﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✅ #تفاوت هاى فرزند #نسبى👱♂️ و #رضاعى👱♂️
👌كودكى كه از زنى #شير بخورد، با شرايط خاص شير دادن، فرزند آن خانوده به حساب مى آيد كه به آن فرزند #رضاعى مى گويند. ولى چند #فرق بين فرزند رضاعى و فرزند نسبى وجود دارد:
1️⃣👈در فرزند #رضاعى، #توارث نيست. يعنى نه او از خانواده ارث مى برد و نه آن خانواده از او ارث مى برند، بر خلاف فرزند #نسبى.
2️⃣👈در فرزند رضاعى #نفقه واجب نيست، يعنى لازم نيست آن خانواده خرجى او را بدهند و يا اگر آن خانواده فقير شوند، بر فرزند رضاعى خرج آنها واجب نيست، ولى در فرزند #نسبى، لازم است.
3️⃣👈فقط كودكى كه از خانمى شير خورده، فرزند آن #خانواده به حساب مى آيد و به آن خانواده #محرم مى شود و برادر 👱♂️ و خواهر 🧕 او فرزند آن خانواده به حساب نمى آيند
بر خلاف فرزندان نسبى.
📗 #منابع:
۱. جامع المدارک سید احمد خوانساری ج ۴ ص ۴۷۶
۲. توضیح المسائل ج ۲ ص ۵۰۵
🔰ظهور آثار گناهان در زندگی شیعیان سریع تر است
🔶امام صادق «ع» با لحنی دلسوازنه مفضّل را از گناهان بر حذر داشته و بدو می فرمایند شیعیان ما را نیز از گناهان برحذر دار. امام «ع» در ادامه دلیل دلسوازی و تحذیرشان را بیان می کنند. بر ما است که حداقل به خاطر آثار سوئی که گناهان بر زندگی ما در دار دنیا دارند، از گناهان دوری گزینیم.
🔸امام صادق «ع» در بیان سبب و علت دلسوزی و تحذیرشان می فرمایند؛ از گناهان بر حذر باشید چراکه آثار گناهان در زندگی شیعیان سریع تر از دیگران آشکار می شود، بدانید ناراحتی و گرفتاری ای از جانب سلطانی بر شما عارض نمی شود مگر به خاطر گناهان شما، و از شما کسی گرفتار مصیبت مرض و بیماری نمی شود مگر به خاطر گناهانش، و رزق و روزی از کسی بسته نمی شود مگر به خاطر گناهانش، و نیست آن سختی و شدّت سکرات موت مگر به خاطر گناهان.
🔸در نهایت امام صادق «ع» می فرمایند، سریع تر بودن ظهور آثار گناهان در زندگی شیعیان به خاطر این است که در آخرت به آن گناهان مؤاخذه نشوند.
🔷علل الشرائع أَبِي عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ مَاجِيلَوَيْهِ عَنِ الْكُوفِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ قَالَ:
🔹قالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع يَا مُفَضَّلُ إِيَّاكَ وَ الذُّنُوبَ وَ حَذِّرْهَا شِيعَتَنَا فَوَ اللَّهِ مَا هِيَ إِلَى أَحَدٍ أَسْرَعَ مِنْهَا إِلَيْكُمْ
🔹إنَّ أَحَدَكُمْ لَتُصِيبُهُ الْمَعَرَّةُ مِنَ السُّلْطَانِ وَ مَا ذَاكَ إِلَّا بِذُنُوبِهِ وَ إِنَّهُ لَيُصِيبُهُ السُّقْمُ وَ مَا ذَاكَ إِلَّا بِذُنُوبِهِ وَ إِنَّهُ لَيُحْبَسُ عَنْهُ الرِّزْقُ وَ مَا هُوَ إِلَّا بِذُنُوبِهِ وَ إِنَّهُ لَيُشَدَّدُ عَلَيْهِ عِنْدَ الْمَوْتِ وَ مَا هُوَ إِلَّا بِذُنُوبِهِ حَتَّى يَقُولَ مَنْ حَضَرَهُ لَقَدْ غُمَّ بِالْمَوْتِ فَلَمَّا رَأَى مَا قَدْ دَخَلَنِي قَالَ أَ تَدْرِي لِمَ ذَاكَ يَا مُفَضَّلُ قَالَ قُلْتُ لَا أَدْرِي جُعِلْتُ فِدَاكَ قَالَ ذَاكَ وَ اللَّهِ إِنَّكُمْ لَا تُؤَاخَذُونَ بِهَا فِي الْآخِرَةِ وَ عُجِّلَتْ لَكُمْ فِي الدُّنْيَا.
─━━━━━━⊱💛⊰━━━━━━─
📚بحار الأنوار، ج۶، ص: ۱۵۷
10ايه قران 72.MP3
31.68M
حجت الاسلام والمسلمین غفاری/موضوع 10ایه قران /شماره 8/تاریخ 8فروردین1399/
«وَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ لا يَسْتَطِيعُونَ نَصْرَكُمْ وَ لا أَنْفُسَهُمْ يَنْصُرُون؛ و كسانى را كه به جاى خدا مى خوانيد، نمى توانند شما را يارى كنند و نه (حتی) خودشان را يارى دهند.» (اعراف: 197)
«إِلَهِي كَأَنِّي بِنَفْسِي وَاقِفَهٌ بَيْنَ يَدَيْكَ وَ قَدْ أَظَلَّهَا حُسْنُ تَوَكُّلِي عَلَيْكَ فَقُلْتَ (فَفَعَلْتَ) مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ تَغَمَّدْتَنِي بِعَفْوِكَ خدايا! گويي من با همه هستي ام در برابرت ايستاده ام، درحالي كه حسن اعتمادم بر تو، بر وجودم سايه افكنده است، و آنچه را تو شايسته آني بر من جاري كرده اي و مرا با عفوت پوشانده اي
﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✅حکم نماز آیات برکسی که متوجه زلزله نشده
📝اگر مرکز #زلزله_نگاری، وقوع لرزشهای خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقه ای که فرد در آنجا زندگی می کند اعلام نماید، اما آن شخص هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن اصلاً آنها را #احساس نکند نماز آیات واجب است؟؟
1️⃣👈 آیت الله #خامنه_ای
هنگام وقوع #زلزله و يا در زمان متصل به آن، خودتان آن را احساس نکنيد، نماز #آيات بر شما واجب نيست.
2️⃣👈 آیت الله #مکارم
هرگاه مردم آن را #احساس کرده اند او هم احتیاطا نماز #آیات را بخواند.
3️⃣👈 آیت الله #سیستانی
برای هر لرزه ای که #اغلب انسانها آن را #احساس کنند و وقت زیادی از آن نگذشته باشد
(حدودا ده دقیقه) به احتیاط واجب نماز بخوانید
ولی اگر برای غالب افراد قابل #احساس نبود نیازی به خواندن نماز #آیات نیست .
📗 #منابع:
۱. اجوبة الاستفتائات امام خامنه ای، سوال ۷۱۶
۲. سایت آیت الله مکارم
۳. استفتا شفاهی از دفتر آیت الله سیستانی
بهترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمود تصدّق و استغفار. هر که در این ماه صدقه دهد خداوند او را تربیت کند. همچنان که یکی از شما بچه شترش را تربیت می کند تا آنکه در روز قیامت به صاحبش برسد.
روزه ماه شعبان به خصوص در پنجشنبه ماه ثوابی بسیار دارد،
روایت شده که در هر پنجشنبه ماه شعبان آسمانها را زینت می کنند،
همچنین پیامبرص فرموده: هر که روز دوشنبه و پنجشنه شعبان را روزه دارد حقتعالی 20 حاجت دنیوی و 20 حاجت اخروی او را برآورده می سازد.
🔻 صلوات
در این ماه صلوات بر محمّد و آل محمدص بسیار سفارش شده. همچنین نمازهای بسیار سفارش شده که برای طریقه انجام آن به مفاتیح الجنان مراجعه فرمائید.
در مجموع این ماه انجام نماز، روزه، زکات، امر به معروف و نهی از منکر، صدقه بر فقرا و مساکین، نیکی به پدر و مادر و همسایگان و اصلاح بین بستگان سفارش بسیار شده است.
والسلام علی من التبع الهدی
شوهره با زنش دعواش میشه از خونه میزنه بیرون....
بعد یکساعت تلفن میزنه به زنش....
زنش: بله؟...چته؟
شوهر:...می دونی الان کجام..؟؟
زنش:...کجا ول میگردی...خبر مرگت.
شوهر :طلا فروشیه تو خیابون امام یادته که از یه جفت النگو خوشت اومده بود..؟؟؟
زنش:آره عزیزم..آره عشقم ....آره زندگیم...یادمه..
شوهر :دوتا مغازه اینورترش دارم قلیون میکشم
رهبر انقلاب:
روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین روز باعظمتی است.در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام،به او،به حرکت او، به قیام او،به فداکاری او،به اخلاص او بسته بود.
✨میلاد امام حسین(ع) مبارک✨
۱۳۹۲/۳/۲۲
✍️ آیتاللهالعظمی نوری همدانی در پیامی به مردم شریف ایران:
❇️ در یک روز و یک ساعت همگی در جای خود حالت تضرع و توبه و توسّل پیدا کنید
حضرت آیت الله نوری همدانی در پیامی گفتند: تذکر و پیشنهاد ما این است مردم مؤمن و متعهد اگر #اجتماعفکری و روحی -نه اجتماع مکانی- داشته باشند چون خدا دعا در حال اجتماع را دوست میدارد و به اجتماع عنایت دارد، در یک روز و یک ساعت همگی در جای خود حالت تضرع و توبه و توسّل پیدا کنند انشاء الله خداوند این بلا را از جامعه بشری رفع میکند.
سئوالی در مورد عید نوروز مطرح میشود که آیا عید نوروز مانند اعیاد اسلامی اعتبار دارد یا خیر؟ روایتی راجع به این عید داریم؟ آیا سفارشی از ناحیه اهل بیت(ع) داریم؟
پاسخ این است که هر چند نص معتبری بر اعتبار عید نوروز نداریم، با اعیاد دینی فرق میکند و اینطور نیست که برای آن روایت خاصی وارد شده باشد، اما اقداماتی که صورت میگیرد، جشن گرفتن، دید و بازدید کردن، صلهرحم انجام دادن، لباس نو پوشیدن، خانه را تمییز کردن، بخصوص دعا خواندن در زمان تحویل سال، اینها از اموری است که ارزش دارد و هر کدام از اینها روایات فراوانی بر آن وارد شده و بخصوص مسئله صلهرحم امر مهمی است.
سئوال بعدی این است که آیا استفاده کردن از هفتسین مشروعیت دارد یا خیر؟ خلاف شرع نیست؟
پاسخی که مراجع میدهند این است که اینها جزء تشریفات عید نوروز است این مراسمات و مدرکی و سندی برای اعتبار آن ما نداریم اما ضرری هم ندارد، البته به شرطی که وسیلهای و ابزاری برای گناه نشود، موسیقی پخش نشود، رقاصی در کنار آن صورت نگیرد، اقدامات نامناسب و نامشروع در کنار این قضیه انجام نشود، فی نفسه خودش عیبی ندارد و اگر هم ایرادی پیدا کند بخاطر مراسمی است که در کنار آن از لحاظ شرعی جایز نباشد صورت بگیرد.
موضوع دیگری که سئوال شده است در رابطه با چهارشنبهسوری است، که این به دلیل اینکه زمان آن گذشته است ضرورتی به بیان آن نیست، فقط اشاره میکنیم که این موضوع مبنای شرعی ندارد و بلکه قطعاً از خرافات است و چنانچه بعضی از اعمال آن موجب آزار و اذیت دیگران میشود، اشکال شرعی دارد و نباید صورت بگیرد، همچنین استفاده کردن از مواد محترقه با تاکید مراجع عظام اشکال شرعی دارد و این کار خلاف شرع، عرف، ضوابط و مقررات ابلاغ شده است و نباید صورت بگیرد و حتماً باید از آن اجتناب بشود.
سوال)افرادي که به جلسه و يا همايشی دعوت مي شوند وبدون مجوز جلسه راترک وپي كار خودشان می روند،باتوجه به اينكه براي اين روزها هم حق مأموريت دريافت مي كند و هم حقوق روز خود را و شركت در همايش جزو وظيفه آنهاست حکم شرعی آن چیست؟
ج)اگر بعنوان وظيفه و مأموريت سازماني در جلسه و همايش شركت كرده است ، بايد بطور كامل حاضر باشد ، و عدم حضور موجب ضمان و مستلزم استرداد وجه مربوط به مدّت عدم حضور است.
امام علی علیه السلام:
خدایا، پروردگارا، جز تو که را دارم؟ تا بر طرف شدن ناراحتی و نظر لطف در کارم را از او درخواست کنم
الهی و ربی من لی غیرک اساله کشف ضری و النظر فی امری
فرازی از دعای کمیل
عده طلاق
🔹برخی فکر می کنند تمام زنان بعد از طلاق باید عده طلاق بگیرند.💔
در حالی که برخی از زنان مطلقه عده ندارند همچون زنان یائسه یا زنی که قبل از عروسی طلاق گرفته و یا زنی که تازه وضع حمل کردو بعد از آن طلاق گرفته
ماهی تیلاپیا [شیلات]
🔻برخے از کسانے که ماهی 🐠 مصرف می کنند، خوردن ماهی تیلا پیا را حرام می دانند.
در حالی که طبق تحقیقات 📄 به عمل آمده، ماهی تیلاپیا داری فلس و پولک بوده و خوردن آن حلال است.👌😋
استفتاء از دفتر آیت الله العظمی خامنه ای
🌱
تمارض
🔻گاهی اوقات دیده می شود که بازیکنان ♂ در بین مسابقات ورزشی ⚽️🏀 به قصد فریب داور، دست به تمارض می زنند و این را نشانه زرنگی 💪 خود می دانند!
در حالی که تمارض خود نوعی #دروغ_عملی محسوب می شود و انجام آن جایز نیست.☝️
استفتاء از دفتر آیت الله العظمی خامنه ای
🌱
نیم خورده غذای گربه!
🔻برخی از مردم تصور می کنند که نیم خورده غذای گربه، مستحب است.🐱
در حالے که صحیح مسئله اینچنین است:
نیم خورده همه حیوانات حرام گوشت مکروه است، مگر گربه. 🐈
یعنی اگر حیوانی یا پرنده ای از ظرف غذا یا آب شما بخورد، بسته به اینکه کدام حیوان باشد، خوردن آن غذا برای انسان دارای درجات مختلف کراهت است (بیشترین کراهت را نیم خرده غذای خر دارد) ولے اگر گربه از ظرف غذا و یا آب انسان بخورد، به فرموده بسیاری از فقها در صورت آلوده نبودن، استثناء شده و هیچ کراهتی ندارد.👌
❌ نیم خورده حیوانات نجس، مانند سگ 🐶 و خوک 🐷 حرام است.
عروة الوثقے ج1 ص55_
نماز زن بیوه
در بین برخی از مردم مطرح است که اگر زن بیوه ازدواج نکند نمازش قبول نیست.
در حالی که اصل ازدواج همیشه خوب و مطلوب بوده است، اما اینکه زن بیوه عبادتش قبول نباشد اساس درستی ندارد و از جمله عقاید ناصحیحی است که در بین مردم رایج است.
دخالت والدین
بعضا می بینیم پدر و مادر زوج يا زوجه این حق را برای خود قائلند که مىتوانند در امور زندگى دختر يا پسرشان بعد از ازدواج (عروسى) دخالت داشته باشند.
در حالی که والدين زوج يا زوجه به عنوان ولّىِ شرعى، حق دخالت در زندگى شخصى و خصوصى آن ها را ندارند.
استفتائات جدید، آیت الله العظمی خامنه ای
🌱
حجاب
برخی از مردان تصور می کنند اگر همسر حجابش را رعايت نکرد، بايد او را با دعوا و درگيرى به رعايت حجاب وادار کنند.
در حالی که در رعايت حجاب واجب و انجام ساير تکاليف شرعيه، شوهر حق دعوى و درگيرى و کتک کارى ندارد، و فقط مجاز است با ملايمت، امر به معروف و نهى از منکر زبانى نمايد.
استفتائات جدید آیت الله العظمی خامنه ای
ارث طلا به دختر
برخے از مردم بر این باورند طلاجاتی که زن از خود به ارث می گذارد، به دخترش مےرسد و اگر املاک دیگری چون زمین و مغازه داشته باشد به پسرش مےرسد، در حالی که از نظر شرعی هر دو این ها، هم به پسر مےرسد و هم به دختر، لکن عرف مردم مےگویند:
سهم دختر را از طلا بدهند که بیشتر به دردش مےخورد و همواره به یاد مادرش باشد و برای پسر به اندازه ارثش از مغازه و زمین بدهند چون بیشتر مےتواند از آن بهره برداری کند.
گناه به بهانه تبعیت از شوهر
به برخے از خانم ها که مےگویــے چرا حجابتان اینچنین است، مےگویند:
شوهرم اینچنین خواسته و من مجبور به تبعیت هستم.
در حالے که زن نباید در گناه از شوهر تبعیت کند و باید با خوشرویی و مهربانی شوهر را هدایت کند و اگر گناه صورت گرفته باشد، در این خصوص معصیت بر عهده خود زن است. هر چند شوهر هم به جهت تشویق به گناه معصیت کرده است.
استفتائات امام، ج 3، ص 255
🌱
امامت زن در نماز
بسیاری از مردم، امامت زن برای زنان در نماز جماعت را، نادرست می دانند.
در حالی که بنابر نظر اکثر مراجع، امامت زن برای زنان در نماز صحیح است.1
اگر چه آیات عظام صافی و وحید خراسانی آن را مکروه و آیت الله سبحانی، آن را خلاف احتیاط استحبابی میدانند.
آیات عظام گلپایگانی، فاضل، امام: بنابر احتیاط واجب صحیح نیست.
1. توضیح المسائل مراجع م1453
زیارت قبر مرحوم نخودکی
بسیاری از اوقات پس از ورود به حرم امام رضا علیه السلام با صحنه تجمع زائران عمدتا بانوان در کنار قبر مرحوم نخودکی و خواندن سوره مبارکه یس و یا تجمع در کنار مرحوم مجتهدی و خواندن زیارت جامعه بر سر مزار ایشان با نیت گرفتن حاجت، مواجه خواهیم شد.
در حالی که برای زیارت قبور این دو عالم بزرگ، به هیچ وجه سوره یا زیارتی خاص، وارد نشده است! و طبیعی است که بگوییم خواندن آن ها، تاثیری در برآورده شدن و قبولی حاجات نداشته و ندارد.
تذکر: برای زیارت بزرگان مدفون در حرم، مثل مرحوم نخودکی، نباید از زیارت امام معصوم علیه السلام غافل شد و آن را تحت الشعاع قرار داد.
کتاب راهنمای زائرین امام رضا علیه السلام، بخش خرافات
ادرار بچه
برخی تصور می کنند ادرار بچه ای که غذاخور نشده پاک است، در حالی که ادرار انسان نجس است چه از کودک باشد یا از بزرگسال، البته تطهیر بدن و لباس و مکانی که به ادرار پسر بچه ای که غذا خور نشده آسان تر است و با یک بار شستن پاک می شود.
مساله: اگر چیزی به بول پسر بچه ای که غذا خور نشده نجس شود چنانچه یک مرتبه آب روی آن بریزید «که به تمام جاهای نجس برسد» پاک می شود.
توضیح المسائل مراجع، ص106، م161
شرایط امر و نهی
برخی از افراد گمان می کنند، امر به معروف و نهی از منکر در هر شرایطی واجب است.
در حالی که امر به معروف و نهی از منکر در صورتی واجب است که واجد شرایط چهارگانه باشد، بنابراین اگر امر و نهی یکی از آن شرایط را نداشته باشد، مثلاً مفسده داشته باشد، در این صورت امر و نهی واجب نیست، هر چند شرایط دیگر را دارا باشد.
شرایط امر به معروف و نهی از منکر:
1. علم به معروف و منکر.
2. احتمال تأثیر.
3. اصرار بر گناه.
4. نداشتن مفسده.
رساله آموزشی بخش امر به معروف و نهی از منکر