امام علی علیه السلام:
عسل شفای هر بیماری ای است و هیچ بیماری در آن نیست، بلغم را کم و قلب را جلا می دهد.
📚مکارم الاخلاق ص ۱۶۶
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجت الاسلام والمسلمین/غفاری /سلسله سخنرانی ها/شماره 5/درکانال اسلام/ بارگزاری شده/
همسرانههای الهی
🔻پیامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
إذا نَظَرَ العَبدُ إلى وَجهِ زَوجِهِ و نَظَرَت إلَيهِ، نَظَرَ اللّهُ إلَيهِما نَظَرَ رَحمَةٍ، فَإذا أخَذَ بِكَفِّها وأخَذَت بِكَفِّهِ، تَساقَطَت ذُنوبُهُما مِن خِلالِ أصابِعِهِما
❇️ هرگاه بنده به چهره همسرش و همسرش به چهره او بنگرد، خداوند به آن دو با نگاه مهرآمیز مينگرد و هرگاه دست يكديگر را بگيرند، گناهان آن دو از لاي انگشتانشان فرو ميريزد.
📚 تحكيم خانواده از نگاه قرآن و حدیث، ریشهری، ص ۱۹۲
با کسانی که دچار وسواس غیرمنطقی کرونایی شده اند، چگونه رفتار کنیم؟
◽️هر چه اضطراب فرد افزایش یابد،وسواس او نیز تشدید خواهد شد. لذا در مواجهه با این افراد باید از عوامل اضطراب آور بکاهیم و فرد را به چرخه معمولی زندگی برگردانیم.
◽️بهتر است از فرد بخواهیم که اخبار مربوط به هشدارهای بهداشتی یا آمار تلفات و مبتلایان کرونا را از هیچ منبعی دریافت و پیگیری نکند و سعی کند به همان میزان اطلاعاتی که تاکنون کسب نموده عمل نماید.
◽️به او بگویید که هر زمان احساس نمود ذهنش درگیر این افکار شده مشغول به ذکر الهی مانند خواندن سوره ناس، لا اله الا الله و ذکر «تَوَکَّلْتُ عَلَی الْحَیِّ الَّذی لایَمُوتُ وَالْحَمْدُلِلّهِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَةً وَ لا وَلَداً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً» شود و فکرش را مشغول افکاری غیر از افکار وسواسی نماید.
◽️ این افراد باید از تماس کلامی با افرادی مانند خودشان که درگیر این افکار هستند پرهیز نمایند و با افراد مثبت اندیش و شاد و کسانی که در مورد کرونا صحبت نمی کنند معاشرت داشته باشند.
◽️ تلقین باورهای دینی و مذهبی و التزام عملی به آنها همیشه و به خصوص در شرایط حاضر نقش به سزایی در آرامش روانی انسان ها خواهد داشت.
◽️ در این افراد باید سابقه وسواسی بودنشان هم بررسی شود، چرا که اگر قبلا در موضوعات دیگر درگیر افکار وسواسی بوده، یا اینکه اگر رفتارهای فعلی شان با راهکارهای فوق بهتر نشد،باید به روانشناس مراجعه نمایند.
آیتاللهالعظمی نوری همدانی:
⛔️ مسافرت غیرضرور در شرایط کنونی جایز نیست
🔳 صلهرحم تلفنی باشد
🔻حضرت آیت الله نوری همدانی در پاسخ به سوال شرعی:
◽️قبلاً هم گفتهایم، همان طور که توسل به وجود مقدس پیامبر اکرم (ص) وائمه معصومین (ع) و خواندن دعا و تلاوت قرآن مؤثر است و باید انجام شود. عمل به توصیه پزشکان و متخصصین لازم و ضروری است و مسافرتی که این بیماری را منتقل کند و موجب آسیب به خود و دیگران باشد، جایز نیست و توصیه میشود مردم عزیز از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند.
◽️ در فرض مذکور لازم نیست احوالپرسی حضوری باشد، میتواند به وسیله تلفن یا شکلهای دیگر از احوال هم مطلع شوند و اظهار محبت خود را داشته باشند و همین طور برای کمک مادی میتوانند از طریقهای غیرحضوری اقدام نمایند.
گناه تازه؛ گرفتاری تازه
🔻امام کاظم علیه السلام:
كلَّمَا أَحْدَثَ اَلنَّاسُ مِنَ اَلذُّنُوبِ مَا لَمْ يَكُونُوا يَعْمَلُونَ أَحْدَثَ اَللَّهُ لَهُمْ مِنَ اَلْبَلاَءِ مَا لَمْ يَكُونُوا يَعُدُّونَ
⚠️ هرگاه كه مردم گناهان تازهاي پديدآورند كه پيش از اين آن را انجام نميدادند، خداوند گرفتاريهاي تازهاي بر ايشان پديدآورد كه آن را حساب نمیكردند.
📚 تحف العقول، ص ۴۳۴
✍️ ضعُفَ الطَّالِبُ وَ الْمَطْلُوبُ...
🔰ناتوانی انسان مدرن و مدّعی پیشرفت از مقابله با یک ویروس کوچک، و اتکاء و اعتماد او به همه ابزارهای پیشرفته مادی برای مقابله با آن، بیش از همه مضمون آیاتی از قرآن کریم را در ذهن تداعی می کند که خداوند در آن آیات، قدرت انسان در برابر «مگسی» که از او چیزی می رباید، را به چالش می کشد و آنگاه «قدرت» و «عزّت» خود را به انسان یادآور می شود:
🔸«يا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُباباً وَ لَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَ إِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبابُ شَيْئاً لا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَ الْمَطْلُوبُ * ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ؛ اى مردم مثلى زده شده است گوش به آن فرا دهيد: كسانى را كه غير از خدا مىخوانيد هرگز نمىتوانند (حتی) یک «مگس» بيافرينند، هرچند براى اين كار دست به دست هم دهند و هرگاه «مگس» چيزى از آنها بربايد نمىتوانند آن را باز پس گيرند؛ هم اين طلب كنندگان ناتوانند و هم آن مطلوبان (هم اين عابدان و هم آن معبودان). * آنها خدا را آن گونه كه بايد بشناسند نشناختند، خداوند قوى و شكست ناپذير است.» (حج: 74-73)
گویی خداوند هر از چند گاه، با چنین پدیده هایی، بزرگی خود و کوچکی ما انسان ها و کوچکی ابزارهای پیشرفته مادی را به رخمان می کشد و به ما می فهماند که ابزارهای مادی پیشرفته که مسحور آنها شده ایم، بدون اذن و اجازه او قدرت تأثیرگذاری ندارند.
🔰آیت الله مصباح یزدی(روحی له الفداء) در درس اخلاق خود درباره این سخن حضرت ابراهیم(ع) که فرمود:
🔸«وَ إِذا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ؛ و هنگامی که بیمار شوم، تنها اوست که شفا می دهد.» (شعراء: 80)
می فرمودند ابراهیم (ع) می توانست بفرماید: «و اذا مرضت فیشفین»؛ امّا میان «فاء» و فعل «یشفین»، از ضمیر «هو» استفاده نمود تا بفهماند که او در شفای خود، با وجود بهره گیری از ابزارهای مادی همچون دارو و ...، تنها و تنها خدا را دخیل می بیند ولاغیر.
🔰در دنیایی که همه بیش از پیش به مادیات دلبسته اند، این تنها «ایمان به غیب» است که قدرت آرامش بخشی خود را نمایان کرده است.
🌴امیر المومنین علی علیه السلام:
🍂« وَ فَلْجاً لِمَنْ حَاجَّ بِهِ»
قران پیروزی است؛
برای کسی که با قران بخواهد حجت بیاورد.
📚نهج البلاغه ،خطبه ۱۹۸
تطهیر دهان
🔷س 3517: آیا برای تطهیر دهان وجود جرم و ذرات غذا روی دندان مانع از پاک شدن آن میشود یا باید علاوه بر تطهیر، دندانها هم تمیز شوند؟
✅ج: داخل دهان، با از بین رفتن عین نجاست، پاک می شود و نیاز به تطهیر ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای