هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
My Recordingچندنکته درباره گفتگو.MP3
زمان:
حجم:
2.1M
حجت الاسلام
غفاري
م چندمسئله درباره گفتگو
ج ۱۰۶۳
https://eitaa.com/eslam20
➖ازدواج و وسعت روزی
🛑عنْهُ عَنِ اَلْجَامُورَانِيِّ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يُوسُفَ اَلتَّمِيمِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : مَنْ تَرَكَ اَلتَّزْوِيجَ مَخَافَةَ اَلْعَيْلَةِ فَقَدْ أَسَاءَ ظَنَّهُ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ: «إِنْ يَكُونُوا فُقَرٰاءَ يُغْنِهِمُ اَللّٰهُ مِنْ فَضْلِهِ
🔰محمّد بن جعفر (فرزند امام صادق عليهالسّلام) از پدر بزرگوارش از پدران گرامش عليهمالسّلام نقل مىكند كه پيامبر خدا صلّىاللّهعليهوآله فرمود: هركس ازدواج را بخاطر ترس از فقر و تنگدستى ترك كند، در واقع به خداى عزّ و جلّ بدگمان شده است؛ چراكه خداى عز و جلّ مىفرمايد: إِنْ يَكُونُوا فُقَرٰاءَ يُغْنِهِمُ اَللّٰهُ مِنْ فَضْلِهِ «اگر فقير باشند خداوند از فضل خود آنان را بىنياز مىگرداند.»
📚الکافي ج ۵، ص ۳۳۰
ازدواج و وسعت روزی
🛑علِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ [عَنْ أَبِيهِ ] عَنْ صَالِحِ بْنِ اَلسِّنْدِيِّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ بَشِيرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: أَتَى رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ شَابٌّ مِنَ اَلْأَنْصَارِ فَشَكَا إِلَيْهِ اَلْحَاجَةَ فَقَالَ لَهُ تَزَوَّجْ فَقَالَ اَلشَّابُّ إِنِّي لَأَسْتَحْيِي أَنْ أَعُودَ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَلَحِقَهُ رَجُلٌ مِنَ اَلْأَنْصَارِ فَقَالَ إِنَّ لِي بِنْتاً وَسِيمَةً فَزَوَّجَهَا إِيَّاهُ قَالَ فَوَسَّعَ اَللَّهُ عَلَيْهِ [قَالَ] فَأَتَى اَلشَّابُّ اَلنَّبِيَّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَأَخْبَرَهُ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَا مَعْشَرَ اَلشَّبَابِ عَلَيْكُمْ بِالْبَاهِ
🔰 ابو بصير از امام صادق عليهالسّلام نقل میکند که فرمود: جوانى از انصار نزد رسول خدا صلّىاللّهعليهوآله آمد و بابت نیاز(مالی)اش نزد ایشان شكايت كرد.
حضرت به او فرمود: ازدواج كن!
جوان(پیش خودش) گفت: من خجالت میکشم که نزد رسول خدا صلّىاللّهعليهوآله بازگردم(و درخواستم را مجدداََ مطرح کنم)
(بعد از آن) مردی از انصار نزد آن جوان آمد و گفت: من دختر زیبایی دارم. آنگاه دخترش را به ازدواج آن جوان درآورد؛ (بعد از این ازدواج) خداوند به آن جوان وسعتِ(رزق) داد. جوان نزد پیامبر آمد و ایشان را (از رفع مشکلش) مطّلع نمود. پس رسول خدا صلّىاللّهعليهوآله فرمود: اى جوانان! بر شما باد به ازدواج.
📚الکافي ج ۵، ص ۳۳۰
♻️ چهار ذکر الهی در چهار حالت بحرانی
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) فرموده است: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار کلمه پناه نمی برد!
۱- در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر
«حسبنا الله و نعم الوکیل» (سوره مباركه آل عمران آیه ۱۷۱) پناه نمی برد. در صورتی که خداوند به دنبال ذکر یاد شده فرموده است: پس (آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند، و تخویف شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زاید بر آن (سود در تجارت) بازگشتند، و هیچگونه بدی به آنان نرسید.
۲- در شگفتم برای کسی که اندوهگین است چگونه به ذکر
«لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین*» (سوره مباركه انبیاء آیه ۸۷) پناه نمی برد. زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است: «پس ما یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مومنین را نجات می بخشیم.» (سوره انبیاء آیه ۸۸)
۳- در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر
«افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد» (سوره مباركه غافر آیه ۴۴) ... پناه نمی برد. زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
۴- در شگفتم برای کسی که طالب دنیا و زیباییهای دنیاست چگونه به ذکر
«ماشاءالله لاحول و لاقوة الا بالله» (سوره مباركه كهف آيه 39) پناه نمی برد، زیرا خداوند بعد از ذکر یاد شده فرموده است: «مردی که فاقد نعمتهای دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمتها برخوردار بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود می دانی امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.»
📚بحارالانوار، ج 90، 184
🔴سومین امام جمعه شهید تبریز آیت الله آل هاشم رحمت الله علیه
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 21 خرداد 1403 شمسی
🌙 03 ذی الحجه 1445 قمری
❄️ 10 ژوئن 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ اعتصاب سراسري تهران به مناسبت هفتم شهداي 15 خرداد (1342 ش)
➕ درگذشت دكتر "محمد خزائلي" بنيانگذار انجمن حمايت از نابينايان (1353ش)
➕ عمليات فرمانده كل قوا در منطقه دارخوين در شرق رود كارون توسط سپاه (1360ش)
🌙 #قمری
➕ ورود پيامبر اكرم(ص) و اصحاب به مكه در سفر حجة الوداع(10 ق)
➕ تولد "ابوريحان بيروني" دانشمند شهير مسلمان(362 ق)
❄️ #میلادی
آغاز تهاجم امپراتوري روم به ايران و پايان صلح پنجاه ساله (110م)
➕ پايان سومين جنگ اعراب و اسرائيل معروف به جنگ شش روزه (1967م)
➕ درگذشت "حافظ اسد" رئيس جمهور پيشين سوريه (2000م)
➕ روز جهاني صنايع دستي
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
♻️"اعتصاب سراسري تهران به مناسبت هفتم شهداي 15 خرداد (1342 ش)
✍ پس از دستگيري امام خميني(ره) و وقوع قيام خونين 15 خرداد 1342، حوزههاي علميه عراق و نيز مردم شهرهاي ايران حمايت خود را از امام و تنفر خويش را نسبت به اعمال وحشيانه رژيم شاه اعلام نمودند و خواستار آزادي فوري رهبر نهضت اسلامي ايران شدند.
🔹در ادامه اين اعتراضات، اعتصاب سراسري تهران در 21 خرداد 1342 به مناسبت هفتم فاجعه خونين 15 خرداد، ضربهاي بود كه رژيم طاغوت را درماندهتر كرد. همچنين مهاجرت علما و مراجع قم و مشهد و علماي سرشناس شهرستانها به تهران موجب شد كه رژيم، تن به سياست آرامسازي و تشنجزدايي زند و با آزاد نمودن رهبر نهضت اسلامي ايران، خشمها را فرو نشاند.
https://eitaa.com/eslam20
🌟ورود پيامبر اكرم(ص) و اصحاب به مكه در سفر حجة الوداع(10 ق)
✍ پيامبر خدا(ص) پس از فراهم آوري تداركات سفر و امكانات لازم، به همراه دختر گرامي اش حضرت فاطمه زهرا(س) و تمامي همسران خود، در 26 ذي قعده و به قولي در 25 اين ماه، از مدينه خارج شد. در اين سفر روحاني و به ياد ماندني، در حدود يكصد و چهار هزار و يا يكصد و بيست و چهار هزار نفر از مسلمانان شركت نمودند.
✅ آن حضرت، ابودجانه را جانشین خود در مدینه قرار داد و در حالی که بیش از شصت قربانی همراه داشت ابتدا به منطقه ذوالحُلیفه رفت و در مسجد شجره احرام بست و سپس به سوی مکه حرکت نمود. حضرت علي(ع) نيز كه به همراه ياران خويش به سوي مكه عازم شده بود، يكي از يارانش را جانشين خويش در سپاه تحت فرمانش گذاشت و زودتر از آنان، به سوي مكه حركت كرد. بدين جهت، چند روز زودتر از يارانش به پيامبر(ص) ملحق شد.
✅ حضرت علي(ع) در نزديكي هاي شهر مكه معظمه، به پيامبر(ص) و ساير مسلمانان رسيد و پيامبر(ص) با ديدن وي بسيار خرسند و خوشحال شد. به هر روی پیامبر خدا (ص) به همراه بستگان نزدیک و اصحاب و یارانش جهت انجام حج و زیارت خانه خدا در آخرین سال حیات با برکت خویش از مدینه عازم مکه مکرمه شد که این سفر در تاریخ اسلام به سفر حجة الوداع معروف گردید.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سرنوشت ستمکاران و همکاران آنان
🌹پیامبر گرامی اسلام (ص):
زمانى كه روز قيامت شود صداكنندهاى صدا ميزند كجايند ستمگران و همكارانشان و كسانى كه مانند و شبيه ستمگرانند حتى كسانى كه براى آنان قلمى سر كردهاند و دواتى ليقه نمودهاند پس همه در تابوتى از آهن گرد آيند و در دوزخ افكنده شوند.
🌷 إِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ أَيْنَ اَلظَّلَمَةُ وَ أَعْوَانُ اَلظَّلَمَةِ وَ أَشْبَاهُ اَلظَّلَمَةِ حَتَّى مَنْ بَرَى لَهُمْ قَلَماً أَوْ لاَقَ لَهُمْ دَوَاتاً قَالَ فَيُجْمَعُونَ فِي تَابُوتٍ مِنْ حَدِيدٍ ثُمَّ يُرْمَى بِهِمْ فِي جَهَنَّمَ.
📚 إرشاد القلوب، ج 1، ص 186.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سه کیفر الهی برای دلها و بدن ها
🌷امام باقر عليه السلام:
خداوند را براى دلها و بدنها كيفرهايى است؛ سختی در امر زندگی و معیشت، سستی در امر عبادت و بندگی و هیچ بندهای وجود ندارد که به مثل قساوت قلب، عقوبت شده باشد.
🌹الإمامُ الباقرُ عليه السلام: إنَّ ِللّه ِ عُقوباتٍ في القُلوبِ والأبدانِ:
ضَنْكٌ في المَعيشَةِ و وَهنٌ في العِبادَةِ، و ما ضُرِبَ عَبدٌ بِعُقوبَهٍ أعظَمَ مِن قَسوَةِ القَلبِ.
📗تحفالعقول ص ٢١٦.
https://eitaa.com/eslam20