✍️امام صادق علیه السلام:
بنده ای نیست که آب بنوشد و حسين عليه السلام را باد نموده و قاتلش را لعنت کند مگر اینکه خدا صد هزار حسنه برایش می نويسد و صد هزار گناه از سيئات او را پاکافی کند و او را صد هزار درجه معنوی بالا می برد و با این عمل گویی او صد هزار برده را آزاد کرده و خدای متعال روز قيامت او را با دلی شاد و آرام محشور می کند.
📚کافی، ج ۶، ص ۳۹۱
https://eitaa.com/eslam20
✍️امام حسین (علیه السلام)
پيامبر خدا فرمود: پروردگارم هفت چيز را به من سفارش كرد: براى او در نهان و آشكار، اخلاص ورزم؛ از كسى كه به من ستم مى كند، بگذرم؛ به كسى كه مرا محروم مى دارد، عطا كنم؛ با كسى كه با من قطعِ رابطه مى كند، بپيوندم؛ سكوتم، فكر كردن باشد؛ و نگاهم عبرت آموزى باشد
📚تحف العقول: ص ۳۶
▪️السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ
▪️ و عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ
▪️ على اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
▪️و عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
https://eitaa.com/eslam20
✍️امام صادق علیه السلام:
کسي که ( در عزاي حسين علیه السّلام) بگريد يا ديگري را بگرياند و يا آن که خود را به حالت اندوه و عزا درآورد، بهشت بر او واجب است.
📚جلاء العيون ، ص ۴۶۳
محرم آمد و ماه عزا شد
مه جانبازی خون خدا شد
جوانمردان عالم را بگویید
دوباره شور عاشوار به پا شد
https://eitaa.com/eslam20
﷽✨
⚫️علت عزاداری برای امام حسین علیه السلام از اول محرم
✍️اگر کسی بگوید: چرا اینگونه اظهار حزن و اندوه را که شما شیعیان از اول دهه ی محرم و پیش از شهادت حضرت سیدالشهدا اظهار می دارید. بعد از روز عاشورا چنین نمی کنید، در حالی که شهادت او در روز عاشورا رخ داده و بهتر است بعد از آن اظهار حزن و اندوه شود؟
می گوییم: علت اظهار حزن و اندوه در اول دهه برای بیم و هراس از مصایبی است که بر آن حضرت رفت، ولی وقتی آن بزرگوار صلوات الله علیه و آله شهید شد، مصداق این آیۀ شریفه گردید که می فرماید:
وَ لَا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فِی سَبیلِ اللهِ أَموَاتَا بَل أَحیآءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقُونَ فَرِحینَ بِمآ ءَاتهُمُ اللهُ مِن فَضلِهِ وَ یَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقُوا بِهِم مِّن خَلفِهِم أَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَلَا هُم یَحزَنُونَ.
ترجمه: و چنین گمان مکن آنان که در راه خدا کشته شده اند، مرده اند بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند و به تفضل خدا که به آن ها ارزانی داشته، شادمان اند و به کسانی که به آن نپیوسته اند و پشت سر آنها هستند، بشارت می دهند که بیمی بر شما نیست و هرگز اندوهگین نگردید.
💥بنابر این چون آن بزرگواران به سعادت شهادت رسیده و شادمان گردیده اند لازم است ما نیز بعداز شهادت در شادمانی با آنها مشارکت کنیم تا به سعادت و نیکبختی راه یابیم.
📚اقبال الاعمال سیدبن طاووس،ج۲،ص ۶۱۴
https://eitaa.com/eslam20
✍️از امام رضـا(ع)نقل شده که فرمودند :
هر گاه ماه مــحرم فرا می رسيد، پدرم (موسی بن جعفر) ديگر خندان ديده نمی شد و غم و افسردگی بر او غلبه می يافت. تا آن كه ده روز از محرم میگذشت ؛ روز دهم محرم كه می شد ؛آن روز ، روز مصيبت و اندوه و گريه پدرم بود ...
📚روایت از امالے صدوق . ص۱۱۱
https://eitaa.com/eslam20
✅لوطی های طهرانِ قدیم
✍️عادت زیبائی داشتند لوطی های طهرانِ قدیم ،یک شب قبل از شروع ماه محرم عهدی دلی می بستند با شهیدِ کربلا که آی آقاجان از امشبی که بیرق و عَلَم عزایت بر افراشته می شود به احترام این رختِ سیاه لب به شراب نمی زنم و بساط سیاهِ فلان گناه را تا آخر ماه عزایت کنار می گذارم. همین ادب و مردانگی آخر کار دست آنها را می گرفت که رسول ترک که میشناسی و میشناسمش نمونه ی نزدیک این عاقبت به خیری است. رفیق! وقتی کسی عزیزی از دست داده جوانمردی نیست بخواهیم داغ دیگری بر دلش بگذاریم! امامِ زمان داغدار مصیبت جدّ غریبشان هستند که خودشان فرمودند صبح و شام در این مصیبت گریه می کنند. با گناهانمان داغ آقاجانمان را سنگین تر نکنیم... https://eitaa.com/eslam20
✍️امام حسین (علیهالسلام) :
اگر کسی در گوش راستم مرا دشنام دهد و در گوش چپم عذرخواهی کند ، گذشت میکنم ؛ به این دلیل که پدرم علی (ع) از جدم رسول خدا (ص) روایت کرده که : کسی که عذرخواهی دیگران را نپذیرد ، چه عذرش موجّه باشد چه ناموجّه ، بر حوض کوثر وارد نخواهد شد ، و به شفاعت من نمیرسد .
📚 احقاق الحق ، ج ۱۱ ، ص ۴۳۱ .
https://eitaa.com/eslam20
✅نگین ماندگار
✍️پادشاهی نگین انگشتری داشت که می خواست روی آن نقشی ماندگار بگذارد که در روزهای غم افسرده نشود و نا امیدی به سراغش نیاید و به خاطر داشته باشد بعد از هر رنج و دردی، درسی نهفته است و در هنگام شادی که موجب امید و انرژی است، گرفتار غرور نشود و خدا را از یاد نبرد.
تمام دانشمندان اندیشیدند اما فکرشان به جایی نرسید تا اینکه یک فرد فقیری آمد و گفت روی نگین فقط یک جمله بنویسید که یادآور هر دو زمان باشد.
جمله این بود: این نیز بگذرد!
پادشاهی دُر ثمینی داشت
بهر انگشتری نگینی داشت
خواست نقشی باشدش دو ثمر
هر زمان که افکند به نقش نظر
گاه شادی نگیردش غفلت
گاه اندوه نبایدش محنت
هر چه فرزانه بود در ایام
کرد اندیشه ای ولی همه خام
ژنده پوشی پدید شده آن دم
گفت: بنگار« بگذرد این هم» https://eitaa.com/eslam20
✍️ از کاسبی پرسیدند: چگونه در این کوچه پرت و بی عابر کسب روزی میکنی؟! گفت: آن خدایی که فرشته مرگش ،مرا در هر سوراخی که باشم پیدامیکند. چگونه فرشته روزیش مرا گم میکند
پيامبر صلى الله عليه و آله: هر كس روزى اى دارد كه حتما به او خواهد رسيد. پس هر كس به آن راضى شود، برايش پُر بركت خواهد شد و او را بس خواهد بود و هر كس به آن راضى نباشد، نه بركت خواهد يافت و نه او را بس خواهد بود. روزى در پى انسان است، آن گونه كه اجلش در پى اوست.
📚اعلام الدين ص ۳۴۲ https://eitaa.com/eslam20
🔸امام حسین علیه السلام: اَلاستِدراجُ مِنَ اللّهِ سُبحانَهُ لِعَبدِهِ أن يُسبِغَ عَلَيهِ النِّعَمَ ويَسلُبَهُ الشُّكرَ؛
🔹خدعه (و مهلت دادن) خدا به بنده آن است كه نعمت فراوان ومستمر به او رساند و سپاسگزارى را از او بگيرد.
https://eitaa.com/eslam20
📚گزیده تحف العقول، ص ٣٨
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
6ویزگی ازملت ویاران امام حسین.MP3
9.39M
حجت الاسلام والمسلمین علی صالح غفاری/موضوع:6موردازویژگی های یاران امام حسین علیه السلام:مکان تبلیغ:هیئت رزمندگان اسلام شهرستان سمیرم {جلسه 298}
@eslam20
امام علی(ع)
آنکه در گناهی بسیار اندیشه کند،
این کار او را به گناه میکشاند.
غررالحکم https://eitaa.com/eslam20