💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: إنَّ القُرآنَ لا يُقرَأُ هَذرَمَةً ولكِن يُرَتَّلُ تَرتيلاً، فَإِذا مَرَرتَ بِآيَةٍ فيها ذِكرُ الجَنَّةِ فَقِف عِندَها و سَلِ اللّهَ عز و جل الجَنَّةَ ، وإذا مَرَرتَ بِآيَةٍ فيها ذِكرُ النّارِ فَقِف عِندَها وتَعَوَّذ بِاللّهِ مِنَ النّارِ.
🔹قرآن نبايد تندتند خوانده شود؛ بلكه با ترتيل و آرامش خوانده مىشود. هر گاه به آيهاى رسيدى كه ياد بهشت در آن است، درنگ كن و از خدا بهشت بخواه و هرگاه به آيهاى رسيدى كه ياد آتش در آن است، بِايست و از آتش به درگاه خدا پناه ببر.
📚الكافي : ج ٢ ص ٦١٧ ح ٢
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻آیت الله العظمی بهجت رحمة الله علیه
🔹خدا میداند چه پاداشی برای اعمال [انسان] ثابت است و برای او مقرر میشود! نباید خیال کرد که مطلب، مالِ کمی و زیادی است؛ [بلکه مربوط به] کیفیت است؛ برای خدا باشد، کم باشد[سودمند است]؛ و برای خدا نباشد زیاد[هم] باشد؛ بیفایده است… ما مهمان خدا هستیم، در سفره او هستیم. میبیند ما را، میداند ما چه کار میکنیم، میداند که ما خیال داریم چه [کاری] بکنیم!
📚بهسوی محبوب، ص١١۴
https://eitaa.com/eslam20
(برداشتهایی از دعای ابوحمزه ثمالی؛ شماره 4)
🔸دیدار یار
لقاى پروردگار و رسیدن به رضوان الهی ، والاترين هدف خلقت است كه وراى آن، مقصد و مقصودى تصور نمىشود. مؤمن، كه عمرى در مسير رضايت پروردگار گام برداشته، قطعاً آرزوى ديدار او را خواهد كشيد و هنگام خروج از دنيا، لحظۀ باشکوه لقاءالله و شیرینترین ساعات عمرش خواهد بود. حضرت زهرا (سلامالله علیها) در دعاى نافلهى خويش عرضه میداشت: «خدايا! چون عمرم پايان يافت و روزگار حياتم سپرى گشت، و لقاى تو برايم حتمى شد، از تو مىخواهم، اى لطيف! در بهشت برايم منزلگاهى مقرر فرمايى.» (بحارالانوار، ج 83، ص 115)
اما خداوند بارقهاى از لذّت ملاقات خويش را در دنيا و هنگام افطار روزهداران در ماه شريف رمضان قرارداده تا كام تشنۀ خداجويان، شيرينى انس او را به یادآورند و شوقشان افزون گردد. حضرت صادق علیه السلام فرمود: «روزهدار دو شادمانى دارد: يكى وقت افطار، و ديگری هنگام ملاقات پروردگار».( كافى، ج 4، ص 65)
پيشوايان الهى علیهمالسلام همواره لقاى الهى را از خداوند تمنا نموده و در مناجات خويش، لقاى دوست را مىطلبيدهاند. این آرزوی نورانی، ازجملۀ مناجات امام سجاد علیهالسلام در ماه رمضان بوده است:
اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَيَّ لِقَاءَكَ وَ أَحْبِبْ لِقَائِي وَ اجْعَلْ لِي فِي لِقَائِكَ خَيْرَ الرَّحْمَةِ وَ الْبَرَكَة؛
خدایا! ملاقات خود را محبوب من و ملاقات مرا محبوب خود گردان و در هنگام لقای خویش برایم راحتی و گشایش و کرامت مقرر فرما.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: لِلجنّةِ بابٌ يُقالُ له : بابُ «المجاهِدينَ» ، يَمْضونَ إلَيهِ فإذا هُو مَفْتوحٌ ، وَ هُم مُتَقَلِّدونَ سُيُوفَهُم ، و الجَمْعُ في المَوْقِفِ، و المَلائكةُ تُرحِّبُ بِهِم .
🔹بهشت دروازه اى دارد به نام «دروازه مجاهدان». مجاهدان با شمشيرهاى حمايل شده خود به سوى اين دروازه كه به رويشان باز است پيش مى روند، و خلايقِ در محشر و فرشتگان به آنان خوشامد مى گويند.
📚الأمالي للصدوق : ٦٧٣/٩٠٦ .
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رحمة الله علیه
🔹فاضل ترین اعمال در ماه رمضان و در همه ماه ها ترک گناه، ترک حرام و ترک معصیت است، مواظب و مراقب خود باشید، دشمنان اسلام برای ضربه زدن به حیثیت اسلامی ما کمین گرفته ودائماً در توطئه هستند؛ به اسم آزادی، به اسم حقوق بشر، به اسم تساوی زن ومرد وبه اسم های دیگر میخواهند ما را از اسلام جدا کنند وبه شخصیت اسلامی ما ضربه بزنند؛ به هوش باشید، در جای خود بایستید، سنت های اسلامی را محکم نگاه دارید.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #معرفی_کتاب
📘طلوع تا ظهور: بازنویسی و تلخیص«امام مهدی عجلالله تعالی فرجهالشریف از تولد تا بعد از ظهور»
🔹کتاب امام مهدی علیه السلام از تولد تا بعد از ظهور، ترجمه کتاب الامام المهدی من المهد الی الظهور اثر سید محمد کاظم قزوینی به موضوعات متعددی در زمینه مهدویت پرداخته و با ارائه روایات امامان معصوم (علیهم السلام) در این زمینه و شرح و بررسی روایات مورد نظر، تاریخ زندگی امام زمان علیه السلام را از تولد تا پس از ظهور بیان کرده است.
🔹مطالب کتاب تنها به نقل روایات منحصر نشده و حکایاتی نیز در کتاب نقل شده است که اغلب این روایات با موضوع تشرف به محضر امام عصر (ارواحنا فداه) هستند. مانند داستان انار در بحرین، داستان یاقوت روغن فروش و… .
🔹از ویژگیهای مثبت این کتاب به نسبت سایر کتب مهدویت این است که این کتاب پس از پرداختن به زوایای مختلف حکومت مهدوی در زمینه سیاسی، اقتصادی و تربیتی، فصلی را به مبحث رجعت اختصاص داده و آن را با استفاده از آیات و روایات اثبات کرده است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: ـ في قَولِ اللّهِ تعالى: «تَنَزَّلُ الْمَلَـئِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيهَا » ـ: تَنَزَّلُ فيهَا المَلائِكَةُ وَالكَتَبَةُ إلَى السَّماءِ الدُّنيا، فَيَكتُبونَ ما يَكونُ فِي السَّنَةِ مِن اُمورِ ما يُصيبُ العِبادَ، وَالأَمرُ عِندَهُ مَوقوفٌ، لَهُ فيهِ المَشِيَّةُ فَيُقَدِّمُ ما يَشاءُ ويُؤَخِّرُ ما يَشاءُ و يَمحو ما يَشاءُ و يُثبِتُ و عِندَهُ اُمُّ الكِتابِ .
🔹در آن شب، فرشتگان و نگارندگان [ِ اعمال ]، به آسمان دنيا فرود مىآيند و كارهايى را كه به بندگان در طول سال خواهد رسيد، مىنويسند و كار، بسته به فرمان خدا و خواست اوست. آنچه را بخواهد، جلو، و آنچه را بخواهد، عقب مىاندازد و آنچه را بخواهد، محو يا ثابت مىكند؛ و اُمّ الكتاب (كتاب اصلى) پيش اوست.
📚دعائم الإسلام : ج ١ ص ٢٨١
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: سَأَلتُهُ عَن لَيلَةِ القَدرِ. قالَ: «هِيَ لَيلَةُ إحدى وعِشرينَ، أو ثَلاثٍ وعِشرينَ». قُلتُ : ألَيسَ إنَّما هِيَ لَيلَةٌ؟ قالَ : «بَلى» قُلتُ : فَأَخبِرني بِها. فَقالَ: «وما عَلَيكَ أن تَفعَلَ خَيرا في لَيلَتَينِ؟» .
🔹از امام باقر عليه السلام درباره شب قدر پرسيدم. فرمود:«شب بيست و يكم يا بيست و سوم است».گفتم: مگر نه اين كه شب قدر، يك شب است؟ فرمود: «آرى» گفتم: پس ، آن را به من خبر بده. فرمود: «چه عيبى دارد كه در دو شب ، كار خير انجام دهى؟!».
📚تهذيب الأحكام ج ٣ ص ٥٨ ح ٢٠٠
https://eitaa.com/eslam20
💠 #مسئولیت
🔸 نامه امام خمینی به پسرش:
پسرم! از زیر بار مسئولیت انسانى که خدمت به حق، در صورت خدمت به خلق است شانه خالى مکن که تاخت و تاز #شیطان در این میدان، کمتر از میدان تاخت و تاز در بین مسئولین و دست اندرکاران نیست.
📚 صحیفه امام/ج 18/ص510.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نیکان
🔹امیرالمؤمنین در وصیتش به امام حسن(علیهما السلام):
با نیکان قرین باش تا از آنان باشی و از بدان جدا شو تا از آنها جدا باشی.
⚜️ قَارِنْ أَهْلَ الْخَيْرِ تَكُنْ مِنْهُمْ وَ بَايِنْ أَهْلَ الشَّرِّ تَبِنْ عَنْهُمْ
📚 بحارالانوار/ج16/باب یازده تا 14
با بدان کم نشین که در مانی
خوپذیر است نفس انسانی
طلب صحبت خسان نکند
تکیه بر عهد ناکسان نکند
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
❤️ از جابر و ابوسعید خدرے نقل شده است که رسول خدا "ص" فرمودند:
شمارابه مهدے "عج" مژده مے دهم؛ هنگامے که درمیان امت من اختلاف ونابسامانے به وجود آید،اوبرانگیخته میشود وسراسرزمین را پراز عدل ودادمے کند.
ساکنان آسمان وزمین ازاوخشنودند.او اموال و ثروت را به گونه اے صحیح ومساوے،بین مردم توزیع میکند و دل هاے امت را سرشار از بے نیازے مے کندو عدالت او آنچنان توسعه مے یابد که منادے او اعلام میکند:《چهکسے نیازمنداست؟》ازمیان همه ے مردم تنها یڪ نفر اظهار نیاز میکند.به او مے فرماید:《نزدمسئول اموال برو وبه اوبگو مهدے "عج" مرانزد تو براے گرفتن مال و ثروت فرستاده》مسئول (براثرفورنعمت)آنچه اوبخواهد،دراختیارش میگذارد...بے آنکه آن را بشمرد وبسنجد.
البیان فی اخبارصاحب الزمان ص123
اثباه الهداه ج7 ص200
https://eitaa.com/eslam20
ذکر بزرگی که آیت الله #بهجت قدسسره توصیه کردند!
از حضرت آیتالله العظمی بهجت قدسسره درخواست کردم: «یک ذکر خیلی بزرگ یادم بدهید.»
گفتند: ذکری یادتان بدهم که از جواهرهای همۀ کوههای دنیا و مروارید همه دریاها قیمتیتر باشد؟
گفتم: بله! و منتظر یک ذکر عریض و طویل خاص بودم؛ که گفتند: استغفار... استغفار... استغفار!
اگر بدانید در این استغفار چه گنجهایی نهفته است؛ روح را صیقل میدهد، راهها باز میشود و حاجتها برآورده میشوند ...
به شیوه باران، ص ۵٩
https://eitaa.com/eslam20
نهج البلاغه
⚪️فَإِنْ أَقُلْ يَقُولُوا حَرَصَ عَلَى الْمُلْكِ وَ إِنْ أَسْكُتْ يَقُولُوا جَزِعَ مِنَ الْمَوْتِ! هَيْهَاتَ، بَعْدَ اللَّتَيَّا وَ الَّتِي، وَ اللَّهِ لَابْنُ أَبِي طَالِبٍ آنَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْيِ أُمِّهِ، بَلِ انْدَمَجْتُ عَلَى مَكْنُونِ عِلْمٍ لَوْ بُحْتُ بِهِ لَاضْطَرَبْتُمْ اضْطِرَابَ الْأَرْشِيَةِ فِي الطَّوِيِّ الْبَعِيدَة
در شرايطى قرار دارم كه اگر سخن بگويم، مى گويند بر حكومت حريص است، و اگر خاموش باشم، مى گويند: از مرگ مى ترسيد. هرگز، من و ترس از مرگ! پس از آن همه جنگ ها و حوادث ناگوار. سوگند به خدا، انس و علاقه فرزند ابى طالب به مرگ در راه خدا، از علاقه طفل به پستان مادر بيشتر است. اين كه سكوت برگزيدم، از علوم و حوادث پنهانى آگاهى دارم كه اگر باز گويم مضطرب مى گرديد، چون لرزيدن ريسمان در چاه هاى عميق..
📘 خطبه 5
https://eitaa.com/eslam20
✍🏻از شـهدا تـا شـهدا...
شهید آوینی چه زیبا گفتن:
⏋پندار ما این است که ماماندهایم و شهدا
رفتهاند؛ بلکه حقیقت این است که شهدا
ماندهاند و زمان ما را با خود بردهاست...🌿⎿
شهدا ماندهاند یعنی:
شهدا فقط مختص به یه قاب عکس
و مزار نیستن؛ شهدا در نزد خدا و در
کلام خدا مقام دارن!
همونطور که خدا هم در آیه ۱۶۹ آل عمران،
میگه:
[هرگز نپندارید آنان که در راه خدا کشته شدهاند،
مُردهاند ! بلکه زندهاند و نزد پروردگارشان روزی
میگیرند... ]
یعنی:
❧ زندههای واقعیِ این دنیا شهدا هستند...❧
و چه خوبه که ما بدونیم، کسایی که تنها سرمایهی
خودشون، یعنی جونشون رو،برای حفظ ارزشهای
ما فدا کردن، حالا که نزد خدا مقام و منزلتی دارن
حتما باز هم واسطه میشن تا دست مارو بگیرن و
از مشکلات و موانع زندگی بگذرونن♥️...
فقط کافیه باهاشون رفیق بشیم!
خودشون رسم رفاقتو به جا میارن🌿..
https://eitaa.com/eslam20
❓دلیل تأکید بر دعا کردن چیست؟
امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
بلا و گرفتارى بر مؤمنى وارد نمى شود مگر آنکه خداوند عزوجل بر او الهام مى فرستد که به درگاه باری تعالى دعا نماید و آن بلا سریع بر طرف خواهد شد.
ولی چنانچه از دعا خوددارى نماید، آن بلا و گرفتارى طولانى می گردد.
پس هرگاه فتنه و بلائى بر شما وارد شود، به درگاه خداوند مهربان دعا و زارى نمائید.
📙 الکافی، ج ۲، ص ۴۷۱
📙 وسائل الشّیعه، ج ۷، ص ۴۴
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🛑امام علی علیه السلام:
آراستگی از اخلاق مؤمنان است
میزان الحکمه جلد۲
https://eitaa.com/eslam20
مهمان امام حسین (علیه السلام)
شیخ رجبعلی خیاط می فرمود :
در روزهای اوایل هیئت ، مایل بودم تمام کارهای مجلس را خودم انجام دهم، خودم مداحی می کردم، چای می دادم و اغلب کارهای دیگر.
شبی مشغول دادن چای به عزاداران بودم که دیدم جوانی که اصلا ظاهر مناسبی نداشت وارد مجلس شد و گوشه ای نشست ، یقه اش باز بود و گردنبند به گردنش ، وضع لباسش هم خیلی نامناسب بود.
به همه چای تعارف کردم تا رسیدم به جوان، چشمم به پایش افتاد دیدم جورابی نازک شبیه جوراب های زنانه به پا دارد.
غیظ کردم و با عصبانیت سینی چای را مقابلش گرفتم،
یکی از استکان ها برگشت و چای روی پایم ریخت و سوخت.
از این سوختگی زخمی در پایم بوجود آمد که خیلی طول کشید تا خوب شود،
برای خودم هم این سوال پیش آمده بود که چرا زخم پایم خوب نمی شود.
شبی به من گفتند: شیخ! آن جوانی که با عصبانیت چای به او تعارف کردی ، هر چه بود مهمان حسین علیه السلام بود ، نباید چنین رفتاری را با او مرتکب میشدی.
📚کشکول کشمیری ، صفحه ۱۲۳
https://eitaa.com/eslam20
📌امام زمان ( عج ) در رفت و آمد کوچه و بازار
امام علی(علیه السلام) می فرمايد:
🔅در دوره ی #غیبت بسياری از مردم گمان خواهند كرد كه حجت الهی از دنیا رفته و امامت پايان پذيرفته است.
ولی سوگند به خدا، در چنين دورهای حجت خدا در بين مردم است و در كوچه و بازار و در ميان آنان رفت و آمد می كند.
در منزل و كاخهای مردم آمد و شد دارد.
غرب و شرق زمين را در مينوردد.
حرف های مردم را می شنود.به مردم سلام می كند.
آنان تا زمان معينی كه خداوند مقرر كرده است قادر به دیدن آن حضرت نخواهد بود.
📚بحارالانوار،ج٢٨،ص٧٠
https://eitaa.com/eslam20
.
💠پیامبر خدا صلیالله علیهوآله:
خداوند دوستدار جوانیستکه،
جوانیاش را به اطاعت خدا میگذراند
توبه زیباست
ولیکن در جوانی زیباتر است
💠امیرالمومنین علیهالسلام
در ذیل این آیه👇فرمودند:
"وَلاتَنْسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنْيا
بهره خودت را از دنيا فراموش مكن"
فراموش مكن كه:
تندرستى، نيرو وتوان، آسودگى، جوانى و نشاط خود را،
وسيله آخرتطلبى قرار دهى
📚وسائل الشيعه ج۱۱ص۳۶۶
📚مشکوةالانوار ص۱۵۵
در #جوانی پاک بودن،
واقعا از نعمتهای خداست
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🌷 امام صادق علیه السلام
❣ هديه ردّ و بدل كنيد تا به همديگر با محبّت شويد؛ زيرا هديه كينه ها را از بين مى برد.
( بحار الأنوار : ۷۵/۴۴/۱ )
https://eitaa.com/eslam20
📚کلاغی که مامور خدا بود!
آقای شیخ حسین #انصاریان میفرمود:یه روز جمعه با دوستان رفتیم کوه دوستان یه آبگوشت و چای روی هیزم درست کردن. سفره ناهار چیده شد ماست، سبزی،نون .دوتا از دوستان رفتن دیگ آبگوشتی رو بیارن که یه کلاغی از راه رسید رو سر این دیگ و یه فضله ای انداخت تو دیگ آبگوشتی..
گفت اون روز اردو برای ما شد زهر مار،توکوه گشنه بودیم همه ماست و سبزی خوردیم.خیلی سخت گذشت و خیلی هم رفقا تف و لعن کلاغ کردن گاهی هم میخندیدن ولی در اصل ناراحت بودن. وقت رفتن دوتا از رفقا رفتن دیگ رو خالی کنن، دیدیم دیگ که خالی کردن یه 🦂عقرب سیاهی ته دیگ هست!و اگر خدا این کلاغ رو نرسانده بود ما این آبگوشت رو میخوردیم و همه مون میمردیم کسی هم نبود.اگر اون عقرب را ندیده بودن هنوز هم میگفتن یه روز رفتیم کوه خدا حالمونو گرفت..حالتو نگرفت، جونت رو نجات داد!خدا میدونه این بلاهایی که تو زندگی ما هست پشت پرده چیه.
امام حسن عسکری فرمودند: هیچ گرفتاری و بلایی نیست مگر آن که نعمتی از خداوند آن را در میان گرفته است.
مای شیعه امام زمان چقدر به خدا حسن ظن داریم؟!
https://eitaa.com/eslam20
✅🔰دستور کاربردی قرآن برای فرصت سازی مومنین
[سوره إبراهيم (14): آيه 28 ]
أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ (28)
آيا به كسانى كه نعمت خداوند را به كفر تبديل كردند و قوم خود را به سراى هلاكت در آوردند نگريستى؟
❇️🔰امام خامنه ای در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت علیهمالسلام ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اگر جلسهی مذهبی ما و خوانندگی و مدّاحی ما یا منبر ما به این نتیجه منتهی بشود از پای منبر، بی اعتقاد به آینده و ناامید از آینده بلند شوند، ما این فرصت را هدر دادهایم و کفران کردهایم این نعمت را؛ اگر از پای منبر ما یا مدّاحی ما مردم درحالی بلند شوند که هیچگونه آگاهی نسبت به وضع خودشان و وظایف خودشان پیدا نکرده باشند، ما این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر خدای نکرده جلسات ما، جلسات وحدتشکن باشد، این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر کیفیّت حرف زدن ما یا مضمون حرفهای ما جوری باشد که دشمنان ما را در هدفهایشان موفّق بکند، ما این نعمت الهی را - بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً -تبدیل کردهایم به نقمت؛ این را باید مواظب بود، باید مراقب بود. بارها ما گفتهایم، برای آدمهای آگاه و مطّلع از اوضاع جهان و جهان اسلام هم این مثل روز روشن است که امروز اختلافات مذهبی در میان مسلمانان، یک وسیله و برگهای است در دست دشمنان ما. یک شمشیر در دست دشمنان ما، همین اختلافات مذهبی است. علنی کردن اختلافات، صریح کردن مخالفتهای اعتقادی، به زبان آوردن مطالبی که کینهها را برمیافروزد، یکی از وسایلی است که دشمن ما از آن بیشترین استفاده را دارد میکند. حالا [اگر] ما جوری عمل بکنیم که این مقصود دشمن برآورده بشود، این «بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً» است. در جلسات نباید کینهورزیهای مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کردهایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند].
https://eitaa.com/eslam20
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
✍🏼 بعضی به حدی باحیا هستند که با همه ناداری و بیچارگی، حاضر نیستند نیاز خود را اظهار کنند!
👈آیا نباید همسایه و همکار، به فکر آنها باشند و آنها رسیدگی کنند؟!
#آیت_الله_بهجت_ره
https://eitaa.com/eslam20
🌷 آیتالله بهجت (ره) :
✍️ بلا ، با صدقه رفع میشود ؛ اگرچه محکمِ محکم شده باشد. نه اینکه فقط روایت است که صدقه ، دافع بلیات است ؛ نخیر، درایت هم هست.
👌 میدانیم که از لطف و احسان است که شارع فرموده: «إِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة» (روزی را با صدقه نازل کنید).
📚 گوهرهای حکیمانه، ص١٣٧
#آیت_الله_بهجت_ره
https://eitaa.com/eslam20