🌨آوای آسمان🌦🌈:
ـ🍂🌼🍂🌼🍂
ـ🌼🍂🌼🍂
ـ🍂🌼🍂﷽
ـ🌼🍂
ـ🍂 #آیات_سجده_دار
❓حکم شنیدن سوره و آیات سجدهدار برای خانمی که عادت ماهیانه است، چیه؟
📚 همه مراجع: هیچی! ایشون هم مثل بقیه مردم، وقتی آیه سجدهدار رو شنید، یه سجده میکنه.
اونی که برای چنین خانمی حرامه، خوندن آیه سجده داره، نه شنیدنش.
👈 لازم هم نیست گوشش رو بگیره یا محل رو ترک کنه که صدا بهش نرسه. همین که سجده کنه، کافیه؛ وضو و غسل هم لازم نيست.
⭕️ نکته: با دیدن آیه سجدهدار یا خوندن بخشی از اون، سجده واجب نمیشه.
⭕️ نکته: فردی که جنب شده هم، مثل خانمی که عادت شده، نباید آیه سجدهدار رو بخونه؛ اما اشکال نداره اون رو بشنوه. فقط بعد از شنیدن، باید یه سجده بکنه.
⭕️ نکته: طبق نظر آيات عظام امام، وحید، زنجانی، بهجت، فاضل و نورى: علاوه بر خود آيه سجدهدار، خوندن بقيه سوره هم حرامه (وحید و زنجانی: احتیاط واجب).
🔸نکته: هر ذکری رو که دوست دارین، میتونین در سجده بگین؛ حتی میشه هیچی نگفت. مهم اینه که پیشونی رو روی چیزی که سجده بر اون صحیحه، بذارین.
🔺العروةالوثقى، ج۱، احكامالحائض، م۴۲؛ توضيحالمسائل مراجع، م۳۵۴؛ خامنهاى، اجوبةالاستفتائات، م۱۹۹؛ وحيد، توضيحالمسائل، م۳۶۱.
@eslam20
یک سئوالی داشتم
اگر خانمی مقداری کمی از مو هایش پیدا باشد و ما به صورت خانم نگاه کنیم به عنوان مثل در فروشگاه و جایی دیگر، آیا نگاه کردن ما حرام است؟
سلام علیکم
✍️حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
نگاه به موی نامحرم حتی در فرض سؤال بنا بر احتیاط حرام است ولی نگاه به صورت و دستها تا مچ اگر همراه زینت و آرایش نباشد اشکال ندارد.
@eslam20
📚نکاتی پیرامون مسأله رویت هلال و اثبات اول ماه قمری
🔴مسالۀ رؤیت هلال و اثبات اوّل ماه قمری، از جهتی تقلیدی است و از جهتی دیگر، غیر تقلیدی.
🔷تقلیدی: مکلّفِ غیر مجتهد، در مبانی فقهی رؤیت هلال باید تقلید کند؛ برای نمونه: آیا رؤیت با چشم مسلّح، معتبر است یا باید با چشم عادی باشد؟ آیا اوّل ماه برای نقاطی که شبِ مشترک دارند، یکسان است یا خیر؟ آیا شهادت دو عادل به دیدهشدن هلال، معتبر است یا خیر؟
🔶غیر تقلیدی: امّا اینکه هلال در فلان تاریخ، بنا بر آن مبانی دیده شده یا نه، تقلیدی نیست؛ بلکه ملاک، اثباتِ رؤیت هلال طبق حجّت شرعی است. بنابراین، اگر طبق مبانی مرجع تقلید، اوّل ماه برای مکلّف ثابت شود، باید به آن عمل کند؛ هرچند اوّل ماه برای خودِ مرجع تقلید، ثابت نشده باشد.
🔴حال با توجه به آنچه بیان شد میگوییم اول ماه از چند راه ثابت مى شود:
🔹۱. خود انسان ماه را ببیند؛
🔸۲. دو مرد عادل شهادت بدهند که ماه را دیده اند؛
🔹۳. عده اى که از گفته آنان یقین پیدا مى شود، بگویند ماه را دیده اند؛
🔸۴. سى روز از اول ماه شعبان بگذرد؛
🔹۵. حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط) حکم کند که اول ماه است.
@eslam20
*طریقه نماز عید فطر*
نماز عید فطر دو ركعت است كه در ركعت اول بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تكبیر بگوید، و بعد از هر تكبیر یك قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تكبیر دیگری بگوید و به ركوع رود و دو سجده به جا آورد و برخیزد و در ركعت دوم چهار تكبیر بگوید و بعد از هر تكبیر قنوت بخواند و تكبیر پنجم را بگوید و به ركوع رود و بعد از ركوع دو سجده كند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
مسأله ۱۵۲۰- در قنوت نماز عید فطر هر دعا و ذكری بخوانند كافی است ولی بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب بخوانند:
*الَلّهُمَّ أَهْلَ الْكِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ أَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَروتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَهْلَ التَّقْوی وَ الْمَغْفِرَةِ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هذَا الْیوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ كَرامَةً وَ مَزیداً انْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُدْخِلَنی فی كُلِّ خَیرٍ ادْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُخْرِجَنِی مِنْ كُلِّ سُوءٍ اخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُكَ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمْ اللَّهُمَّ إِنّی أَسْأَلُكَ خَیرَ مَا سَأَلَكَ بِهِ عِبادُكَ الصَّالِحُونَ وَ اعُوذ بِكَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُكَ الْمُخْلَصُونَ*.
@eslam20
📚 #غیرت و #حیا چه شد؟
شیخ بهاءالدین #عاملی در یکی از کتاب های خود مینویسد:
«روزی زنی نزد قاضی شکایت کرد که پانصد مثقال طلا از شوهرم طلب دارم و او به من نمیدهد. قاضی شوهر را احضار کرد. سپس از زن پرسید: آیا شاهدی داری؟
زن گفت: آری، آن دو مرد شاهدند.قاضی از گواهان پرسید: گواهی دهید که این زن پانصد مثقال از شوهرش طلب دارد.
گواهان گفتند: سزاست این زن نقاب صورت خود را عقب بزند تا ما وی را درست بشناسیم که او همان زن است. چون زن این سخن را شنید، بر خود لرزید!
شوهرش فریاد برآورد شما چه گفتید؟برای پانصد مثقال طلا، همسر من چهره اش را به شما نشان دهد؟! هرگز! هرگز! من پانصد مثقال را خواهم داد و رضایت نمیدهم که چهرهی همسرم درحضور دو مرد بیگانه نمایان شود.
چون زن آن جوانمردی و غیرت را از شوهر خود مشاهده کرد از شکایت خود چشم پوشید و آن مبلغ را به شوهرش بخشید.»
چه خوب بود که آن مرد با غیرت، جامعه امروز ما را هم میدید که چگونه رخ و ساق به همگان نشان میدهند و شوهران و پدران و برادرانشان نیز هم عقیده آنهایند و در کنارشان به رفتار آنان مباهات می کنند.
#غیرت
@eslam20
آخرالزمان
مومنان همان مجرمانند!
🔹افراد با ایمان، نزد خداوند بهترین مقام را دارند؛ در قرآن مجید، همواره از ارزش و گرامی بودن آنها در نزد خداوند، تعریف و توصیف بسیاری شده است.
🔹پیامبر گرامی اسلام در مورد حالات افراد با ایمان در دوره آخرالزمان میفرمایند:
«… در آن وقت، قلب مومن در درونش آب میشود، مانند حل شدن نمک در آب؛ زیرا منکرات را میبیند، ولی قدرت جلوگیری و تغییر آن را ندارد. مومن در میان آن ها با ترس و لرز راه میرود، که اگر حرف بزند، او را میخورند، و اگر ساکت شود، دق مرگ میشود.»
📚الزام الناصب، ص ١٨٢ – روزگار رهایی، ص ٣۵۵
در آخرالزمان، الگوهای رایج مردم عوض میشود.
اگر با حجاب و عفیف باشی، دیگران تو را فردی قدیمی، بیکلاس و عقب افتاده میدانند؛ ولی اگر اخلاق و حجاب را رعایت نکنی، آنوقت باکلاس و امروزی به حساب میآیی. اگر بخواهیم واضح تر بگوییم، در آخرالزمان فضائل اخلاقی از بین میرود و رذائل اخلاقی به جای آن رواج مییابد.
@eslam20
🔴 مُردۀ تقوی ❗️
هرکس دنبال هوی برود هلاک می شود. همین جا مرده است، منتها نمی داند مرده است. خبر از حیات علمی، حیات تقوایی و حیات انبیاء ندارد. زبان و چشم و دستش را اصلاح نکرده است، مردۀ تقواست. از حیث تقوی و علم و عاقله مرده است.
🔵👈 آدم عاقل این غلط ها را نمی کند، با حیوانات هیچ فرقی ندارد، آن ها هم ، اَکل و شُربی دارند. گرگ یک بره را هم می خورد ولی آخرش گرگ است. آیا تو هم می خواهی گرگ باشی؟ تو باید انسان باشی ! اگر بخواهی گرگ باشی، اشتباه کرده ای ، ضرر کرده ای.
[ آیت الله بهاء الدینی ، شهرۀ آفاق ، قم ، هنارس ، چاپ دوم،92 ، ص 38]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨✨
@eslam20
#احکام شرعی | خرید بُن کتاب به قیمت کمتر
🔹حضرت آیت الله سیستانی به استفتائی پیرامون «خرید بُن کتاب به قیمت کمتر» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد.
◻️ پرسش: آیا خریدن بُن کتاب به قیمت کمتر صحیح است؟
◻️ پاسخ: اگر برخلاف شرط پرداخت کننده بُن باشد جایز نیست؛ هرچند اگر فروخته شود، بیع صحیح است.
@eslam20