💠 حقوق واجب یک مسلمان بر مسلمان دیگر در کلام امام صادق علیه السلام (۱)
🌷 امام صادق علیه السلام در پاسخ معلی بن خُنَیس که سوال کرد؛ حق یک مسلمان بر مسلمان دیگر چیست؟، فرمودند:
هفت حق واجب است که اگر یکی از اینها را ضایع کند از ولايت و اطاعت خدا بيرون است و براى خداوند هيچ بهرهاى از بندگى در او نيست.
🌷"عَنْ مُعَلَّى بْنِ خُنَیْسٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ قُلْتُ لَهُ مَا حَقُّ الْمُسْلِمِ عَلَى الْمُسْلِمِ قَالَ لَهُ سَبْعُ حُقُوقٍ وَاجِبَاتٍ مَا مِنْهُنَّ حَقٌّ إِلَّا وَ هُوَ عَلَیْهِ وَاجِبٌ إِنْ ضَیَّعَ مِنْهَا شَیْئاً خَرَجَ مِنْ وِلَایَةِ اللَّهِ وَ طَاعَتِهِ وَ لَمْ یَكُنْ لِلَّهِ فِیهِ مِنْ نَصِیبٍ"
🌸 و اما حق اول؛ که آسانترین آنهاست این است که؛ آنچه برای خودت دوست داری برای برادر مؤمنت هم دوست داشته باشی، و آنچه برای خود نمیپسندی برای او هم نپسندی.
🌹«قَالَ أَیْسَرُ حَقٍّ مِنْهَا أَنْ تُحِبَّ لَهُ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِکَ وَ تَکْرَهَ لَهُ مَا تَکْرَهُ لِنَفْسِکَ».
❓چگونه است که اگر کسی پشت سر ما حرفی بزند ناراحت می شویم؟! اما خودمان به خودمان اجازه میدهیم پشت سر دیگران حرف بزنیم و کسی را به راحتی ضایع کنیم؟
📚 الکافي ج2، ص169.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
ائین دوست یابی.MP3
28.22M
حجت الاسلام والمسلمين
علي صالح غفاري
موضوع ائين دوست يابي
جلسه 754
مكان تبليغ مسجدامام رضاعليه السلام
https://eitaa.com/eslam20
🔸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز یکشنبه:
«اََللّهُم اجْعَلْ أَوَّلَ یَوْمی هَذا فَلاحاً وَ آخِرَهُ نَجاحَاً وَ أَوْسَطَهُ صَلاحَاً، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَاجْعَلْنا مِمَّنْ أَنابَ إِلَیْکَ فَقَبِلْتَهُ، وَ تَوَکَّلَ عَلَیْکَ فَکَفَیتَهُ، وَ تَضَرَّعَ إِلَیْکَ فَرَحِمْتَهُ»
پروردگارا! آغاز روزم را با رستگاری و پایان آن را به کامیابی و میانه ی آن را به نیکی، مزین فرما، خداوندا بر محمد و خاندان او درود فرست، و ما را جزو آن کسانی قرار ده که به سوی تو بازگشت کرده است و تو او را با مهربانی پذیرا شده ای، و بر تو توکل جسته است و تو او را از همه چیز کفایت کرده ای و به درگاه تو تضرع کرده است و تو اورا در سایه مهربانی خویش قرار داده ای.
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 29 خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 30 ذی القعده 1444 قمری
❄️ 19 ژوئن 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ خلع يد غارتگران انگليسي از صنعت نفت ايران و روز خلع يد (1330 ش)
➕ درگذشت انديشمند مسلمان "دكتر علي شريعتي" (1356 ش)
➕ سقوط منطقه مهران توسط منافقين و با پشتيباني ارتش عراق در اواخر جنگ (1367ش)
➕ شهادت آيت اللَّه "ميرزا علي غروي تبريزي" توسط دژخيمان بعث عراق در كربلا (1377 ش)
🌙 #قمری
◼️ شهادت امام نهم حضرت جوادالائمه(ع) به دستور معتصم عباسی (220 ق)
❄️ #میلادی
➕ آزمايش پرواز اولين بالگرد جهان (1877م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌷شهادت آيت اللَّه ميرزا "علي غروي تبريزي" توسط مزدوران بعث عراق (1419 ق)
✍ آیتالله حاج شيخ ميرزا على غروى تبريزى در سال 1349ق / 1309ش، در شهر تبريز ديده به جهان گشود. او از سن شش سالگى، به تحصيل علوم دینی پرداخت. و پس از طی مقدمات، به شهر مقدس قم رفت و از محضر اساتید به نام: آيتالله سيد حسن قاضى سيد محمد حجت كوهكمرهاى، سيد حسين بروجردى، و آيتالله سيد احمد خوانسارى بهره جست. و سپس به نجف اشرف مهاجرت کرد و در محضر آیات عظام: حسين حلى؛ شيخ ميرزا محمدباقر زنجانى و سيد ابوالقاسم خويى تلمذ نمود.
✅ التنقيح في شرح العروة الوثقى، شرح استدلالى بر مكاسب و حاشيه بر كفايه آخوند خراسانى از جمله آثار وی می باشد.
✅ وی در شب جمعه 23 صفر 1419هـ ق (29/3/1377هـ ش) پس از زيارت مرقد مطهر امام حسين (ع) در راه بازگشت در كنار پست خروجى بازرسى سازمان امنيت عراق، توسط دژخيمان صدام به اتفاق همراهانش حاج شيخ محمدعلى فقيه لبنانى، دامادش و مستخدم و راننده اش به طرز فجیعی به شهادت رسيد. و در وادى السلام نجف همراه با ياران شهيدش غریبانه به خاک سپرده شد. به دستور آيتالله العظمی سيستانى مقبرهاى براى وى درست شد كه هم اكنون زيارتگاه دوستداران شهيدان راه فضيلت است.
https://eitaa.com/eslam20
❇️"خلع يد غارتگران انگليسي از صنعت نفت ايران و روز خلع يد (1330 ش)
✍ پس از تصويب قانون ملي شدن صنعت نفت ايران در 29 اسفند 1329، هيئتي متشكل از كارشناسان ايراني، اداره امور اجرايي شركت ملي نفت ايران را به عهده گرفت. با تشكيل اين هيئت، بنا به پيشنهاد آيتاللَّه كاشاني و دكتر مصدق و تصويب مجالس شوراي ملي و سناي ايران، از شركت نفت انگليس خلع يد شد.
🔹 بدين ترتيب در 29 خرداد ماه 1330، اين روز، روز خلع يد از شركت نفت انگليس نام گرفت. در اين روز، مردم مسلمان ايران پس از مبارزه و فداكاري بسيار به يك پيروزي درخشان دست يافتند و استعمار خارجي و استبداد داخلي را وادار به عقب نشيني كردند.
🔸 در پي خلع يد از شركت نفت انگليس، كاركنان خارجي اين شركت كه بيش از چهار هزار و پانصد نفر بودند، به طور دست جمعي از ايران خارج شدند. در پي آن، دولت انگليس، دست به اقدامات سياسي وسيعي زد و ايران را تهديد نظامي كرد.
https://eitaa.com/eslam20
🏴 به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام.
❓چرا امام محمد تقی علیه السلام را جواد و بابالحوائج نامیده اند؟
✍ محمد بن على بن موسى عليه السّلام (195 - 220 ه. ق)، ملقب به جواد، نهمين پيشواى شيعيان است. مدت امامت ایشان 17 سال است و با دو خليفه عباسى؛ «مأمون» و «معتصم» معاصر بوده اند.
✅ امام جواد(ع) نخستین رهبر الهی است که در میان امامان شیعه در خردسالی مسئولیت مقام رفیع امامت را عهدهدار شد.
✅ حضرت امام رضا(ع) بر اساس نصبی که از پیامبر اکرم (ص) و امیرمومنان علی (ع) به او رسیده بود فرزند خود را به جواد، زکی و تقی ملقب فرمودند.
به جز این سه لقب، حضرت جواد(ع) دارای القاب دیگری نیز بود ه اند که به جهت جود و سخاوت فراوان آن حضرت، مشهورترین آن "جواد" است.
✅ گذشته از این امام جواد (ع) در بین شیعه و سنی به باب الحوائج نیز شهرت دارد.
✅ مشهور در بین فقها و علما و اهل معنا این است که برای طلب رزق و روزی در دنیا و برآورده شدن حاجات مادی و معنوی، توسل به امام جواد (ع) بسیار مجرّب است و این فقط صرف ادعا نیست؛ بلکه از زبان بزرگان نقل شده و هم به تجربه ثابت شده که توسل به ایشان سبب گشایش در کارها و باز شدن گرههای زندگی میشود.
https://eitaa.com/eslam20
🏴 امام جواد عليه السلام:
🏴 سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خداي متعال مي باشد:
1⃣ نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار كردن و اظهار ندامت کردن.
2⃣ اهل تواضع و فروتن بودن.
3⃣ صدقه و كارهاي خير بسيار انجام دادن.
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
📚 کشف الغمه، ج۲، ص۳۴۹
https://eitaa.com/eslam20
💠 شرایط پذیرش توبه
🌷 امام جواد عليه السلام:
شرايط پذيرش توبه چهار چيز است:
1⃣ پشيماني قلبي،
2⃣ استغفار با زبان،
3⃣ جبران كردن گناه ـ نسبت به همان گناه حقّ الله و يا حقّ النّاس ـ،
4⃣ تصميم جدّي بر اين كه ديگر مرتكب آن گناه نشود.
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : التَّوْبَةُ عَلي أرْبَع دَعائِم: نَدَمٌ بِالْقَلْبِ، وَاسْتِغْفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوارِحِ، وَ عَزْمٌ أنْ لايَعُودَ.
📗 ارشاد القلوب ديلمي، ص 160
https://eitaa.com/eslam20
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
1- قالَ الإمام محمد تقی الجواد (علیه السلام):
الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلی ثَلاثِ خِصال: ١- تَوْفیق مِنَ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ ٢- وَواعِظ مِنْ نَفْسِهِ ٣- وَقَبُول مِمَّنْ یَنْصَحُهُ. [بحارالأنوار، ج 72، ص 65، ح 3]
مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: ١- توفیق از طرف خداوند متعال ٢- واعظی از درون خود ٣- قبول و پذیرش نصیحت كسی كه او را نصیحت نماید.
https://eitaa.com/eslam20