اول گذراند و به مقام اجتهاد نائل شد.
✅ او به دلیل زهد و تقوا و رفتار و منش متواضعانه، در میان طلاب و بزرگان حوزه زبانزد بود و کلاس اخلاق او از دروس شناختهشده حوزه علمیه قم به شمار میآمد.
✅ سرانجام آن عالم وارسته در شامگاه 17 تیر 1387، در سن ۸۷ سالگی دیده از جهان فروبست و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
شاعربزرگ ایرانی ابوالقاسم فردوسی.MP3
15.36M
حجت الاسلام غفاري
م فردوسي
ج 775
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 نکته ای از امام هادی (ع) برای دوستداران زیبایی
🔻امام هادی علیه السلام:
إِنَّ اللّه َ یُحِبُّ الجَمالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ یَـکْرَهُ البُؤْسَ وَ البائِسَ
✳️خداوند، زیبایی و آراستگی را دوست دارد و ژولیـدگی و ژولیـده را دوست نمی دارد.
📚حیاة الإمام علی الهادی، ص ۱۵۳
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 عملی که نعمت را از انسان میگیرد
🔻امام جعفر صادق علیه السلام:
کانَ أبی علیه السلام یَقولُ : إنَّ اللّهَ قَضی قَضاءً حَتما أن لا یُنعِمَ عَلَی العَبدِ بِنِعمَةٍ فَیَسلُبَها إیّاهُ ، حَتّی یُحدِثَ العَبدُ ذَنبا یَستَحِقُّ بِذلِکَ النِّقمَةَ .
✳️ پدرم می فرمود: همانا خداوند حکم قطعی فرموده که هرگاه نعمتی به بنده ای داد، دیگر آن را از وی نستانَد، مگر این که آن بنده گناهی مرتکب شود که سزاوار چنین مجازاتی گردد.
📚الکافی : ۲ / ۲۷۳ / ۲۲
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 ثواب خیرهکننده روزه عید غدیر
🔻امام صادق عليهالسلام:
صِيامُ يَوْمَ غَديرِ خُمٍّ يَعْدِلُ صِيامَ عُمْرِ الدُّنْيا لَوْ عاشَ اِنْسانٌ ثُمَّ صامَ ما عَمَرتِ الدُّنْيا لَكانَ لَهُ ثَوابُ ذلِكَ
🌸 روزه روز #غدير_خم با روزه تمام عمر جهان برابر است؛ يعنى اگر انسانى هميشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگيرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عيد غدير است.
📚 وسائل الشيعه ۷: ۳۲۴، ح ۴
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 جایگاه روز عید غدیر در میان سایر اعیاد
🔻امام صادق عليهالسلام:
وَ يَوْمُ غَديرِ بَيْنَ الْفِطْرِ وَالاَْضْحى وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ
🌸... روز غدير خم در ميان روزهاى عيد فطر و قربان و جمعه همانند ماه در ميان ستارگان است.
📚 اقبال سيد بن طاووس: ۴۶۶
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 توصیهای قابل تأمل از أمیرالمؤمنین (ع)
🔻امام على عليهالسلام:
اللّه َ اللّه َ عبادَ اللّه ِ قَبلَ جُفوفِ الأقلامِ، و تَصَرُّمِ الأيّامِ، و لُزومِ الآثامِ، و قَبلَ الدَّعوَةِ بِالحَسرَةِ
✳️ خدا را [در نظر گيريد] خدا را اى بندگان خدا، پيش از آنكه قلمها از كار باز ايستد و روزها [ى عمر] بهسرآيد و گناهان جا گير شود، و پيش از دعوت به حسرت و دريغ.
📚 دستور معالم الحكم: ۷۸
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 عاقبت ولخرجی
🔻از امام كاظم عليهالسلام:
مَنْ بـَذَّرَ وَاَسـْرَفَ زالَـتْ عَنْهُ النـِّعْمَةُ
✳️ هركس ولخرجى و #اسراف كند، نعـمت از دسـتش مـیرود.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۳۲۷
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
#کاری_نکنیم_که_خانواده_پنهانکار_شوند
زنه پشت جنازه همسرش داشت میخندید.
گفتن : چرا میخندی ؟
گفت : اولین باره که میدونم کجا میره !!! 😐😂😅
🔻بسیاری از انسان ها بخاطر دلایل و توجیهات مختلفی در کارهای خود از پنهان کاری استفاده میکنند. برخی از پنهان کاری ها ممکن هست در خانواده آسیب و خللی ایجاد کند. ولی مرد، زن، یا فرزند بخاطر عواقب برخورد تند در خانواده، سعی در پنهان کاری میکنند، و با دروغ شخص مقابل را قانع میکنند.
🔻با خانواده سعی کنیم طوری برخورد، کنیم که همسر و فرزندمان ما را، دوست، و امین و دلسوز خود بداند و اسرار خود را با ما در میان بگذارد. در غیر اینصورت او ترجیح میدهد، اسرار و واقعیت های خود را پنهان کند.
🔻لذا حضرت فرمود: تمام خیر دنیا و آخرت در دو چیز جمع شده، در رازدارى و دوستى با نیکان.
و تمام بدى ها در دو چیز جمع است افشاى سرّ و دوستى با بدان.
♦️زیرا؛ با فاش شدن اسرار، شخص با سرزنش، قضاوت، گاهی تمسخر، آبروریزی، دعوا، عصبانی شدن بزرگتر و.... روبرو میشود. و شخص ترجیح میدهد واقعیت را بیان نکند.
#حدیث_تصویری
#خانواده #همسر #فرزند #راز #دوست #زن #مرد #پنهان_کاری https://eitaa.com/eslam20
💐 به مناسبت سالروز ولادت امام موسی کاظم علیه السلام.
✍️ امام موسی بن جعفر (۱۲۷یا۱۲۸ق - ۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان، در سال ۱۲۸ق، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان دیده به جهان گشود و در سال ۱۴۸ق، پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید.
✅ دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق، در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید.
✅ دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود. مناظرات و گفتگوهایی با خلفای عباسی، به منظور مشروعیت زدایی از آنان و برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی در پاسخ به پرسشهای آنان وارد شده است. در مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
✅ امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد. از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
✅ منابع شیعه و سنی، تقوی، زهد، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و او را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند. بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان احترام گذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او رفته و می روند. آرامگاه امام کاظم(ع) و آرامگاه نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
https://eitaa.com/eslam20
Tahdir joze26.mp3
3.99M
🔸تند خوانی جزء 26
🔸با صدای استاد معتز آقایی
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✍️ امام حسین علیه السلام فرمود:
هر کس گرهى از مشکلات مؤمنى باز کند و مشکلش را برطرف نماید، خداوند متعال مشکلات دنیا و آخرت او را اصلاح مىنماید.
📚مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۴۱۶،
🍃السلام علیڪ یا اباعبدالله🍃
https://eitaa.com/eslam20
آیت الله قاضی برای تقویت حافظه، خواندن آیت الکرسی و معوذتین ( دو سوره مبارکه ناس و فلق ) را سفارش می فرمودند.
# آیت_الله_قاضی رحمتاللهعلیه
#الّلهُمَّصَلِّعَلیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍوَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
# اللهـمعجـللولیڪالفـرج .
https://eitaa.com/eslam20
بعضی ها خیلی راحت به مردم و به شیعیان امیرالمومنین لعنت می فرستند.
در روایات آمده لعنت فقط به کسانی جایز است فرستاده شود که ائمه علیهم السلام یا قرآن اجازه داده اند در غیر این صورت لعنت به خود لعن کننده بر می گردد.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 19 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 21 ذی الحجه 1444 قمری
❄️ 10 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ برگزاري كنگره بزرگداشت يكصدمين سال رحلت " ملاحسينقلي همداني" (1373ش)
➕ "رحلت حكيم بزرگوار "شيخ محمد علي زاهد قمشه اي" معروف به "ابوالمعارف" (1332 ش)
➕ ورود نيروهاي سازمان ملل به تهران و بغداد پس از قبول قطعنامه 598 شوراي امنيت (1367 ش)
🌙 #قمری
تولد فقيه مجاهد "سيدمحمد طباطبايي" از رهبران اصلي نهضت مشروطه(1258 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز دوباره جنگ ميان اعراب و اسرائيل پس از تشكيل رژيم صهيونيستي (1948م)
➕ درگذشت "كيم ايل سونگ" سياستمدار برجسته كره اي و رهبر كره شمالي (1994م)
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
♻️ برگزاري كنگره بزرگداشت يكصدمين سال رحلت " ملاحسينقلي همداني" (1373ش)
✍ ملا حسينقلي همداني، فقيه، عابد، عارف و از عرفاي بزرگ اهل طريقت و سير و سلوك در سال 1239 ق در يكي از روستاهاي اطراف همدان به دنيا آمد. كودكي را به شباني گذراند و سپس در تهران در حوزه شيخ عبدالحسين تهراني معروف به شيخ العراقين در رشته معقول درس خواند. او سپس در سبزوار و نجف از محضر عالمان نامداري همچون ملاهادي سبزواري و شيخ مرتضي انصاري حكمت و فلسفه و فقه و اصول را فرا گرفت و در محضر درس اخلاق و عرفان آقا سيد علي شوشتري حاضر شد.
✅ شيخ محمدبهاري، ميرزا جواد ملكي تبريزي، سيد حسن صدر و سيد جمال الدين اسدآبادي از جمله شاگردان اين شخصيت برجسته ديني مي باشند. همچنين نامه ها و مُنشَآت در آداب سلوك، مناجاتها و تقريرات شيخ انصاري، از جمله آثار ملاحسينقلي همداني هستند.
✅ سرانجام اين عالم بزرگوار و عارف باللَّه در سال 1272 ش برابر با 1311 ق در هفتاد و دو سالگي در كربلاي معلّي به ديدار معبود شتافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◾️"رحلت حكيم بزرگوار "شيخ محمد علي زاهد قمشه اي" معروف به "ابوالمعارف" (1332 ش)
✍ شيخ محمدعلي زاهد قمشهاي معروف به ابوالمعارف در حدود سال 1250ش (1290ق) در شهرضا (قمشه) در استان اصفهان به دنيا آمد. وي پس از فرا گرفتن مقدمات در زادگاه خود، به اصفهان رفت و در محضر بزرگاني مانند جهانگير خان قشقايي، آخوند ملامحمد كاشاني و ديگر بزرگان به آموختن فقه، فلسفه، حكمت و عرفان پرداخت.
🔹او سپس به سير و سلوك در آفاق و انفس روي آورد و حدود چهل سال در ممالك مختلف اسلامي از قبيل عربستان، كويت، بحرين و عراق به سير و سياحت مشغول شد. وي پس از اين سفر و مصاحبه با بزرگان اهل دانش و عرفان، خود، عالمي وارسته و عارفي فرزانه گشت و سپس به ديار خويش روي نهاد. او در آنجا به تدريس و تربيت همت گماشت كه حكيم محييالدين مهدي الهي قمشهاي از جمله شاگردان اوست.
🔸از خدمات ارزنده شيخ زاهد، تاسيس مدارس جديد و خدمات فرهنگي در شهرضا بود كه به دليل تلاش وي در نشر معارف اسلامي به ابوالمعارف ملقب شد.
🔹اين حكيم الهي سرانجام در نوزدهم تيرماه 1332ش برابر با 28 شوال 1372ق در 82 سالگي در شهرضا وفات يافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار مخرب و زیان بار حرص
🌷 پيامبر صلى الله عليه و آله:
از حرص بپرهيزيد كه پيشينيان شما در نتيجه حرص هلاك شدند، حرص آنها را به بخل وادار كرد و بخيل شدند. حرص آنها را به قطع رحم وادار كرد و با خویشاوندان قطع رابطه كردند. حرص به بدى وادارشان كرد و بدكار شدند.
🌹 إِيّاكُم وَالشُّحَّ فَإِنَّما هَلَكَ مَن كانَ قَبلَكُم بِالشُّحِّ اَمَرَهُم بِالبُخلِ فَبَخِلوا وَأَمَرَ هُم بِالقَطيعَةِ فَقَطَعوا وَأَمَرَهُم بِالفُجورِ فَفَجَروا؛
📗 نهج الفصاحه، ص 353، ح 992
https://eitaa.com/eslam20
❓حرص ممدوح و مذموم کدام است؟
✍ حرص مانند سایر صفات انسانی یک سرمایه الهی است که در وجود انسان قرار داده شده است تا در مسیر کمال یاری اش کند. این حرص به دو گونه است: گاه صفت حرص در مسیر صحیح استفاده می شود و باعث می شود انسان از کار خیر سیر نشود و برای کسب هر چه بیشتر رضای الهی نهایت تلاش خودش را به کار گیرد که این نوع حرص ممدوح است.
🌺امیرالمؤمنین علی (ع) در این باره می فرمایند: «لَا حِرْصَ كَالْمُنَافَسَةِ فِي الدَّرَجَات» ھیچ حرصی [در شايستگى] ھمانند رقابت براى رسیدن به درجات عالیه نیست! (1)
✅ و گاه صفت حرص از مسیر سازنده اش خارج می شود و رنگ شیطانی می گیرد. در این صورت به یکی از رذایل اخلاقی مهلک تبدیل می شود. و انسان خیر خود را در منفعت دنیا می بیند و برای کسب دنیا خودش را هلاک می کند.✅ چنین انسانی آنقدر در طلب دنیا اشتیاق نشان می دهد که از هر راهی هر چند خلاف رضای خداوند باشد، مثلا به جمع مال می پردازد و سیری ناپذیری او باعث می شود تمام عمرش را در این راه صرف کند.این حرص همان حرصی است که در آیات و روایات اسلامی مذموم و ریشه بسیاری از بداخلاقی ها شمرده شده است. چنانکه امام علی علیه السلام فرمودند:
🌷«اَلحِرصُ موقِعٌ فى كَثيرِ العُيوبِ»؛ حرص انسان را به عيب هاى زيادى مبتلا مى كند.(2)
__________
(1) تحف العقول ص 286 - بحار الانوار(ط-بیروت) ج 75 ، ص 165
(2) تصنیف غررالحکم و درر الکلم ص 295 ، ح 6639.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
غضب الهی.MP3
45.14M
حجت الاسلام
غفاري
م غضب الهي
ج 776
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 بازار سود و زیان
🔻امام هادی علیه السلام:
أَلدُّنیـا سـُوقٌ رَبِحَ فیها قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخـَرُونَ؛
✳️دنیــا بـازاری اسـت که جمعی در آن سود می برند و گروهی زیان می بینند.
📚 تحف العقول، ص ۷۷۴
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻آیت الله سید رضا بهاءالدینی
🔹عقل يک نورانيت الهي است. اين نورانيت در هر که پيدا شد، اول خودش را ميسازد فقط به فکر اين نيست که مردم بدي نکنند. ميگويد: اول بايد خودم بد نباشم. ابتدا به فکر سازندگي خويش است. انبيا اولين کاري که کردند، خود را از رذائل نفساني دور کردند و به فضائل الهي آراستند. کسي که ايمان به خدا پيدا کند، ميگويد: اصلاحات را بايد از خود شروع کنيم؛ نه اينکه مردم بدي نکنند و ما هر کاري ميخواهيم بکنيم
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: ثَلاثُ فَرَحاتٍ لِلمُؤمِنِ فِي الدُّنيا: لِقاءُ الإِخوانِ، وتَفطيرُ الصّائِمِ، وَالتَّهَجُّدُ مِن آخِرِ اللَّيلِ.
🔹سه چیز مایۀ شادمانی مؤمن در دنیاست: ديدار برادران، افطاری دادن به روزهدار، و عبادت آخر شب.
📚 کتاب من لایحضره الفقيه: ج۴ ص۳۶۰ ح۵۷۶۲
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: قالَ سُلَيمانُ بنُ داوُودَ عليه السلام: اُوتينا ما اُوتِيَ النّاسُ وما لَم يُؤتَوا، وعُلِّمنا ما عُلِّمَ النّاسُ وما لَم يُعَلَّموا، فَلَم نَجِد شَيئا أفضَلَ مِن خَشيَةِ اللّهِ فِي الغَيبِ وَالمَشهَدِ، وَالقَصدِ فِي الغِنى وَالفَقرِ، وكَلِمَةِ الحَقِّ فِي الرِّضا وَالغَضَبِ، وَالتَّضَرُّعِ إلَى اللّهِ عز و جل في كُلِّ حالٍ .
🔹سليمان بن داوود عليه السلام گفت : «آنچه به مردم داده شده و نشده است ، به ما داده شد و آنچه به مردم آموخته شده و نشده است ، به ما آموخته شد . با اين وصف ، چيزى برتر از خداترسى در نهان و آشكار ، ميانه روى در توانگرى و نادارى ، حق گويى در حال خوشى و خشم ، و زارى به درگاه خداوند عز و جل در همه حال ، نيافتيم».
📚 الخصال : ص ٢٤١ ح ٩١
https://eitaa.com/eslam20