💠 برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
۶- شجاعت و دلیری:
✍ شجاعت عاشوراییان، ریشه در اعتقاد و باورهای آنان داشت؛ چراکه آنان، به شوق و عشقِ شهادت و وصول به معبود می جنگیدند، از مرگ، هراسی نداشتند و در برابر دشمن، سستی نشان نمی دادند. آنان یاران امامی بودند که مرگ در راه خدا را عزت می دانست.
✅ رشادتی که حضرت اباالفضل، مسلم بن عقیل، قاسم و دیگران از خود به نمایش گذاشتند، بیانگر آن است که آنان از شجاع ترین انسان ها بودند. شجاعت آنان به گونه ای بود که حتی سران سپاه دشمن، آنان را این گونه توصیف می کنند: «کسانی بر ما تاختند که پنجه هایشان بر قبضة شمشیرها بود. آنان هم چون شیرانِ خشمگین، بر سواران ما تاختند و آنان را در چپ و راست، تار و مار کردند و خود را در کام مرگ افکندند». (1)
✅ اهل بیت امام نیز به رغم آن که پس از شهادت مردان، به اسارت درآمدند، در برابر دشمن تسلیم نشدند و به گونه ای رفتار کردند که دشمنان را مستأصل نمودند. ابهت و شجاعت حضرت زینب علیها السلام در هنگام گفتگو با ابن زیاد در کوفه و یزید در شام به حدی بود که آنان را رسوا و خار و ذلیل نمود.
(1) عنصر شجاعت، خليل كمرهاي، ج1، ص20.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۷)
✍ پيشواي سوّم در مسیر کربلا، منزل «ذوحُسَم» در توجيه حركت خويش چنين فرمودند:
🌷به راستى اين دنيا ديگرگونه و ناشناس شده و معروفش پشت كرده، و از آن جز نمى كه بر كاسه نشيند و زندگانى پست، همچون چراگاه تباه، چيزى باقى نمانده است. آيا نمی بينيد كه به حقّ عمل نمی شود و از باطل نهى نمی گردد؟ در چنين وضعى مؤمن به لقاى خدا سزاوار است. و من مرگ را جز سعادت، و زندگى با ظالمان را جز هلاكت نمی بينم.
به راستى كه مردم بنده دنيا هستند و دين بر سر زبان آنهاست و مادام كه براى معيشت آنها باشد پيرامون آنند، و وقتى به بلا آزموده شوند دينداران اندكند.
🌹 إِنَّ هذِهِ الدُّنْيا قد تَغَيَّرَتْ وَ تَنَكَّرَتْ وَ أَدْبَرَ مَعْرُوفُها، فَلَمْ يَبْقَ مِنْها إِلاّ صُبابَةٌ كَصُبابَةِ الاِْناءِ وَ خَسيسُ عَيْش كَالْمَرْعَى الْوَبيل، أَلا تَرَوْنَ أَنَّ الْحَقَّ لا يُعْمَلُ بِهِ وَ أَنَّ الْباطِلَ لا يُتَناهى عَنْهُ، لِيَرْغَبَ الْمُؤْمِنُ فى لِقاءِاللّهِ مُحِقًّا، فَإِنّى لا أَرَى الْمَوْتَ إِلاّ سَعادَةً وَ لاَ الْحَياةَ مَعَ الظّالِمينَ إِلاّ بَرَمًا، إِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنيا وَ الدّينُ لَعْقٌ عَلى أَلْسِنَتِهِمْ يَحُوطُونَهُ مادَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَإِذا مُحِّصُوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانُونَ.
📚تحف العقول، ج 1، ص 245
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۴- مقام شهادت
🌷«اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیای مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَمَاتِی مَمَاتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»
✍ در این فراز از زیارت عاشورا عظیمترین تقاضا را بر زبان جاری می کنیم. بالاترین تقاضایی که ممکن است هر انسانی از خدای خود داشته باشد. که خدایا! حیات و مرگ مرا همچون حیات و مرگ محمّد و آل او قرار بده.
🔹 تمام زیارت عاشورا برای رساندن زائر امام حسین به چنین مقامی است. کدام تقاضا و آرمان بالاتر از این میتواند باشد که زندگی و مرگ انسان، در فضای زندگی و مرگ بزرگترین انسانهای هستی قرار گیرد؟
🔸 ما در زیارت عاشورا از خدا زندگی و مرگی همانند زندگی و مرگ معصومین را میخواهیم. از آنجایی که حضرات معصومین (علیهم السلام) بهترین نوع مرگ، یعنی شهادت را داشتند ما نیز میخواهیم برترین مرگ یعنی شهادت را تجربه کنیم.
🔹 آنقدر افق این فراز از زیارت بلند است که هیچ تقاضایی را نمیتوان همطراز آن دانست فقط میتوان گفت: خدایا خودت جرعهای از مزه زندگی معصومین را بر جان ما بچشان تا از خاک برآییم و به افلاک در آییم.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
حکم سینه زدن وزنجیرزدن طبق فتوای ایت الله مکارم شیرازی.MP3
13.05M
حجتالاسلام
غفاری
م حکم سینه زدن وزنجیرزدن طبق فتوای ایت الله مکارم شیرازی
جلسه 789
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 نور عزاداری
خانه ای که در آن به نام امام حسین علیه السلام مراسم عزاداری اقامه شود. عطر و نور مخصوصی پیدا می کند که مطلوب فرشتگان و اولیای خدا است امروز هم سيدالشهدا (ع) در انتظار لبیک
من و شما است.
#امام_حسین
#محرم
🖤
https://eitaa.com/eslam20
🌺پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
اگر كسى داراى چهار خصلت باشد هر چند از سر تا قدمش را گناه فرا گرفته باشد، خداوند آن گناهان را به نيكى تبديل مىكند:
1⃣راستگویی
2⃣شرم و حيا
3⃣خوش خلقى
4⃣شکرگزارى
📚منبع: كافی، ج۲؛ ص۱۰۷
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 گریه خونین
🔻امام زمان (عج):
لَئِنْ أَخَّرَتْنیِ آلدُّهورُ وَ عاقَنی عَنْ نَصرِکَ المَقدور... فَلَأَنْدُبَنَّكَ صَباحاً وَ مَساءً ولَأَبْكِیَنَّ عَلَیكَ بَدَلَ الدُّموُعِ دَماً.
◼️ (ای جد بزرگوار یا اباعبدالله) اگر زمانه مرا (از محضرت) به تأخیر انداخته و مقدرات الهی مرا از نصرت و یاریت بازداشته، به خدا قَسم که صبح و شام برایت ندبه و نوحه میکنم و اگر اشک چشمم خشک شود، به جای آن برایت خون گریه میکنم.
📚 بحارالأنوار، ج ٩٨، ٢٦٩
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #احکام شرعی | مالیدن گِل به سر برای عزاداری
✍️ آیتاللهالعظمی خامنهای به استفتائی پیرامون «مالیدن گِل به سر برای عزاداری» پاسخ گفتند.
_______
◼️ مالیدن گِل به سر برای عزاداری
❓سؤال: آیا مالیدن مقدار کمی گِل به سر و پیشانی در ایام عزاداری اشکال دارد؟
💡جواب: اگر به نحو متعارف و به گونهای باشد که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه در عزاداری محسوب شود، اشکال ندارد.
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
#سوال39
💬سلام
بعضی از بستگان نزدیک که وسط هفته به رحمت خدا میرن ومحل سکونتشون راه دور یاشهرستان باشه که شرکت در مراسماتشون دشوار باشه اگه ادم یوقت به زبون بیاره یا پیش کسی بازگو کنه الان وقت مردن بود بد موقع ای مرد۰ ایا مرتکب گناه شدیم واگر زدن این حرف دخالت تو کار خدا باشه باید چه طوری جبران کنیم۰ لنکرانی
پاسخ
سلام علیکم 🔰
نه گناه نیست ولی در کل
گفتن این حرف صحیح نیست و مردن که دست خود شخص نیست و هیچ کس از حکمت خدا اطلاع ندارد.
ضمنا باید مرجع زنده انتخاب کنید.✅
#سوال40
💬سلام
سر کاری (کولر گازی)میفرتم که اوستا من اضافه های لوله که از جنس مس بود رو وقتی میبرید (بدون اجازه) بر می داشت برای خودش اون لوله ها هم برای صاحب خونه لازم نمی شد فقط میتونست بره اونارو ضایعات کنه اما اوستا من بر میداش و به من هم میگفت بردار و کاریت نباشه الان من که اونجا شاگردی کردم و در روز مزدی میگرفتم و باید به حرف هاش گوش میدادم
گناهی کردم که لوله ها رو بر میداشتم
یا ایشون گناهی کردن؟
مرجع آیت الله العظمی سید علی خامنهای
خود اوستا من هم یادر کار دیگه استفاده میکرد یا ضایعات میکرد
پاسخ
سلام علیکم 🔰
اگر شما هم می دانستید که برداشتن آنها بدون اجازه صاحبانش جایز نیست، لازم بود نهی از منکر کنید و در این کار کمک نکنید.
ولی پولی که بابت دستمزد شاگردی دریافت می کردید؛ حرام نیست و صاحبکارتان که آنها را برداشته است ، باید برگرداند یا آنها را راضی کند.✅
#برداشتناضافههایلوله
#سوال41
💬اگه کسی متاهل باشه ومی داندقبلاقسمتی از دربهاویابخشی از حیات خانه ویافرش خانه پدری نجس بوده ومدتها به خانه همسرمی رود آنگاه بعد از مدتی کوتاه وگاهی طولانی به خانه پدری سر میزند آیا جاهایی که نجس بودند محکوم به نجاست هستند ویا محکوم به طهارت؟(آیت الله سیستانی )
پاسخ
سلام علیکم 🔰
چنانچه احتمال عقلایی دهد که آنها آن چیز را آب کشیده اند، حکم به پاکی آن شیء میشود✅
#نجاست
#سوال42
💬سلام خسته نباشید
اگه ارز دولتی بخری وتو بازار آزاد بفروشی حکمش چیه ؟این کار هم فقط به خاطر سودش باشه.
واون هایی که کارت ملی میدن وپول میگیرن وسهمیه ،ارزیشون رو میفروشن حکمش چیه؟
ایت الله نوری همدانی
پاسخ
سلام علیکم🔰
این موارد تابع قوانین و مقررات هست اگر خلاف قوانین باشد جایز نیست
ولی بهتر است با دفتر مرجع تماس بگیرید ✅
#فروش_ارز_دولتی