📚چرا دعای ما مستجاب نمی شود؟
امام صادق (عليه السّلام) :
در بنى اسرائيل مردى بود كه سه سال پيوسته دعا می كرد تا خداوند پسرى به او روزى كند ، ولی هنگامی كه ديد خدای متعال دعای او را مستجاب نمی کند ، گفت : پروردگارا ! آيا من از شما دورم که سخنم را نمی شنوى ، يا به من نزديكى ولی پاسخم را نمی دهى ؟ ! كسى به خوابش آمد و به او گفت : تو سه سال خدا را با زبانی بدگو ، قلبی سركش و ناپاک ، و با نيتى نادرست خوانده ای ؛ پس بايد فحش و بدگویی را ترک ، قلبت را از گناهان خالی ، و نيتت را درست کنی ، تا دعایت مستجاب شود «... إِنَّكَ تَدْعُو اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ مُنْذُ ثَلَاثِ سِنِينَ : بِلِسَانٍ بَذِيءٍ ، وَ قَلْبٍ عَاتٍ غَيْرِ تَقِيٍّ ، وَ نِيَّةٍ غَيْرِ صَادِقَةٍ ... » .
امام صادق ( علیه السلام ) فرمود :
آن مرد به این دستور عمل كرد ، سپس دعا كرد و خداوند نیز پسری را روزی او قرار داد .
📚الكافي ، ج ۲ ، ص ۳۲۴
@eslam20
سنگینی بار گناه...
🍃آیت الله #مجتهدی_تهرانی
: دیدید بعضی ها تا میخواهند دو رکعت نماز بخوانند ، انگار یک کوه پشت آنها افتاده ، اینھا همه بر اثر گناهان زیاد است...
@eslam20
🔻 گزیدهای از روایات جهاد با نفس، مورد توصیه آیتالله #بهجت قدسسره
✅ شخص بادیهنشینی خدمت پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم رسید، عرض کرد. ای رسول خدا! مرا عملی یاد ده که بهسبب آن داخل بهشت شوم. حضرت فرمود: آن گونه که دوست داری مردم با تو رفتار کنند، تو نیز آن گونه با مردم رفتار کن و آنچه از طرف مردم ناخوش داری، تو نیز آن را در قبال آنها انجام مده.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۸۷
@eslam20
🌖اگر انتقاد میکنی، به فکر اصلاح هم باش
فردی چندین سال شاگرد نقاش بزرگی بود و تمامی فنون و هنر نقاشی را آموخت.روزی استاد به او گفت: تو دیگر استاد شدهای و من چیزی ندارم که به تو بیاموزم. شاگرد فکری به سرش رسید. یک نقاشی فوقالعاده کشید و آن را در میدان شهر قرار داد. مقداری رنگ و قلمی نیز کنار آن گذاشت و از رهگذران خواهش کرد اگر جایی ایرادی میبینند یک علامت × بزنند.
غروب که برگشت دید تمامی تابلو علامت خورده است. بسیار ناراحت و افسرده به استاد خود مراجعه کرد. استاد به او گفت: آیا میتوانی عین همان نقاشی را برایم بکشی؟شاگرد نیز چنان کرد و استاد آن نقاشی را در همان میدان قرار داد و رنگ و قلم را نیز کنار آن گذاشت.
اما متنی که در کنار تابلو قرار داد این بود: «اگر جایی از نقاشی ایراد دارد با این رنگ و قلم اصلاح بفرمایید.» وقتی غروب برگشتند، دیدند تابلو دستنخورده مانده است. استاد به شاگرد گفت: همه انسانها قدرت انتقاد دارند، ولی جرئت اصلاح نه...
@eslam20
4⃣👈 پارسایی آسودگی روح است
زهد و پارسایی موجب آسانگیری مصائب است و آنکس که مصائب و بلایا را سخت نمیگیرد روح و روانی آسوده دارد.
📕 حکمت 31
شرح 👇
🌼 شهید مطهری میگوید:
«زهد به معنی عزت نفس و مناعت طبع و بلندنظری است. یعنی انسان در هر حالتی خوب است که نسبت به امور مادی بیاعتنا باشد. یعنی دین را به دنیا و «فضیلت و اخلاق» را به پول و مقام نفروشد؛ به امور مادی به چشم وسیله نگاه کند نه به چشم هدف و مقصد. اما داشتن یا نداشتن وسایل زندگی امر ثابت و لایتغیری نیست. این مسئلهای است که بر حسب شرایط زمان تعریف میشود مانند رسول خدا(ص) و امام علی(ع) که جوری زندگی میکردند که سایر ائمهی اطهار(ع) آنگونه زندگی نمیکردند.
اینگونه تعریف و تفسیر زهد و پارسایی موجب میشود تا انسان با وجود داشتن مادیات و بهرهمندی از دنیا به آنها دل نبندد و با فقدان و از دست دادن آنها دچار اندوه و بیتابی نشود.»
📚 بیست گفتار
@eslam20