✍️#نجاتم_دهید!
مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد انصاری همدانی میگوید: از یکی از خیابانهای همدان عبور میکردم، دیدم جنازه ای را به سوی قبرستان میبرند و جمعی او را تشییع میکنند، ولی از جنبه ی ملکوتیه او را به سمت یک تاریکی مبهم و عمیقی میبردند و روح مثالی مرد متوفی، بالای جنازه میرفت و پیوسته میخواست فریاد کند که ای خدا! من را نجات بده؛ ولی زبانش به نام خدا جاری نمی شد. آن وقت رو میکرد به مردم و میگفت: ای مردم! من را نجات دهید. نگذارید مرا ببرند؛ ولی صدایش به گوش کسی نمی رسید. من صاحب جنازه را میشناختم، او حاکم ستمگری بود! آیین ظلم، پیشه هر آن ناصواب کرد برداشت تیشه، ریشه ی خود را خراب کرد بنیاد پایه ای چو بر آیین ظلم شد چون آن کسی بود که عمارت بر آب کرد با قوم عاد باد فنا بین، چها نمود خاکی به فرق مردم آتش مآب کرد چون ز آستین عدل برون رفت دست قهر با مردم ثمود چه سوط عذاب کرد ایمن مباش از عمل خود که ناگهان دیدی حساب، صاحب یوم الحساب کرد بر مهلت جهان نبود هیچ اعتماد دیدیم بس که مدت فرصت شتاب کرد رفتی به خواب مست و نترسی که داورت ناگه دعای نیمه شبی مستجاب کرد بسیار دیده ایم که شب خفت مقبلی بیدار گشت و بخت وی، آغاز خواب کرد
📙کرامات علماء / 177. https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✍️آیتالله ناصری:
🔹در چند روایت است که انسان نباید بگوید: رمضان آمد و رمضان رفت.
📚من لايحضره الفقيه،ج 2، ص 172
باید بگوید: ماهِ رمضان آمد؛ چون رمضان اسم خدا است و خدا نمیآید و نمی¬رود. آمدن و رفتن، از حوادث است و حضرت حق، قدیم است؛ حادث نیست که بیایید و برود و همیشه هست.
در روایت دارد که اگر کسی بگوید: رمضان آمد و رمضان رفت، به عنوان کفاره، صدقه بدهد و روزه بگیرد.
📚بحارالأنوار ، ج 93، ص377
در قرآن و دعاها از ماه مبارک رمضان باعظمت اسم برده میشود و معمولاً با «شهر رمضان» از آن یاد میشود. ما هم در صحبت کردن باید رعایت احترام آن را بکنیم. اینکه بعضی مرتب میگویند: رمضان آمد و رمضان رفت، بیاحترامی به این ماه است.
https://eitaa.com/eslam20
🎥 هر زمین خوردنی را مصیبت تصور نکن؛ در بسیاری از افتادنها خیری نهفته است!
🌹 چه بسا چيزی را دوست نميداريد و آن چيز برای شما خیر باشد!
📖 سورهی بقره، آیهی ۲۱۶
#درسی_از_قرآن
https://eitaa.com/eslam20
حتی بهترینها هم
بعضی وقتها سقوط میکنند.
تفاوتشان با دیگران در
این است که
«قدرتمندتر برمی خیزد
https://eitaa.com/eslam20
✅برای یکدیگر وقت بگذارید
✍️حاج آقا دانشمند: زنان معمولا "صحبت کردن رو خیلی دوست دارند. مردها هم که معمولا روزها بیرون هستند. و زمانی هم که به خانه می آیند؛ گوشی بدست و درحال چت کردن یا جواب پیام دادن، درصورتی که زن ازصبح درمنزل تنها است و منتظر است تا شوهرش بیاید و کمی باهم صحبت بکنند ولی وقتی نمی تواند بارشوهر صحبت بکند! مجبور می شود صحبت هایش را به میان همسایه ها ببرد. باید برای هم وقت بگذارند؛
https://eitaa.com/eslam20
﷽✨
#پندانه https://eitaa.com/eslam20
🔴تو برای خدا باش، خدا و همه ملائکهاش برای تو خواهند بود
✍️آیتالله شیخ محمدتقی بهلول میفرمودند: ما با کاروان و کجاوه به گناباد میرفتیم. وقت نماز شد. مادرم کارواندار را صدا کرد و گفت: کاروان را نگهدار، میخواهم اول وقت نماز بخوانم. کارواندار گفت: بیبی! دو ساعت دیگر به فلان روستا میرسیم. آنجا نگه میدارم تا نماز بخوانیم. مادرم گفت: نه، میخواهم اول وقت نماز بخوانم. کارواندار گفت: نه مادر، الان نگه نمیدارم. مادرم گفت: نگهدار. کارواندار گفت: اگر پیاده شوید، شما را میگذارم و میروم. مادرم گفت: بگذار و برو.
من و مادرم پیاده شدیم. کاروان حرکت کرد. وقتی دور شد وحشتی به دل من نشست که چه خواهد شد؟ من هستم و مادرم، دیگر کاروانی نیست. شب دارد فرا میرسد و ممکن است حیوانات حمله کنند. ولی مادرم با خیال راحت با کوزه آبی که داشت، وضو گرفت و نگاهی به آسمان کرد، رو به قبله ایستاد و نمازش را خواند.
لحظه به لحظه رُعب و وحشت در دل منِ شش هفت ساله زیادتر میشد. در همین فکر بودم که صدای سُم اسبی را شنیدم. دیدم یک درشکه خیلی مجلل پشت سرمان میآید. کنار جاده ایستاد و گفت: بیبی کجا میروی؟ مادرم گفت: گناباد. او گفت: ما هم به گناباد میرویم. بیا سوار شو.
🤲 یک نفس راحتی کشیدم و گفتم خدایا شکر. مادرم نگاهی کرد و دید یک نفر در قسمت مسافر درشکه نشسته و تکیه داده. به سورچی گفت: من پهلوی مرد نامحرم نمینشینم. سورچی گفت: خانم، فرماندار گناباد است. بیا بالا، ماندن شما اینجا خطر دارد. کسی نیست شما را ببرد.مادرم گفت: من پهلوی مرد نامحرم نمینشینم! در دلم میگفتم مادر بلند شو برویم. خدا برایمان درشکه فرستاده است. ولی مادرم راحت رو به قبله نشسته بود و تسبیح میگفت.
آقای فرماندار رفت کنار سورچی نشست و گفت: مادر بیا بالا، اینجا دیگر کسی ننشسته است. مادرم کنار درشکه نشست و من هم کنار او نشستم و رفتیم. در بین راه از کاروان سبقت گرفتیم و زودتر به گناباد رسیدیم. اگر انسان بندهٔ خدا شد و در همه حال خشنودی خدا را در نظر گرفت، بيمه مىشود و خداوند تمام امور او را كفايت و كفالت مىكند.
💠 «أَلَيْسَ اللَّهُ بِكافٍ عَبْدَهُ؛ آیا خداوند برای بندهاش کافی نیست؟» (سورۀ زمر: آیۀ ۳۶) https://eitaa.com/eslam20
ماه پُر برکت رمضان و ياد درگذشتگان
✍️اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
https://eitaa.com/eslam20
🌼اول نماز یا افطار؟
✍️امام باقر عليه السلام : در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن؛ مگر این که همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند. اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی، با ایشان مخالفت نکن و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
راوی پرسید: چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟! فرمودند: چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است: افطار و نماز؛ پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است. سپس فرمودند: و تو روزه داری؛ پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی، برای من دوست داشتنی تر است.
📚 وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۱۵۰، ح ۲
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🌼ماه رمضان را بیا قدر بدانیم
✍️امام على عليه السلام:
فرصت، چون ابر مى گذرد. پس،
فرصتهاى كار خوب را غنيمت شمريد
📚حکمت ۲۱ نهج البلاغه
✍️امام رضا عليه السلام :
هر كس در ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا بخواند ، مثل كسى است كه در غير آن ، ختم قرآن كرده باشد و هر كس در اين ماه ، به صورت برادر مؤمنش بخندد ، خدا را در قيامت ديدار نخواهد كرد ، مگر آن كه در چهره او خواهد خنديد و به بهشت ، مژده اش خواهد داد . و هر كس در آن ماه ، مؤمنى را يارى كند ، خداوند ، او را بر گذشتن از صراط ، در آن روز كه قدم ها بر آن مى لغزد ، يارى خواهد كرد . و هر كس در آن ، خشم خود را نگه دارد ، خداوند نيز روز قيامت ، خشمش را از او نگه خواهد داشت . و هر كس در آن ، ستم ديده اى را يارى كند ، خداوند ، او را در دنيا بر ضدّ كسى كه با وى دشمنى نمايد ، يارى مى كند و روز قيامت نيز هنگام حساب و ميزان ، يارى اش مى نمايد . ماه رمضان ، ماه بركت است ، ماه رحمت ، ماه آمرزش ، ماه توبه و بازگشت به سوى خدا . هر كه در ماه رمضان آمرزيده نشود ، پس در چه ماهى آمرزيده گردد؟! پس ، از خداوند بخواهيد كه در اين ماه ، روزه شما را بپذيرد و آن را آخرين رمضان شما قرار ندهد و شما را بر طاعت خويش توفيق دهد و از نافرمانى خود نگه دارد ، كه او بهترين كسى است كه از او درخواست مى شود
https://eitaa.com/eslam20
📚بحار الأنوار ج ۹۶ ص ۳۴۱
✍️رسول اکرم(ص):
درهای آسمان در اوّلین شب
ماه رمضان گشوده میشود و تا
آخرین شب آن بستہ نخواهد شد.
📚بحار،ج۹۳،ص۳۴۴
✨حلول ماه مبارک رمضان بر
مسلمانان جهان مبارک باد✨
https://eitaa.com/eslam20