🌼 مثال مرگ، برای شایستگان 🌼
✍️شخصی از امام جواد (علیه السلام) پرسید، چرا عده ای از مسلمانان از مرگ هراسانند و آن را ناخوش دارند. امام جواد (علیه السلام) فرمود: زیرا آنها مرگ را نمی شناسند از این رو آن را خوش ندارند. اگر آن را می شناختند و از دوستان خدا بودند، آن را دوست داشتند، و می دانستند آخرت برای آنها، بهتر از دنیا است. سپس امام جواد (علیه السلام) برای روشن نمودن مطلب، این مثال را زد و به او فرمود: چرا کودک و دیوانه، دوائی را به حال او سود دارد و موجب تسکین درد آنها می شود، دور می کنند و نمی خورند؟
امام جواد (علیه السلام) فرمود: سوگند به کسی که محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را به حق مبعوث کرد، کسی که خود را برای مرگ، آماده کامل کند، فایده آن مرگ برای او از فایده این دارو برای بیمار بیشتر است، آگاه باشید، اگر آنها (که خود آماده کرده اند) می دانستند که مرگ برای آنها پلی به سوی نعمتهای الهی است، با علاقه ای بیش از علاقه خردمند بیدار، به دارو، برای دفع آفات و تحصیل سلامتی، آن مرگ را می طلبیدند. نیز روزی امام جواد (علیه السلام) به بالین بیماری از یارانش رفت، دیدی گریه می کند و در مورد مرگ بی تابی می کند، امام جواد (علیه السلام) به او فرمود: ای بنده خدا! از این رو از مرگ می ترسی که آن را نمی شناسی، هرگاه بدنت پر از چرک گردد، و زخمها و بیماری های پوستی بردارد تو بدانی که اگر به حمام بر وی و بدن خود را شستشو بدهی، همه آنها چرکها و زخمها، برطرف می گردد، آیا با علاقه به حمام برای شستشو می روی؟ و یا به حمام رفتن را دوست نداری؟ بلکه دوست داری که آن چرکها و زخمها در بدنت بماند؟
او عرض کرد: ای فرزند رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، دوست دارم که به حمام بروم.
امام جواد (علیه السلام) فرمود: فذالک الموت هو دللک الحمام... آن مرگ همان حمام است، و آخرین مرحله برای زدایش گناهانت و پاکی از پلیدی معصیت هایت می باشد پس هرگاه بر مرگ وارد شدی و از آن گذشتی، و از هر گونه غم و اندوه و رنج و نجات می یابی و به هر گونه سرو و شادی می رسی. در این هنگام آن بیمار، آرامش یافت و بیانات امام جواد (علیه السلام) او را با نشاط نمود و تسلیم مرگ گردید، چشمش را فرو خوابانید و از دنیا رفت.
https://eitaa.com/eslam20
💠 قویترین مردم ...
جای شگفتی دارد که برای موفقیت در امور زندگی ، عده ای به زورِ بازو ، برخی به مال و افرادی به همنوع خود تکیه می کنند❗️
حال آنکه تکیه به چیزی که از خویش استقلالی ندارد و وابسته به منبع قویتر است، هیچ گونه کمکی به انسان نمی کند وبه قدرتش نمی افزاید، بلکه تنها باید بر«خدا» که قادر متعال است و هر قدرتی از او نشأت می گیرد توکل کرد .
🔘 امام کاظم علیه السلام:
هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
https://eitaa.com/eslam20
صلوات https://eitaa.com/eslam20
عده ای نسبت به ذکر شریف صلوات بی اعتنا هستند ؛ هنگام شنیدن نام حضرت محمد «صلی الله علیه و آله» نیز ، ادب نمی کنند و صلوات نمی فرستند و از آثار و برکات آن غافل و بی خبرند .
در حالی که طبق آیات قرآن ، خدا و فرشتگان بر پیامبر صلوات می فرستند و مومنین نیز وظیفه صلوات و تسلیم نسبت به ایشان را برعهده دارند.
https://eitaa.com/eslam20
‼️ ذکر صلوات آثار مهمی چون مغفرت الهی ، شفاعت پیامبر ، برآورده شدن حاجات و قبولی نماز ، نورانیت دل ،اندوه زدایی، کفاره گناهان و... را به دنبال دارد.
https://eitaa.com/eslam20
🔹حضرت رسول صلی الله علیه و آله :
بخیل ترین مردم کسی است که نام من نزد او برده شود و بر من درود نفرستد . ۱
🔹حضرت علی علیه السلام :
هر دعایی محجوب است تا آن که بر پیامبر صلوات فرستاده شود . ۲
🔸حکایت
مرحوم آیة الله همدانی فرمود :
روزی پیر مردی جهت حساب خمس پیش من آمد . متوجه شدم از او بوی عطر عجیبی به مشامم می رسد . از او پرسیدم : شما از چه عطری استفاده می کنی ؟ گفت : این بوی خوش حکایتی دارد . شبی در خواب پیامبر صلی الله علیه و آله را زیارت کردم ، در حالی که آن حضرت نشسته بودند و تعدادی اطراف ایشان حضور داشتند ، من هم در آن مجلس بودم .پیامبر فرمود : کدام یک از شما بر من زیاد صلوات می فرستد ؟ خواستم بگویم : من
اما ساکت شدم . بار دوم و سوم پیامبر سوال را تکرار کردند ، کسی جواب نداد .
آنگاه پیامبر بلند شد و به من فرمود : شما بر من زیاد صلوات می فرستی .
پس لبان مرا بوسید . از آن وقت این بوی عطر ، از من استشمام می شود و مردم خیال می کنند ، من عطر می زنم . ۳
۱و۲. بهشت اخلاق ، ج ۱
۳. فضائل و آثار صلوات
https://eitaa.com/eslam20
#ابوطالب(ع)
برادران اهل تسنن معتقدند، #ابوطالب(عليه السلام) تنها به واسطه عاطفه خانوادگى از پیامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) حمايت مىكرد، اما به آن حضرت ايمان نياورده بود.
لكن روايات فراوانى به صورتهاى مختلف از ائمه اطهار(عليهم السلام) نقل شده است كه فرموده اند: ابوطالب(عليه السلام) در اين امت مانند #مؤمن_آل_فرعون است كه«يَكْتُمُ إِيمانَهُ».١
او مأمور بود ايمان خود را مكتوم بدارد و #تقيه كند تا بتواند از پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) حفاظت كند. ايشان از ابتدا به پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) ايمان داشت و حتى پيش از آن نيز فردى مؤمن و معتقد به خداى متعال بود؛ لكن مأمور بود ايمان خود را اظهار نكند. همانگونه كه مؤمن آل فرعون و بسيارى ديگر نيز در طول تاريخ اين گونه بودند كه به سبب مصالحى ايمان و اعتقاد خود را به خدا و انبيا و يا ولايت ائمه(عليهم السلام) اظهار نمىكردند.٢
☑️ امام صادق عليه السلام :
مؤمن [هميشه] مجاهد است؛ چون در دولت باطل از طريق تقيّه با دشمنان خدا مى جنگد و در دولت حقّ به وسيله شمشير.
١.غافر٢٨
٢.درپرتو ولایت ٨٢
۳.میزان الحکمه١٨٧٢
https://eitaa.com/eslam20
انعطاف در احکام
برخی از مردم تصور می کنند احکام و دستورات دینی سخت و مشکل است، درحالی که هم دستوراتش آسان و هم در شرایط سخت انعطاف پذیر است.
مثلا اگر شخص بیمار باشد و نتواند نماز را ایستاده بخواند می تواند نشسته بخواند. اگر نمی تواند وضو بگیرد می تواند تیمم کند. اگر روزه برای شخص ضرر داشته باشد نباید بگیرد، تا علم و یقین به نجاست پیدا نشود همه چیز پاک است، اگر انسان ناچار شود در زمین گل آلود نماز بخواند و بدن و لباس او آلوده شود، باید در حالت ایستاده نماز بخواند. و برای سجده با سر اشاره کند و تشهد را ایستاده بخواند.1 کسی که به احکام اسلامی آشنایی داشته باشد می داند که اسلام در تمامی ابواب فقهی، شرایط آسانی را برای مکلفین قرار داده است.
https://eitaa.com/eslam20
آداب و رسوم
گاه برخی از مردم آداب و رسوم محلی خود را به پای دین می گذارند و حکم دینی بر آن بار می کنند مثلا
گرفتن مراسم شب هفت و چهلم و سالگرد میت را از واجبات می دانند و اگر کسی بخواهد مخارج چنین مراسم هایی را در امور خیریه ای چون نجات جان بیمار، ادای بدهی بدهکار و... صرف کند، مذمتش می کنند.
یا اگر همسر شخصی بمیرد تا یک سال و گاهی تا آخر عمر ازدواج مجدد را بر خود حرام می دانند و آن را یک ارزش برای خود تلقی می کنند، در حالی که گاه ازدواج نکردن آثار و پیامدهای منفی دارد.
🌱https://eitaa.com/eslam20
صدقه به غیر مسلمان
برخی ها وقتی فقیری را می بینند که مسلمان یا شیعه نیست، کمکش نمی کنند.
در حالی که در صدقات مستحبی، فقر، ایمان یا اسلام صدقه گیرنده، شرط نیست، لذا به غنی، کافر ذمی و سنی نیز می توان صدقه مستحبی داد، اما به کافر حربی و ناصبی (دشنام دهنده به اهل بیت)، نمی توان صدقه داد.
رساله آموزشی بخش صدقه
🌱https://eitaa.com/eslam20
گناه دوبل
برخی گناهان، دوبل محاسبه می شود، ولی بسیاری از مردم بدان توجهی ندارند.
کوچک شمردن گناه، شادی پس از گناه و آشکارا گناه کردن، خود گناه دیگری محسوب می شود.
🌱https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
روش حفظ قران.MP3
26.24M
حجت الاسلام والمسلمین علی صالح غفاری /موضوع:حفظ قران{جلسه 194}سمیرم
💎 سرانجام ناسپاسی از والدین
امام رضا عليه السلام:
إنَّ اللّه َ أمَرَ بِالشُّكرِ لَهُ و لِلوالِدَينِ، فَمَن لَم يَشكُر والِدَيهِ لَم يَشكُرِ اللّه َ
✳️ خداوند به سپاسگزارى از خود و پدر و مادر فرمان داده است؛ پس هر كه از پدر و مادرش سپاسگزارى نكند، خداوند را سپاس نگفته است.
📚 الخصال، ص ۱۵۶
•┈┈••✾••┈┈•
@eslam20
#حڪـایــت
🔰سوار نشدن آیت الله کوهستانی(ره) بر اسب
💠 روزی شخصی خدمت آیت الله کوهستانی(ره) رسید تا او را برای اقامه نماز میت به روستای مجاور کوهستان ببرد.
🐴 او با خود اسبی داشت که آن را برای «آقاجان» آورده بود تا سوارش شود.
🔷 قبل از رفتن آقاجان از وی پرسید:
«اسب مال کیست؟»
🔶 او گفت: «مال فلانی است.»
🔷 زنده است یا مرده؟
🔶 فوت کرده است.
🔷 بچه صغیر هم دارد؟
🔶 یک بچه صغیر دارد.
💠 وقتی آقاجان متوجه شد صغیر هم در آن اسب سهم دارد، فرمود:
🔷 «من نمیتوانم سوار این اسب شوم»
💠 و با پای پیاده به طرف آن روستا حرکت کرد.
🚫 ایشان همیشه توصیه می کردند که از مال صغیر پرهیز کنید.
https://eitaa.com/eslam20