🌸🌸🍃🌸🌸🍃🌸🌸🍃
🍃 علامه آیت الله جوادی آملی:
👈 هيچ وقت عالِم حوزوی و يا دانشگاهی مجاز نيست كه بگويد من خودم زحمت كشيدم عالِم شدم
اگر ـ خدای ناكرده ـ چنين حرفی زد بايد استغفار كند، زيرا اين همان حرف قارون است،
🚩 بسياری از ماها ممكن است ـ خدای ناكرده ـ اسلامی حرف بزنيم، ولی قارونی فكر بكنيم.
👈 وقتی به او(قارون) گفتند: از مالت در راه صحيح بهره برداری كن!
گفت: من خودم زحمت كشيدم به فنّ اقتصاد آگاه بودم و مالك شدم ﴿إِنَّمَا أُوتِيتُهُ عَلَي عِلْمٍ عِندِی﴾[۱]
🌾همين حرفِ #ناصوابی كه احياناً از خيلی از ماها شنيده ميشود ميگوييم چهل سال زحمت كشيديم به اينجا رسيديم،
❤️ در حالی كه چهل سال فيض خدا ما را به اينجا رساند، نه ما زحمت كشيديم.»
✅ [۱].سورهٴ قصص, آيهٴ ۷۸
@eslam20
آیتالله #بهجت ره: حوادثی که اتفاق میافتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما میآید: « وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ؛ هر مصیبتی به شما میرسد، بهواسطه اعمال شماست».(شوری: ۳۰)
آیا نباید به فکر باشیم و از گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبتها شده است، توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم، و به خود و کارهای خود خوش بین هستیم! آیا در این حوادث و گرفتاریها که از هزار سال پیش به ما خبر دادهاند، نباید شرح صدر پیدا کنیم و همانطور که دستور دادهاند باشیم؟! که فرمودهاند: «تَمسکوا بِالأَمْرِ الأولِ؛ به دستور اول تمسک بجویید [و عمل کنید]»
یعنی اینکه به یقینیات اعتقاد داشته باشیم و به واضحات و ضروریات دینی عمل کنیم، و در موارد شک و تردید احتیاط نماییم. و نیز در مثل این زمانه که اهل ایمان به بلاهای فراوان مبتلا هستند، چنانکه دستور دادهاند، دعای فرج را زیاد بخوانیم.
@eslam20
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی:
یک نکتهای که در مطالبهگری وجود دارد و در کلّ اقدامات دانشجویی اصلاً این مسئله به نظر من مهم است، این است که باید دانشجوها مبانی اعتقادی خودشان را محکم کنند؛ مبانی اعتقادی را، مبانی ایمانی را دانشجوها باید در خودشان مستحکم کنند که این هم البتّه راههای مخصوص خودش را دارد، [از جمله] مطالعه و مجالست با علما.
♻️در دعای ابوحمزه که به خدای متعال عرض می شود چرا من در یک مواردی حال دعا پیدا نمی کنم، حال توجّه پیدا نمی کنم، یکی از چیزهایی که به عنوان علّت از قول امام سجّاد نقل شده این است که «اَو لَعَلَّکَ فَقَدتَنی مِن مَجالسِ العُلَماء».
👈حالا لزوماً مراد از «عالمان» معمّمین نیستند؛ [یعنی] عالِم اخلاق، عالِم دین؛ در مجالس اینها باید شرکت کرد، باید حضور پیدا کرد، باید از آنها استفاده کرد.
@eslam20
🔴مرگ پایان نیست بلکه آغاز زندگی جاوید است
ﺳﺮﺍﻯ ﺁﺧﺮﺕ" ﻋﻴﻦ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻭ ﺣﻴﺎﺕ ﺍﺳﺖ، ﮔﻮﻳﻰ ﺣﻴﺎﺕ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺁﻥ ﻣﻰ ﺟﻮﺷﺪ، ﻭ ﭼﻴﺰﻯ ﺟﺰ" ﺯﻧﺪﮔﻰ" ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ!.
ﺑﺪﻳﻬﻰ ﺍﺳﺖ ﻗﺮﺁﻥ ﻫﺮﮔﺰ ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺍﺭﺯﺵ ﻣﻮﺍﻫﺐ ﺍﻟﻬﻰ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺎﻥ ﻧﻔﻰ ﻛﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺻﺮﻳﺢ ﻭ ﺭﻭﺷﻦ ﺍﺭﺯﺵ ﺍﻳﻦ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺁﻥ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻣﺠﺴﻢ ﺳﺎﺯﺩ، ﻋﻠﺎﻭﻩ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﻫﺪ ﻛﻪ" ﺍﺳﻴﺮ" ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺍﻫﺐ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﺑﻠﻜﻪ" ﺍﻣﻴﺮ" ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﮔﺮﺩﺩ، ﻭ ﻫﺮﮔﺰ ﺍﺭﺯﺷﻬﺎﻯ ﺍﺻﻴﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻌﺎﻭﺿﻪ ﻧﻜﻨﺪ./تفسیر نمونه
🔷وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
ﺍﻳﻦ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺟﺰ ﺳﺮﮔﺮﻣﻲ ﻭ ﺑﺎﺯﻱ ﻧﻴﺴﺖ; ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻭﺍﻗﻌﻲ ﺳﺮﺍﻱ ﺁﺧﺮﺕ ﺍﺳﺖ، ﺍﮔﺮ ﻣﻲ ﺩﺍﻧﺴﺘﻨﺪ! (عنکبوت،٦٤)
@eslam20
⁉️پرسش و پاسخ
ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﻗﺮﺁﻥ، ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﻭ ﺗﻠﺎﺵ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﺑﺎﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺯﻣﻴﻦ ﻭ ﺳﻴﺮ ﻭ ﺳﻔﺮ ﻭ ﺑﻬﺮﻩ ﻣﻨﺪ ﺷﺪﻥ ﺍﺯ ﻃﺒﻴﻌﺖ، ﻫﻤﺴﺮ، ﺯﻳﺒﺎﻳﻲ ﻫﺎ، ﺧﻮﺭﺍﻛﻲ ﻫﺎ ﻭ ﻛﺴﺐ ﺩﺭﺁﻣﺪ، ﺳﻔﺎﺭﺵ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﭘﺲ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﻣﻲ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: ﺩﻧﻴﺎ ﺟﺰ ﻟﻬﻮ ﻭ ﻟﻌﺐ ﻧﻴﺴﺖ؟
✅ﭘﺎﺳﺦ: ﻛﺎﻣﻴﺎﺑﻲ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﻣﻘﺪّﺱ ﻭ ﺑﺎ ﺭﻭﺵ ﻭ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻣﻘﺪّﺱ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺤﺪﻭﺩﻩ ﻱ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻭ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺳﺎﻳﺮ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﺑﺎﺷﺪ، ﻫﻤﻪ ﻱ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﺰﺭﻋﻪ ﻱ ﺁﺧﺮﺕ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺗﺤﻘﻴﺮ ﻭ ﻣﺬﻣّﺖ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻟﻬﻮ ﻭ ﻟﻌﺐ ﻣﻌﺮّﻓﻲ ﺷﺪﻩ، ﻣﻮﺍﺭﺩﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﺪﻑ ﻣﻘﺪّﺳﻲ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﺁﻥ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺯﻳﻦ ﺩﻳﻨﻲ ﻭ ﻗﺎﻧﻮﻧﻲ ﻣﺨﺎﻟﻒ ﺑﺎﺷﺪ.
✍چند پیام مهم از آیه شریفه ۶۴ عنکبوت؛
١- ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ﺩﻧﻴﺎ، ﻫﺪﻓﺪﺍﺭ ﻭ ﺣﻜﻴﻤﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ، ﻟﻴﻜﻦ ﻏﻔﻠﺖ ﺍﺯ ﺁﺧﺮﺕ، ﺩﻧﻴﺎ ﭘﺮﺳﺘﻲ ﻭ ﻏﺮﻕ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﺁﻥ، ﺳﻔﻴﻬﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ.
٢- ﻫﻤﻪ ﺟﺎ ﺳﻜﻮﺕ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺩﻟﺨﻮﺷﻲ ﻫﺎﻱ ﻣﺮﺩم ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ، ﮔﺎﻫﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺎ ﻧﻬﻴﺐ ﻭ ﻓﺮﻳﺎﺩ، ﺑﻪ ﻏﺎﻓﻠﺎﻥ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﺍﺩ.
٣- ﺩﺭ ﺷﻴﻮﻩ ﻱ ﺗﺒﻠﻴﻎ، ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺍﻣﺮ ﺯﺷﺘﻲ ﺭﺍ ﻧﻔﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ، ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﺧﻮﺑﻲ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﺩﻫﻴﺪ.
٤- ﺣﻴﺎﺕِ ﻭﺍﻗﻌﻲ، ﺣﻴﺎﺕ ﺁﺧﺮﺕ ﺍﺳﺖ.
٥ - ﻣﺮﺩم، ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺁﺧﺮﺕ ﺭﺍ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﻧﻨﺪ ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺑﻪ ﺩﻧﻴﺎ ﺩﻝ ﻧﻤﻲ ﺑﺴﺘﻨﺪ.
📚تفسیر نور
@eslam20
🔸قرآن کریم در سیره امام حسین علیه السلام
امام علیه السلام در شب عاشورا خطبه خواند، بعد از حمد و ثنای الهی، فرمود: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَحْمَدُک عَلَی أَنْ أَکرَمْتَنَا بِالنُّبُوَّةِ وَ عَلَّمْتَنَا الْقُرْآنَ وَ فَقَّهْتَنَا فی الدِّین؛
خداوندا! تو را سپاس می گویم بر اینکه ما را با نبوت جدمان، رسول خدا(ص) گرامی داشتی و به ما قرآن آموختی و فهم دین عطا کردی.
📚الارشاد، شیخ مفید، نشر کنگره شیخ مفید، قم، 1413ق، ج2، ص 91
@eslam20
خداوند میفرماید به عزّت و جلالم سوگند، برای فاطمه شیعیان پاک و پاک شده ای خلق می کنم، این شیعیان اموالشان را در راه عزای حسین انفاق می کنند و در راه زیارت حسین جان می دهند و عزای وی را در مجالسشان به پا می کنند،خالصانه بر وی اشک می ریزند، خوابشان را کم می کنند و از این شیوه باز نمی گردند ... آگاه باشید، هرکس در راه عزا و زیارت حسین بن علی علیه السلام به مقدار درهمی انفاق نماید، ملائکه در آنچه انفاق نموده است تا روز قیامت با او داد و ستد می کنند و به ازای هر درهم هفتاد حسنۀ به وی می دهند و خداوند برای او قصری در بهشت بنا خواهدکرد
@eslam20