eitaa logo
اسلام
226 دنبال‌کننده
6.3هزار عکس
909 ویدیو
100 فایل
الاسلام یعلوولایعلی علیه ارتباط با ادمین: @eslam_20 کانال فقط و فقط برای رضای خدا و اهل بیت علیهم السلام
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 مهمترین رویدادهای ایران و جهان در روزی که گذشت 🔹رهبرانقلاب: هنر وسیله‌ی انتقال روحیّات شهدا به مردم است 🔸پزشکیان: ارتباط با دنیا را می‌خواهیم اما نه به قیمت ذلت 🔹 عراقچی: زرادخانه هسته‌ای اسرائیل تهدیدی برای جهان است 🔸 ایران، «اقدام ناموجه» آمریکا در اطلاق برچسب تروریستی به مردم یمن را محکوم کرد 🔹 رسانه آمریکایی: پس از ۱۵ ماه جنگ، حماس همچنان غزه را تحت کنترل دارد 🔸 روزنامه کویتی: پسر نتانیاهو قصد کشتن او را داشت 🔹 رادیو ارتش رژیم صهیونیستی: فشار دولت ترامپ بر "رژیم اسرائیل" برای خروج از لبنان تا یکشنبه 🔸 آمریکا، انصارالله یمن را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد 🔹 واکنش انصارالله به قرار گرفتن در فهرست تروریسم آمریکا: در فهرست دوستان آمریکا بودیم خطرناک‌تر بود 🔸ترکیه پس از ۱۳ سال پروازها به سوریه را از سر گرفت 🔹 بن سلمان و ترامپ گفت گو کردند/ آمادگی برای گسترش سرمایه گذاری تا ۶۰۰ میلیارد دلار 🔸 آغاز آتش‌سوزی‌های جدید در لس‌آنجلس آمریکا و دستور تخلیه به هزاران نفر 🔹 حکم دیوان لاهه برای بازداشت ۲ مقام ارشد طالبان https://eitaa.com/eslam20
إِنَّ الْإِنسَانَ لِرَبِّهِ لَكَنُودٌ قرآن/عادیات/۶  كه انسان در برابر نعمت‌هاى پروردگارش بسيار ناسپاس و بخيل است.
«کَنُود»   به زمینی می‌گویند که چیزی از آن نمی‌روید و به انسان ناسپاس و بخیل نیز اطلاق می‌شود.
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان: كلمه كنود به معناى كفرانگر است.
اين آیه مانند آيه شريفه‌:  إِنَّ الْإِنْسانَ لَكَفُورٌ  از آنچه در طبع بشر نهفته شده خبر مى‌دهد، و آن اين است كه پيرو هوای نفس و دلداده به لذائذ دنيا است و در نتيجه از شکر پروردگارش در مقابل نعمت‌هايى كه به او ارزانى داشته منقطع مى‌شود. (دیدگاه شیخ طوسی در مجمع‌البیان)
«ابوالفتوح رازی» حدود ۱۵ معنا برای «کنود» نقل کرده است، ولی غالباً شاخ و برگ همان معنای اصلی است که در بالا آورده‌ایم، از جمله این که: ۱- «کَنُود» کسی است که مصائبش را با آب و تاب می‌شمرد، ولی نعمت‌ها را فراموش می‌کند.
۲- «کَنُود» کسی است که نعمت‌های خدا را تنها می‌خورد، و از دیگران منع می‌کند، چنان که در حدیثی از پیغمبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) می‌خوانیم: «اَ تَدْرُونَ مَنِ الْکَنُودِ»؟ : آیا می‌دانید کنود کیست»؟! عرض شد: خدا و رسولش آگاه‌تر است. فرمود: «الْکَنُودُ الَّذِی؛ یَاْکُلُ وَحْدَهُ وَ یَمْنَعُ رِفْدَهُ وَ یَضْرِبُ عَبْدَهُ» : کنود کسی است که تنها غذا می‌خورد و از عطا و بخشش به دیگران خودداری می‌کند و بنده زیردستش را می‌زند».
۳- «کَنُود»، کسی است که در مشکلات و مصائب با دوستان خود هم دردی نمی‌کند.
۴- کسی است که خیرش بسیار کم است.
۵- کسی است که وقتی نعمتی به او برسد، از دیگران دریغ می‌دارد و اگر گرفتار مشکلی گردد، ناشکیبایی و جزع می‌کند.
‌۶- کسی است که نعمت‌های الهی را در معصیت صرف می‌کند.
۷- کسی‌است که نعمت خدا را انکار می‌کند.