💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (٥)
✍اباعبدالله درخطبهاي كه پس از برخورد با حرّ بنيزيد رِياحي در منزل «بَيْضَه» ايراد فرمودند، انگيزه قيام خود را با استناد به فرمايش پيامبر ـ ص ـ، چنين بيان كردند:
🌷رسولخدا (ص ) فرمودند: كسي كه فرمانرواي ستمگري را ببيند كه حرام خدا را حلال كرده و پيمان الهي را شكسته و با سنّت رسولخدا (ص) مخالفت ورزيده، در ميان بندگان خدا با گناه و تجاوزگري رفتار ميكند، ولي در برابر او با كردار و گفتار خود برنخيزد، برخدا است كه او را در جايگاه (عذابآور) آن ستمگر قرار دهد.
🌹هان (اي مردم) بدانيد كه اينها تن به فرمانبري از شيطان داده و اطاعت از فرمان الهي را رها كرده و فساد را نمايان ساخته و حدود خدا را تعطيل نمودهاند، درآمدهاي عمومي (بيت المال) مسلمانان را به خود اختصاص دادهاند و حرام خدا را حلال و حلالش را حرام كردهاند و من از اين جهت به مقام خلافت سزاوارتر مي باشم كه از نزدیكان رسول خدا(ص) می باشم.
🌷أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَدْ قَالَ فِي حَيَاتِهِ مَنْ رَأَى سُلْطَاناً جَائِراً مُسْتَحِلًّا لِحُرُمِ اللَّهِ نَاكِثاً لِعَهْدِ اللَّهِ مُخَالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ يَعْمَلُ فِي عِبَادِ اللَّهِ بِالْإِثْمِ وَ الْعُدْوَانِ ثُمَّ لَمْ يُغَيِّرْ بِقَوْلٍ وَ لَا فِعْلٍ كَانَ حَقِيقاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ . وَ قَدْ عَلِمْتُمْ أَنَّ هَؤُلَاءِ الْقَوْمَ قَدْ لَزِمُوا طَاعَةَ الشَّيْطَانِ وَ تَوَلَّوْا عَنْ طَاعَةِ الرَّحْمَنِ وَ أَظْهَرُوا الْفَسَادَ وَ عَطَّلُوا الْحُدُودَ وَ اسْتَأْثَرُوا بِالْفَيْءِ وَ أَحَلُّوا حَرَامَ اللَّهِ وَ حَرَّمُوا حَلَالَهُ وَ إِنِّی أَحَقُّ بِهَذَا الْأَمْرِ لِقَرَابَتِی مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص؛
📚 تاریخ طبری، ج ۴، ص ۳۰۴ / بحارالأنوار، ج ۴۴، ص ۳۸۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
۴- برخوردارى از معيارى صحيح براى شناخت نفاق
✍️جریان نفاق پدیده ای است که هر جامعه نوپا و انقلابی را از درون مورد تهدید قرار می دهد. شناخت این جریان که جلوه ای از بصیرت است، برای مبارزه با روح نفاق و خطوط کلی منافقان در جوامع اسلامی امری ضروری است.
✅ از ويژگى هاى بارز شهداى كربلا اين بود كه ولايت را محور حق و باطل قرار مى دادند، همواره عيار مردم را با گفتار و كردارشان نسبت به اهل بيت(ع) مى سنجيدند. آنان منافقان و دشمنان پنهان دين را براساس نحوه برخوردشان با امام حسين(ع) شناسايى مى كردند. وقتى مى ديدند برخى، گفتار زيبا و حق مدارانه دارند، ولى در عمل عليه ولايت حركت مى كنند، نفاقشان را كشف مى كردند، و به نيرنگ و خبث طينت شان پى مى بردند.
✅ از اين رو مى بينيم، شهيد يازده ساله كربلا، عمرو يا عمر بن جنادة، با بینش و معرفت عمیق، در رجزهاى خود، سپاه به ظاهر مسلمان كوفه را افرادى رذل، دشمن قرآن و فاسق توصيف مى كند كه براى كنار زدن قرآن، به يارى دولتمردان فاسق خود برخاسته اند:
🔹و اليوم تخضب من دماء اراذل
🔸رفضوا القرآن لنصرة الاشرار
🔹والله ربّى لا ازال مضارب
🔸فى الفاسقين بمرهف بتّار(1)
🔹امروز خون كسانى كه براى يارى اشرار، قرآن را كنار زده اند رنگين مى شود،
🔸قسم به خدا، پروردگارم، پيوسته فاسقان را با شمشيرى تيز و برّان مى زنم.
(1) بحارالانوار، ج 44، ص 381 / و ج 45، ص 28.
https://eitaa.com/eslam20
💠 «کرامت معرفت» و «رزق برائت» در زیارت عاشورا
✍ در فراز اول، پس از سلام و لعن و درک عظمت مصيبت و بصيرت و صف بندي و قتال و برائت و ... اين دعا مطرح مي شود:
🌷«فَاسُئلُ الله اَلذي اَكرَمَني بِمَعرفَتِكُمْ وَ مَعرفَةِ اَوليائِكُمْ وَرَزَقنِي اَلبرائَةَ مِن اَعدائِكُمْ...».
🔹 معرفت، آن نورانيت قلبي است که بعد از تسليم و تصديق براي انسان حاصل مي شود. معرفت يک امر دم دستي نيست که انسان به طور عادي به آن برسد. معرفت امام (ع)، شناخت شناسنامه اي نيست. معرفت آن حالت شناختي است که همراه با خضوع و خشوع و تسليم و تصديق است؛ بعد از اين مقامات، معرفت حاصل مي شود. امام صادق(ع) فرمود:
🌹«إِنَّكُمْ لاَ تَكُونُونَ صَالِحِينَ حَتَّى تَعْرِفُوا وَ لاَ تَعْرِفُونَ حَتَّى تُصَدِّقُوا وَ لاَ تُصَدِّقُونَ حَتَّى تُسَلِّمُوا أَبْوَاباً أَرْبَعَةً».
تا معرفت نيابيد، صالح نشويد و تا تصديق نكنيد، معرفت نيابيد و تا چهار درى را كه نخستينشان جز بآخرشان اصلاح نشود نگيريد، تصديق نيابيد.
( اشاره به توحيد، نبوت، امامت و معاد است)
🔸 لذا انسان اول بايد تسليم بشود تا بتواند تصديق کند بعد ابواب معرفت به روي او باز شود. خداي متعال در سير زيارت عاشورا، درهاي معرفت را به روي زائر باز کرده و آنها را مکرم به معرفت داشته است؛ هم کرامت معرفت اهل بیت علیهم السلام و هم رزق برائت از دشمنان اهل بیت علیهم السلام را داده است.
📚 الکافي ج۲، ص۴۷.
https://eitaa.com/eslam20
ﺯﻳﺎﺩ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻥ ؛
ﺯﻳﺎﺩ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ ﻛﻦ !...
ﻭﻗﺘﯽ ﺩﻟﺖ ﺑﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ،
ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻫﺮ ﻛﺲ ﻣﻴﺨﻮﺍﻫﺪ ﺩﻟﺖ ﺭﺍ ﺑﺸﻜﻨﺪ ...
ﻭﻗﺘﯽ ﺗﻮﻛﻠﺖ ﺑﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ،
ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻫﺮ ﭼﻘﺪﺭ ﻣﻴﺨﻮﺍﻫﻨﺪ
ﺑﺎ ﺗﻮ ﺑﯽ ﺍﻧﺼﺎﻓﯽ ﻛﻨﻨﺪ ...
ﻭﻗﺘﯽ ﺍﻣﻴﺪﺕ ﺑﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ،
ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻫﺮ ﭼﻘﺪﺭ ﻣﻴﺨﻮﺍﻫﻨﺪ
ﻧﺎ ﺍﻣﻴﺪﺕ ﻛﻨﻨﺪ ...
ﻭﻗﺘﯽ ﻳﺎﺭﺕ ﺧﺪﺍﺳﺖ،
ﺑﮕﺬﺍﺭ ﻫﺮ ﭼﻘﺪﺭ ﻣﻴﺨﻮﺍﻫﻨﺪ
ﻧﺎﺭﻓﻴﻖ ﺷﻮﻧﺪ ...
ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﺑﻤﺎﻥ .
ﭼﺘﺮِ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ، ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﭼﺘﺮِ ﺩﻧﻴﺎست
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✍امام حسین (علیه السلام) می فرماید:
کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد، دیرتر به آرزویش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود.
📚تحف العقول، صفحه۲۴۸
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🔴مردی خدمت حضرت امام صادق (ع) عرض كرد: در میان مخالفین شما كه ولایت شما را قبول ندارند، افرادی هستند كه بسیار خوبند، صادق و امینند ، اهل عبادت و خضوع و خشوعند ، آیا اینها از اعمالشان بهره ای نمی برند؟
✍حضرت داستانی برای او نقل كردند و فرمودند: «إِنَّ رَجُلًا مِنْهُمُ اجتَهَدَ أَربَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ دَعَا فَلَمْ يُسْتَجَبْ لَهُ»؛ در بنی اسرائیل مردی عابد و زاهد بود، مشكلی برایش پیش آمد. چهل شبانه روز مشغول عبادت شد و از خدا تقاضای حل مشكل كرد و نتیجه ای نگرفت!
✨خدمت حضرت عیسی (علیه السلام) آمد كه نبی و ولیّ زمان بود.گفت: آقا عجیب است! من چهل شبانه روز عبادت كردم و خدا خدا گفتم ولی مشكلم حل نشد! از شما تقاضامندم دعایی درباره من بفرمایید تا مشكل من حل شود و بفهمم گیر كار من در كجاست و سر بی اعتنایی خدا نسبت به دعای من چیست؟
حضرت عیسی (علیه السلام) نمازی خواند و دست به دعا برداشت.خطاب آمد به این مرد بگو: از آن دری كه من باز كرده ام رو به من نمی آیی!من نبوت و ولایت عیسی (علیه السلام) را، راه بندگی بندگان خود قرار داده ام و تو از راه دیگر می روی و هرگز به هدف نمی رسی! اگر آن قدر بنالی كه رگ گردنت قطع شود، اجابتت نخواهم كرد. حضرت عیسی (ع) رو به او كرد و گفت: مگر تو در نبوت من شك داری؟ او شرمنده شد و گفت: بله، تاكنون در نبوت شما تردید داشتم و اینك توبه كردم و ایمان آوردم.
💥حضرت امام صادق (ع) پس از نقل این داستان فرمود: « صَارَ فِي حَدِّ أَهلِ بَيتِهِ ، كَذَلِكَ نَحنُ أَهْلَ الْبَيْتِ لَا يَقْبَلُ اللَّهُ عَمَلَ عَبْدٍ وَ هُوَ يَشُكُّ فِينَا»؛ ولایت اهل بیت (ع) نیز چنین است. عبادت هیچ عبادت كننده ای مقبول درگاه خدا نخواهد شد مگر اینكه از در ولایت ما وارد گشته و با هدایت ما رو به خدا برود و شك و تردید در امر ولایت ما نداشته باشد .
📚 بحار الأنوار ، ج ۲۷ ، ص ۱۹۱
📚کافی ، ج ۲ ، ص ۴۰۰
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
برخوردپیشانی به مهردرنماز.MP3
3.27M
حجت الاسلام غفاري
م برخوردپيشاني به مهردرنماز
ج 1087
https://eitaa.com/eslam20
💬گرفتن هدايای تبليغاتی از ستاد نمايندگانی که قصد رأیدادن به آنها را نداريم چه حکمی دارد؟
🔹 همه مراجع عظام تقلید: گرفتن هدايای تبليغاتی از ستاد نمايندگانی که قصد رأیدادن به آنها را نداريم، اگر مشروط به رأیدادن به نماينده مذکور نباشد، اشکال ندارد.
📚 منابع: استفتائات مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#احکام
📚 #احکام_دین
https://eitaa.com/eslam20
💠 صیانت فرزندان از گناه
💬 آیا بر ولیّ کودک لازم است که کودک را از مشاهده تصاویر مبتذل و زشت حفظ کند و اگر خواست ببیند، مانع او شود؟
✅ بله، لازم است.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/eslam20
💠 عمل به وصیت در مورد محل دفن
💬 سوال:
اگر کسی وصیت کند در جای غیر از وطن دفن شود،آیا عمل به وصیت واجب است؟
✅ پاسخ:
🔹 آیت الله خامنه ای: اگر عمل به وصيت مقدور و غير حرجي باشد بايد به آن عمل شود.
🔹 آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه کسی وصیت کند بدن او را در جای معینی دفن کنند لازم است طبق وصیت عمل کنند وچنانچه در جای دیگری دفن شود جایز نیست قبر او را نبش کنند و به جای مورد وصیت انتقال دهند.
🔹 آیت الله سیستانی: بر وصي واجب است.
🔹 آیت الله زنجانی: بله واجب است البته اگر بار مالی داشته باشد از ثلث ماترک میت هزینه می شود.
🔹 آیت الله فاضل لنکرانی: اگر کسی وصیت کند که بعد از مرگ او را درمکان خاصی غیر از شهر وطنش دفن کند درصورتی که جایی که وصیت کرده شرعا ممنوع نباشد و برای ورثه هم بردن به آنجا برای دفن ممکن باشد واجب است در جایی که وصیت کرده، میّت را دفن کند.
📚 پینوشت:
استفتاء از سایت مراجع عظام تقلید
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/eslam20
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍اولین پنجشنبه ماه محرم و یا درگذشتگان 😔
🍃🥀 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ 🥀
🍃🥀 التماس دعا 🥀🍃
🖤🥀🖤🥀🖤🥀🖤
🥀اولین پنجشنبه محرم از راه رسید
🖤فراموش نکن آن دسته از عاشقان حسین (ع)
🥀را که سالهای قبل در کنار تو بر سر و سینه میزدند
🖤و امروز دستشان کوتاه است چه کسی
🥀میداند مسافر بعدی کیست؟!
🖤به یاد همه عزاداران خفته در خاک
🥀فاتحه و صلوات
🟢
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍ معاویه بن عمار روایت کرده:
💠 #امام_صادق (ع) دستمال و بقچهای ابریشمی و زردرنگ داشت که در آن #تربت_امام_حسین (ع) بود، وقتی، زمان نماز میرسید، آن را بر سجادهاش پهن میکرد و بر آن #سجده میکرد.
✅ سپس میفرمود: قطعاً سجده بر خاک و #تربت امام حسین (ع)، حجابهای هفتگانه را پاره میکند.
📖 «کان لأبی عبدالله علیه السلام خریطةَ دیباج صفراء فیها تربة أبی عبدالله علیهالسلام فکان إذا حضرتْه الصلاة صبّه علی سجادته و سجد علیه ثمّ قال علیهالسلام: إنّالسجود علی تربة أبی عبدالله یخرق الحجب السبع.»
📚 وسائل الشیعة ج۵ ص ۳۶۶.
✍ پ.ن: در بین انسان و خدا حجابهایی وجود دارد که برخی #ظلمانی و برخی #نورانی هستند، که انسان برای شهود قلبی و رؤیت قلبی #خدا باید از این حجابها بگذرد، که طبق این حدیث سجده بر تربت امام حسین (ع) در گذر از حجابهای هفتگانه بین ما و خدا بسیار مفید است.
#محرم
#امام_حسین (ع)
#خاک_کربلا
#تربت_حسین (ع)
#جایگاه_تربت
#صعود_معنوی
🏴 ما را در #نشر_حدیث اهل بیت (ع) یاری کنید!👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/eslam20