💠 #حدیث روز 💠
🚩 روضهای جانسوز
🔻امام علیبنموسیالرضا علیهالسلام:
إنْ كُنتَ باكیاً لِشَیءٍ فَابْكِ لِلحُسینِ بنِ علیٍّ عَلیهماالسلام فَاِنَّهُ ذُبِحَ كما یُذبَحُ الكَبْشُ.
◼️ اگر خواستی برای چیزی گریه کنی، برای امام حسین(ع) گریه کن که او را مانند گوسفند ذبح کردند و سرش را از بدن جدا نمودند.
📚 الخصائصالحسینیة، ص ١٣٧
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
اعظم الله اجورنا و اجورکم فی مصیبه مولانا الحسین ع 😭
#اعمال_روز_عاشورا
۱. خواندن زیارت عاشورا با ۱۰۰ لعن و ۱۰۰ سلام
۲. خواندن زیارت وارث
۳. خواندن دعای عشرات
۴. خواندن ۱۰۰۰ سوره توحید
۵. ۱۰۰۰ مرتبه بگوید اللهم العن قتله الحسین
۶. بدون نیت روزه، گرسنه و تشنه ماندن
۷. گریه بر سیدالشهدا و گریاندن دیگران در این روز
۸. به دنبال امور دنیایی نباشید
التماس دعای فرج
https://eitaa.com/eslam20
💠 #احکام شرعی | استفاده از آلات موسیقی در عزاداری
✍️ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «استفاده از آلات موسیقی در عزاداری» پاسخ گفتند.
◼️ استفاده از آلات موسیقی در عزاداری
❓سؤال: استفاده از آلات موسیقی مانند اُرگ (از آلات موسیقی و شبیه پیانو است) و سنج و غیر آنها در مراسم عزاداری چه حکمی دارد؟
💡 جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری سالار شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده برگزار شود.
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسین علیه السلام: مَن دَعا عَبدا مِن ضَلالَةٍ إلى مَعرِفَةِ حَقٍّ فَأَجابَهُ، كانَ لَهُ مِنَ الأَجرِ كَعِتقِ نَسَمَةٍ .
🔹«هر كس انسانى را از گم راهى به معرفت حق، فرا بخواند و او اجابت كند، اجرى مانند آزاد كردن بنده دارد» .
📚 مسند زيد : ص ٣٩٠ .
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻ﺁﯾﺖ الله ﺑﻬﺠﺖ رحمه الله علیه:
🔸بنده خیال میکنم فضیلت بکاء بر سیدالشهدا علیهالسلام بالاتر از نماز شب باشد؛ زیرا نماز شب عمل قلبی صرف نیست، بلکه کالقلبی است، ولی حزن و اندوه و بکاء، عمل قلبی است، بهحدی که بکاء و دمعه (اشک چشم) از علائم قبولی نماز وتر است.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۱۶
https://eitaa.com/eslam20
◼ امام سجاد علیهالسلام فرمودند:
▪️ «إِنَّ للعبّاس عندَاللهِ مَنزِلَةً یَغبِطُهُ بِها جَمیعُ الشُهداء یَومَ القِیامَة؛ همانا (عمویم) عباس، نزد خداوند جایگاه و مقامی دارد که تمام شهیدان در روز قیامت غبطه آن مقام را میخورند».
📚 بحارالانوار علامه مجلسی، ج 22، ص 274
◼ امام صادق عليهالسلام:
▪️ "كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ نافِذَ البَصيرَةِ، صَلبَ الإِيمانِ، جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِ اللّهِ عليه السلام، وأَبلى بَلاءً حَسَنا، ومَضى شَهيدا؛ عمويمان عبّاس عليه السلام، بصيرتى عميق و ايمانى استوار داشت و در كنار اباعبداللّه الحسين عليهالسلام جهاد كرد و مردانه جنگيد و شهيد شد".
📚 عمدة الطالب، صفحه 356
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻امام خامنه ای مدظله العالی:
🔸اساس دین با عاشورا پیوند خورده و به برکت عاشورا هم باقی مانده است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسین علیه السلام: ألا وَإنَّ الدَّعيَّ ابنَ الدَّعيِّ قَد رَكَّزَ بَينَ اثنَتينِ بَينَ السُلَّهِ وَالذِلَّةِ وَهَيهاتَ مِنّا الذِلَّةُ يَأبى اللّهُ ذلك لَنا وَرَسولُهُ وَالمُؤمِنونَ وَحُجورٌ طابَت وَطَهُرَت وَأنوفُ حَميَّةٍ وَنُفوسُ أبيَّةٍ مِن أن تُؤثِرَ طاعَةَ اللِئامِ عَلى مَصارِعِ الكِرامِ .
🔹هان ! اين حرامزاده پسر حرامزاده مرا ميان دو چيز مخيّر كرده است : ميان شمشير و تن دادن به خوارى . و هيهات كه ما تن به ذلّت و خوارى دهيم . خدا و رسول او و مؤمنان و دامنهاى پاك و مطهّر[ى كه ما در آن پرورش يافته ايم] و دلهاى غيرتمند و جانهاى بزرگمنش ، اين را بر ما نمى پذيرند كه فرمانبرى از فرومايگان را بر مرگ شرافتمندانه ترجيح دهيم .
📚 اللهوف : ص ٩٧ .
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از اسلام
#حدیث_روز
از #امام_رضا (ع) روایت شده:
🔶 هر كه در #روز_عاشورا کسب و کار خود را فرو گذارد، خداوند حاجت هاى دنيا و آخرت او را بر آورده سازد.
🔷 هر كه روز عاشورا #روز_مصيبت و اندوه و گريه اش باشد، خداوند #روز_قيامت را روز شادى و سرورش مى گرداند.
🔴 هر کس روز عاشورا را #روز_برکت بنامد و در این روز برای خانه خود چیزی ذخیره کند، در آنچه اندوخته است، به او برکت داده نمی شود و روز قیامت با #یزید و عبید اللَّه بن زیاد و عمر بن سعد در پایین ترین طبقه دوزخ، محشور می شود.
📖 «مَنْ تَرَكَ السَّعْيَ فِي حَوَائِجِهِ يَوْمَ عَاشُورَاءَ قَضَى اللَّهُ لَهُ حَوَائِجَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ مَن كانَ يَومُ عاشوراءَ يَومَ مُصيبَتِهِ و حُزنِهِ وبُكائِهِ ، يَجعَلُ اللّه ُ يَومَ القيامَةِ يَومَ فرحِهِ و سُرورِه ِمَن سَمّی یومَ عاشوراءَ یومَ بَرَکةٍ وَ ادَّخَرَ فیهِ لِمَنزِلِهِ شَیئاً، لَم یبارَک لَهُ فیمَا ادَّخَرَ، وَ حُشِرَ یومَ القِیامَةِ مَعَ یزیدَ وَ عُمَرَ بنِ سَعدٍ إلى أسفَلِ دَرَكَةٍ مِنَ النّارِ».
📖 علل الشرایع، ج۱، ص۲۲۷؛
#عاشورا/ #روز_عزاداری/
https://eitaa.com/eslam20
🔴 روز عاشورا اینگونه بهم تسلیت بگوئید:
⚫️ أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ صلوات الله علیهم
🔵 خداوند اجر ما را به سبب مصیبتی که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولی دم او، امام مهدی از خاندان محمد(ص)، به خونخواهی او برمیخیزند.
🟢 آری مهدویت حکمت عزاداری و معیار عزاداری است.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 07 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 11 محرم 1445 قمری
❄️ 29 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ طرح استيضاح دولت "رضاخان" از سوی نمايندگان اقليت مجلس به رهبری "مدرس" (1303 ش)
➕ فرار بنی صدر رييس جمهور مخلوع ايران و رجوی سردسته منافقان به فرانسه (1360 ش)
➕ رحلت عالم مجاهد شیخ محمد تقی بهلول (1384ش)
🌙 #قمری
➕ حركت اسرا و اهل بيت "امام حسين"(ع) به طرف کوفه (61 ق)
➕ رحلت حضرت آدم (ع)
➕ وفات علامه حلی (ره)
❄️ #میلادی
➕ تشكيل آژانس بين المللی انرژی هسته ای در سازمان ملل متحد (1957م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت عالم مجاهد شیخ محمد تقی بهلول (1384ش)
✍ شیخ محمدتقی بهلول گنابادی در سال 1297 شمسی در روستای بیلند گناباد چشم به جهان گشود. در کودکی به مکتب پدر رفت و به فراگیری قرآن کریم همت گمارد و در سن هشت سالگی موفق به حفظ کل قران گردید و سپس به تحصیل در علو دینی پرداخت.
✅ نام این مجاهد راه حق و حقیقت در تاریخ معاصر ایران با قیام خوش و آزادی خواهانه مسجد گوهرشاد علیه واقعه کشف حجاب قرین شد. اکنون پس از هفتاد سال هنوز صدای این عالم ربانی در شبستان مسجد گوهرشاد طنین انداز است و خشت خشت آن بر شجاعت و ظلم ستیزی وی گواه است.
✅ این عارف ربانی علاوه بر تسلط بر ادبیات عرب از ذوق سرودن اشعار نغز و طنز نیز برخوردار بود. بیش از 200 هزار بیت شعر سروده بود و 50 هزار بیت شعر از دیگر شاعران از برداشت. او سرانجام در 7 مرداد 1384 پس از 105 سال عمر با برکت چشم از جهان فرو بست.
https://eitaa.com/eslam20
برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
۱۰- وفاي به عهد
✍ وفاي به عهد از برترين خصلتها و نشانهي جوانمردي، خداباوري، شرافت نفس و صدق و راستي است. به فرمودهي امام علي عليهالسلام: " اشرف الخلايق الوفاء." (1)عاليترين خوى ها، وفادارى [به عهد و پيمان ها ]است.
و در بياني ديگر فرمودند:" أصلُ الدِّينِ أداءُ الأمانةِ و الوَفاءُ بالعُهودِ." (2) بنياد دينداري، به جا آوردن امانت و پايبندي به عهد و پيمان است.
✅ عاشورا صحنهي وفا از يك سو و بيوفايي از سوي ديگر بود. شب عاشورا، امام ياران خويش را صادقترين و باوفاترين ياران معرفي كرد: " لَا أَعْلَمُ أَصْحَاباً أَوْفَى وَ لَا خَيْراً مِنْ أَصْحَابِي... ." (3) من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحاب خودم و خاندانی نیکوکارتر و نزدیکتر از خاندان خودم سراغ ندارم.
✅ ياران در چند نوبت وقتي امام بيعت خويش را برداشت و از آنان خواست كه بروند، يكصدا اعلام وفاداري كردند و امام خويش را تنها نگذاشتند و به اصول زيباي عهدشان پايبند بودند.
" وَاللهِ لا نفارِقُک... نَحْنُ قُتِلْنا بَيْنَ يَدَيْكَ نَكُونُ قَدْ وَفَيْنا لِرَبِّنا وَقَضَيْنا ما عَلَيْنا.." (4) به خدا سوگند از تو جدا نميشويم... و چون كشته شويم [به عهد خود] وفا كردهايم و تكليف خويش را ادا نمودهايم و آنچه بر ذمّه ما واجب است به جاي آورده ایم.
✅ بر خلاف جمعي از كوفيان كه بيوفايي كردند و پس از نامه نوشتن و دعوت كردن، به جنگ آن حضرت آمدند، به طوري كه امام حسين عليهالسلام همواره در خطبههاي خويش از آنان با «غدر» «خذلان» «نقض عهد» «خلع بيعت» و... اشاره كرده و بر نقض عهد و پيمان نكوهش ميكردند.
(1)غرر الحکم، ج ۱، ص ۸۸
(2) همان
(3) الارشاد، ج۲، ص۹۱
(4) لهوف، ص۱۵۳
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۸- مقام لعن
🌷اللَّهُمَّ الْعَنْ أَوَّلَ ظَالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد،
✍ اين لعن مقام و عبادت بزرگي است که ما را از سقوط و انحطاط و از خطر امواج فتنه که از دستگاه شياطين جني و انسي مي آيد، حفظ مي کند. گويا مؤمن خودش يکي از قلعه ها و سنگرهاي اسلام است و شياطين سعي مي کنند اين سنگر را با امواج ظلماني خود فتح کنند و لعن مانع این فتح می شود.
🔹شياطين و ائمه جور، امواج ظلمات و سيئات خود را مي فرستند و مي خواهند همه ما را غرق کنند؛
☀️ «لاُزَيِّنَنَّ لَهُمْ وَلاُغْوِيَنَّهُمْ»(حجر/39) (هر باطلی را) در نظر فرزندان آدم جلوه میدهم (تا از یاد تو غافل شوند) و همه آنها را به گمراهی و هلاکت خواهم کشاند.
☀️ و «قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لاَقْعُدَنّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ.شیطان گفت که چون تو مرا گمراه کردی من نیز البته در کمین بندگانت در سر راه راست تو مینشینم.
☀️ ثُمّ لاَتِيَنّهُمْ مّن بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَيْمَانِهِمْ وَعَن شَمَآئِلِهِمْ»(اعراف/16) و .... .
آن گاه از پیش روی و از پشت سر و طرف راست و چپ آنان در میآیم (و هر یک از قوای عامله و ادراکی آنها را به میل باطل میکشم).
🔸در اين جنگ باطني، تنها چيزي که مانع نفوذ اينها مي شود، لعن است. انسان بايد دشمنان خدا را لعن کند و خود قرآن کريم هم مکرراً آنها را لعن مي کند. اگر مداومت بر اين لعن ها نباشد امواج فتنه ها ما را هم با خودش غرق مي کند.
https://eitaa.com/eslam20
❗️ #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۱- سرنوشت رهبری
✍ برای رسول خدا به عنوان «رهبر»، تداوم «راه» بسیار مهم بود. بارها و بارها آن حضرت، نسبت به جانشینی خویش و وصیّ خود، سخن گفته بود. صریح ترین و اساسی ترین و به یادماندنی ترین شکل آن اعلام و تعیین، حادثه «غدیرخم» بود، آن هم با فرمان صریح و قطعی خداوند که حکم پروردگار را به مردم ابلاغ کند.
☀️« يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ...» مائده/ 67.
✅ پیامبر(ص) نسبت به این که قریش، پس از رحلت آن حضرت با علی (ع) و مسأله خلافت چه خواهند کرد و مظلومیّت این خاندان و کنار زدن امیرمؤمنان از صحنه سیاسی وحق قطعی و مشروعش، بارها اظهار نگرانی کرده بود و وقایع بعدی را به حضرت (ع) یادآور شده بود.
✅ آن پیامبر دلسوز و آینده نگر، پیش بینی می کرد که فاسقان و طغیانگران قریش، علی (ع) را مظلوم سازند. و به آن حضرت چنین ابراز می کرد که: بیم آن دارم که اگر بر سر خلافت و حق خویش با آنان به کشمکش بپردازی و منازعه کنی، تو را بکشند.(1) و می فرمود:
🌷 «امّاالّتی اخافُها علیه، فَغَدْرُقریشٍ به من بعدی؛(2) آنچه بر او نسبت به آن بیم دارم، آن است که قریش پس از من با او از در نیرنگ و حیله در آیند.»
و دیدیم که نگرانی حضرت رسول به جا بود و مظلومیت و محرومیت 25 ساله امیرالمؤمنین از حق خویش، رقم خورد.
(1) بحارالانوار، ج 39، ص 342
(2) همان، ج 39 ص 76
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
نمازصبح ونمازظهرروزعاشوراامام حسین علیه السلام.MP3
25.98M
حجتالاسلام
غفاری
م نمازصبح ونمازظهرعاشوراامام حسین علیهالسلام
جلسه 793
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 سه پاداش خدای متعال به سیدالشهدا (علیهالسلام)
🔻امام محمدباقر علیهالسلام:
اِنَّ اللهَ تعالی عَوَّضَ الحسینَ عَلیهالسلام مِن قَتلهِ أَنْ جَعَلَ إلامامةَ فی ذُرِّیَّتِه وَالشِّفاءَ فی تُربَتِهِ و اِجابَةَ الدُّعاءِ عِندَ قَبره.
◼️ خداوند متعال در برابر شهادت امام حسین(ع) سه چیز به او مرحمت فرمود:
امامت را در نسل او،
شفا را در تربت او و
اجابت دعا را در کنار مرقدش قرار داد.
📚 بحارالأنوار، ج ٤٤، ص ٢٢١
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
🌹 الْسَلاٰمُ عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ و علَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ،
🔳 علَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ الليْلُ وَالنَّهارُ، وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ
▪️السَّلام عَلَى الحُسَيْن،
▪️ وعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ،
▪️وعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ،
▪️ وعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسین علیه السلام: .. فَمَن أطاعَني كانَ مِنَ المُرشَدينَ، ومَن عَصاني كانَ مِنَ المُهلَكينَ، وكُلُّكُم عاصٍ لِأَمري، غَيرُ مُستَمِعٍ لِقَولي، قَدِ انخَزَلَت عَطِيّاتُكُم مِنَ الحَرامِ، ومُلِئَت بُطونُكُم مِنَ الحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلوبِكُم.
🔹..هر كس مرا فرمان بَرَد از رهيافتگان است و هر كس نافرمانى كند از هلاكشدگان و همه شما از فرمان من سرپيچى مىكنيد و به گفتهام گوش نمىدهيد؛ زيرا عطاياى شما را از حرام پرداختهاند و درونتان، از حرام پُر شده است و از اين رو، خداوند بر دلهايتان مُهر زده است» .
📚 مقتل الحسين للخوارزمي : ج ٢ ص ٦
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻علامه طباطبایی قدسسره:
🔸به یاد خدا باش تا خدا به یادت باشد، اگر خدا به یاد انسان بود، از جهل رهایى مىیابد و اگر در کارى مانده است، خداوند نمىگذارد عاجز شود، و اگر در مشکل اخلاقىگیر کرد، خدایى که داراى اسماء حسنى است و متصف به صفات عالیه البته به یاد انسان خواهد بود.
📚یادها و یادگارها، ص93
https://eitaa.com/eslam20
🏴امام حسین (علیهالسّلام) برای روشنگری عزیزان خود را به میدان آورد
◾️ رهبر انقلاب: امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) برای بیان حقیقت، روشنگری در طول تاریخ، عزیزترین عزیزان خود را برمیدارد میآورد وسط میدان. امام حسین (علیهالسّلام) که میدانست حادثه چه جور تمام خواهد شد؛ زینب را آورد، همسران خود را آورد، فرزندان خود را آورد، برادران عزیز خود را آورد.۱۳۸۸/۰۹/۲۲
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻امام خامنه ای مدظله العالی:
🔸اساس دین با عاشورا پیوند خورده و به برکت عاشورا هم باقی مانده است.
https://eitaa.com/eslam20
◾️ امام حسين (عليهالسلام):
▪️ «هر که بخشنده باشد، آقایی کند»
🏴 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
📆 امروز شنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
👈 مصادف با ۱۱ محرّم الحرام ١٤٤٥
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
از #امام_حسين (ع) روایت شده:
💠 پنـج چيز است اگر در انسـان نباشد، در او بهـره زيادى نخـواهد بود:
1⃣ #عقل؛
2⃣ #دين؛
3⃣ ادب؛
4⃣ #حيا؛
5⃣ خوش اخلاقى.
📖 «خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ، لَمْ يَكُنْ فِيهِ كَثيرُ مُسْتَمْتَعٍ: اَلْعَقْلُ، وَالدّينُ وَالْأَدَبُ، وَالْحَياءُ، وَحُسْنُ الْخُلْقِ».
📚 حياة الامام الحسين (ع)، ج ۱، ص۱۸۱.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 08 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 12 محرم 1445 قمری
❄️ 30 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ روز بزرگداشت "شيخ شهاب الدين سهروردي" معروف به "شيخ اشراق"
➕ رحلت آيت اللَّه "شهاب الدين اشراقي" داماد مكرم حضرت امام خميني(ره) (1360 ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيتالله شيخ علياکبر مشکيني (1386ش)
🌙 #قمری
➕ ورود كاروان اسيران كربلا به كوفه (61 ق)
➕ دفن اجساد مطهر شهداي كربلا در شب دوازدهم (61 ق)
➕ شهادت حضرت "امام زين العابدين(ع)" به روايتي (95 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "هربرت ماركوزه" متفكر و فيلسوف برجسته آلماني (1979م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️ درگذشت حکیم "شیخ شهاب الدین سهروردی" معروف به "شیخ اشراق" (587ق)
✍ ابوالفتح یحیى بن حَبَش سُهرِوَردی ملقب به شهاب الدین، از بزرگان فلاسفه و حکمای اسلامی است که در فقه، حدیث و دیگر علوم متداول زمان، مهارت داشت. وی حکمت و اصول فقه را از مجدالدین جبلی آموخت و از اساتید دیگر نیز بهره برد. مسلک او اشراق بود. از آنجا که در طریقه ی اشراق، عقل و استدلال برای رسیدن به حقایق کافی نیست، او به سیر و سلوک عرفانی نیز برای رسیدن به معرفت پرداخت.
✅ این عارف مسلمان سرانجام به حَلَب رفت و از لحاظ علمی بر علمای آن سامان برتری جست و مورد لطف حاکم منطقه قرار گرفت. اما دیدگاههای فلسفی و عرفانی سهروردی باعث خشم مخالفان وی شد. پس از مدتی، بدگویىِ علمای حَلب از شیخ، حاکم را به قتل سهروردی مصمم ساخت و سرانجام وی را در سن حدود چهل سالگی به قتل رساندند.
✅ حاکم آن دیار پس از مرگ شیخ پشیمان شد و مسبّبان این عمل را مجازات نمود. سهروردی با وجود عمر کوتاه خویش کتابهای متعددی به فارسی و عربی نوشته است که از آن میان می توان به حکمةُ الاشراق، المبدأ و المعاد به عربی و آواز پر جبرییل و عقل سرخ به زبان فارسی اشاره کرد.
https://eitaa.com/eslam20