✅سفارش به پاشیدن گلاب به صورت و دست ها
✍️پیامبر مهربانی ها فرموده اند: هر کس به صورت خود گلاب بپاشد، درآن روز پریشانی و بدحالی به او نمی رسد و هنگام مالیدن گلاب به صورت و دست ها، حمد وثنای خدا را گوید و بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد.
📚 مکارم اخلاق، ص ۴۴
✅حمامهای قدیمی
✍️در حمام های قدیمی کنار درب خروجی، حوض آب سرد قرار داشت تا با گذاشتن پا داخلش، سینوس های سر بسته شوند و بدن برای مواجه شدن با سرمای خارج حمام آماده شود
در نتیجه افراد سرما نمی خوردند .لذا توصیه می کنیم در حمام های کنونی نیز پس از استحمام و قبل از خروج از حمام، کمتر از یک دقیقه آب سرد را روی پایتان بریزید
(مچ پا به پایین)
💊قرص خواب راکنار بگذارید
✍️مصرف این داروها در سنین بالاتر، خطر تصادفات خیابانی، عدم تعادل و افتادن ناگهانی، شکستگی استخوان لگن و بدنبال آن بستری شدن و حتی مرگ را به دنبال دار
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅اهمیت شستن گوشت
✍️ گوشت بعد از ذبح کردن و تکه تکه کردن حتما باید شسته بشود. قبل از پختن گوشت بهتر است آن را تکه تکه کرد و مدتی در آب خیس کرد تا بماند؛ سپس آن را شست و استفاده کرد.
در روایت آمده است: برادرم عیسی علیه السلام از شهری میگذشت. مردم آن جا صورت های زرد و چشم های آبی داشتند. به حضرت شکایت کردند، فرمود: درمان با خود شما است. شما هنگامی که گوشت مصرف میکنید، بدون شستن میپزید و هیچ چیزی از دنیا نمیرود، مگر این که جنابت دارد و آن ها بعد از آن گوشت ها را شستند و بیماری های آن ها برطرف شد.
📚 علل الشرائع، ج ۲، ص ۵۷۵
امروزه در قصابی ها و کبابی ها گوشت را نشسته میپزند؛ زیرا گوشت خوشمزه تر میشود و یک حالت شیرینی به خود میگیرد. سعی میکنند که خون به همراه گوشت بماند تا هم بیشتر بشود و هم طعم گوشت بهتر بشود که این کار ضرر دارد. کبابی ها گوشت شسته را قبول نمیکند و میگویند میافتد، که اشتباه است؛ زیرا موجب بیماری و غلبه صفرا میشود. خوردن خونی که بعد از ذبح، در بدن حیوان و لای گوشت ها باقی میماند، از جهت فقهی اشکالی ندارد، ولی از جهت طبی صلاح نیست.
💥در روایات بر نخوردن خون تاکید شده است. بنابراین بهتر است انسان از مصرف خون پرهیز کند. سعی کند گوشت ها خوب شسته بشود و خونی که از آن ها جدا میشود را نخورَد. بهتر است گوشت را یک روز پس از ذبح کردن استفاده کرد.
✍️این کارها بعد از غذا اکیدا ممنوع!
بعد از غذا چای نخورید.
بعد از غذا میوه نخورید.
بعد از غذا سیگار نکشید.
بعد از غذا دوش نگیرید.
بعد از غذا آب یخ ننوشید.
بعد از غذا زیاد راه نروید.
بعد از غذا شیر ننوشید.
بعد از غذا ورزش نکنید.
بعد از غذا جسم سنگینی را بلند نکنید.
بعد از غذا روابط زناشویی نداشته باشید.
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅تدابیر لازم جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
✍️یکی از اساسی ترین اقدامات جهت ایمن ماندن از این بیماری، تقویت سیستم ایمنی می باشد. در این جا شما را با برخی از این اقدامات آشنا می کنیم:
🔸 مصرف پیاز
🔹 مصرف سیر
🔹 مصرف شلغم پخته
🔸 مصرف نمک طبیعی دریا
🔹 مصرف سرکه طبیعی انگور
🔸 دم نوش آویشن، بابونه، بنفشه
🔹 مصرف شکر سرخ
🔸 مصرف سیب
🔹 مصرف مویز
🔸 مصرف آب فاتر
🔹 حجامت ( با مشورت طبیب )
🔸 بوییدن گل نرگس
🔹 مصرف داروی امام کاظم علیه السلام
🔸 مصرف روزانه عسل و هفت عدد سیاه دانه
🔹 ضدعفونی کردن محیط با دود اسفند و کندر
🔰 رعایت بهداشت و نظافت هم نه صرفا در ارتباط با این بیماری، بلکه به صورت کلی لازم می باشد.
❌ به هیچ عنوان از آنتی بیوتیک استفاده نکنید.
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
🔴 فواید ناخن و موهای زائد
✍️طبق روایات از ناخن و موهای زائد تعبیر به بیماری یا سبب بیماری می شود. خارج شدن این ها از بدن مساوی است با خروج بیماری یا خروج سبب بیماری از بدن؛ علاوه بر بیماری، از آن ها تعبیر به درد هم شده است، یا میتوانند سبب درد باشند که با خارج شدن این ها درد یا سبب درد خارج میشود. اگر مرتب ناخن گرفته شود و موهای زائد رفع شود، این باعث تسریع در رشد آنها میشود، ولی اگر این کار مرتب انجام نشود، در نهایت رشد آن ها کم یا متوقف میشود و این باعث میشود که بیماری و درد در بدن حبس شود.
💢 در روایتی آمده است:
بدان دردهای بدن و بیماریهایش با خارج شدن موها و ناخنها از انگشتان، خارج میشوند، به همین جهت انسان به استفاده از نوره و تراشیدن سر و ناخن گرفتن در هر هفته امر شده، مو سریعتر رشد میکند و ناخنها زودتر میرویند و به این وسیله دردها و بیماریها با خارج شدن مو و ناخن خارج میشود، ولی اگر ناخنها و مو بلند شود، دیگر رشد نمیکند و رشد آن ها کم میشود و دردها و بیماریها در بدن محبوس میشوند و وقتی در بدن محبوس شوند، سبب انواع دردها و بیماریها میشوند.
📚 بحار الأنوار، ج ۳، ص ۷۷
💥پس گرفتن مرتب ناخنها و رفع موهای زائد، یکی از راههای درمان و هم چنین پیشگیری از دردها و بیماریها میباشد.
🔴 فواید بیماری
✍️روایت از پیامبر داریم که می فرماید:
للمريض أربع خصال، يرفع عنه القلم ويأمر الله الملك يكتب له فضلا كان يعمله في صحته ويتبع مرضه كل عضو في جسده فيستخرج ذنوبه منه فان مات مات مغفورا له وان عاش عاش مغفورا له.
برای بیمار چهار خصلت است: قلم مواخذه از او برداشته می شود و خداوند به فرشته امر می کند که کارهایی که در زمان سلامتی انجام می داده است را برای او در زمان بیماری بنویسد و بیماری سراغ هر عضوی از بدنش که می رود، گناهان آن عضو را خارج می کند، پس اگر بمیرد، آمرزیده مرده است و اگر زنده بماند، آمرزیده زنده مانده است.
📚 ثواب الاعمال، ص ۱۹۳
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅عوامل سلامت در کلام معصومین علیهم السلام
1️⃣کنترل غذا خوردن و رعایت بهداشت
امیرمؤمنان علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام می فرماید: می خواهی چهار خصلت به تو بیاموزم تا از ( زحمت ) درمان بی نیاز گردی؟ عرض کرد: آری. فرمود: بر سر سفره منشین؛ مگر آن گاه که گرسنه ای و از کنار سفره بر نخیز؛ مگر وقتی که هنوز اشتها داری و جویدن غذا را به نیکی انجام ده و پیش از خوابیدن به دستشویی برو. هرگاه این ها را رعایت کردی از درمان بی نیاز می شوی.
امام رضا علیه السلام می فرماید:
اگر مردم کم غذابخورند، بدن هایشان اعتدال و استواری می یابد. و از معصوم سلام الله علیه نقل شده است: هرکس کم غذا بخورد، بدنش سالم ماند و قلبش صفا یابد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: معده، حوض بدن است و رگ ها به آن پیوسته اند، پس هرگاه معده سالم باشد، رگ ها سلامتی صادر می کنند و هرگاه معده بیمار باشد، رگ ها بیماری صادر می کنند. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: معده خانه هر دردی و پرهیز پایه هر درمانی است؛ پس چیزی بخور که با تو سازگار باشد.
2️⃣ سفر
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: مسافرت کنید تا تندرست باشید.
3️⃣شب زنده داری
امیرمؤمنان علی می فرماید:
شب زنده داری مایه سلامتی بدن است.
منظور از شب زنده داری، شب زنده داری متعادل جهت تهجد می باشد که موجب تقویت روح و جان می گردد.
4️⃣سکوت
امیرمؤمنان علی علیه السلام می فرماید:
سکوت مایه راحتی و آسایش است.
💥سکوت در مواردی که سخن گفتن ضرورتی ندارد، مایه آسایش روحی است؛ هم چنین پرهیز از سخن در برخی جاها از پیامدهای ناگواری چون دشمنی و به خطرافتادن سلامت تن، جلوگیری می کند.
📚 برگرفته از کتاب مفاتیح الحیات
#شستنمیوهها
✍️امام صادق علیه السلام :
هر میــــــوه اى سمّى دارد،
هرگاه میوه به دستتان رسید،
آن را با آب بشـــــــــویید
و یا در آب فــرو برید.
📚کافى(ط-الاسلامیه) ج۶
خوردن گردو
✍️امام علی (ع) : خوردن گردو در زمستان، کلیه ها را گرم مى کند و سرما را دفع مى کند.
📚کافی ج۲ ص۳۴۰
شستن_دستها
✍️ پيامبر خدا (ص):
شستن دستها، پيش و پس از غذا،
شفايی براي تن و مايه بركت در روزی است...
📚دانشنامه احادیث پزشک