💐دلا فرزانگی کردن مهم است
🌹خدا را بندگی کردن مهم است
💐چه مدت زندگی کردن مهم نیست
🌹چگونه زندگی کردن مهم است
💐دلا این زندگی جز یک سفر نیست
🌹گذرگاه است و راهش بی خطر نیست
💐چو خواهی با صفا باشی و صادق
🌹به جز راه خدا راهی دگر نیست
💐غم بیچارگان خوردن مهم است
🌹دلی از خود نیازردن مهم است
💐چه مدت زندگی كردن مهم نیست
🌹چگونه زندگی کردن مهم است
💐دلا با نفس جنگیدن مهم است
🌹عیوب خویش را دیدن مهم است
💐خطا باشد ز مردم عیب جویی
🌹خطای خلق بخشیدن مهم است
💐دلا درد آشنا بودن مهم است
🌹به مردم عشق ورزیدن مهم است
💐چه مدت زندگی کردن مهم نیست
🌹چگونه زندگی کردن مهم است...
https://eitaa.com/eslam20
🌼پنج سفارش فوق العاده زیبا از امیر المومنین علی (ع)
✍️شما را به پنج چیز سفارش می کنم
که اگر در طلب آنها متحمل رنج زیاد
شوید سزاوار است:
جز به خدا امیدوار نباشید .
غیر گناه خود از چیزی نترسید.
اگر چیزی بلد نیستید از گفتن
نمیدانم خجالت نکشید.
اگر چیزی را نمیدانید در یادگیری آن خجالت به خود راه ندهید .
همواره صبر پیشه کنید که صبر در ایمان مانند سر در بدن است. بدنی که سر نداشته باشد خیری در آن نیست و ایمانی که صبر نداشته باشد نیز خیر ندارد.
📚 نهج البلاغه صبحی صالح، ص482
https://eitaa.com/eslam20
✨🌹✨
✍️ امیرالمومنین(ع) فرمود:
سه چيز است كه هر كس داشته
باشد خير دنيا و آخرت روزيش است:
آن سه چيز عبارتند از :
1️⃣راضى بودن به قضاى الهى ،
2️⃣صبر كردن بر بلا و گرفتارى،
3️⃣شكركردن هنگام آسايش و رفاه
https://eitaa.com/eslam20
✍️پیامبراکرم صلی الله علیه و آله:
مردگانتان را که درقبرها آرمیده اند از یاد نبرید. مردگان شما امید احسان شما را دارند. آنها زندانی هستند و به کارهای نیک شما رغبت دارند. شما صدقه و دعایی به آنها هدیه کنید.
📚انوار الهدایه ص 115
https://eitaa.com/eslam20
✍️امام سجاد(ع): راضی بودن به سختترین مقدّرات الهی از عالیترین مراتب ایمان و یقین خواهد بود
📚 مستدرك الوسائل، ج 2، ص 4
امام باقر (ع): هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
📚 تحف العقول ص 298
امام صادق عليه السلام: هر که با خانواده خود خوش رفتار است، عمرش بسيار خواهد بود.
📚کافي، ج۸،ص۲۱
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
📚دروغ ریشه هر چیزی را خشک میکند!
✍️یکی تعریف می کرد: کنار سی و سه پل اصفهان نشسته بودم . نگاهم به دختر بچه سه یا چهار ساله خارجی افتاد که از پدر و مادرش اندکی فاصله گرفته بود و داشت مرا نگاه میکرد بقدری چهره زیبا و بانمکی داشت که بی اختیار با دستم اشاره کردم به طرفم بیاید، اما در حالتی از شک و ترس از جایش تکان نخورد. دو سه بار دیگر هم تکرار کردم اما نیامد
به عادت همیشگی ، دستم را که خالی بود مشت کردم و به سمتش گرفتم تا احساس کند چیزی برایش دارم !بلافاصله به سویم حـرکت کرد!! در همین لحظه پدرش که گویا دورادور مواظبش بود بسرعت به سمت من آمد و یک شکلات را مخفیانه در مشتم قرار داد !
بچه آمد و شکلات را گرفت!
به پدرش که ایتالیایی بود گفتم من قصد اذیت او را نداشتم! او گفت میدانم و مطمئنم که میخواستی با او بازی کنی،اما وقتی مشتت را باز میکردی او متوجه میشد که اعتمادش به تو بیهوده بوده است!
کار تو باعث می گردید که بچه ، دروغ را تجربه کند و دیگر به کسی اعتماد نکند.
https://eitaa.com/eslam20
✍️آیت الله مجتهدی(ره)
در قدیم وقتی که سحر، از کوچه ای عبور می کردی صدای قرآن و مناجات می شنیدی و مردم خودشان اذان میگفتند، زمستان در برف و باران به پشت بام می رفتند و اذان می گفتند و مناجات می کردند....
✨ و خیلی صدای مناجات و گریه میآمد با این وجود، هر خانه ای یک اتاقی داشت به عنوان نمازخانه و حتی بعضی ها دو ساعت به اذان صبح مانده برای نماز شب و عبادت به آنجا میرفتند و یک ساعت بعد از طلوع آفتاب بیرون میآمدند قرآن و مفاتیح همیشه در آن اتاق و کنار آنها بود.
📚آداب الطلاب ص445
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
⇦ چرا تعـداد گناهـان کبیـره مشخص نیست؟
✍️موضوعی که در بعضی از اذهان مےآید این است که چرا قـرآن مجید تعداد گناهان کبیـره را تعیین نفرموده، و دیگر اینکه چرا در اخبـار در این مسئله اختلاف است؟ در بعضی اخبـار ، تعداد گناهان کبیره پَنج، در برخی هَفت و در پاره ای نُه و در بعضی بیست و یک و در پاره ای سی و یک عدد برشمردهاند.
در ابهام گناهـان کبیـره و تعیین نکردن آن در قرآن مجید، حکمتی عظیم و لطفی بزرگ از جانب پروردگار عالم به بندگانش می باشد، زیرا اگر تعیین می گردید مردم سعی می کردند که فقط از آنها اجتناب کنند و از روی جهالت و هوای نفس، بر اقدام به سایر گناهان جرأت مےنمودند، به خیال اینکه سایر گناهان به ایشان صدمهای نمےزند. آنگاه به مفاسد کثیره ای دست مےزدند که از آن جمله جرأت نمودن بر مخالفت نواهی الهی است.
✨چه بد بنده ای است کسی که بر مولای خود، جَری شود و اُموری را که امر به ترک آن فرموده ، مخالفت کند، بلکه این جرأت و بی حیایی سبب مےشود که جرأت بر کبائر هم بنماید. زیرا کسی که نسبت به نواهی پروردگارش به صغائر بی پروا باشد، کم کم نسبت به گناهان کبیره هم بی باک مےگردد.
📚 بررسی گناهان کبیره در مواعظ و کلام حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) ص ۱۶ و ۱۷
https://eitaa.com/eslam20
آیا حواسمان هست؟
✍️ از یک گورکن پرسیدند: تو که با قبر، مرده و جنازه سر و کار داشتی عجیبترین چیزی که دیدی چی بود؟
گورکن گفت: پنجاه ساله که گور میکنم، مرده غسل میدم، اجساد زیادی رو کفن کردم و زیر خاک دفن کردم، ولی عجیبترین چیزی که دیدم خودم هستم. پنجاه ساله با همه چیزایی که دیدم هنوز باور نکردم من هم یه روز میمیرم.
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🌼حکایتی بسیار زیبا و خواندنی
✍️مردی داشت گوسفندی را از کامیون پایین می آورد تا آن را برای روز عید قربانی کند . گوسفند از دست مرد جدا شد و فرار کرد. مرد شروع کرد به دنبال کردن گوسفند تا اینکه گوسفند وارد خانه یتیمان فقیری شد. عادت مادرشان این بود که هر روز کنار در می ایستاد و منتظر می ماند تا کسی غذا و صدقه ای را برایشان بگذارد و او هم بردارد. همسایه ها هم به آن عادت کرده بودند. هنگامی که گوسفند وارد حیاط شد مادر یتیمان بیرون آمد و نگاه کرد، ناگهان همسایه شان ابو محمد را دید که خسته و کوفته کنار در ایستاده. زن گفت ای ابو محمد خداوند صدقه ات را قبول کند، او خیال کرد که مرد گوسفند را به عنوان صدقه برای یتیمان آورده، مرد هم نتوانست چیزی بگوید جز اینکه گفت : خدا قبول می کند . ای خواهرم مرا به خاطر کمکاری و کوتاهی در حق یتیمانت ببخش. بعدا مرد رو به قبله کرد و گفت خدایا ازم قبول کن. روز بعد مرد بیرون رفت تا گوسفند دیگری را بخرد و قربانی کند. کامیونی پر از گوسفند دید که ایستاده . گوسفندی چاق و چنبه تر از گوسفند قبلی انتخاب کرد. فروشنده گفت بگیر و قبول کن و دیگه با هم منازعه نکنیم. مرد گوسفند را برد و سوار ماشین کرد. برگشت تا قیمتش را حساب کند . فروشنده گفت این گوسفند مجانی است و دلیلش هم این است که امسال خداوند بچه گوسفندان زیادی به من ارزانی نمود و نذر کردم که اگر گوسفندان زیادی داشتم به اولین مشتری که به او گوسفند بفروشم هدیه باشد، پس این نصیب توست ... صدقه را بنگر که چه چیزیست! صدقه دهید چونکه کفن بدون جیب است ...
https://eitaa.com/eslam20
✍️هیچ چیز را بی جواب نگذار!!!
❣️جواب نگاه مهربان را با لبخند
❣️جواب دورنگی را با خلـوص
❣️جواب مسئولیت را با وجدان
❣️جواب بی ادبی را با سکـوت
❣️جواب خشـم را با صبـوری
❣️جواب پشتکار را با تشویق
❣️جواب کینـه را با گذشـت
❣️جواب گنـاه را با بخشـش
❣️جواب دلمـرده را با امیــد
❣️جواب منتظـر را با نویــد
بـدهیــد...🌺https://eitaa.com/eslam20