#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 22 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 24 ذی الحجه 1444 قمری
❄️ 13 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ضد حمله ايران عليه عراق موسوم به عمليات رمضان - كربلاي 4 در بغداد (1361 ش)
➕ رحلت فقيه جليل و عالم بزرگوار، آيت اللَّه "سيدمحمد وحيدي شبستري" (1379 ش)
➕ شكست سپاه "محمدعلي شاه" به فرماندهي "كلنل لياخوف" از مشروطه طلبان (1288 ش)
🌙 #قمری
➕ انگشتر بخشي حضرت اميرالمؤمنين(ع) در حال ركوع نماز
➕ روز مباهله ي پيامبر اسلام(ص) با مسيحيان نجران(10 ق)
➕ قیام سربداران خراسان به رهبری "شیخ حسن جوری" در نیشابور(737 ق)
➕ وفات دانشمند شهیر،علامه بحرالعلوم (1212ق)
❄️ #میلادی
➕ آتش سوزي بزرگ شهر رُم پايتخت امپراتوري روم (64م)
➕ امضاي قرارداد اتحاد بين شوروي و انگلستان در جريان جنگ جهاني دوم (1941م)
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
🔥ضد حمله ايران عليه عراق موسوم به عمليات رمضان - كربلاي 4 در بغداد (1361 ش)
✍ در اوايل دهه 1360 ش (1980 م) قرار بود، هفتمين اجلاس سران كشورهاي غيرمتعهد در بغداد تشكيل شود و اين كشور ميزبان سران اين جنبش در بغداد باشد. در اين ميان عراق به شدت مي كوشيد با تهيه پيش نويس بيانيه اجلاس، با يك وجهه بين المللي موثر، عنوان متجاوز را از خود دور سازد. اما جمهوري اسلامي ايران با محل اجلاس مخالفت نمود و تلاشهاي وسيعي را جهت عدم برگزاري اجلاس در بغداد به انجام رساند زيرا عراق كه به اصول عدم تعهد پايبند نبود، شايستگي رياست جنبش را نداشت.
✅ در اين ميان امنيت بغداد به عنوان محل تشكيل اجلاس هفتم سران مورد بحث قرار گرفت تا اينكه با عمليات نظامي ايران عليه عراق موسوم به عمليات رمضان - كربلاي 4 در 22 تيرماه 1361 ش برابر با 13 ژوئيه 1982 م و بمبارانِ بغداد توسط تيزپروازان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، فشاهاري جديدي بر بغداد وارد آمد و اعضاي جنبش نسبت به امنيت پايتخت عراق مردد شدند.
✅ اين فشار سرانجام بدين جا انجاميد كه سران عراق در مرداد آن سال، از ميزباني اجلاس سران انصراف داده و هند به عنوان ميزبان جديد كنفرانس معرفي شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠به مناسبت واقعه مباهله در ۲۴ ذی الحجه سال نهم هجری💠
✍ مُباهَلَه، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند.
✅ این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اسلام(ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند. با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
✅ بنابر اعتقادات شیعی، جریان مباهله پیامبر(ص) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر(ص) است، بلکه بر فضیلت ویژه همراهان او (فاطمه و حسنین) در این ماجرا دلالت میکند. شیعیان بر این اساس، معتقدند امام علی(ع) بر اساس آیه مباهله، به منزلۀ نَفْس و جان پیامبر است. واقعه مباهله در ۲۴ ذیالحجه سال نهم هجری روی داد و آیه ۶۱ سوره آل عمران به آن اشاره دارد.
✅ احتجاج به این واقعه، در سخنان امیر مؤمنان(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و سایر ائمه(ع) و حتی برخی اصحاب پیامبر(ص) یافت میشود.
✅ واقعه مباهله با نامه پیامبر(ص) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقبنشستن نجرانیان و ایمانآوردن عدهای از آنان پایان یافت.
🌺 پیامبر بعدها فرمود: سوگند به آن خداوندی که جانم در قبضه قدرت اوست، که هلاکت اهل نجران نزدیک شده بود و اگر با من مباهله میکردند هر آینه همگی به میمون و خوک مسخ میشدند و هر آینه تمام این وادی برایشان آتش میشد و میسوختند و حق تعالی جمیع اهل نجران را نابود میکرد و حتی پرنده بر سر درختان ایشان نمیماند و همه نصاری پیش از سال میمردند.(1)
--------------------------
(1) منتهی الآمال، ج۱، ص۱۸۲-۱۸۴/ الارشاد، ج۱، ص۱۶۶-۱۷۱
https://eitaa.com/eslam20
💠 مباهله در قرآن
✍ واژه مباهله از ریشۀ «بهل» به معنی رها ساختن و ترک گفتن به کار میرود و در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالبا موضوعی دینی و مذهبی میباشد از خداوند میخواهند تا لعن و نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
✅ آیه شریفه ۶۱ آل عمران - که میفرماید: فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ؛ به آنان که پس از علم و یقینی که بر تو نازل گشت باز با تو جدال میکنند بگو: فرزندان و زنان و جانهای خویش را حاضر ساخته و به مباهله نشسته و آن گروه را که دروغ می گوید مورد لعنت خداوند قرار دهیم؛ - معروف به آیه شریفه مباهله است که در بردارنده یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام و فضایل اهل بیت(ع) است.
✅ واقعه تاریخی مباهله نشان دهنده جایگاه اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در نزد خداوند متعال است که به منزله جان پیامبر(ص) معرفی شده است.
این اصطلاح در قرآن به یکی از مشهور ترین رخدادهای تاریخ اسلام یعنی مناظرۀ مسیحیان نجران با پیامبر(صلی الله علیه واله) دربارۀ حضرت عیسی(ع) اشاره میکند.
✅ در روز ۲۴ ذی الحجه، پیامبر(ص) امام علی (ع)، فاطمه (س) و حسنین(علیهما السلام) را برای مباهله با خود همراه آورد، که مسیحیان با دیدن این وضعیت دچار وحشت شده و با اذعان به این که اگر این جمع نفرین کنند همه آنان نابود خواهند شد، به دادن جزیه راضی شدند و پس از امضای صلح نامه به دیار خود بازگشتد. برخی منابع از مسلمان شدن عدهای از مسیحیان پس از این واقعه خبر دادهاند.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
اسرارذکرلاحول ولاقوه الابالله.MP3
17.92M
حجتالاسلام
غفاری
م اسرارذکرلاحول ولاقوه الاباالله
جلسه 779
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 23 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 25 ذی الحجه 1444 قمری
❄️ 14 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
🌷23 تیر 78؛ روز حماسه بیعت مجدد ملت با رهبری
➕ آغاز عمليات بزرگ رمضان، در منطقه جنوب در شرق بصره (1361 ش)
➕ آغاز به كار نخستين دوره مجلس خبرگان رهبري (1362 ش)
➕ درگذشت دكتر "عبدالهادي حائري" نويسنده، پژوهشگر و مورخ معاصر (1372 ش)
➕ درگذشت دكتر مهدی حميدی شيرازی شاعر، محقق و نويسنده نامی معاصر (1365ش)
🌙 #قمری
➕ نزول سوره ي دهر در شأن امام علي(ع)، حضرت زهرا(س) و امام حسن و امام حسين(ع) و روز خانواده
➕ پذيرش خلافت توسط امام علي(ع) پس از قتل عثمان در مدينه(35 ق)
❄️ #میلادی
➕ كودتاي خونين "عبدالكريم قاسم" عليه "ملك فيصل دوم" پادشاه عراق (1958م)
➕ درگذشت نادین گوردیمر، نویسنده برنده نوبل ادبیات ( 2014 م)
https://eitaa.com/eslam20
🌷۲۳ تیر ۷۸؛ روز حماسه بیعت مجدد ملت با رهبری
✍️ ۲۳ تیر ۷۸ روز پیمان وفاداری و بیعت امت مومن و همیشه در صحنه با آرمانهای والای انقلاب اسلامی، نظام، کشور و خون پاک شهیدان، و لبیک به بیانات صریح و روشن رهبر معظم انقلاب بود؛ روزی که دشمنان نقشه هایشان را نقش بر آب و دوستان دلهایشان را گرم از شور همدلی و وحدت دیدند.
✅ روزی که دشمنان ملت و نظام اسلامی در معادلات خود هیچ حسابی برای آن باز نکرده بودند، حماسه ای که نشان از عمق ناآشنایی دشمنان از روحیه مردم انقلابی و وفادار ایران داشت. در این روز، ملت مومن و انقلابی با حضور گسترده در خیابانها، فتنه استکبار جهانی و عناصر خود فروخته داخلی در ۱۸ تیر ۷۸ را در نطفه خفه کردند.
https://eitaa.com/eslam20
🌷آغاز عمليات بزرگ رمضان، در منطقه جنوب در شرق بصره (1361 ش)
✍️ پس از عمليات بيتالمقدس و عقب راندن دشمن از قسمت وسيعي از خاك ايران و نيز آزاد سازي خرمشهر قرار بر اين شد كه عملياتي برون مرزي طراحی و اجرا شود؛ تا اينكه عمليات بزرگ رمضان در تاريخ 23 تيرماه 1361 در منطقهاي به وسعت 1600 كيلومتر مربع در شرق بصره آغاز گرديد و تا هفتم مرداد ماه همان سال به مدت 15 روز و طي چهار مرحله ادامه يافت.
🔹در اين عمليات كه با هدف دور كردن آتش دشمن از شهرهاي جنوبي كشور و انهدام ماشين جنگي دشمن صورت گرفت، رزمندگان اسلام متشكل از سپاه، بسيج و ارتش از سه محور هجوم خود را آغاز كردند و عليرغم وجود استحكامات بسيار سنگي در نهايت، قواي اسلام موفق شدند با عبور از ميادين وسيع مين و تلههاي انفجاري و ديگر موانع، مواضع دشمن را درهم كوبيده و راه پيشروي را باز نمايند.
🔸نتايج عمليات بزرگ رمضان عبارتند: از 1315 نفر اسير، 7400 نفر كشته و زخمي، به تصرف درآمدن منطقه عمومي زيد در خاك عراق و انهدام ادواتِ سنگين دشمن؛ تانك و نفربر: 1097 دستگاه انهدامي و 100 دستگاه غنیمتي؛ خودروهاي نظامي و مهندسي: چندصد دستگاه انهدامي و دهها دستگاه غنیمتي؛ هواپيما: 5 فروند انهدامي، انواع سلاحهاي سنگين و سبك: به مقدار زياد انهدامي و مقدار زياد ديگري، غنیمتی.
🔹در عمليات رمضان، براي اولين بار، جنگ به داخل عراق كشيده شد و انقلاب اسلامي، حضور و قدرت خود را در خاك عراق به نمايش گذاشت. در اين عمليات، قدرت نفوذ رزمندگان اسلام به سختترين مواضع پدافندي در خاک دشمن، آشكار شد و درخشانترين كارنامه جنگ از آن رزمندگان اسلام شد.
https://eitaa.com/eslam20
✅ پذيرش خلافت توسط امام علي(ع) پس از قتل عثمان در مدينه(35 ق)
✍️ پس از شورش مردم و قتل عثمان بن عفان خليفه ي سوم در 18 ذيحجه ي سال 35 ق، مردم از امام علي(ع) خواستند تا خلافت را بپذيرد. با وجود امتناع ايشان، پافشاري و اصرار مردم باعث شد تا آن حضرت، خلافت را قبول كنند. اما تلاش گسترده ي امام براي اجراي عدالت و حقيقت خواهي ايشان در دوره ي حكومت، باعث شد كه عده اي از صاحبان قدرت و ثروت به مخالفت با آن حضرت بپردازند و سه جنگ جمل، صفين و نهروان را به امام، تحميل نمايند.
https://eitaa.com/eslam20
☀️نزول سوره ي دهر در شأن امام علي(ع)، حضرت زهرا(س) و امام حسن و امام حسين(ع)
✍️ پس از آن كه امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) براي برآوردن حاجت خويش، سه روز روزه نذر كرده بودند و نوبت به اداي آن رسيد، در سه روز متوالي مسكين و يتيم و اسيري به دَرِ خانه ي آنها آمد و غذايى طلب كرد.
✅ آن بزرگواران نيز غذاي خود را به آنها داده و خود با آب، افطار نمودند. اين خانواده ي كريم در مقابل اين عمل، اجرِ خود را از خدا طلبيدند. در اين هنگام بود كه وحي بر پيامبر اكرم(ص) نازل شد و سوره ي دهر يا انسان در شأن امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) نازل گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام علی علیه السلام:
مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ «عَدُوِّهِ»
کسی که به هنگام یاری ولیّ (رهبر) خود بخوابد، با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!
📚عیون الحکم و المواعظ (للیثی)، ص، ۴۴۱
https://eitaa.com/eslam20