✨﷽✨
🌸 ولادت حضرت زینب (س)
✍زینب، یعنی زینت پدر و این نامی است که خداوند برای دختری انتخاب کرد، که با انجام رسالت خویش زینت بخش تاریخ شد و موجب افتخار و سرافرازی خاندان وحی و ولایت گشت. و این است که نام زینب در تاریخ کربلا که تاریخ جاودانگی اسلام و تشییع است، به خاطر فداکاریهایش، زیبا، درخشان و جاودانی آن حضرت.
مراسم نامگذاری این ولایت را در تاریخ این گونه می خوانیم: هنگام ولادت زینب کبری (س) چون رسول خدا در سفر بود، فاطمه از همسرش علی درخواست کرد که نامی برای فرزندشان انتخاب کند:
علی (ع) در جواب فرمود: من بر پدرت سبقت نمی گیرم، صبر می کنیم تا پیامبر از سفر برگردد. چون پیامبر بازگشت و خبر ولادت نوزاد زهرا را از زبان علی (ع) شنید فرمود: فرزندان فاطمه فرزندان منند ولی خداوند درباره آنان تصمیم می گیرد. بعد از آن جبرئیل نازل شد و پیام آورد که خداوند سلام می رساند و می فرماید: نام این دختر را زینب بگذار که این نام را در لوح محفوظ نوشته ام.
آن گاه رسول خدا زینب را گرفت و بوسید و فرمود: توصیه می کنم که همه این دختر را احترام کنند، که او مانند خدیجه کبری است. یعنی همان گونه که فداکاریهای خدیجه در پیشبرد اهداف پیامبر و اسلام بسیار ثمر بخش بود، ایثار صبر و استقامت زینب در راه خدا نیز در بقا و جاودانگی اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
📚معرفی کتاب: کتاب زيباترين شكيب زندگانى حضرت زينب( س)، ص 20
@eslam20
#فضای_مجازی
#باز_نشر
🔹مطلبی که از طریق پیام رسانها برایمان میآید آیا میتوان به دیگران ارسال کنیم؟
🔹اگر محتوای فاسد و مفسدی نباشد و نشر اتهامات بی اساس قبل از ثابت شدن آنها نباشد و باعث مفسده نباشد، اشکال ندارد.
#نشر_دروغ
🔹اگر پیامی را نشر دهیم و بعد فهمیدیم که دورغ بوده، آيا واجب است بعد راستش را بگوييم؟
🔹چنانچه آن دروغ منشأ ضرر و زیانی شود باید تصحیح کنید و راستش را بگوید.
#شایعه_پراکنی
🔹در زمان انتخابات یا اعتراضات و تجمعات به طور طبیعی ممکن است شایعاتی در مورد برخی افراد و یا شخصیتهای مطرح شود، میخواهم حکم شایعهسازی و شایعهپراکنی را بدانم؟
🔹شایعهسازی و شایعهپراکنی، مطلقا در اسلام جایز نیست. و ممنوع است. منظور از شایعه پراکنی این است که چیزی که ثابت نیست، من برای شما بگویم، شما برای دیگری بگویی که سطح جامعه را فرا بگیرد. در حالی که مطلبی است که ثابت نیست. این در اسلام مطلقا ممنوع است. شایعه، از گناهانی است که در قرآن تصریح به عذاب شده و از گناهان کبیره است.
👌 نه شایعه سازی جایز است و نه پذیرش شایعه
#نسبت_دادن_شایعات
🔹آیا گفتگوها و مباحث سیاسى که نقل مجالس شده و افراد دانسته یا ندانسته موضوعى را به این و آن نسبت مى دهند، غیبت محسوب مى شود؟
♨️نسبت دادن شایعات به یکدیگر نوعى تهمت است که فراتر از غیبت میباشد.
📚 آقا، اجوبه س 1391، 1397، 1430 و 1082؛ صافی، 300 ج 1، امر به معروف، س 4؛ فاضل جامعالمسائل، ج1، س 944؛مکارم سایت جامع المسائل، سیستانی، سایت
@eslam20
✨﷽✨
#یک_پند_یک_معرفت
✍امروزه بسیار می شنویم که برخی ادعا می کنند عُمر با فتح ایران و توسل به شمشیر ما را مسلمان کرد و اگر او ایران را فتح نکرده بود همه مردم ایران بر آیین زرتشت بوده و افلاح می شدند. هر چند حمله به ایران توسط عمر بعد از نبی مکرم اسلام (ص) مورد تأیید حضرت علی (ع) به گواهی تاریخ نبوده است؛ اما ذکر چند نکته پیرامون این شبهه ضروری است.
🔮 اگر امروزه سری به تاریخ اندونزی بزرگترین و پرجمعیتترین کشور مسلمان بزنیم خواهیم دید هیچ حاکم اسلامی به آن سرزمین در شرق این کره خاکی حمله نکرد، ولی مردم آن کشور مسلمان شدهاند. اگر در ریشه تاریخی این تشرّف به اسلام اندکی برگ های کتاب تاریخ را ورق بزنیم، اسلام توسط اندک تجّار عرب مسلمان که برای تجارت ادویه به آن کشور دور می رفتند، وارد آن کشور شده است و آنان با دیدن منش و رفتار انسانی و عادلانه و تعالی مدار آن اعراب به آیین اسلام گرویده اند.
🤺پس اسلام برای وارد شدن به کشوری نیاز به زور شمشیر ندارد چون چنان غنی و ارزشمند است و هرگز طلای ارزشمند را با زور شمشیر به کسی تحمیل نمی کنند و هدیه رایگان نمی دهند. از سوی دیگر هدف عُمر از حمله به ایران، مسلمان کردن ایرانیان نبود بلکه تصرف ایران برای حفظ شبه جزیره عربستان از حمله احتمالی ایرانیان و نابودی اسلام بوده است.
دلیل دیگر آن که، در طول تاریخ بسیاری از جنگجویان چون مانی و مزدک آیینی برای خود ساختند و به زور برای مردم تحمیل کردند که اکنون حتی یک ورق از نوشته های آیین آنان موجود نیست و یک پیرو از آنان بر زمین باقی نمانده است.
🕌پس اگر اسلام دین غنی نبود قطعاً باید بعد از فتح عمر و مدتی پس از مرگ او، از این کشور رخت بر می بست و مردم دوباره به آیین زرتشت بر می گشتند در حالی که می بینیم هرگز چنین نشده است.
@eslam20
✨﷽✨
"صاحبدلی" روزی به "پسرش" گفت:
برویم زیر "درخت صنوبری" بنشینیم.
پسر در کنار پدر "راهی" شد.
پدر دست در "جیب" کرد و مقداری "سکه طلا" از جیب خود بیرون آورد و بر زمین نهاد.
گفت: پسرم می خواهی "نصیحتی" به تو دهم که عمری تو را کار آید یا این سکه ها را بدهم که "رفع مشکلی اساسی" از زندگی خود بکنی؟
پسر فکری کرد و گفت:
پدرم بر من "پند را بیاموز،" سکه ها را نمی خواهم، سکه برای رفع "یک مشکل" است ولی پند برای رفع مشکلاتی برای "تمام عمر."
پدرش گفت: سکه ها را بردار...
پسر پرسید: "پندی ندادی؟!"
پدر گفت:
وقتی تو "طالب پندی" و سکه را گذاشتی و پند را بر داشتی، یعنی می دانی سکه ها را کجا هزینه کنی.!
و این؛
"بزرگترین پند من برای تو بود."
پسرم بدان "خدا" نیز چنین است...
اگر "مال دنیا" را رها کنی و دنبال "پند و حکمت" باشی، دنیا خودش به تو "رو می کند."
ولی اگر "دنیا را بگیری" یقین کن،
"علم و حکمت" از تو "گریزان" خواهد شد.
@eslam20
✨﷽✨
🌺دیدن بهشت برزخی 🌺
✍عبْدُاللَّه بن سِنان يكى از ياران امام صادق(ع) ماجراى شنيدنى زير را چنين بيان مى دارد:«از امام صادق(ع) پرسيدم: نهر كوثر چيست؟حضرت توضيحاتى داد؛ سپس فرمود: آيا دوست دارى آن را ببينى؟گفتم فدايت شوم؛ آرى. فرمود: دستم را بگير تا از اين شهر بيرون رويم.امام پايش را به زمين كوفت؛ در اين هنگام، پرده ملكوتى كنار رفت و عالم برزخى نمايان شد.
وقتى چشم گشودم، نهرى بسيار بزرگ ديدم كه آغاز و پايانش پيدا نبود. از چشمه هاى آن، آب و شير سفيدتر از برف و شراب نيكوتر از ياقوت روان بود.گفتم: فدايت شوم؛ اين نهر و چشمه ها از كجا مى آيند و به كجا مى ريزند؟فرمود: اين از چشمه هايى است كه خداى تعالى در قرآن نويدش را داده است: چشمه اى از آب، چشمه اى از شير، چشمه اى از شراب.
(سوره محمد آیه 15 )
در كنار آن نهر، درختهايى ديدم كه زيرسايه آنها حوريانى گيسو به سرآويخته، آرميده بودند كه هرگز بدين زيبايى كسى را در دنيا نديده بودم!حضرت به يكى از آنها اشاره فرمود آب بده! آن ماهرو، قدحى از آب پر كرد. حضرت، ظرف آب را از او گرفت و به من داد. هرگز ظرفى به آن زيبايى نديده بودم (درقرآن هم به ظرفهای زیبایی بهشتی اشاره شده است) و شربتى به آن گوارايى نچشيده بودم!
گفتم: فدايت شوم؛ چنين چيزهايى را نه ديده بودم و نه تصورش را مى كردم.حضرت فرمود: «اين كمترين چيزهايى است كه خداوند به پيروان ما نويدش را داده است و مؤمن هرگاه بميرد، او را به اين محل آورند. در باغستانهاى اطراف، گردش مى كند و از شرابهاى اينجا مى آشامد».
📚 «بحار الانوار»، ج 6، ص 287
@eslam20
✅درآمد حلال و تاثیرش در زندگی
✍ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: أطِبْ كَسبَكَ تُستَجَبْ دَعوَتُكَ، فإنَّ الرّجلَ يَرفَعُ اللُّقْمَةَ إلى فِيهِ (حَراما) فما تُستَجابُ له دَعوَةٌ أربَعينَ يوما
درآمدت را پاك كن تا دعايت مستجاب شود؛ زيرا هرگاه آدمى لقمه[اى حرام] به دهان خود ببرد تا چهل روز دعايى از او پذيرفته نمى شود
📚ميزان الحكمه جلد۴، صفحه۳۰
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
@eslam20
✨﷽✨
🔥شیطان
✍بعد از آن که خداوند شیطان را از بهشت بیرون کرد، شیطان دربرابر خداوند قسم یاد کرد که باید چند کار را براى گمراهى آدم و اولادش انجام دهد و تا انجام ندهد، دست بر ندارد.
1)من از بندگان تو نصیب و بهره اى معین خواهم گرفت ( در حالى که خود او مى داند قدرت گمراه کردن همه بندگان خدا را ندارد) و تنها افراد هوس باز و سست عنصر هستند که در برابر او تسلیم مى شوند.
2)آنها (غیر مخلصین ) را حتما گمراه مى کنم و به انحراف و گناه مى کشانم.
3)مردم را با آرزوى دور و دراز و رنگارنگ سرگرم مى سازم و مشغول به دنیا مى کنم و از یاد آخرت و بهشت و جهنم باز مى دارم.
4)آنها را به انجام دادن اعمال خرافاتى دعوت مى کنم و اعمال خلاف و زشت را در برابر آنان زینت مى دهم و از اعمال نیک منع شان مى کنم
5) آنها را وادار مى سازم که آفرینش پاک و فطرت خود را تغییر دهند (آن آفرینش و فطرت پاک الهى که از اول در نهاد انسان نهاده شده همان توحید و یکتا پرستى است )
💥وسوسه هاى شیطانى و هوى و هوسها آدمی را منحرف مى سازد. و به بیراهه مى کشاند. این ضرر جبران ناپذیر شیطان ، سعادت انسان را از پایه مى لرزاند، چون حقایق و واقعیات را با باورهاى سست از بین مى برد و به دنبال آن ، سعادت به شقاوت تبدیل مى گردد.
👈از این رو، هیچ کس نباید شیطان را به جاى خداوند، سرپرست خود کند؛ زیرا این کار زیان بزرگى است و شیطان به انسان وعده هاى دروغ مى دهد و به آرزوهاى دور و دراز سرگرم مى کند، ولى جز فریب و خدعه ، کارى براى آنها انجام نمى دهد.
@eslam20
#دوست_داری_شگفتی_ها_رو_ببینی؟
📍حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله):
◽چشمانتان را از نامحرم بپوشانید تا عجایب و شگفتی ها را ببینید...
📚مصباح الشریعة ص٩
@eslam20
📚📏📚📏📚
💢 #احکام
✅پرسش: نحوه خواندن سجده سهو به چه شکل است ؟
✍️پاسخ: طبق نظر مقام معظم رهبری: براى سجده سهو، باید بعد از سلام نماز، فوراً به نیّت سجده سهو، پیشانى را بر چیزى که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بنابر احتیاط بگوید: «بسم اللَّه و باللَّه، السلام علیک ایها النّبىُّ و رحمه اللَّه و برکاته» سپس سر از سجده بردارد و دوباره به سجده رود و ذکر را تکرار کند و پس از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@eslam20