فطریه میهمان
💠 سؤال: آیا پرداخت #فطریه_ميهمان به عهده میزبان است؟
✅ جواب:به طور کلی اگر مهمانی #شب_عید_فطر، متصل به مهمانی شب های گذشته یا آینده باشد به حدی که مهمان عرفا، #نان_خور محسوب شود، فطریه او بر عهده #میزبان است.
#احكام_زکات_فطره #فطره_میهمانhttps://eitaa.com/eslam20
شهید اکرم پناهی
🌱تاریخ تولد : 1342 روستای کوخدان سی سخت، استان کهگیلویه و بویراحمد
🌾تاریخ شهادت : 61/3/3سوم خرداد
✨محل شهادت : خونین شهر
✨زیارتگاه :روستای کوخدان
https://eitaa.com/eslam20
﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃https://eitaa.com/eslam20
🌸
#احکام_فطره
1️⃣👈 کسی که موقع #غروب_شب_عید فطر بالغ و عاقل و هوشیار است و فقیر و بنده کسی دیگر نیست باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع که تقریباً سه کیلو است #گندم یا #جو یا #خرما یا #کشمش یا #برنج یا #ذرّت و مانند اینها به مستحق ّ بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد کافی است
2️⃣👈 انسان🧔باید زکات فطره را به قصد #قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و موقعی که آن را می دهد، نیّت دادن فطره نماید.
3️⃣👈 انسان باید فطره کسانی را که در غروب 🌙 شب عید فطر نان خور او حساب می شوند بدهد؛ کوچک باشند یا بزرگ ، مسلمان باشند یا کافر، دادن خرج آنان بر او واجب باشد یا نه ، در شهر خود او باشند یا در شهر دیگر.
4️⃣👈 اگر کسی را که #نانخور اوست (و در شهر دیگر است #وکیل کند که از مال او فطره خود را بدهد (چنانچه #اطمینان داشته باشد که فطره را می دهد لازم نیست خودش فطره او را بدهد.
5️⃣👈اگر کسی موقع #غروب شب عید #فطر دیوانه یا بیهوش باشد زکات فطره بر او #واجب نیست.
6️⃣👈 اگر بعد از غروب شب عید فطر #بچه_دار شود، یا کسی #نانخور او حساب شود، واجب نیست فطره او را بدهد. اگر چه مستحب است فطره کسانی را که #بعد از غروب تا پیش از ظهر روز عید نانخور او حساب می شوند بدهد.
7️⃣👈اگر انسان #نانخور کسی باشد و پیش از غروب نانخور کسی دیگر شود، #فطره او بر کسی که نانخور او شده واجب است مثلًا اگر دختر پیش از غروب به خانه شوهر رود، شوهرش باید فطره او را بدهد
8️⃣👈 کسی که دیگری باید #فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد و اگر کسی که #فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده #ساقط نمی شود مگر این که با اذن و اجازه طرف باشد.
9️⃣👈 انسان اگر چه مخارج #عیالاتش را از مال #حرام بدهد، باید فطره آنان را از مال #حلال بدهد.
📗 #منبع:
۱. توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید احکام زکات فطرهhttps://eitaa.com/eslam20
احکام فطره.MP3
7.59M
حجت الاسلام والمسلمین غفاری/موضوع :9موردازاحکام فطره{جلسه 39}/تاریخ 3خرداد1399شهرستان سمیرم
🔰بهمناسبت عید سعید فطر انجام شد؛
👈🏻موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
🔻بهمناسبت عید سعید فطر، رهبر معظم انقلاب اسلامی با عفو یا تخفیف مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.
🔺حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر در نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان را که در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفت.
https://eitaa.com/eslam20
🌸 دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد فردا ۴ خرداد ۱۳۹۹ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
🔻 متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارشهای متعدد رسیده از راصدان کاردان و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شوال المکرم در غروب شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۹ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۱ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) محرز شده است، بنابراین فردا (یکشنبه) ۴ خرداد عید سعید فطر خواهد بود.
دفتر مقام معظم رهبری
•┈┈••✾••┈┈•https://eitaa.com/eslam20
🌒 دفاتر آیات عظام خامنهای ونوری همدانی یکشنبه را عید فطر اعلام نمودند.
🌑 دفاتر آیات عظام سیستانی و وحیدخراسانی جوادیآملی نیز یکشنبه را روز سیام رمضان اعلام کردند.
◽️ دفاتر دیگر مراجع تقلید هنوز اطلاعیه رسمی در این زمینه منتشر نکردهاند.
https://eitaa.com/eslam20
✍️ چند نکته در باب عید فطر
◻️ اختلاف در فقه مانند هر علم دیگری وجود دارد؛ کما اینکه در مراجعه به پزشکان میبینیم یکی دارو تجویز میکند و دیگری راه درمان را در عمل جراحی میبیند و مردم هیچ گاه از آن تعبیر به دعوا بین اطبا نمیکنند.
◻️ اختلاف در تعیین روز عید فطر اختلاف اساسی و در اصول دین نیست تا از آن برداشت به اختلاف میان فقها شود. بله اصل روزه داری امری اساسی و از اصول اسلام است و همه مراجع در این زمینه نظر یکسانی دارند.
◻️ این اختلاف نه بر اساس عدم اعتماد مراجع به یکدیگر بلکه بر اساس اختلاف در #مبنایفقهی است؛ که یکی #شبمشترک یا #چشممسلح را قبول دارد و دیگری نه.https://eitaa.com/eslam20
◻️ اینکه علت این اختلافِ مبنا چیست بحث مفصلی میطلبد اما اگر کسی اندک اطلاعات و معلوماتی در فقه داشته باشد میداند دلایل و استدلالهای طرفین متقن، قوی و بر اساس اصول و مبانی مشخص و معین است.
◻️ روزه دو بُعد دارد؛
یکی فردی و دیگری اجتماعی.
در بعد فردی هرکسی به فتوای مرجع تقلید خود عمل میکند و فردا (یکشنبه) را روزه می گیرد یا نمی گیرد
اما در بعد اجتماعی طبیعی است که باید یک نظر در جامعه و کشور حاکم شود و چه مبنایی بهتر از مبنای ولی فقیه در هر زمان.
◻️ بر خلاف آنچه برخی می خواهند القا کنند که این اختلافات در ایران است در حوزه نجف هم این تفاوت مبنا وجود دارد. آیت الله سیستانی و آیت الله مدرسی فردا را سیام رمضان و آیت الله بشیر نجفی فردا را عید اعلام کرده اند.
❗️نکته آخر اینکه اثبات اول ماه امری #تقلیدینیست؛
بله در #مبانی باید طبق نظر مرجع تقلید عمل کرد مثل این که رؤیت با ابزار را قبول داشته باشد یا نه؟
مرتضی سعیدینجفی/ طلبه درس خارج و عضو ستاد استهلال
https://eitaa.com/eslam20