◾️رحلت عالم مجاهد شیخ محمد تقی بهلول (1384ش)
✍ شیخ محمدتقی بهلول گنابادی در سال 1297 شمسی در روستای بیلند گناباد چشم به جهان گشود. در کودکی به مکتب پدر رفت و به فراگیری قرآن کریم همت گمارد و در سن هشت سالگی موفق به حفظ کل قران گردید و سپس به تحصیل در علو دینی پرداخت.
✅ نام این مجاهد راه حق و حقیقت در تاریخ معاصر ایران با قیام خوش و آزادی خواهانه مسجد گوهرشاد علیه واقعه کشف حجاب قرین شد. اکنون پس از هفتاد سال هنوز صدای این عالم ربانی در شبستان مسجد گوهرشاد طنین انداز است و خشت خشت آن بر شجاعت و ظلم ستیزی وی گواه است.
✅ این عارف ربانی علاوه بر تسلط بر ادبیات عرب از ذوق سرودن اشعار نغز و طنز نیز برخوردار بود. بیش از 200 هزار بیت شعر سروده بود و 50 هزار بیت شعر از دیگر شاعران از برداشت. او سرانجام در 7 مرداد 1384 پس از 105 سال عمر با برکت چشم از جهان فرو بست.
https://eitaa.com/eslam20
برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
۱۰- وفاي به عهد
✍ وفاي به عهد از برترين خصلتها و نشانهي جوانمردي، خداباوري، شرافت نفس و صدق و راستي است. به فرمودهي امام علي عليهالسلام: " اشرف الخلايق الوفاء." (1)عاليترين خوى ها، وفادارى [به عهد و پيمان ها ]است.
و در بياني ديگر فرمودند:" أصلُ الدِّينِ أداءُ الأمانةِ و الوَفاءُ بالعُهودِ." (2) بنياد دينداري، به جا آوردن امانت و پايبندي به عهد و پيمان است.
✅ عاشورا صحنهي وفا از يك سو و بيوفايي از سوي ديگر بود. شب عاشورا، امام ياران خويش را صادقترين و باوفاترين ياران معرفي كرد: " لَا أَعْلَمُ أَصْحَاباً أَوْفَى وَ لَا خَيْراً مِنْ أَصْحَابِي... ." (3) من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحاب خودم و خاندانی نیکوکارتر و نزدیکتر از خاندان خودم سراغ ندارم.
✅ ياران در چند نوبت وقتي امام بيعت خويش را برداشت و از آنان خواست كه بروند، يكصدا اعلام وفاداري كردند و امام خويش را تنها نگذاشتند و به اصول زيباي عهدشان پايبند بودند.
" وَاللهِ لا نفارِقُک... نَحْنُ قُتِلْنا بَيْنَ يَدَيْكَ نَكُونُ قَدْ وَفَيْنا لِرَبِّنا وَقَضَيْنا ما عَلَيْنا.." (4) به خدا سوگند از تو جدا نميشويم... و چون كشته شويم [به عهد خود] وفا كردهايم و تكليف خويش را ادا نمودهايم و آنچه بر ذمّه ما واجب است به جاي آورده ایم.
✅ بر خلاف جمعي از كوفيان كه بيوفايي كردند و پس از نامه نوشتن و دعوت كردن، به جنگ آن حضرت آمدند، به طوري كه امام حسين عليهالسلام همواره در خطبههاي خويش از آنان با «غدر» «خذلان» «نقض عهد» «خلع بيعت» و... اشاره كرده و بر نقض عهد و پيمان نكوهش ميكردند.
(1)غرر الحکم، ج ۱، ص ۸۸
(2) همان
(3) الارشاد، ج۲، ص۹۱
(4) لهوف، ص۱۵۳
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۸- مقام لعن
🌷اللَّهُمَّ الْعَنْ أَوَّلَ ظَالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد،
✍ اين لعن مقام و عبادت بزرگي است که ما را از سقوط و انحطاط و از خطر امواج فتنه که از دستگاه شياطين جني و انسي مي آيد، حفظ مي کند. گويا مؤمن خودش يکي از قلعه ها و سنگرهاي اسلام است و شياطين سعي مي کنند اين سنگر را با امواج ظلماني خود فتح کنند و لعن مانع این فتح می شود.
🔹شياطين و ائمه جور، امواج ظلمات و سيئات خود را مي فرستند و مي خواهند همه ما را غرق کنند؛
☀️ «لاُزَيِّنَنَّ لَهُمْ وَلاُغْوِيَنَّهُمْ»(حجر/39) (هر باطلی را) در نظر فرزندان آدم جلوه میدهم (تا از یاد تو غافل شوند) و همه آنها را به گمراهی و هلاکت خواهم کشاند.
☀️ و «قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لاَقْعُدَنّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ.شیطان گفت که چون تو مرا گمراه کردی من نیز البته در کمین بندگانت در سر راه راست تو مینشینم.
☀️ ثُمّ لاَتِيَنّهُمْ مّن بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَيْمَانِهِمْ وَعَن شَمَآئِلِهِمْ»(اعراف/16) و .... .
آن گاه از پیش روی و از پشت سر و طرف راست و چپ آنان در میآیم (و هر یک از قوای عامله و ادراکی آنها را به میل باطل میکشم).
🔸در اين جنگ باطني، تنها چيزي که مانع نفوذ اينها مي شود، لعن است. انسان بايد دشمنان خدا را لعن کند و خود قرآن کريم هم مکرراً آنها را لعن مي کند. اگر مداومت بر اين لعن ها نباشد امواج فتنه ها ما را هم با خودش غرق مي کند.
https://eitaa.com/eslam20
❗️ #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۱- سرنوشت رهبری
✍ برای رسول خدا به عنوان «رهبر»، تداوم «راه» بسیار مهم بود. بارها و بارها آن حضرت، نسبت به جانشینی خویش و وصیّ خود، سخن گفته بود. صریح ترین و اساسی ترین و به یادماندنی ترین شکل آن اعلام و تعیین، حادثه «غدیرخم» بود، آن هم با فرمان صریح و قطعی خداوند که حکم پروردگار را به مردم ابلاغ کند.
☀️« يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ...» مائده/ 67.
✅ پیامبر(ص) نسبت به این که قریش، پس از رحلت آن حضرت با علی (ع) و مسأله خلافت چه خواهند کرد و مظلومیّت این خاندان و کنار زدن امیرمؤمنان از صحنه سیاسی وحق قطعی و مشروعش، بارها اظهار نگرانی کرده بود و وقایع بعدی را به حضرت (ع) یادآور شده بود.
✅ آن پیامبر دلسوز و آینده نگر، پیش بینی می کرد که فاسقان و طغیانگران قریش، علی (ع) را مظلوم سازند. و به آن حضرت چنین ابراز می کرد که: بیم آن دارم که اگر بر سر خلافت و حق خویش با آنان به کشمکش بپردازی و منازعه کنی، تو را بکشند.(1) و می فرمود:
🌷 «امّاالّتی اخافُها علیه، فَغَدْرُقریشٍ به من بعدی؛(2) آنچه بر او نسبت به آن بیم دارم، آن است که قریش پس از من با او از در نیرنگ و حیله در آیند.»
و دیدیم که نگرانی حضرت رسول به جا بود و مظلومیت و محرومیت 25 ساله امیرالمؤمنین از حق خویش، رقم خورد.
(1) بحارالانوار، ج 39، ص 342
(2) همان، ج 39 ص 76
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
نمازصبح ونمازظهرروزعاشوراامام حسین علیه السلام.MP3
25.98M
حجتالاسلام
غفاری
م نمازصبح ونمازظهرعاشوراامام حسین علیهالسلام
جلسه 793
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 سه پاداش خدای متعال به سیدالشهدا (علیهالسلام)
🔻امام محمدباقر علیهالسلام:
اِنَّ اللهَ تعالی عَوَّضَ الحسینَ عَلیهالسلام مِن قَتلهِ أَنْ جَعَلَ إلامامةَ فی ذُرِّیَّتِه وَالشِّفاءَ فی تُربَتِهِ و اِجابَةَ الدُّعاءِ عِندَ قَبره.
◼️ خداوند متعال در برابر شهادت امام حسین(ع) سه چیز به او مرحمت فرمود:
امامت را در نسل او،
شفا را در تربت او و
اجابت دعا را در کنار مرقدش قرار داد.
📚 بحارالأنوار، ج ٤٤، ص ٢٢١
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
🌹 الْسَلاٰمُ عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ و علَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ،
🔳 علَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ الليْلُ وَالنَّهارُ، وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ
▪️السَّلام عَلَى الحُسَيْن،
▪️ وعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ،
▪️وعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ،
▪️ وعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسین علیه السلام: .. فَمَن أطاعَني كانَ مِنَ المُرشَدينَ، ومَن عَصاني كانَ مِنَ المُهلَكينَ، وكُلُّكُم عاصٍ لِأَمري، غَيرُ مُستَمِعٍ لِقَولي، قَدِ انخَزَلَت عَطِيّاتُكُم مِنَ الحَرامِ، ومُلِئَت بُطونُكُم مِنَ الحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلوبِكُم.
🔹..هر كس مرا فرمان بَرَد از رهيافتگان است و هر كس نافرمانى كند از هلاكشدگان و همه شما از فرمان من سرپيچى مىكنيد و به گفتهام گوش نمىدهيد؛ زيرا عطاياى شما را از حرام پرداختهاند و درونتان، از حرام پُر شده است و از اين رو، خداوند بر دلهايتان مُهر زده است» .
📚 مقتل الحسين للخوارزمي : ج ٢ ص ٦
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻علامه طباطبایی قدسسره:
🔸به یاد خدا باش تا خدا به یادت باشد، اگر خدا به یاد انسان بود، از جهل رهایى مىیابد و اگر در کارى مانده است، خداوند نمىگذارد عاجز شود، و اگر در مشکل اخلاقىگیر کرد، خدایى که داراى اسماء حسنى است و متصف به صفات عالیه البته به یاد انسان خواهد بود.
📚یادها و یادگارها، ص93
https://eitaa.com/eslam20
🏴امام حسین (علیهالسّلام) برای روشنگری عزیزان خود را به میدان آورد
◾️ رهبر انقلاب: امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) برای بیان حقیقت، روشنگری در طول تاریخ، عزیزترین عزیزان خود را برمیدارد میآورد وسط میدان. امام حسین (علیهالسّلام) که میدانست حادثه چه جور تمام خواهد شد؛ زینب را آورد، همسران خود را آورد، فرزندان خود را آورد، برادران عزیز خود را آورد.۱۳۸۸/۰۹/۲۲
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻امام خامنه ای مدظله العالی:
🔸اساس دین با عاشورا پیوند خورده و به برکت عاشورا هم باقی مانده است.
https://eitaa.com/eslam20
◾️ امام حسين (عليهالسلام):
▪️ «هر که بخشنده باشد، آقایی کند»
🏴 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
📆 امروز شنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
👈 مصادف با ۱۱ محرّم الحرام ١٤٤٥
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
از #امام_حسين (ع) روایت شده:
💠 پنـج چيز است اگر در انسـان نباشد، در او بهـره زيادى نخـواهد بود:
1⃣ #عقل؛
2⃣ #دين؛
3⃣ ادب؛
4⃣ #حيا؛
5⃣ خوش اخلاقى.
📖 «خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ، لَمْ يَكُنْ فِيهِ كَثيرُ مُسْتَمْتَعٍ: اَلْعَقْلُ، وَالدّينُ وَالْأَدَبُ، وَالْحَياءُ، وَحُسْنُ الْخُلْقِ».
📚 حياة الامام الحسين (ع)، ج ۱، ص۱۸۱.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 08 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 12 محرم 1445 قمری
❄️ 30 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ روز بزرگداشت "شيخ شهاب الدين سهروردي" معروف به "شيخ اشراق"
➕ رحلت آيت اللَّه "شهاب الدين اشراقي" داماد مكرم حضرت امام خميني(ره) (1360 ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيتالله شيخ علياکبر مشکيني (1386ش)
🌙 #قمری
➕ ورود كاروان اسيران كربلا به كوفه (61 ق)
➕ دفن اجساد مطهر شهداي كربلا در شب دوازدهم (61 ق)
➕ شهادت حضرت "امام زين العابدين(ع)" به روايتي (95 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "هربرت ماركوزه" متفكر و فيلسوف برجسته آلماني (1979م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️ درگذشت حکیم "شیخ شهاب الدین سهروردی" معروف به "شیخ اشراق" (587ق)
✍ ابوالفتح یحیى بن حَبَش سُهرِوَردی ملقب به شهاب الدین، از بزرگان فلاسفه و حکمای اسلامی است که در فقه، حدیث و دیگر علوم متداول زمان، مهارت داشت. وی حکمت و اصول فقه را از مجدالدین جبلی آموخت و از اساتید دیگر نیز بهره برد. مسلک او اشراق بود. از آنجا که در طریقه ی اشراق، عقل و استدلال برای رسیدن به حقایق کافی نیست، او به سیر و سلوک عرفانی نیز برای رسیدن به معرفت پرداخت.
✅ این عارف مسلمان سرانجام به حَلَب رفت و از لحاظ علمی بر علمای آن سامان برتری جست و مورد لطف حاکم منطقه قرار گرفت. اما دیدگاههای فلسفی و عرفانی سهروردی باعث خشم مخالفان وی شد. پس از مدتی، بدگویىِ علمای حَلب از شیخ، حاکم را به قتل سهروردی مصمم ساخت و سرانجام وی را در سن حدود چهل سالگی به قتل رساندند.
✅ حاکم آن دیار پس از مرگ شیخ پشیمان شد و مسبّبان این عمل را مجازات نمود. سهروردی با وجود عمر کوتاه خویش کتابهای متعددی به فارسی و عربی نوشته است که از آن میان می توان به حکمةُ الاشراق، المبدأ و المعاد به عربی و آواز پر جبرییل و عقل سرخ به زبان فارسی اشاره کرد.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
3نفرازانبیاء که برای امام حسین ع گریه کردند.MP3
22.5M
حجتالاسلام
غفاری
م ۳نفرازانبیاء که برای امام حسین علیهالسلام گریه کردند
جلسه 794
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
امام علی علیه السلام : «أَنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ دُعَاءٌ إِلَى الْإِسْلَام» امر به معروف و نهى از منکر دعوت به اسلام است. (تحف العقول ص۴۱۳)
https://eitaa.com/eslam20
-امام باقر علیه السلام :
«إنَّ الأمرَ بِالمَعرُوفِ و النَّهیَ عَنِ المُنکَرِ سَبِیلُ الأنبِیاءِ و مِنهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِیضَهٌ عَظِیمَهٌ بِهَا تُقَامُ الفَرائِضُ و تَأمَنُ المَذاهِبُ و تَحِلُّ المَکاسِبُ و تُرَدُّ المَظالِمُ و تُعمَرُ الأرضُ و یُنتَصَفُ مِنَ الأعدَاءِ و یستَقِیمُ الأَمر»
همانا امر به معروف و نهی از منکر، راه انبیای إلهی و شیوه صالحان است. وظیفه ی بزرگی است که به برکت آن سایر واجباتْ برپا، راه ها أمن، کسب و تجارتْ حلال، ظلم و تجاوزْ دفع، زمینْ آباد، إعاده ی حقّ بر گردنِ متجاوز گذارده و همه ی کارها سامان می پذیرد.
(وسائل الشیعه، ج۱۶، ص۱۱۹)
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 09 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 13 محرم 1445 قمری
❄️ 31 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ اعلام طرح پرچم رسمي جمهوري اسلامي ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي(1359 ش)
➕ وقوع حادثه جمعه خونين مكه (1366 ش)
➕ شهادت حجت الاسلام "كامياب" نماينده مردم مشهد توسط منافقين (1360 ش)
➕ روز اهداي خون
➕ روز صدا و سيما
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، اصولي و رجالي شيعه آيت اللّه "سيدصدرالدين عاملي اصفهاني" (1263 ق)
➕ درگذشت فقيه و مفسر "سيدابوالقاسم لاهوري" (1324 ق)
❄️ #میلادی
➕ انحلال وزارت مستعمرات انگليس (1966م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۹- مقام سِلم
🌷إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُم،
من با هر کس که با شما صلح و دوستی کرد، مسالمت و دوستی میکنم.
🔹«سلم» یعنی تسلیم شدن.«انی سلم» یعنی حقیقتا من تسلیم هستم و در صلح و دوستی هستم. «سالمکم» از «سالَمَ» آمده که در باب «مفاعله» است؛ به این معنا که این سلم یک طرفه نیست؛ یعنی من تسلیم حقوق کسی هستم که آن کس با اهل بیت در سلم است. من در صلح و دوستی هستم با کسی که با شما اهل بیت در سلم و صلح است.
🔸این مقام، عبارت است از مقام دوستی با دوستان و دوستداران اهلبیت، برای تشکیل یک شبکه متحد در راه تحقق منویّات خاندان عصمت و طهارت. حدود و حقوق اهل بیت علیهم السلام را رعایت کردن، تنها به مشکی پوشیدن و سینه زدن نیست؛ بلکه همان حدود و حقوق خداوند متعال است.
🔹 یعنی کسی که قوانین خدا را محترم می شمارد و خطوط دین را رعایت می کند؛ چنین کسی حقوق اهل بیت را رعایت کرده است؛ کسانی که اینچنین عمل می کنند، ما باید نسبت به آنها در سلم و صلح باشیم و حقوق کوچک و بزرگ آنها را رعایت کنیم.
🔸مؤمن واقعی کسی است که با اهل بیت سلمیت دارد و تسلیم محض آنها است و اهل بیت علیهم السلام هم آنها را دستگیری می کنند.
https://eitaa.com/eslam20
❓ قبل از فرا رسیدن مرگ چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۱)
✍ در كتاب: «اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵ روایتی است که در آن برای تهذیب نفس و جمع کردن زاد و توشه یک برنامه ریزی خوب و منظمی وجود دارد و از همه مهمتر می توان با آن دستور العمل اعمال خود را در طول زندگی قبل از این که مرگ به سراغ ما آید آسیب شناسی کنیم. بنابراین هرگز از خداوند، مرگ را نخواهیم مگر این که چهل عمل را که در این روایت آمده است، انجام داده باشیم. از این رو یکی از حاجات مهم و دائمی ما این باشد که نَمیریم مگر پس از انجام آن چهل عمل.
🔹 شخصی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: آیا اذن میدهید که تمنای مرگ کنم؟ حضرت فرمود: مرگ چیزی است که از آن چارهای نیست و سفری بسیار طولانی است، سزاوار است کسی که اراده مرگ دارد، ده هدیه آماده کند (و با خود ببرد).
🌷«جاءَ رَجُلٌ اِلی النَّبِیِ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ فِقالَ أتَاذَنُ لِی اَن اَتَمَنّی اَلمَوتَ، فَقالَ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: الْمَوْتُ شَیْءٌ لَا بُدَّ مِنْهُ وَ سَفَرٌ طَوِیلٌ یَنْبَغِی لِمَنْ أَرَادَهُ أَنْ یَرْفَعَ عَشْرَ هَدَایَا: فَقالَ وَ ماهِیَ؟».
عرض کرد: آن ده هدیه چیست؟ حضرت فرمود:
۱- هدیهی عزرائیل
۲- و هدیهی قبر
۳- و هدیهی منکر و نکیر
۴- و هدیهی میزان
۵- و هدیهی پل صراط
۶- و هدیهی مالک خزینه دار جهنم
۷- و هدیهی رضوان خزینه دار بهشت
۸- و هدیهی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله
۹- و هدیهی جبرائیل
۱۰- و هدیه خداوند تعالی.
قال: هَدیَةُ عِزْرائیل وَ هَدیَةُ الْقَبر وَ هَدیَةُ مُنْكَر وَ نَكِیر وَ هَدیَةُ الْمِیزان وَ هَدِیَةُ الْصِراط وَ هدیة مالك وهدیة رضوان وهدیة النبی وهدیة جبرئیل وهدیة الله تعالى.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
2نفرازانبیاء که برای امام حسین ع گریه کردند.MP3
10.11M
حجتالاسلام
غفاری
م 2نفرازانبیاء که برای امام حسین علیهالسلام گریه کردند
جلسه 795
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 10 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 14 محرم 1445 قمری
❄️ 01 آگوست 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ عمليات نصر6 در ميمك توسط ارتش (1366 ش)
➕ پاكسازي سومار و قصر شيرين از لوث وجود دشمن توسط رزمندگان اسلام (1367 ش)
➕ تجاوز نظامي امپراتوري عثماني به مرزهاي غربي ايران (1286 ش)
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد روضاتي" عالم تهراني (1380 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، اصولي و رجالي شيعه آيت اللّه "سيدصدرالدين عاملي اصفهاني" (1263 ق)
➕ درگذشت فقيه و مفسر "سيدابوالقاسم لاهوري" (1324 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني شير مادر
➕ اعلان جنگ آلمان به روسيه در آغاز جنگ جهاني اول (1914م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت فقيه، اصولي و رجالي شيعه آيتاللّه "سيدصدرالدين عاملي اصفهاني" (1263 ق)
✍ سيدمحمد صدرالدين عاملي(۱۱۹۳ق، جبل عامل - ۱۲۶۴ق، نجف) فرزند سيد صالح از فقهاي بزرگ و علماي قرن سيزدهم هجري قمري است. وي علاوه بر فقه، اصول، حديث و رجال، در ادبيات و شعر، توانا بود و اشعار زيبايى سروده است. سيد صدرالدين از حوزهي درس سيد جواد عاملي، سيد بحرالعلوم و شيخ جعفر كاشف الغطاء استفاده نموده و در سنين جواني به مقام بالاي اجتهاد رسيد.
🔹از وي آثار ارزشمند و گرانبهايي چون اُسرةُ العِترة، حاشيهي مُنتهي المَقال و نَقدُالرِّجال و مَنظومهي رضاعِية و... بر جاي مانده است.
🔸او سرانجام در شب جمعه چهاردهم محرم سال۱۲۶۴ قمری، چشم از جهان فرو بست و پیکرش در صحن مطهر امیر المومنین علی(ع) به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 عبرت هاى عاشورا (۱)
✍ عـبـرت هاى عاشورا را مى توان بر سه گونه فكرى، سياسى و اخلاقى تقسيم كرد. و هر کدام از اینها شاخصه هایی دارند که در جای خود به آن می پردازیم.
الف) عبرت هاى فكرى
✅ انحرافات فکری بنی امیه در تاریخ عبرت آموز است. تـضـادّ مـيـان انسان ها از انديشه سرچشمه مى گيرد و فكر و انديشه است كه گاه جنگ ها بر مى انـگـيـزد. در رويـداد عـاشـورا نـيـز جـنـگ انـديـشـه هـا از سـال هـا پـيـش آغـاز شـده بـود. ريـشـه ايـن جـنـگ، در (تـفـكـّر رحـمـانـى) اهل بيت پيامبر علیهم السلام و (تفكّر شيطانى) بنى اميه بود؛ چنان كه امام صادق (ع)مى فرمايد:
🌷 اِنـّا وَّالُ اَبـى سـُفـْيانَ اَهـْلُبـَيْتَيْنِ تَعادَيْنا فِى اللّهِ؛ قُلْنا: (صَدَقَاللّهُ) وَ قالُوا كَذِبَ اللّهُ (1)
مـا و دودمـان ابوسفيان دو خاندانيم كه براى خدا با يكديگر دشمن شده ايم. ما مى گوييم: خدا راست مى گويد و آنان مى گويند: خدا دروغ مى گويد.
✅ بـر اساس ايـن روايـت، حـزب امـوى بـر پـايـه پـنـدار بـاطـل (دروغ گـويـى خـدا) پـى ريـزى شـده و هـمه انديشه ها و برنامه هاى حكومتى آنان از نظريه شيطانى سيراب مى گردد.
📚(1) بحار الانوار، ج 33، ص 165.
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۱۰- مقام جهاد (حَرب)
🌷وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ،
و با هر کسی که با شما نبرد کند میجنگم.
✍ یکی از آموزههای پرمعنای زیارت عاشورا، عبارتی است که در آن دو مسئله مهم یعنی دشمنستیزی از یک سو و وحدت و همدلی بین اهل حق از سوی دیگر، منعکس شده است. این نکته مهم در فراز معروف «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ» آمده است. این آموزه، مطابق با آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح است:
☀️ «وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی مؤمنان و پیروان پیامبر (ص) کسانی هستند که در مواجهه با کفار و اهل باطل با شدت برخورد میکنند. رفتارشان محکم و آهنین است. با این حال بین خودشان با مؤدت، محبت و انصاف رفتار می کنند (رحماء بینهم).
🔹بر پایه این آیه از قرآن کریم، ما تکالیفی داریم که با دشمنان خدا و اهل بیت علیهم السلام باید به شدت مبارزه کنیم، در مقابل آنان محکم بایستیم، امّا بین خودمان باید رحم داشته باشیم.
🔸این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهلبیت، برای مبارزه با موانع رشد بشر و یکی از ضروریات در مسیر سلوک الی الله است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۲- کتاب و عترت
✍ درخصوص نگرانی های پیامبر (ص) احادیث زیادی از زبان خود ایشان داریم. معمولا انسان از چیزهایی که بیشتر نگران است سفارش بیشتری میکند. شاید بتوان گفت که پیامبر(ص) کلامی را بیشتر از این سفارش نکرده (حدود صد بار) که:
🌷 «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ»(1).
🌹به درستی که من دو چیز سنگین و گرانبها در میان شما میگذارم کتاب خدا و اهل بیتم؛ هرکس به این دو تمسک کند گمراه نمیشود. و این دو از هم جدا نمیشود تا در بهشت نزد حوض کوثر بر من وارد شوند.
✅ حتی حضرت درلحظات آخر عمر شریفش فرمود: قلم و کاغذ بیاورید تا چیزی را یادداشت کنم که هرگز گمراه نشوید.
🌷«أَكْتُبْ لَكُمْ كِتَاباً لَا تَضِلُّوا بَعْدِی»(2) ولی عده ای گفتند: تب حضرت زیاد شده و بالا رفته و نعوذبالله، استغفرالله، پناه بر خدا دارد هزیان میگوید. پیامبری که خداوند در قرآن میفرماید:
☀️ «وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوى إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْیٌ یُوحى» نجم/4-3. از جانب خود حرفی نمیزند مگر بر او وحی شود و در جای دیگر میفرماید:
☀️ «وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا» حشر/7.
هرچه پیامبر گفت عمل کنید و آنچه نهی کرد ترک کنید. حرف او حرف خدا و بیعت با او بیعت با خداست و باز میفرماید:
☀️«مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ» نساء/80 هرکس اطاعت از پیامبر کند اطاعت از خداوند کرده. اما متاسفانه جامعه بعد از پیامبر(ص) چیزی را که حضرت بیشترین سفارش را در مورد آن کرد و از آن میترسید گرفتارش شد.
(1) وسائل الشیعة، ج27، ص33.
(2) بحارالأنوار، ج22، ص497
https://eitaa.com/eslam20