◼️ رحلت فقيه، متكلم و واعظ بزرگوار، آيت الله ميرزا علي اکبر نوقاني (1329ش)
✍ آيت اللَّه ميرزا علي اكبر نوقاني در سال 1261ش (1300ق) در محله نوقان مشهد به دنيا آمد. وي پس از گذراندن تحصيلات مقدماتي، در 26 سالگي براي تكميل تحصيلات خود رهسپار حوزه علميه نجف اشرف گرديد و از محضر استادان بزرگي چون آخوند ملامحمد كاظم خراساني، سيد محمدكاظم يزدي و شيخ الشريعه اصفهاني استفاده نمود.
✅ وی از عالم بزرگ ميرزا عبدالله مازندراني و آيت الله ميرزا محمدتقي شيرازي به دريافت اجازه اجتهاد نائل آمد و به مدارج بالاي علمي دست يافت. او در سال 1291ش به مشهد مقدس بازگشت و به تدريس پرداخت. و توليت مدرسه علمیه نواب مشهد را، به عهده گرفت.
او در شعر، به "فقير" تخلص مي نمود و در خطوط نسخ و نستعليق، تبحر داشت. كتبي از قبيل تعليقاتي بر شرح نهج البلاغه و سه مقاله نوقاني و دو مقاله نوقاني در اصول عقايد و ردّ عقايد ماديون، از آثار ايشان است. او سرانجام در 28 بهمن 1329ش (10 جمادي الاول 1370ق) در 68 سالگي درگذشت و در حرم رضوي(ع) به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🏴وفات حضرت "ابوطالب" عموي گرامي پيامبراسلام(ص) به روايتي(10 بعثت)
✍ حضرت ابوطالب بن عبدالمطب مانند بيشتر رُؤَساي قريش مردي تاجر بود و پس از درگذشت پدرش، عبدالمطلب، سرپرستي پيامبر اسلام(ص) را از هشت سالگي بر عهده گرفت.
✅ در سفري كه حضرت محمد(ص) را براي تجارت با خود به شام برد، بشارت پيامبري آن حضرت را از راهبي به نام بُحيرا شنيد و در حراست از پيامبر تلاش بيشتري از خود نشان داد.
✅ پس از بعثت نيز، ابوطالب، ياور و پشتيبان هميشگي پيامبر بود و در حمايت از ايشان دريغ نمي كرد. ابوطالب در حالي كه با ديگر مسلمانان در شِعْب ابوطالب در محاصره ي مشركان مكه بود، در گذشت.
✅ در همان سال حضرت خديجه (س) همسر با وفاي پيامبر نيز وفات كرد و رسول خدا(ص) بر اثر شدت غم و اندوه، آن سال را "عامُ الحزن" يعني سال حزن و اندوه ناميدند.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ فضیلت ماه رجب در کلام پیامبر(ص)
✍ در فضیلت ماه رجب روایت متعددی از اهلبیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده است. به عنوان نمونه رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:
🌷 خداوند در آسمان هفتم فرشتهای را قرار داده که به او «داعی» گویند. چون ماه رجب فرا رسد آن فرشته از سر شب تا صبح ندا سر میدهد! خوشا به حال ذاکران و یادآوران خدا، خوشا به حال مطیعان.
و خداوند تعالی میفرماید: من همنشین کسی هستم که همنشین من است، من مطیع کسی هستم که مطیع من است، من بخشنده کسی هستم که تقاضای بخشش کند. ماه، ماه من، بنده، بنده من، رحمت، رحمت من.
هرکس مرا در این ماه بخواند اجابتش میکنم، و هرکس از من چیزی طلب کند به او عطا کنم و هرکس از من طلب هدایت کند، او را هدایت میکنم. این ماه را رشته پیوندی بین خود و بین بندگانم قرار دادم، هرکس بدان چنگ زند به من متصل خواهد شد.
🌹متن روایت:
«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ تَغْفَرَنِي الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ».
📚 مستدرك الوسائل، ج 7 ، ص 535.
https://eitaa.com/eslam20
💠توصیه های امام عصر(عج) به شیعیان💠
✅ ذکری برای برآورده شدن همه حوائج
🌹مرحوم آيت الله شيخ محمدتقى اصفهانى معرو ف به آقانجفى اصفهانى در احوال خود چنين می نويسد :
💦 زمانى که در نجف اشرف مشغول رياضت بودم، اسرارى بر من مكشوف گرديد. يكى از آن اسرار اين بود كه شب چهارشنبه اى در مسجد سهله نشسته بودم. نزديك سحر شخصى از رجال الغيب را ديدم و سؤالات بسيارى از او نمودم و جواب سؤالاتى كه از قول حضرت نقل می كرد مرتب می نوشتم كه مبادا فراموش شود. يكى از آن سؤالات اين بود كه ذكرى به من بياموزيد تا در تمام حوائج به دردم بخورد جواب فرمودند:
🌺 ذكرى نزديكتر از صلوات بر محمد و آل محمد -صلي الله عليه و آله و سلم- در پيشگاه خداى متعال نيست.
📚 منبع:کتاب فوايد الصلوات ص 49
🌺ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌺
https://eitaa.com/eslam20
🌷 پيامبر گرامی اسلام صلى الله عليه و آله:
خداوند عزّ و جلّ مى فرمايد: خشمِ من بر آن كه به كسى ستم كند كه ياورى جز من نمى يابد، سخت است.
🌹 عنه صلى الله عليه و آله: يقولُ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ: اشتَدَّ غَضَبي على مَن ظَلَمَ مَن لا يَجِدُ ناصِرا غَيرِي.
📗امالى طوسى، ج ۲، ص ۱۹.
https://eitaa.com/eslam20
💠 ظلم از منظر روایات
✍ در اخبار متواتره که از ائمه معصومین علیهم السلام به ما رسیده است هر جا سخن از ظلم به میان آمده، مذمت شدید و تهدید بر آن وجود دارد؛ چرا که واژه ظلم، مذمت و عقوبت الهی را به همراه خود دارد.
🌷پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: «پستترین و ذلیلترین خلق در نزد خدا کسی است که امر مسلمانان در دست او باشد و میان ایشان به راستی رفتار نکند».(۱)
🔹و نیز در حدیثی دیگر فرمودند: «هر کس از انتقام و مکافات بترسد، البته از ظلم و جور کردن باز میایستد».(۲)
🔸و در حدیثی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: «به سبب ظلم، نعمت ها زایل میگردد و به نکبت مبدل میشود».(۳)
🌹امام سجاد علیه السلام هنگام وفات به امام باقر علیه السلام فرمود که: «زنهار، ای فرزند! که ظلم کنی بر کسی که دادرسی به غیر از خدا نداشته باشد. زیرا که او کسی دیگر را ندارد و دو دست به درگاه مالک الملوک برمیدارد و منتقم حقیقی را بر سر انتقام میآورد».(۴)"
📚(۱) مجلسی، محمدباقر؛ بحارالانوار، بیروت – لبنان، مؤسسه العرفاء، ۱۴۰۳ هـ.ق، ج ۷۵، ص ۳۵۲.
(۲) کلینی، محمد بن یعقوب؛ اصول کافی، ترجمه: محمدباقر کمرهای، قم، اسوه، ۱۳۷۲، ج۲، ص ۳۳۱.
(۳) عبدالواحد، غررالحکم و دررالکلم، قم، دارالکتاب، بیتا، ج ۱، ص ۳۳۱.
(۴) بحارالانوار، همان، ج ۷۵، ص ۳۰۸."
https://eitaa.com/eslam20
❓او که بود که سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دلش میخواست در کنار او به خاک سپرده شود؟
✍ محمّدحسین یوسف الهی ( ۱۳۴۰کرمان – ۱۳۶۴ عملیات والفجر۸)، عارفی است که در واحد اطلاعات عملیات لشکر ۴۱ ثارالله، مراتب کمال الی الله را طی کرد و کمتر رزمندهای است که روزگاری چند با محمدحسین زیسته باشد، اما خاطرهای از سلوک معنوی او نداشته باشد. همرزمانش میگویند: "حسین از عرفای جبهه بود و زیباترین نماز شب را میخواند، ولی کسی او را نمیدید، رفیق خدا بود و پردههای حجاب را کنار زده بود."
✅ او یکی از دوستان و همرزمان نزدیک شهید حاج قاسم سلیمانی بود؛ که حاج قاسم طبق وصیتش در جوار این شهید در گلزار شهدای کرمان به خاک سپرده شد. اما این تدفین ماجراهای خاص خودش را داشت. به روایت شاهدان عینی پیکر شهید یوسف الهی هنوز بعد از گذشت ۳۴ سال از شهادتش سالم مانده است.
✅ آن نفس مطمئنه در طول جنگ تحمیلی، پنج مرتبه به شدت مجروح شد و سرانجام در عملیات والفجر۸ در ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۶۴ روحش آسمانی شد و به جمع ملکوتیان پیوست. روحش شاد و راهش پررهرو باد.
https://eitaa.com/eslam20
🌹 شهادت "سيد عباس موسوي" دبير كل حزب اللَّه لبنان (1992م)
✍ عالم مجاهد حجت الاسلام و المسلمين سيد عباس موسوي بنيانگذار جنبش حزب اللَّه لبنان، در سال 1952م در شهرك نبيشيت از توابع بعلبك لبنان به دنيا آمد. وي در 15 سالگي براي ادامه تحصيلات به حوزه علميه نجف رفت و از محضر آيت اللَّه سيد ابوالقاسم خويي و شهيد سيد محمدباقر صدر استفاده نمود.
✅ شهيد موسوي همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي، راهي لبنان گرديد و حوزه علميه بعلبك را تأسيس نمود. و در صف مقدم جهاد عليه رژيم صهيونيستي قرار گرفت و با همفكري جمعي از علما و تعدادي از شاگردانش، جنبش انقلابي حزب اللَّه لبنان را تأسيس كرد.
✅ فكر روشن، ديدگاههاي انقلابي، روحيه سرشار از صفا و اخلاص و برخوردهاي واقع بينانه و غيرتصنّعي از خصوصيات بارز سيدعباس موسوي بود. او در طول فعاليت در سمت دبيركلي حزب اللَّه لبنان، ضربات سهمگيني بر رژيم نژاد پرست اسرائيل فرود آورد و زخمهايي كاري بر آن دولت غاصب وارد کرد.
✅ او سرانجام در 16 فوريه 1992م در حالي كه از مراسم بزرگداشت شيخ راغب حرب كه او نيز هشت سال پيش از آن توسط صهيونيستها به شهادت رسيده بود، بازمي گشت، در عملیات ناجوانمردانه مورد يورش هوايي مزدوران اسرائيلي در جنوب لبنان قرار گرفت و به همراه همسر و فرزندش به شهادت رسيد.
https://eitaa.com/eslam20
🌹 شهادت "شيخ راغب حرب"، روحاني مبارز ضد صهيونيستي (1984م)
✍ شيخ راغب حرب امام جمعه شهرك جبشيت در جنوب لبنان و از پايه گذاران جنبش مقاومت اسلامي در اين منطقه بود. او همواره يكي از مخالفان جدي رژيم صهيونيستي بود كه عليه اشغال جنوب لبنان توسط آن رژيم سخن مي گفت و مردم جنوب لبنان را به قيام عليه صهيونيستهاي اشغالگر دعوت مي كرد تا اين كه توسط نيروهاي اسرائيل بازداشت شد.
✅ با دستگيري او و اعتصاب و تحصن گسترده مردم، صهيونيستها مجبور به آزادي وي شدند. در نهايت در شانزدهم فوريه 1984م، با توطئه مشترك اسرائيل، امريكا و نيروهاي فالانژ لبنان، شيخ راغب حرب در حالي كه پس از اداي نماز در مسجد جبشيت راهي خانه اش بود، توسط تروريست هاي صهيونيست هدف رگبار مسلسل قرار گرفت و به شهادت رسيد.
✅ در پي شهادت شيخ راغب حرب، اعتصابات عمومي سراسر لبنان را فرا گرفت و اين اعتصاب و اعتراض عمومي، بازتاب گسترده اي در جهان يافت. همچنين به هنگام تشييع پيكر ايشان، درگيري شديدي ميان جوانان شهرك جبشيت و نيروهاي صهيونيستي روي داد كه عده اي كشته و زخمي شدند.
https://eitaa.com/eslam20
✍ امام موسی بن جعفر (۱۲۷یا۱۲۸ق - ۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان، در سال ۱۲۸ق، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان دیده به جهان گشود و در سال ۱۴۸ق، پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید.
✅ دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق، در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید.
✅ دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود. مناظرات و گفتگوهایی با خلفای عباسی، به منظور مشروعیت زدایی از آنان و برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی در پاسخ به پرسشهای آنان وارد شده است. در مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
✅ امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد. از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
✅ منابع شیعه و سنی، تقوی، زهد، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و او را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند. بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان احترام گذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او رفته و می روند. آرامگاه امام کاظم(ع) و آرامگاه نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
https://eitaa.com/eslam20
💠اهمیت حفظ آبروی دیگران 💠
🔷 محمد بن فضل می گوید: به امام کاظم علیه السلام عرض کردم: قربانت گردم، از یکی از برادرانم خبری می رسد که آن را نمی پسندم و وقتی از خود او می پرسم، وی منکر آن می شود با آن که افراد مورد اعتمادی آن خبر را نقل می کنند.
🌺 امام علیه السلام در پاسخ فرمود: يَا مُحَمَّدُ كَذِّبْ سَمْعَكَ وَ بَصَرَكَ عَنْ أَخِيكَ فَإِنْ شَهِدَ عِنْدَكَ خَمْسُونَ قَسَامَةً و َقَالَ لَكَ قَوْلًا فَصَدِّقْهُ وَ كَذِّبْهُمْ وَ لَاتُذِيعَنَّ عَلَيْهِ شَيْئاً تَشِينُهُ بِهِ وَتَهْدِمُ بِهِ مُرُوَّتَهُ فَتَكُونَ مِنَ الَّذِينَ قَالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا والْآخِرَة؛
🌹 «ای محمد! گوش و چشمت را پیرامون برادرت تکذیب کن، و اگر پنچاه سوگند خورنده نزد تو گواهی دهند و او سخن دیگری گوید، سخن برادر خود را تصدیق و سخن آنان را تکذیب کن، و از او خبری را منتشر نکن که موجب زشتی او گردد و آبرویش را بریزد که اگر چنین کنی از کسانی خواهی بود که خداوند درباره ی آن ها فرموده:
☀️ «إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»؛
🌟 كسانی كه دوست دارند زشتي ها در ميان مردم باايمان شيوع يابد عذاب دردناكی برای آنها در دنيا و آخرت است، و خداوند می داند و شما نمی دانيد. (سوره نور، آيه 19)
📚 وسائل الشیعه، ج 12، ص 295 ح 16343،
بحار الانوار، ج 72، ص 215؛ ح 11؛
https://eitaa.com/eslam20